Roodenburg Aktueel Week 36

Roodenburg zaterdag is door naar de volgende ronde van de KNVB beker. Door een 0-3 overwinning bij Boshuizen is de ploeg op 9 punten gekomen en onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

Roodenburg 2 zaterdag won thuis de bekerwedstrijd van Smitshoek 3 met 4-2 en het vierde zaterdag team won met 6-4 van Lugdunum 5. Na een voorsprong van 6-0 kwam de tegenpartij terug. Misschien wordt er op donderdag wel te vaak een partijtje gespeeld en ontbreekt er “de nodige conditie”. Wie pakt de heren aan?

Roodenburg zondag verraste tegen DOSR. Na een 1-0 voorsprong moesten de Veners komen, maar zij hadden moeite om het spel te maken. Na 1-1 werd het verraseend 3-1 voor Roodenburg zondag, dat hiermee de stijgende lijn doorzet.

De zondag 3 speelde tegen een team van Gol sport. De uitslag was 4-2.

Zondagmiddag waren er veel wijkbewoners op het sportpark en er werd mij gegarandeerd, dat als het goed blijft gaan met de zondag 1, dit aantal zal groeien.

Ik zie ze ook graag als het slecht gaat, want een club steun je bij goede en slechte tijden.

Komende zaterdag begint Roodenburg voor het eerst in de 3de klasse. Tegenstander is de v.v. Oegstgeest dat wordt getraind door trainer Laurens Mouter. Laurens was in de beginjaren 80 trainer van het eerste elftal op zondag.

Oegstgeest beschikt over een fysiek sterke ploeg. Het eerste zal dus alle zeilen moeten bijzetten. Veel (oud) Roodenburgers zullen benieuwd zijn naar de verrichtingen van het eerste. In de wijk hangen er weer raambiljetten. Klasse Johan. De leden ontvangen deze week allen de lidmaatschapskaart. Op vertoon van deze kaart heeft men gratis toegang bij thuiswedstrijden van de zaterdag 1.

Kom zoveel mogelijk per fiets , want de parkeergelegenheid is beperkt.

Na afloop is er live muziek.

Op zondag kunt u eveneens getuige zijn van een wedstrijd van een standaardteam van Roodenburg. De zondag 1 speelt een thuiswedstrijd tegen Waddinxveen.

Waddinxveen verloor de eerste twee bekerwedstrijden van Rijnstreek za en Floreant zaterdag. Het waren nipte nederlagen, waarbij de ploeg wel steeds wist te scoren.

De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Het 2de zondagteam is evenals het 5de zondagteam toch ingedeeld voor de beker.

Zondag 2 begint met een thuiswedstrijd tegen Altior 3.

KLAVERJASSEN/SJOELEN BEGONNEN

Afgelopen dinsdag begon het klaverjassen / sjoelen weer voor de oudere wijkbewoner en Roodenburger. Veel ouderen kunnen niet buiten de sigaret, dus de nicotheek deed wonderen. Een van de deelnemers had de afgelopen maand een dubbele staaroperatie ondergaan. Zijn bril krijgt hij pas over een paar weken, maar ik kon al zien dat het geholpen had, want Kees werd eerste bij het klaverjassen.

Bij het sjoelen stonden er andere namen op het scorebord.

Doordat er binnen niet meer gerookt mag worden, konden wij nieuwe deelnemers begroeten. Het is de bedoeling dat er iedere week wordt gespeeld. Er wordt precies om 14.00 uur gestart en het duurt dankzij de rookpauzes tot 16.45 uur. Afgelopen dinsdag waren er gastspelers present. Dat kan allemaal, een middag niets te doen, dan is het tijd om aan te schuiven. Aanmelden om 13.45 uur.

BAR OPGEKNAPT

Er is weer een van de actiepunten opgepakt. De bar heeft een metamorfose ondergaan. Aan de onderzijde is traanplaat aangebracht. Dit voorkomt slijtage. De bar zelf is voorzien van een harslaag. Een mengel van blauw, zwart en parelmoer is aangebracht en een dag later voorzien van een coating. De clubkeur past in de moderne opzet van het interieur.

