Roodenburg Actueel Week 41 2009

De week van de scheidsrechter

De week van 9 tot 18 oktober is door diverse sportbonden uitgeroepen tot de week van de scheidsrechter. Week in, week uit zet de scheidsrechter zich in voor het voetbal, de voetballers en de club. Scheidsrechter zijn is een hobby. De liefde voor de sport is de belangrijkste drijfveer. Scheidsrechters met duizenden tegelijk zetten zich iedere week weer in om wedstrijden in goede banen te leiden. Ze halen er voldoening uit als ze daar weer in geslaagd zijn.

Zo nu en dan ontvangen ze complimenten voor hun werk. Vaak is het commentaar op de scheids echter minder positief. Toeschouwers, voetballers en coaches, ze weten het meestal beter. De scheidsrechter heeft gefaald.

Toch blijft de scheidsrechter zich inzetten. Voor het voetbal, de voetballer en de club. We waarderen dit. Maar tonen we het ook?

Als een wedstrijd is gespeeld, zouden alle spelers de man in het zwart een hand moeten geven. De uitslag mag daar geen invloed op hebben. Verder geeft men een hand aan de tegenstander. De grondgedachte is dat we zonder tegenstander en arbiter niet aan voetballen toekomen. We moeten blij zijn als dit in het weekend wel mogelijk is. Een scheidsrechter zal het als een compliment beschouwen als hij vele handen krijgt. Wie naar een eredivisiewedstrijd kijkt, ziet na de wedstrijd alle spelers richting het arbitrale trio gaan en hen de handen schudden. Als spelers moeten we er doordrongen van zijn dat een arbiter een van de deelnemers is aan een wedstrijd. Voetballers voeren daarbij taken uit, scheidsrechters doen hetzelfde. Hun taken staan in het spelregelboek.

Conclusie: scheidsrechters zijn ieder weekend broodnodig, want zonder scheidsrechter geen wedstrijd… En zonder wedstrijd geen club.

Voelt u zich geroepen om deze hobby uit te oefenen, neem dan op maandagavond om 19.30 uur tot 20.00 uur contact op met het bestuur of stuur een e-mailbericht aan Anass Eddini, onze verenigingsbegeleider.

Een van de pijlers van het project Tijd voor Sport is het vergroten van de deskundigheid van onze arbiters. Nieuwe scheidsrechters zijn daarom van harte welkom en Anass beschikt over de informatie welke cursussen er zijn om KNVB cq verenigingscheidsrechter te worden. Zijn e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het bestuur heeft recent zijn waardering getoond voor de mannen en vrouwen die wekelijks voor de club fluiten. Aan het begin van dit seizoen hebben alle verenigingscheidsrechters een nieuw scheidsrechterstenue ontvangen. Ze zijn nu niet meer te onderscheiden van de scheidsrechters van de bond. Door in het tenue te verschijnen, ontstaat al gezag. Het is een heel ander gezicht dan iemand die in zijn gewone kloffie of in trainingspak de wedstrijd fluit. Een scheidsrechter met een eigen tenue bereidt zich op een wedstrijd heel anders voor dan de arbiter die van het complex wordt gehaald om “even te fluiten”. Zijn voorbereiding begint al wanneer hij zijn tenue in zijn sporttas doet. Resumé: de scheidsrechter is deelgenoot, die te allen tijde gerespecteerd en geaccepteerd wordt door de beide teams en het publiek.


Ziekenboeg

Wanneer men iedere week op zaterdagmiddag ons sportpark bezoekt, zal het zijn opgevallen dat een bekende Roodenburger ontbreekt. Hiermee wordt gedoeld op onze oud-voorzitter Ruud Wiggers . Ruud is getroffen door ziekte. Langs deze weg willen wij hem van harte beterschap toewensen.


Deze week

Wat een drukte heerste er donderdagochtend op het sportcomplex. Ger Schoonderwoerd de Bezemer was bezig met de belijning van de velden. Kees van der Voort stapelde het oud papier op in de container. Wout bracht namens de drankenleverancier de vaten en kratten frisdrank. In de kantine en in de keuken werd er hard gewerkt aan de “culinaire verwenpartij” die ieder weekend op Noord wordt gegeven. In de bestuurskamer vond er een cursus plaats. De cursisten volgden de docent op hun laptop. Buiten was er schoolgymnastiek. Donderdagavond is een avond voor diverse vergadertijgers. Er worden leuke vorderingen gemaakt, waarover u te zijner tijd wordt geïnformeerd.

Zaterdag kwam de D1 niet in actie omdat tegenstander Katwijk D3 werd teruggetrokken. Er werd getraind door het team. De D-spelers hebben bijna allemaal hun nieuwe tenue gehad. De D- en de F-junioren zijn nu in het nieuw en van de F is er een leuke foto geplaatst op de website. De andere jeugdteams zullen nu snel volgen.

