Roodenburg Aktueel Week 34

Het is zaterdagmiddag en er worden 2 oefenwedstrijden gespeeld. De zon schijnt en ongeveer 100  toeschouwers zijn getuige van het spel. Het spelniveau wordt steeds beter want de tegenpartij geeft goed partij.

Wat de actieve voetballers zich vaak niet realiseren is dat zij de toeschouwers een leuke middag bezorgen. Zij zorgen voor de sociale samenhang. Langs de lijn zie je mensen samen klonteren. Ze hebben niet alleen belangstelling voor het voetbal , maar ook voor elkaar. In deze tijd biedt het sportpark alles om te recreëren. Het zonnetje, de vele bomen om het veld, waardoor men zich waant in een bos/park.

Daarnaast is het “restaurant”in de buurt. Daar zoeken velen verpozing en de verrichtingen van het Olympisch elftal zijn zaterdagmiddag een hot item.

Ik verwacht de komende maanden dat zowel zaterdag 1 als zondag 1zich kunnen verheugen op een grote groep supporters, die aandachtig  de spelverrichtingen zal volgen.

Zaterdag zijn er 2 wedstrijden. De zaterdag 2 loopt na de rust uit en wint met 6-2 van Leiden. De zaterdag 1 speelt tegen een VVSB combinatie. Het blijkt het 3de elftal te zijn en ze spelen reserve 2de klasse. Tijdens het spel hoor ik als onderlinge aanmoedigingskreet regelmatig “kom op Bavo”. Dit zijn de echte Noordwijkerhouters, ze winnen wel met 2 -1, maar het is  een leerzame oefenpot.

Op zondag is er ook een verhoogde activiteit waarneembaar. De zondag 1 traint, de zondag 3 begint met trainen, de studenten ballen weer en de Merenwijkgroep speelt op het kunstgras een onderlinge partij. Het clubgebouw is weer open.

VERWIJDERING RECLAMEBORDEN EN DAN?

De komende week staan de reclameborden in de schijnwerper. De oude borden moeten allemaal worden verwijderd, want de week later begint de gemeente met het weghalen van het gaaswerk. Rinus de Bruin is bereid deze klus te doen, maar het spreekt vanzelf , dat hij dat niet alleen kan.

Op 2 september wordt dan begonnen met de nieuwe afrastering.

In het weekend van 6 -7 september spelen de eerste elftallen thuis en dan moeten alle borden weer hangen.

Door de komst van de nieuwe afrastering kunnen alle borden op de juiste wijze worden gerangschikt. Een bord moet zichtbaar zijn, tussen de borden wordt er ruimte gemaakt. Met het nieuwe hekwerk verschijnen er tevens nieuwe reclameborden op Noord.

Via RB actueel en de website zullen wij onze nieuwe sponsors aan u voorstellen.

PROGRAMMA VOOR VOLGENDE WEEK

Dinsdag 19/8 eerste bekerronde

Roodenburg za 1      - Leidsche Boys 1    aanvang 19.00 uur

Lugdunum za 1         - Roodenburg zo1    aanvang 20.00 uur

Zaterdag 23/8

Oefenen

Nootdorp                   - Roodenburg za1    aanvang 14.30 uur

Beker

Honselersdijk 2         - Roodenburg za2    aanvang 12.00 uur

KAART/ SJOELSEIZOEN BEGINT WEER.

Iedere dinsdagmiddag wordt er door de oudere Roodenburger en wijkbewoner een kaartje gelegd en gesjoeld. Precies om 14.00 uur wordt er gestart en om 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Voor velen is dit een wekelijks uitje. Omdat er geen competitie wordt gespeeld, kan men wel eens een weekje overslaan.

De start van een nieuw seizoen is dinsdagmiddag 26 augustus. Roken mag alleen nog maar buiten.

De deelnamesom is slechts € 1,50 per keer en daar krijgt men een hoop gezelligheid voor terug.

VOLGENDE WEEK STARTEN DE JEUGDTRAININGEN

In de week van 25/8 beginnen alle jeugdtrainingen. Deze week hebben alle ouders de persoonlijke uitnodiging voor de training in de bus ontvangen.

TRAINEN/ PAPIER MEENEMEN.

Links bij de ingang, op het parkeerterrein staat een grote container. Hier wordt het oud papier ingegooid en de opbrengst is voor Roodenburg.

Op dinsdag en donderdagavond zorgt John Soudan er voor dat het wordt opgestapeld en Kees van der Voort wil op dinsdagmiddag nog wel eens dolen in de container.

Mijn tip aan alle ouders van jeugdleden/ aan trainende leden is, verzamel uw oud papier, kranten/ reclamefolders, touwtje er omheen of in een plastic tas en neem het mee naar de training.

Het is een kleine moeite en het is goed voor de clubkas.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.