Roodenburg actueel week 52 2009

Mijmeringen bij de laatste Roodenburg Actueel van 2009

Al een aantal jaren ontvangen een paar honderd Roodenburgleden en belangstellenden iedere week de Roodenburg Actueel in hun mailbox. Nog veel meer geïnteresseerden lezen wekelijks de Actueel via de website. Jaren geleden werd al vermoed dat de boodschap per brief zou plaatsmaken voor het bericht per e-mail. De verzending gaat veel sneller en iedereen die zijn mailbox opent krijgt het nieuws aangereikt.

Als je PR voert met je leden, sponsors of supporters, kun je verwijzen naar een clubblad, een teletekstpagina of website, maar dan ben je afhankelijk of de lezer bereid is jouw boodschap te lezen. Het initiatief ligt dan bij de andere partij, terwijl wij als organisatie de leden en belangstellenden willen interesseren voor wat er bij de club leeft. Wanneer men een e-mailbericht opent, zullen velen de inhoud willen lezen en is het initiatief van de verzender.

In de Actueel is er altijd veel interesse voor de komende wedstrijden en ieder weekend krijgt de lezer op zondagavond de uitslagen te zien van gespeelde wedstrijden. Sponsors maken sinds kort gebruik van de Actueel. Via dit medium zoeken zij contact met de lezer. Voorbeelden: sportaanbiedingen van Errea en de ziektekostenverzekering van Zorg en Zekerheid. Een bedrijf wordt sponsor omdat er een band is met de club. Een sponsor wil niet alleen maar reclame langs het hoofdveld of boven de bar. Het bedrijf wil zich tegenwoordig rechtstreeks richten tot de leden en de sponsorcommissie is daarbij een belangrijke schakel tussen sponsor en leden.

Niet alleen sponsors communiceren via de Actueel. Soms worden er vragen gesteld of ideeën uitgewisseld. De Wintercup is tot stand gekomen na een idee van Mario van de Pluijm. Er zijn oude elftalfoto’s aangeleverd via de Actueel. Jammer is het dat nog niet alle foto’s konden worden geplaatst. In de Actueel kunnen bestuursmededelingen worden opgenomen. De entreeheffing en de bezetting van de kassa waren acties vanuit het bestuur. Op die manier kan men zaken doen.

De Actueel laat de leden kennis maken met hoe een club georganiseerd is en wat er allemaal moet worden gedaan om een club draaiende te houden. U leest er over vergaderingen van afdelingen en commissies. De bedoeling erachter is om mensen enthousiast te maken zodat ze aansluiten. Leden die goed geïnformeerd zijn, kunnen straks makkelijker het stokje overnemen.

De Actueel is steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen in de sport. Dit kunnen zaken zijn die door overheid of sportbond worden opgedragen, maar het kan ook gaan over nieuwe ontwikkelingen op technisch gebied of op het gebied van de begeleiding van teams en groepen. In dit verband is het leuk dat er na de 200e training van de A-junioren spontaan werd gereageerd en dat de zusterverenigingen ASC en Teylingen werden voorzien van oefenstof die wij gebruiken.

Via de Actueel worden verschillende activiteiten bekend. Het zijn wijkactiviteiten, activiteiten van de bond en activiteiten die door de club worden georganiseerd. De Roodenburg Actueel is een bindmiddel. .In een club wordt lief en leed gedeeld.

De Koningin klaagde in haar kerstboodschap over de moderne communicatiemiddelen.Mensen kunnen contact hebben en toch anoniem blijven. Het ‘Wij-gevoel’, een typisch kenmerk van het verenigingsleven, neemt in de samenleving sterk af. In de Actueel worden regelmatig namen genoemd van leden die door ziekte zijn getroffen of die in onze organisatie een functie vervullen. Dat is nodig, want hoewel sommigen 10-15 jaar lid van de club zijn, kennen ze elkaar niet. Op het gebied van binding ligt nog een terrein open, zeker nu zoveel nieuwe leden de club instromen.

De webredactie zet de Actueel op de website en past daarbij tekst en lay-out aan. Het ziet er iedere week weer overzichtelijk uit en hoor dat velen naar de zondagavond uitkijken om nieuwe Roodenburgvitamientjes in te nemen.

Naast de virtuele actueel hebben we er één in levende lijve. Een van vlees en bloed en dat is onze administrateur. Hennie Slegtenhorst is dagelijks op zijn post als vrijwilliger van Roodenburg. Veel mensen weten hem te vinden, hij is voor hen de vraagbaak, hij is het gezicht van de club. Dat geldt voor binnenkomende telefoontjes en e-mailberichten, alsmede voor doordeweekse bezoekers aan ons clubgebouw. Vooral dames worden door hem “op gepaste wijze met een kwinkslag” begroet. Zo zelfs dat de jongerenwerkers die een deur naast zijn kantoor zitten ervan blozen, maar niets laten merken!. Maar Hennie heeft de gave om de dames gauw aan het lachen te brengen en dat moet hij vooral blijven doen. Doordat hij zo vaak aanwezig is, neemt hij heel veel werk uit handen van de anderen.

De actueel blijft u in 2010 op de hoogte houden over voetbal en aanverwante zaken.


