Roodenburg actueel week 51 2009

De belchinees en het gevolg

Een nieuw fenomeen heeft de kop opgestoken. Het is de belchinees. De belchinees werkt voor wedkantoren in het Verre Oosten. Gewapend met zijn mobiele telefoon geeft hij hier verslag van een wedstrijd waar in het verre Oosten op is gewed. Bel chinezen zijn gesignaleerd in de Jupiler League, maar hoe lang duurt het nog voordat zij op de tribune zitten van de hoofdklasse? Belchinezen monitoren een wedstrijd en geven allerlei statistische gegevens van een livewedstrijd door aan wedkantoren. Bij die kantoren kan er op alles worden gewed.

Er zijn er die gokken op het aantal hoekschoppen die een ploeg krijgt in de eerste helft. Weer anderen gokken in welke minuut de eerste gele kaart zal vallen. Er zijn er die gokken in welke minuut er een doelpunt valt of een penalty wordt gegeven. Door het gokken zouden goksyndicaten invloed kunnen krijgen op het wedstrijdgebeuren. En dat is de vrees van menig club of bondsbestuurder. De vrees dat spelers expres een overtreding maken en daardoor via een goksyndicaat vorstelijk worden uitbetaald. Het pakken van een gele kaart kan op die manier duizenden euro’s opleveren. En wat te denken van het expres maken van een overtreding waardoor de tegenstander een penalty krijgt.

Iedereen die invloed heeft op het spel kan op die manier worden omgekocht. De trainer die het op een akkoordje gooit, de scheidsrechter die een dubieuze penalty toekent, een keeper die expres over de bal duikt, de spits die bewust de bal voor open doel overschiet, de verdediger die verkeerd terugspeelt, de grensrechter die foutief zijn vlag opsteekt, een bestuurslid van een armlastige club die de uitslag van zijn wedstrijd verkoopt om zo aan sponsorgeld te komen, etc. Iedereen is op die manier verdacht wanneer er bellende toeschouwers de hele wedstrijd met een toestel aan het oor langs de lijn staan.

In eerste instantie werden de belchinezen niet opgemerkt, maar wie nu een Chinees uiterlijk heeft, wordt in de gaten gehouden. Om die redenen zijn de wedkantoren momenteel op zoek naar de belstudent. Studenten die via een uitzendbureau mobiel verslag doen van de wedstrijd.

Voor een groep bellers langs de lijn breken er onzekere tijden aan. Het zijn de verslaggevers van de plaatselijke radio. Kunnen ze hun verslag nog doen zonder dat ze verdacht zijn? De radioverslaggevers van Radio West durven niet meer. Mag ik de plaatselijke nieuwsbrengers sterkte toewensen!


Laatste kaart- en sjoelmiddag van 2009

A.s. dinsdag 22 december is de laatste kaart- en sjoelmiddag gepland. Op zo’n laatste middag gebeurt er iets feestelijks. Dit keer gaan we terug naar de jaren 50-60 in Amsterdam en worden de ouderen bediend vanuit Eetsalon Van Dobben. Het wordt een middag met muziek uit de Jordaan en we serveren typisch Amsterdamse broodjes. De kroketten en bitterballen van het huismerk Van Dobben zullen niet ontbreken en er is een Mokums kaasplankje. Het kaarten begint om 14.00 uur. De zingende kastelein maakt het stel compleet. En waarschijnlijk krijgt hij wel steun vanuit de zaal… In 2010 starten we weer, namelijk op dinsdag 5 januari 2010.


Wintercup zondag 27 december

Roodenburg organiseert een zaalvoetbaltoernooi in de Drie Oktoberhal. Het toernooi begint om 10.00 uur. Samen met vele voetballers van andere clubs gaan we richting het nieuwe jaar. In deze actueel alvast het speelschema van deze dag.