De zaterdag deed goede zaken. Er waren overwinningen voor de zaterdag 1 op Wassenaar, de zaterdag 2 op GHC en de zaterdag 4 op Quick Boys. De zaterdag 1 nam door deze overwinning de koppositie over, terwijl de zaterdag 2 en 3 een goede stap naar het linkerrijtje deden. Op zaterdag werd het nummersysteem ingevoerd in de keuken. Men bestelt en rekent af en krijgt een bonnetje. Als de bestelling klaar is, wordt het nummer geroepen. Je moet behoorlijk bij stem zijn in de keuken, want het is dringen geblazen voor de snoepbar. Iets voor een “ervaren bingo-organisatrice?”

De zondag 1 blijft volger van de kopgroep. De wedstrijd lag enige tijd stil door een blessure van een speler van GOL Sport, maar de uiteindelijke eindslag was duidelijk. Er werd met 1-6 gewonnen en de zondag 1 heeft nu 10 punten vergaard. De andere teams deden het duidelijk minder. De uitslagen staan verderop in deze nieuwsbrief vermeld.

Uitslagen zaterdag 10 oktober

Roodenburg - Wassenaar: 3-1
Roodenburg 2 - GHC 2: 2-1
Roodenburg 4 - Quick Boys 9: 4-2
VVSB A2 - Roodenburg A1: 1-0
Noordwijk C3 - Roodenburg C1: 3-0
Roodenburg D2 - VVSB D9M: 9-1
Hazersw B E4 - Roodenburg E1: 3-3
UVS F3 - Roodenburg F1: 1-3
Quick Boys F6 - Roodenburg F2: 1-0
Foreholte F6 - Roodenburg F3: 3-2

Uitslagen zondag 11 oktober

GOL Sport - Roodenburg: 1-6
Floreant 3 - Roodenburg 2: afg
Roodenburg 3 - Lugdunum 1: 1-5
SJZ 5 - Roodenburg 4: 3-0
Roodenburg 5 - UDO 7: 3-3
Roodenburg 6 - SJC 4: 1-4
UVS Da 3 - Roodenburg Da1: 9-2


Ballensponsors duidelijk in het zicht

De sponsorcommissie is dit seizoen naarstig op zoek geweest naar bedrijven die een wedstrijdbal willen sponsoren Ze zijn daarin geslaagd. In het clubgebouw is er nu een rail aangebracht en zijn er kaarten vervaardigd van alle gulle schenkers. Alle ballen van de zaterdag 1 zijn vergeven. Wanneer u het clubgebouw bezoekt en u kijkt boven de bar, treft u daar 11 bedrijven aan die vanaf heden naamsreclame voeren bij Roodenburg. De namen van de bedrijven komt u verder tegen op onze website. Bij de rubriek vereniging/ sponsors treft u de namen aan van alle sponsors van Roodenburg voor het seizoen 2009/2010.


Er komt een zevende elftal aan

Op zondag wordt het steeds drukker. Waar het druk is, willen mensen bijhoren, want dan is het gezellig. Sfeer wordt gemaakt door mensen onderling. Een groep jonge mannen, vooral afkomstig uit de Kooi, is bezig met het formeren van een team. Het is een team dat recreatief wil spelen. Vooral niet te hoog. Wij heten deze nieuwe groep van harte welkom. Drukte is leuk, maar het vraagt veel energie van de mensen in de keuken. De kantinecommissie zoekt dus versterking. Iets om over na te denken om eventueel de handen uit de mouw te steken?


Komende week: derbyweekend

Op een website van een bevriende vereniging stond dat het lang geleden was dat er een derby was in Leiden. We hebben al heel wat derby’s achter de rug in Leiden, maar komend weekend kun je als KNVB ook een beetje overdrijven. De neutrale toeschouwer, de derbyfreak, heeft het moeilijk. Waar zal hij/zij heengaan? Wordt het LSVV – Roodenburg, Leiden – GHC, Boshuizen – Lugdunum, UVS – Docos of Roodenburg – Leidsche Boys. Misschien iets voor het voorzittersoverleg om een en ander wat meer te spreiden? Aanstaande zaterdag is er sprake van het eerste jeugdweekend. De meeste jeugdelftallen spelen thuis en dat wisselt om de beurt met de senioren.

Programma voor zaterdag 17 oktober

LSVV ’70 - Roodenburg: 14.30 uur
Ter Leede 4 - Roodenburg 2: 12.30 uur
LSVV 2 - Roodenburg 4: 12.00 uur
Roodenburg A1 - Valken 68 A1: 14.00 uur
Roodenburg C1 - Rijnsb B C4: 11.30 uur
Docos D3 - Roodenburg D1: 11.00 uur
Roodenburg D2 - Lisse D 9 M: 11.00 uur
Roodenburg E1 - Gr willem VAC E2: 10.00 uur
Roodenburg F1 - Foreholte F3: 10.00 uur
Roodenburg F3 - Docos F7: 9.00 uur

Programma zondag 18 oktober

Roodenburg - Leidsche Boys: 14.30 uur
Alphense B 4 - Roodenburg 3: 11.00 uur
Roodenburg 4 - Docos 9: 11.15 uur
Docos 7 - Roodenburg 5: 14.30 uur
Warmunda 2 - Roodenburg 6: 11.00 uur
Roodenburg Da1 - Bergmabacht DA: 1 13.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.