Roodenburg Aktueel Week 33

Voor steeds meer groepen is de training begonnen. Donderdag zijn het 3de en 4de zaterdagteam gestart. Joost Visbeen heeft teveel last van blessures en traint nu zijn maten, Xander Hartevelt organiseerde het partijtje van het vierde.

Alle zaterdagteams zijn dus begonnen en voor het bestuur geldt dan “ de zaterdagafdeling loopt”. De volgende fase is de zondagafdeling en de dames.

Naast het opstarten van de teams , worden er vele andere zaken aangepakt. Met aanpakken alleen komt men er niet, het moet draaiende worden gehouden of gereed zijn. In de komende RB actueels treft u een aantal zaken aan, waar keihard aan wordt gewerkt.

Een zaak, die draaiende wordt gehouden zijn de lijnen. Het sportbedrijf heeft de lijnen op het veld gezet en daarna moet de club er voor zorgen dat die lijnen niet verdwijnen. Door de vele hoosbuien zou dat zo maar kunnen gebeuren, dankzij Gerard Volwater, die dit nog een aantal weken doet, zien de velden er perfect uit.

Het bestuur is overigens op zoek naar personen, die bereid zijn om de lijnen te gaan trekken.

Afgelopen zaterdag speelde Roodenburg de eerste oefenwedstrijd tegen AFC uit Amsterdam. Een oud bekende van Roodenburg,  oud trainer  Pim van der Meent  is tegenwoordig de commissaris van het materiaal van AFC. Hij vergat de broekjes, maar het was geen probleem. Mannen als Mat Keereweer hadden hem graag weer de hand geschud, maar hij bleef in het Amsterdamse.  De eerste oefenwedstrijd werd een lekkere pot. Roodenburg kwam met 2-0 voor door doelpunten van Martin Verkuylen en Robin Ravensbergen. Daarna werd door o.a. Diego Ouwerkerk nog twee keer de lat geteisterd.

Vlak voor tijd maakte AFC via 2-1 een eretreffer.

Een goede start, komende dinsdag wacht een tweede tegenstander. Om 19.30 uur wordt er geoefend tegen competitiegenoot LSVV ’70.

DE NICOTHEEK VAN ROODENBURG.

Wie dit weekend op het veld is geweest heeft een nieuw gebouwtje ontdekt op het terras voor het clubgebouw. Iedereen , die mij ziet, vraagt wat het is en dan roep ik: dit is een nicotheek.

Daar hebben ze nog nooit van gehoord, dus is er meer uitleg nodig.

Vanaf 1/7/2008 mag er niet meer worden gerookt in het clubgebouw en sommigen hebben daar flink moeite mee. Om het kwartier zie ik ze naar buiten vluchten om een sigaretje op te steken. In de zomer is dat niet zo’n probleem, het weer is goed en als de zon schijnt is het prettig toeven op ons grote terras.

Wie in de winter naar buiten moet, wordt al gauw aangemerkt als een peukkleumer.

Dit is de reden, dat er een rookhok of nicotheek is geplaatst. Het hok in de kleuren rood en grijs is bedoeld voor de fervente rokers, die door weer en wind naar buiten moeten om “een paffie te doen”.

Op het terras is tevens een peukenbak geplaatst. Die is gevuld met zand en dient om de sigaretten te doven. De peuken komen op deze manier niet op het terras.

Voor de mensen, die roken is de nicotheek de oplossing. Kijkend vanuit het clubgebouw, blijft het een hartgelach hok.

START ZONDAGAFDELING.

A..s. dinsdagavond 12 augustus  gaat de volgende groep van start. Om 20.45 uur beginnen de spelers van de zondagselectie met hun eerste training.

Dinsdag wordt er ook door de senioren getraind. Veel spelers komen net terug van vakantie en moeten de nodige conditie opdoen.

De training begint net als de wedstrijd om 19.30 uur.

PROGRAMMA DINSDAG 12 AUGUSTUS

Roodenburg              - LSVV ’70    aanvang 19.30 uur

Donderdag zal er door meerdere groepen worden getraind. We rekenen er op  dat de tijden op elkaar zijn afgestemd.

Vrijdag zal de 2de training zijn van de zondagselectie. Er wordt getraind om 19.30 uur

Zondag is de 3de training. Die begint om 12.00 uur

PROGRAMMA ZATERDAG 16 AUGUSTUS

Roodenburg 2           - Noordwijk 2 aanvang 12.00 uur

Roodenburg 1           - VVSB 2       aanvang 14.30 uur

ZONDAG 17 AUGUSTUS

Het clubgebouw is weer open, Brammetje staat te trappelen.

U kunt er terecht van 12.00 uur tot 17.30  uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.