Toernooischema
Poule A

10.14u – 10.27u: Roodenburg za - SJC
10.42u - 10.55u: UVS – GHC
11.10u - 11.23u: UVS- Roodenburg za
11.38u - 11.51u: GHC-SJC
12.06u - 12.19u: Roodenburg za- GHC
12.34u - 12.47u: SJC – UVS

Poule B

10.00u - 10.13u: Roodenburg zo – Vv Leiden
10.28u - 10.41u: Valken 68 – Leidsche Boys
10.56u - 11.00u: Valken 68 – Roodenburg zo
11.24u - 11.37u: Leidsche Boys- vv Leiden
11.52u - 12.05u: Roodenburg zo – Leidsche Boys
12.20u - 12.33u: vv Leiden – Valken 68

Er worden daarna 4 kwartfinales gespeeld van 13.00 uur tot 14.00 uur. Om 14.00 uur komen OUD MARTIN CENTRUM en OUD ZWARTE WOLF in actie. Van 14.30 uur tot 15.00 uur zijn er de halve finales. Van 15.00 uur en 15.30 uur wordt er gespeeld om plaats 3 en 4 en wordt de finale gespeeld. Vanaf 15.30 uur is er live muziek en stort iedereen zich in het feestgedruis.


Geen jeugdtrainingen tijdens de kerstvakantie

Het is winterstop en om die reden nemen we even gas terug. Wanneer de jeugd weer naar school gaat, starten de trainingen weer.


Nieuwjaarsreceptie en wedstrijd oud-Roodenburg

Het nieuwe jaar wordt traditioneel gestart met een wedstrijd van oud-Roodenburgspelers. Arnold Barends heeft als taak om 2 gelijkwaardige teams te formeren. Op zondag 3 januari komen de sterren van weleer om 14.00 uur tegen elkaar uit. Na de wedstrijd is er een kort samenzijn in de bestuurskamer en vanaf 16.00 uur vindt de grote nieuwjaarsreceptie plaats in het clubgebouw.


Deadline Blauwzwarter

De redactie is volop in de weer met het komende clubblad. In ons clubblad krijgt u informatie vanuit verschillende geledingen en mogen we niet klagen over het aantal schrijvers en schrijfsters die bereid is om de “pen ter hand te nemen”. Heeft u iets te melden, mail uw bericht dan door naar onze hoofdredacteur Henk Tegelaar. Zijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De deadline om artikelen of foto’s in te leveren is 10 januari 2010.


Deze week

Het was een opmerkelijk verhaal dat deze week in het Leids Nieuwsblad stond. Een wedstrijdverslag van GHC – Roodenburg, een tekstbijdrage van Pim Scheffer. Hierin stond dat Marvin Bok en Robin Ravensbergen oog in oog hadden gestaan met keeper Freek Zandbergen. Ze bleken niet scherp genoeg te zijn met de afwerking. Maar… beide spelers deden helemaal niet mee en er was er maar een niet scherp. Juist, onze Pimmetje Scheffer. Niet meer doen!

Woensdag is het clubgebouw grondig schoongemaakt door een groep vrouwen. Alles van zijn plaats en roosters van de afzuigkap in de afwasmachine. Zowel overdag als ’s avonds waren de dames actief, waarvoor onze grote erkentelijkheid.

Op woensdagavond wordt de indeling voor de wedstrijden van het komende voorjaar bekend. Nieuwe tegenstanders en nieuwe kansen. De D2 gaat door als elftal, de F1 en F2 gaan hoger spelen en onze mini F gaan na de winter iedere week wedstrijden spelen.

Donderdagavond werd de algemene afgelasting bekend en dus gaat de bal voor de competitie pas weer in het nieuwe jaar rollen.

Tot slot vond er zaterdagmorgen een teambijeenkomst plaats van de F1, zie het verslag hieronder. De D2 was eveneens op kampioenskoers, maar verprutste het in de laatste wedstrijd. De A1 heeft tegelijkertijd een cursusbijeenkomst.