Deze week

De wegen waren onbegaanbaar en toch werd er op maandagavond vergaderd. De jeugdafdeling werkte de actielijst door van de recente leidersvergadering. De financiële commissie was ook in de weer. Zij vergaderden vanuit huis via een conference call. Een telefonische vergadering. Het voordeel hiervan is dat een vergadering sneller verloopt.

Dinsdag was de organisatie bang dat de kaartmiddag in de soep zou lopen. Gladde wegen zouden de ouderen weerhouden om te komen. De opkomst viel mee, 17 personen en 10 supporters. Er was een Amsterdams sfeertje gecreëerd. Broodje halfom, broodje van Dobben kroket, ossenworst, Old Amsterdammer kaas. Een themafeest voor ouderen met klanken van Tante Leen en Johnny Jordaan. De opgekomen personen genoten met volle teugen.

Zondag vond het toernooi om de eerste Wintercup plaats in de Drie Oktoberhal. De zaterdagafdeling en de sponsorcommissie verdienen een pluim. Een nieuwe groep organisatoren in de stad die ervoor zorgde dat de Leidenaar weer kon genieten van zaalvoetbal. In de loop van de middag zochten steeds meer mensen de hal op. Op de website en in het clubblad krijgt u een uitgebreid verslag van dit toernooi. Ook de media besteden aandacht aan dit toernooi dat voor herhaling vatbaar is. Tot slot een woord van dank aan allen die ervoor hebben gezorgd dat er sprake was van een geslaagd toernooi.


Zaterdag 2 januari vuurwerkresten verzamelen

De eerste wijkgebeurtenis is het rapen van afgestoken vuurwerk. Om 11.00 uur wordt gestart in het Stuyvesanthof en na het werk wacht er een versnapering in het clubgebouw van Roodenburg. Het betekent dat we 2 januari weer open zijn. Vanaf 12.00 uur is het clubgebouw geopend.


Zondag 3 januari nieuwjaarsreceptie/oud tegen oud

De nieuwjaarsreceptie wordt al jaren druk bezocht. Om 14.00 uur is er een wedstrijd oud- tegen oud-Roodenburg gepland. Om 16.00 uur verzamelen de leden, sponsors en supporters zich om elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen.


Maandag 4 januari uitbreiding in Tuin van Noord

Roodenburg behoort tot een van de gebruikers van het Noorderpark. Er zijn meer instanties zoals de volkstuinvereniging Ons Buiten, korfbalclub Pernix, de schooltuinen, de nieuwe moskee en na het verdwijnen van de Dr. Voorthuyzenschool gaat maandag het Stedelijk Gymnasium van start in Noord. Vanaf die datum nemen 600 leerlingen intrek in het gebouw en in de lente worden ze op het sportpark verwacht voor de schoolsport.


Dinsdag 5 januari kaarten en sjoelen

Sommigen hebben de smaak te pakken. Kaarten en sjoelen op de dinsdagmiddag. Er wordt geen competitie gespeeld, dus bent u in de gelegenheid, schuif dan aan. Er wordt precies om 14.00 uur begonnen en even na half vijf zijn we klaar.


Roodenburgproject winnnaar van RKF award

Dit jaar staat de Richard Krajicek Foundation Award in het teken van Meedoen door Sport. In de voorronde is het Roodenburgproject van Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland de winnaar geworden met het beste door jongeren georganiseerde sportproject 2009 in de provincie Zuid-Holland. Het Roodenburgproject ontving een cheque ter waarde van duizend euro van juryvoorzitster Tonny van de Vondervoort (gedeputeerde provincie Zuid-Holland). De Nicolaasschool en het Jazz Theater eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. De organisatie van de provinciale verkiezing was in handen van Sportservice Zuid-Holland.

De projecten

De avond in het Haagse sportcentrum De Uithof begon met een informatiemarkt. Tijdens de informatiemarkt konden zes teams hun project bij de jury promoten. Hierna had elk team de gelegenheid om zich in drie minuten te presenteren. Dit was voor de jongeren een mooi moment om te leren van de aanpak bij de anderen projecten.

Juryberaad

De jury bestond naast Van de Vondervoort, uit Elvira Stinissen (aanvoerster Nederlands zitvolleybalteam en deelnemer van Haags Goud) en Jan Waaijer (voorzitter Sportservice Zuid-Holland en burgemeester van Zoetermeer). Na een lang juryberaad trok het Roodenburgproject van Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland aan het langste eind. Ze vertegenwoordigen de provincie Zuid-Holland bij de landelijke verkiezing op woensdag 10 februari 2010 tijdens het ABN World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam.

Het spreekt voor zich dat in de Blauwzwarter nader wordt ingegaan op dit project.


Deadline Blauwzwarter

De redactie is volop in de weer met het komende clubblad. In ons clubblad krijgt u informatie vanuit verschillende geledingen en mogen we niet klagen over het aantal schrijvers en schrijfsters die bereid is om de “pen ter hand te nemen”. Heeft u iets te melden, mail uw bericht dan door naar onze hoofdredacteur Henk Tegelaar. Zijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deadline om artikelen en foto’s in te leveren is 10 januari 2010.


Maandagavond 18 januari leiders-/trainersvergadering

Alvast voor uw agenda. Aanvang 20.15 uur in het jeugdhonk.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.