Roodenburg Actueel Week 40 2009

Tijd voor sport

Maandagavond 5 oktober zal er een overeenkomst worden getekend door de KNVB, de gemeente Leiden en Roodenburg. Dit alles heeft te maken met het project Tijd voor Sport. Roodenburg is een van de verenigingen die gebruik mag maken van dit project en daarom is er een verenigingsbegeleider aangesteld. Onze verenigingsbegeleider Anass Eddini heeft een plan van aanpak geschreven en zijn plan zal als richtsnoer gelden voor het toekomstige beleid van de club.

Het project Tijd voor Sport bestaat uit 3 pijlers. De eerste pijler is het ondersteunen van het kader bij voetbalverenigingen. Voordat zij de aanstroom van nieuwe jeugdleden kunnen opvangen, is een goede organisatiestructuur met voldoende kader noodzakelijk. De ondersteuning bestaat uit een verenigingsbegeleider die gedurende een langere periode aan de club is verbonden. Hij heeft een driedelige opdracht meegekregen.
1) vergroten van de ouderparticipatie
2) opzetten van gestructureerd vrijwilligersbeleid
3) verbeteren van het sociaal klimaat.

Voordat er gestart wordt met deze opdracht, voert de verenigingsbegeleider eerst een onderzoek uit naar de huidige situatie. Op basis van de uitkomsten wordt een plan van aanpak opgesteld waarin concreet wordt benoemd welke zaken opgepakt worden. De daaropvolgende periode gebruikt de verenigingsbegeleider om uitvoering te geven aan het plan.

De verenigingsbegeleider ondersteunt en adviseert de club en neemt incidenteel uitvoerende taken zoals de organisatie van een activiteit of ouderavond op zich.
Belangrijk is de overdracht van werkwijzen en dit vastleggen in het beleid van de vereniging. Zo kan de vereniging na 3 jaar begeleiding het traject verder oppakken en uitbreiden.

De tweede pijler is een opleidingsprogramma binnen de club. Het gaat er daarbij om dat bij onze club de kwantiteit en kwaliteit op arbitrage en voetbaltechnisch gebied wordt verbeterd en verhoogd. Het opleiden van arbitrage en voetbaltechnisch kader gebeurt op 2 manieren; het bijscholen van het bestaande kader (Arnoud Koek, trainer KNVB) is momenteel op donderdagavond bezig met onze D- en E-trainers. Daarnaast moet er nieuw kader worden opgeleid. Deze nieuwe kaderleden, veelal welwillende ouders, maar ook leden, krijgen de mogelijkheid om een opleiding te volgen. De opleidingen die worden aangeboden aan de vereniging zijn laagdrempelig. Wij willen graag meer gediplomeerde pupillentrainers/ juniorentrainers en veel meer scheidsrechters.

De opleidingen kunnen vaak plaatsvinden binnen de club. Anass Eddini is benaderd door een aantal kandidaten die een cursus willen volgen. Bent u door dit artikel geïnteresseerd geworden, neem dan met hem contact op. Zijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De derde pijler is School en Voetbal. Door een goede samenwerking tussen de school en de club kunnen kinderen ervaren hoe leuk het is om bij een club te spelen. Het programma bestaat uit drie fasen om kinderen, maar ook ouders, op een plezierige en overzichtelijke manier kennis te laten maken met voetballen. Het streven is om dit in iedere fase te laten verzorgen door clubtrainers, maar in ons geval helpt de KNVB ons een handje. De kinderen en de school die deelnemen krijgen een programma aangeboden en daarbij maakt het niet uit of kinderen wel of niet lid zijn van de club. Het programma is gratis en in de 1e fase wordt er gevoetbald tijdens de gymles. Op school krijgen de kinderen voetbaltraining en de kinderen kunnen zelf zien of ze voetbal leuk vinden. In de 2e fase wordt er voetbal gegeven na schooltijd. Kinderen die enthousiast zijn geworden, kunnen zich opgeven voor naschoolse activiteiten. Ook de ouders/verzorgers worden uitgenodigd om zelf te kijken en te ervaren hoe leuk het kind het voetballen vindt. Ouders ontmoeten de trainers en krijgen informatie van de club. In de 3e fase worden de kinderen uitgenodigd om trainingen te volgen van de club en ze kunnen daarna instromen.
U begrijpt dat wanneer op die manier club en school samen gaan werken, dit voor een ieder een positieve uitwerking kan hebben. Binnenkort zal met dit onderdeel van het project worden begonnen.

Maar alles staat met de inzet van voldoende trainers/ouders. Bij Roodenburg proberen we onze jeugdafdeling langzaam te laten groeien. Enthousiaste en deskundige trainers en belangstellende ouders vormen daarbij de basis.


Deze week

De zaterdag 2 verloor de wedstrijd van Leiden 2 met de geflatteerde cijfers van 4-0.
Wat zorgen baart, is het aantal prenten. Je zou denken, die gasten hebben in het voetbal al veel meegemaakt, die moeten beter weten. Voetbalgogme begint met voetbalconcentratie en daarbij laat men zich niet in de war brengen door tegenstander, scheidsrechter en publiek.