Uitreiking van kampioensbekers voor F1

De F1 heeft dit seizoen nog niet verloren. Dit resulteerde in een ongeslagen kampioenschap in de 5e klasse. In een teambijeenkomst werden de kampioensbekers uitgereikt. Vanwege de prestaties is de F1 nu twee klassen hoger ingedeeld en zijn wij benieuwd hoe ze omgaan met deze extra weerstand.


Indeling voorjaarscompetitie is bekend

D1 4e klasse
Haagse Hout D1, Van Nispen D1, Voorschoten D4, Roodenburg D1, Noordwijk D2, RCL D3
D2  8e klasse
Lisse D8, Kagia d4M, Ter Leede D8M, Roodenburg D2, SJC D7M, Valken 68 D3M
E1 5e klasse
Roodenburg E1, UVS E3, Teylingen E2, Rijnsb B E4, GHC E3, Lisse E6
F1 3e klasse
Roodenburg F1, UDO F1, Lisse F2, VVSB F3, Teylingen F1, ASC F2
F2  6e klasse
Roodenburg F2, UVS F4, Oegstgeest F2, Docos F3, Lisse F4, Quick B F7
F3 9e klasse
Roodenburg F3, Lisse F7, Rijnsb B F7, UDO F4, Quick B F10, Rijnvogels F6
1e klasse Mini F
Wilhelmus MP 5, DOSR MP 1, RCL MP2, RCL MP4, Roodenburg MP1, Leiden MP1, Kagia MP 1, DSO MP1, DWO MP4, Wilhelmus MP4, GHC MP1, Lugdunum MP1

 


Inschrijven voor KNVB voetbaldagen 2010

Vanaf maandag 21 december kunnen kinderen, geboren vanaf 1996 t/m 2001 zich inschrijven voor de KNVB voetbaldagen. De voetbaldagen zijn voor jongens en meisjes, leden en niet-leden. De KNVB dagen vinden plaats op 9-10-11 augustus 2010 en voor de Bollenstreek zal dit zijn bij Rijnsburgse Boys.

Drie dagen krijgen de deelnemers een gevarieerd programma aangeboden dat onder leiding staat van gediplomeerde trainers. Het programma is dagelijks van 9.00 uur tot 16.00 uur en is zonder overnachting. Onderdelen die in het programma aan bod komen zijn o.a. trainings- en wedstrijdvormen, vaardigheidsvormen, circuitvormen en goalmaster. Inschrijven kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deelnemers betalen voor de KNVB voetbaldagen een bedrag van € 83,50. Dit bedrag is inclusief een Nike pakket bestaande uit een shirt, broek, kousen en een bal. Bovendien is de lunch inbegrepen. Na afloop ontvangen alle deelnemers een certificaat met groepsfoto.


 

Komende week

In het weekend is het clubgebouw open. Zondag is er live eredivisievoetbal. Om 12.30 uur is er de Gelderse derby en om 14.30 uur zijn er meerdere wedstrijden. De soep van de week is de verse erwtensoep.


Ziekenboeg

Het heeft niets te maken met de gevallen sneeuw, maar wel met het wedstrijd- en trainingsgebeuren. Patrick Heijmans (zaterdag 1) en Matty Harky (keeper C1) hebben hun pols gebroken. Van harte beterschap toegewenst.


Nieuwjaarskaart

Een foto na een gescoord doelpunt van de zaterdag 1 staat er op de voorzijde van de nieuwjaarskaart. Blauwzwarte kerstballen met het logo. Heel herkenbaar Roodenburg. Samen bouwen aan een succesvol nieuwjaar. Een oppepper voor iedereen, maar realiseer wel dat er nog heel veel arbeid zal moeten worden verricht om verder te bouwen. Dat geldt niet alleen voor de zaterdag, maar net zo goed voor de zondag als voor de jeugd als het om voetbal gaat en voor het bestuur en de afdelingen/commissies als het gaat om het verder uitbouwen van de cluborganisatie. Wanneer er voldoende arbeid wordt verricht, komt de oogst vanzelf. Met deze boodschap wensen wij u allen fijne kerstdagen toe.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.