SHIRTSPONSOR DAMES AFDELING

De damesafdeling heeft een nieuwe shirtsponsor. Metselbedrijf Aad van Strien en zoon, Marnixstraat 4, 2316 EW Leiden, tel 5226854 is bereid gevonden om de dames te voorzien van nieuwe kleding.

Aad is niet alleen sponsor, hij is tevens de trainer van deze damesgroep.

De dames zullen het tenue komende zondag presenteren in de thuiswedstrijd voor de beker tegen van Nispen dames.

ZWALUWEN JEUGDTOERNOOIEN

Zaterdag 6 september vindt het bekertoernooi plaats voor de E en F junioren. Het toernooi staat in het teken van de Zwaluwenactie. Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes en zamelen geld in voor het Prinses Beatrixfonds. 250.000 kinderen in heel Nederland doen er aan mee.

Bij Roodenburg worden er dit jaar 2 toernooien georganiseerd.

De E1 en F1 spelen een thuistoernooi.

Alle toernooien beginnen om 9.00 uur, iedere ploeg moet om 8.30 uur aanwezig zijn op de plek, waar het toernooi plaatsvindt.

De E2 speelt een uit toernooi bij Quick Boys, vertrek 7.45 uur

De E 3 speelt uit bij Teylingen.  Vertrek 7.45 uur

De F2 speelt een uit toernooi bij Lugdunum. Vertrek 8.00 uur.

Afgelopen zaterdag is het jeugdbestuur 2 uur bezig geweest met het ophangen van de netten. Tijdens het hangen wordt er gejend. Hoe lang zullen ze hangen was de hamvraag. Het antwoord: één avond. Jonge kinderen zagen het doelnet als een klimobject en de t rips konden dit niet verdragen. Dus op zondag naar Gamma voor een sterk draad dat door iedere net opening kan, zodat het wat steviger lijkt.

PROGRAMMA DINSDAG 2 SEPTEMBER

Hazerswoudese B 2- Roodenburg za3     aanvang 19.00 uur

PROGRAMMA VOOR ZATERDAG 6 SEPTEMBER

ROODENBURG       - OEGSTGEEST      aanvang 14.30 uur

Na afloop is er live muziek

Roodenburg 2           - Oegstgeest 2          aanvang 12.00 uur

beker

Rijnsburgse b 6        - Roodenburg 3        aanvang 12.00 uur

Spirit 4                       - Roodenburg 4        aanvang 12.45 uur

Roodenburg D1        - Wilhelmus D2         aanvang 10.30 uur

Zwaluwenjeugdtoernooien zie boven        aanvang   9.00 uur

PROGRAMMA VOOR ZONDAG 7 SEPTEMBER

ROODENBURG       - WADDINXVEEN   aanvang 14.30 uur

Roodenburg 2           - Altior 3                     aanvang 10.15 uur

SJC 7                        - Roodenburg 3        aanvang   9.30 uur

Full Speed 8             - Roodenburg 4        aanvang 14.00 uur

Roodenburg Da1     - van Nispen Da1     aanvang 12.00 uur

LEIDERSVERGADERING SENIORENTEAMS

Donderdagavond 4 september vergadert het bestuur om 20.00 uur met alle leiders en aanvoerders van alle seniorenteams en de dames.

De agenda is naar de desbetreffende teams toegestuurd.

Na deze vergadering zal omstreeks 21.30 uur – 22.00 uur worden gesproken met de reclameborden commissie.  Wilt u een bord, neem dan even contact op met Vincent de Vos, Chris Turk of Rinus de Bruin. Die zijn later op de avond aanwezig.

JEUGDVOETBALWIJZER UIT

De jeugdvoetbalwijzer van de KNVB district West 2, waaronder Roodenburg valt is uit. Ga naar www.knvb.nl, dan naar district West 2. De printversie is heel makkelijk voor leiders, scheidsrechters, commissieleden. Er staan aanwijzingen in waarop je b.v. moet letten bij het fluiten van een E juniorenwedstrijd, enz.

Ouders, die interesse hebben in jeugdvoetbal, nemen eveneens een kijkje.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.