De zaterdag 1 deed goede zaken. In de uitwedstrijd tegen Leiden was de zaterdag 1 de bovenliggende partij en met een 2-0 zege op zak is het Drie Oktoberfeest net iets leuker dan dat je er voor een kater hebt opgelopen.

Het fonds 1818 heeft een brochure uitgegeven met als thema Samenwerken. In dit themanummer een interessant interview met Huib Buitenbos. Een uitspraak hieruit: Roodenburg lijkt wel de huiskamer van Leiden Noord waar jong en oud elkaar ontmoet (voetballen en voetbal kijken, buiten en binnen).

Zaterdag 3 oktober heerst er toch bedrijvigheid op Noord. Het complex wordt schoongemaakt. Heel veel zwerfvuil wordt verwijderd, want zondag zijn er wedstrijden. Op zaterdag stormt het hard en men kan de vraag stellen of de vlaggen na een wedstrijd van het eerste team niet naar binnen moeten worden gehaald voordat ze kapot waaien.

Zondag is er weer gewoon competitievoetbal. De zondag 1 speelt tegen ASC een zeer goede eerste helft en verzuimd om gelet de kansen de score verder uit te bouwen. In de 2e helft is er nog maar kort te spelen en blijft men de aanval zoeken in plaats van consolideren en minimaal een punt pakken. Onnodige overtredingen en balverlies zorgen er voor dat ASC met een trainer zoals John Verschoor het stelde met een “Duitse Overwinning” naar huis gaat. De overige zondagteams weten wel te winnen, bij de dames is de start moeizaam.

Uitslag dinsdag 29 september

Leiden 2 - Roodenburg 2: 4-0

Uitslag donderdag 1 oktober

Leiden 1 - Roodenburg 1: 0-2

Uitslagen zondag 4 oktober

Roodenburg zo – ASC: 2-3
Roodenburg 2 - SJZ 4: 3-0
UDO 5 - Roodenburg 3: 2-4
Lisse 3 - Roodenburg 6: 5-7
Roodenburg Da 1 - Nicolaas B da 1: 1-15


Teampagina’s op de website

Voor ieder team heeft het webteam een teampagina gemaakt die wordt gevuld door de teamleden, de tegenstanders, het jeugdbestuur, de leiders en leidsters. Bij de jeugd hebben we deze week de eindstanden van de 1e ronde van de beker vermeld en zijn er een paar wedstrijdverslagen te vinden. De zaterdagafdeling vermeldt steeds meer informatie bij haar afdeling. De zondagafdeling is aan zet. De teampagina’s worden gevuld door Hendrik van Amsterdam. Hij ontvangt graag foto’s, wedstrijdverslagen en teamnieuwtjes.


Komende week

Komende zaterdag komt Wassenaar op bezoek. Wassenaar deed deze week goede zaken door Koudekerk te verslaan. Dit seizoen kan er geen enkele maal verzaakt worden, want alle teams zijn op puntenjacht. De koploper heeft momenteel 10 punten en de nummer laatst staat op 4 punten.

Bij de jongste jeugd treft u de laatste wedstrijdwijzigingen aan. Roodenburg Actueel is momenteel een van de weinige informatiebronnen als het om de komende wedstrijden gaat. Momenteel kunnen de teletekstpagina’s van Holland Centraal niet worden ververst.

De zondagafdeling gaat op bezoek bij GOL Sport dat steeds beter gaat spelen. Er voetballen jongens in, die zijn opgeleid via de Roodenburgopleiding. Het is zaak dat de zondag 1 met overleg te werk gaat aan de Kade. GOL Sport lijdt zondag een grote nederlaag in Den Haag. Tegen Haagse hout wordt het 11-1, maar zullen zij zich herstellen tegen Roodenburg is de vraag.

Programma zaterdag 10 oktober

Roodenburg - Wassenaar: 14.30 uur
Roodenburg 2 - GHC 2: 12.00 uur
Roodenburg 4 - Quick Boys 9: 14.30 uur
VVSB A2 - Roodenburg A1: 16.15 uur
Noordwijk C3 - Roodenburg C1: 10.00 uur
Roodenburg D1 - Katwijk D 3: 10.00 uur
Roodenburg D2 - VVSB D9M: 11.00 uur
Hazersw B E4 - Roodenburg E1: 9.00 uur
UVS F3 - Roodenburg F1: 11.30 uur
Quick Boys F6 - Roodenburg F2: 10.30 uur
Foreholte F6 - Roodenburg F3: 8.30 uur

Programma zondag 11 oktober

GOL Sport - Roodenburg: 14.30 uur
Floreant 3 - Roodenburg 2: 11.30 uur
Roodenburg 3 - Lugdunum 1: 11.00 uur
SJZ 5 - Roodenburg 4: 12.00 uur
Roodenburg 5 - UDO 7: 13.00 uur
Roodenburg 6 - SJC 4: 11.00 uur
UVS Da 3 - Roodenburg Da1: 14.00 uur


Zaterdag 24 oktober

In de 2e ronde van de KNVB beker heeft de zaterdagafdeling een thuiswedstrijd geloot tegen de algemeen zaterdag kampioen Rijnsburgse Boys. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.