Roodenburg Aktueel Week 35

 

We hebben er twee weken mooie Olympische sport opzitten en dat moet voetballers inspireren om zelf  de lat wat hoger te leggen t.a.v. de eigen prestatie.

De nieuw seizoen, een nieuwe competitie-indeling voor de zaterdag en de zondag.

De zaterdag draaide vorig jaar een superseizoen, maar wie een financiële bijsluiter leest van een beleggingsfonds weet, dat resultaten uit het verleden nog niet garanderen, dat die in de toekomst ook worden behaald.

Wanneer men daar als speler, trainer, verzorger, leider, bestuurder en supporter van doordrongen is, kan het een leuk seizoen worden.

Met zijn allen moeten we de lat weer wat hoger leggen.

De zaterdag 1 oefenende tegen tweede klasser Nootdorp. De ruststand was 0-0 en door een paar omzettingen van  de trainer werd het in de 2de helft 3-0 voor Roodenburg. Robin Ravensbergen ( 2 x) en Piet Brandt namen de doelpunten voor hun rekening.

De zaterdag 2 toog naar het Westland en speelde een bekerwedstrijd tegen Honselersdijk. De punten bleven in het Westland. Honselersdijk won met 3-2.

Dinsdag 26 augustus  is de 2de ronde van de beker

MMO 1           - Roodenburg za       aanvang 19.00 uur

Roodenburg zo 1      - Koudekerk  aanvang 19.00 uur

Oefenen

Roodenburg za2       - Noordwijk 2 aanvang 19.00 uur

In het weekend is de 3de ronde van de beker

Zaterdag 30 augustus

Boshuizen      - Roodenburg za       aanvang 14.00 uur

Roodenburg 2           - Smitshoek 3           aanvang 12.00 uur

Zondag 31 augustus

Roodenburg  1          - DOSR          aanvang 12.30 uur

Waarschijnlijk wordt de tijd van de zondag 1 gewijzigd naar 14.30 uur.

Zondag was de laatste rustige dag van het seizoen 2008/2009. de zondag 1 en 3 werkten een training af. De andere groepen hebben afgelopen week  allemaal getraind. Het gaat nu prikkelen bij spelers en teams. . Men wil oefenwedstrijden spelen. Let er op dat alle wedstrijden lopen via de wedstrijdsecretaris.

De KNVB komt met een nieuw initiatief. Er worden Regionale JeugdOpleidingen opgericht met als doel dat talent op jongere leeftijd een betere opleiding krijgt en dat trainers/coördinatoren, die met deze leeftijdsgroep  werkzaam zijn door het kijken naar die training of via workshops worden bijgeschoold.

In de Bollenstreek/ Leiden zullen ADO Den Haag, Feijenoord en de KNVB het voortouw nemen. Er zijn 10-12 bijeenkomsten gepland van september tot december en alle clubs zal worden verzocht om hun beste talenten( 2de jaars E junioren)  naar deze bijeenkomsten te sturen. Zo’n 40 spelers zullen dan worden geselecteerd.

De achterliggende gedachte is  dat deze kinderen, die de speciale  trainingen volgen hun ploeggenootjes kunnen stimuleren bij het voetballen en deze spelers beschikken door het volgen van deze trainingen over een betere basisopleiding voor profvoetballer.

Een van de oorzaken om met de ROJ  te beginnen is het grote verloop dat optreedt bij kinderen, die op jonge leeftijd naar een betaald voetbalorganisatie gaan. Er zijn maar heel weinig kinderen, die in  de F junioren instromen bij een BVO en  nog spelen in de A junioren van een betaalde club.

Men wil dat veranderen en of dat lukt , daar heb ik mijn twijfels over. Kinderen, die vroeg naar een BVO gaan , komen in een aparte sfeer en omgeving terecht. Je hebt er de ouders, die vaak fanatieker zijn dan het kind zelf, in de opleiding is de prestatie het belangrijkste meetmiddel.  Wanneer een kind een aantal jaren in een dergelijk sfeertje heeft vertoefd, slaat de gewoonte toe. De prikkels worden minder om de presteren. De uitdaging wordt minder. Hetzelfde ziet men bij mensen in een werkomgeving. Als iets nieuw  is, wil men  er voor gaan, wordt het gewoonte dan zijn er velen, die wat minder gedreven zijn.

Het gevolg is dat aan het eind van het seizoen een speler wordt afgevoerd.

Op dat moment stromen andere jongens in, meestal in de leeftijd B junioren. Gebleken is dat zij, die later naar een BVO gaan veel vaker profvoetballer worden.

De praktijk leert dus dat je als speler en club moet waken voor vervlakking, want dat is vaak de oorzaak van het minder presteren. Om vervlakking tegen te gaan zal je spelers moeten prikkelen met oefenstof, waarbij ze worden uitgedaagd en zelf oplossingen moeten vinden. Dat vereist top jeugdtrainers. Met even een jeugdtrainertje aantrekken en voor de groep zetten komt men er niet.

Het Roodenburg jeugdplan kent honderden trainingen van uk tot A junioren. Het uitvoeren van dit plan kost TWAALF JAAR. Spelers, die over doorzettingsvermogen, inzet en talent hebben, kunnen als ze de twaalf jaar volmaken een eind komen.

KAART/ SJOELSEIZOEN BEGINT WEER.

Iedere dinsdagmiddag wordt er door de oudere Roodenburger en wijkbewoner een kaartje gelegd en gesjoeld. Precies om 14.00 uur wordt er gestart en om 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Voor velen is dit een wekelijks uitje. Omdat er geen competitie wordt gespeeld, kan men wel eens een weekje overslaan.

De start van een nieuw seizoen is komende dinsdagmiddag 26 augustus. Roken mag alleen nog maar buiten.

De deelnamesom is slechts € 1,50 per keer en daar krijgt men een hoop gezelligheid voor terug.

DEZE WEEK STARTEN DE JEUGDTRAININGEN

In de week van 25/8 beginnen alle jeugdtrainingen. Deze week hebben alle ouders de persoonlijke uitnodiging voor de training in de bus ontvangen.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.