Roodenburg Aktueel Week 26

In het seizoen 2008/2009 verwelkomt de stad Leiden 2 nieuwe standaardteams. The Football Factory en Roodenburg zondag.  Dat mag een verrassing worden genoemd en met spanning wordt er dan ook uitgekeken, hoe de zondaggroep zich verder ontwikkelt.

Kijkend naar het Leidse voetbal, dan zijn er veel eerste elftallen. In Leiden zijn er relatief weinig A junioren teams, maar is er genoeg keus om in een eerste team te spelen.

Hoeveel eerste elftallen zijn er in Leiden, die  in een standaard klasse uitkomen?

UVS, 2 teams, Lugdunum 2 teams, FC Rijnland 1 team, Football Factory 1 team, Docos 1 team, LSVV 1 team, Leidsche Boys 1 team, vv Leiden 1 team,  FC Boshuizen 2 teams, GHC 1 team, Roodenburg 2 teams. U heeft keus uit 15 teams.

 

Op zondag wordt het op sportpark Noord steeds drukker. Het komende seizoen wordt er op zondag gespeeld met 5 seniorenteams en 1 damesteam. Dat komt, omdat veel buurtbewoners op zondag actief tegen de bal willen trappen. Naast deze teams zijn er ook nog 2 trimgroepen.

Er is dus een markt voor het zondag voetbal. En op zondag komen er vaak weer andere leden dan op zaterdag.

Een paar jaar geleden werd de zondagtak opgeheven en zijn de spelers naar allerlei clubs uitgezwermd.  Men heeft mogen kijken in de keuken van de ander, maar voor velen liggen de roots op Noord. Dichtbij, vrienden op loopafstand, bekenden langs de lijn.

Wanneer er een stabiele zondagclub ontstaat , dan is dat goed voor de toekomst.

De jeugd heeft idolen op zaterdag en zondag, de buurtbewoner kan op zaterdag en op zondag genieten van goed voetbal. Op zaterdag komen er veel leden kijken naar het zaterdagteam. Heel veel Roodenburgers zullen ook komen kijken naar de zondag, zeker als er sprake is van een derby. Belangrijk is dat de zondagspelers begrijpen dat de supporters hen komen aanmoedigen en dat ze graag na afloop nog even willen bijpraten met hun “helden”. Daarom mijn advies, zoek na afloop de supporters op en bouw een relatie op!

Maar makkelijk zal het ’t eerste jaar niet gaan. In de 5de klasse wordt met veel inzet gespeeld, men moet dus tegen een stootje kunnen, zowel fysiek als mentaal. Dat vraagt een puike lichamelijke en geestelijke conditie. De spelers moeten ook in gedachte houden dat ze daarbij het goede voorbeeld geven aan de aanstormende jeugd.

Ik schrijf dit omdat zowel op zaterdag als op zondag de achterban groeit en dat is de basis van een steeds gezonder wordend clubleven.

 

Bij wie is Roodenburg zondag ingedeeld?

DSO

Leidsche Boys

Lugdunum

Quick Steps

FC Rijnland

ROAC

Schiebroek

SVLY

Taurus

Warmunda

 

Afgelopen woensdagavond weer het clubgebouw flink onder handen genomen door een groepje vrouwen. Alles ziet er weer spic en span uit. Als waardering voor het werk van deze vrijwilligsters was er koffie met gebak.

Donderdag stond  de stukadoor voor de stoep. De wanden van de kleedkamers 6, 7 en 8 werden voorgelijmd. Dit ter voorbereiding van het echte stuukwerk. Hier is men vrijdag mee gestart.

 

Donderdagavond was de ouderavond van de nieuwe D ouders. Opkomst was te laag. Voor het nieuwe seizoen komen er een D1 en een D zevental.

Er wordt op maandag en woensdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur getraind.

De eerste training is op maandag 25/8/2008.

 

Zaterdagavond behoor ik bij het groepje Roodenburgers dat gezamenlijk de wedstrijd wil zien. Ik constateer dat de Russen meer op onze  helft zijn en dat zij voorwaarts verdedigen i.p.v. de onzen. Dat tactisch gegeven kan door de ploeg niet meer worden omgezet en we kunnen beginnen aan de Oranjemars. Dit keer niet naar de camping, maar gewoon naar huis. Het Oranjegevoel heeft veel teweeggebracht, de belangstelling voor het voetbal is zeker toegenomen en de clubs zullen dat gaan merken door de aanmelding van nieuwe leden. Bij sport behoort  winnen en verliezen. Als er wordt gewonnen , wil iedereen er bijhoren, maar verliezen is een aparte kunst. Erkennen dat je tegenspeler beter is en hem de hand schudden.

Zondagmorgen koffie met mijn laatste oranje tompouce. Ik pak de krant, die opent met de kop: Hiddink vloert Oranje, een droom is uiteengespat. Zingt Marco Borsato niet “Dromen zijn bedrog”. We staan weer met de beide benen op de grond. Oranje was een goede afleiding.

Tot slot wil ik Ger onze barkeeper en Co, die zorgde voor de van Dobben bitterballen in de rust bedanken voor hun inzet tijdens de wedstrijden.

 

SPELERSPAS EN OVERGESCHREVEN SPELERS.

Hier is een misverstand over ontstaan.  Spelers, die overschrijving hebben aangevraagd moeten hun spelerspas inleveren. Die pas wordt opgestuurd naar de KNVB en dit is een persoonlijk document. Wanneer een pas nog geldig is, dan maakt de KNVB een nieuwe pas aan. Ze hebben van iedere pasfoto digitaal gearchiveerd. Volgens mij beschikken ze over meer gezichten dan justitie. Dus geldige passen worden automatisch gewijzigd.

Is een pas verlopen, dan krijgt de speler via onze administratie bericht om een nieuwe pasfoto in te leveren. Doe dit zo snel mogelijk, want de bekercompetitie staat zo weer voor de deur.

 

LET OP DE WEBSITE

De website is een interactief medium. Leden kunnen communiceren via de email met bestuur en administratie. Maar leden kunnen ook helpen met het aanleveren van informatie.  In de komende weken maakt u kennis met een nieuwe rubriek op de website met als titel: “De geschiedenis van Roodenburg, verteld door (oud)-leden met behulp van elftalfoto’s. Johan van Wieringen is enthousiast, krijgt steeds meer foto’s binnen en geeft binnenkort het startsein.

 

ACTIVITEITEN DEZE WEEK

 

Zondag 29 juni  KLEIN VELDVOETBALTOERNOOI

De nieuwe zaterdag 3 organiseert voor teamleden en vrienden een klein veldvoetbaltoernooi. Er  wordt begonnen om 12.00 uur. Men heeft uitsluitend het strafschopgebied nodig.

De barbecue gaat aan en deze zondag is het clubhuis open.

 

Zondag 29 juni  VADER/ZOON TOERNOOI

Aanvang 12.00 uur tot 15.00 uur op een half veld.

Vaders en hun zonen spelen in toernooivorm tegen elkaar op een half veld

De bedoeling van dit toernooi is dat ouders het nut van het bedrijven van sport ervaren en de rol die zij hebben bij het bedrijven van sport door hun zoon.

Deze activiteit wordt georganiseerd door het buurtwerk van de Slaaghwijk

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.