Roodenburg Aktueel Week 28

In de jaren 80 en 90 kon je zeggen dat de voetbalclub twee maanden “stil” lag. Het sportbedrijf was in die tijd bezig met het onderhoud van de velden en Nico Vogelenzang zaaide bij. In het oude Praethuys was er altijd een baal met graszaad te vinden. Alle velden waren  ingezaaid en de jeugd had de speelweide als speelplek. Tegenwoordig is een voetbalclub een bedrijf, dat 12 maanden per jaar wordt gerund. In deze toch wat stillere periode worden er allerlei zaken aangepakt, zodat men straks klaar is voor het nieuwe seizoen.

Deze week zijn de koelkasten vervangen onder de bar, de oude kasten waren afgeschreven. Verder wordt er een tapinstallatie vervangen, zodat alles weer picobello in orde is. Het  Heineken gerstenat stroomt dan zonder veel onnodig verlies  het fluitje, het vaasje of het door Heineken geïntroduceerde  Galaxy glas in.

Het sportbedrijf neemt eveneens een aantal zaken onderhanden. Begin september en liefst wat eerder wordt de omrastering rondom ons hoofdveld vervangen. Het is een hekwerk, dat er vanaf het begin van het ontstaan van het sportpark heeft gestaan. De vervanging van het hekwerk geeft kansen. Het is een doorn in het oog van een aantal Roodenburgers, hoe het gesteld is met de reclameborden. Het hangt schots en scheef, er is geen lijn in te bekennen.

Dit probleem is herkend en we gaan er flink tegen aan. Hoe? Dat hoort u binnenkort.

Een andere zaak die wordt aangepakt is de ballenvanger op het kunstgrasveld voor het clubgebouw. Die ballenvanger is te laag met als gevolg dat de ballen er over heengaan. Die ballen komen dan meestal terecht op het dak van het clubgebouw en als er iedere dag “dakhazen”zijn, dan begrijpt u dat er lekkages ontstaan.

Door de verhoging van de ballenvanger hoopt men dit euvel te verhelpen.

Donderdagavond vergaapt “tout Leiden”zich aan de bootjes van Aad. Tegelijkertijd vindt er op Noord een bespreking plaats van de zondag 1. De zaken van de begeleiding en de spelers worden steeds duidelijker.

Roodenburg is een wijkclub en eind van deze maand komt de wijk op bezoek.

D.w.z. het sportpark is het domein van de kinderen. Er vinden zogenaamde vakantiebezigheden plaats.

ZOMERVAKANTIE SPEKTAKEL

Op donderdag 24 juli en vrijdag 25 juli is er het SLEUTELDROP ZOMERSPEKTAKEL BIJ ROODENBURG. Kinderen verblijven 2 dagen op het sportpark, er wordt geslapen in tenten, het clubhuis wordt gebruikt.

Er is een survivalbaan, een griezeltocht, een tentenkamp, een sportestafette en een pannenkoekenfeest.

Voor dit spektakel komt er een folder beschikbaar op onze website. Ga hiervoor naar de activiteitenkalender van www.lvroodenburg.nl.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.