Roodenburg Actueel Week 38 2009

Voetbal is veruit de populairste sport in Nederland, op afstand gevolgd door fitness en golf. Zo blijkt uit de populariteitindex 2009. Na voetbal, fitness en golf volgen zwemmen en tennis en in het rijtje komen verder voor wandelen, hardlopen, wielrennen en hockey. Deze index is niet alleen samengesteld via het aantal sporters dat een sport beoefend. Een tweede manier om de populariteit van een sport te meten is te kijken naar het internetgebruik. Bij deze methode wordt gekeken naar het aantal keren dat internetgebruikers via Google een zoekwoord intikken.

Het gegeven dat voetbal populair is, wordt goed benut. Vooral door veel clubs van de Eredivisie. Hun prestaties zijn er de oorzaak van dat stadions worden vervangen of uitgebreid en in hun nieuwe stadions is er veel ruimte voor de ondernemer. Wat goed is ontwikkeld, is de merchandising. Shirts van Ajax met de naam van Suarez of van PSV met de naam Affelay zijn een hebbedingetje voor de jeugd.

Maar hoe zit het met de amateurclub? Hier worden de tribunes en businessruimten steeds groter. Voetbalplaatjes van spelers uit de hoofdklasse zijn een nieuw middel om de aandacht te trekken van de jeugd, maar is een speler van DOTO nou zo gewild in Katwijk?

Twee weken geleden werden raambiljetten verspreid in Leiden noord en bij verschillende winkeliers gebracht. Op oude adressen was het “Leuk dat dit er weer is, ik hang het biljet direct op!”, maar er waren ook zaken bij, waar eerst de vraag werd gesteld: “Wat is dat? Wat is Roodenburg?” Na een korte uitleg werd het biljet keurig opgehangen, maar voor velen uit de wijk is Roodenburg nog een onbekend fenomeen waarvan men niet eens weet waar de velden liggen. Veel Roodenburgers gaan ervan uit dat iedereen weet op welk niveau Roodenburg speelt en waar het complex ligt. De praktijk leert echter anders.

We zullen verder moeten werken aan naamsbekendheid. Dat kan door flyeren, het raambiljet, mond-tot-mondreclame, strooibiljetten, de website, sponsorbijeenkomsten, activiteiten en klinkende resultaten. Helaas is er nog geen WIJKTV waarop we in het weekend een samenvatting kunnen uitzenden van de gespeelde wedstrijden van onze eerste teams.

Doet u mee met het vergroten van de naamsbekendheid?

Via e-mail is er deze week een actie gestart. Roodenburgers worden daarbij opgeroepen om de naam van Roodenburg verder uit te dragen. Ruim 330 personen, die Roodenburg Actueel ontvangen zijn hiermee bereikt. Het resultaat is hopelijk meetbaar bij de wedstrijd Roodenburg – Valken 68.


Deze week

De velden waren nog nat van de dauw toen de F-teams en de mini F begonnen aan hun wedstrijden respectievelijk speltraining. De F2 had wat last van het natte gras, men kreeg de bal onvoldoende weg. De uitslag was 1-3 voor Blauw Zwart. De F1 en F3 wonnen met grote cijfers en er komt steeds meer voetbal in de E1. Alle drie de F-teams speelden in het nieuwe tenue. Voordat de wedstrijden begonnen werden er elftalfoto’s gemaakt. Die komen op hun teampagina’s te staan. Het is de bedoeling dat de kinderen, de toeschouwers en de begeleiding regelmatig wedstrijdverslagen gaan maken. Die worden dan door het webteam op hun pagina gezet.

Op zaterdagmiddag deden onze seniorenteams goede zaken. De zaterdag 1 en 2 namen 6 punten mee uit Oegstgeest en het 4e team hield de punten in Leiden.
Zondag werd het Suikerfeest gevierd. Zaterdagavond laat was pas bekend dat het feest op zondag zou plaatsvinden. Voor een aantal seniorenteams moest er op het laatste moment uitstel worden gevraagd. De Zondag 1 verkocht de huid duur, maar moest het onderspit delven tegen Meerburg met 0-1. De zondag 2 won van Voorschoten 3 met 5-2 en het 5e team verloor.

Uitslagen zaterdag 19 september

Oegstgeest - Roodenburg: 0-3
Oegstgeest 2 - Roodenburg 2: 1-2
Roodenburg 4 - BSC 3: 5-1
Zevenhoven A1 - Roodenburg A1: 4-1
DSO C5 - Roodenburg C1: 4-3
RCL D3 - Roodenburg D1: 3-1
Roodenburg E1 - RCL E6: 2-3
Roodenburg F1 - RCL F5: 7-1
Roodenburg F2 - Blauw Zwart F6: 1-3
Roodenburg F3 - UVS F6: 9-1

Uitslagen zondag 20 september

Roodenburg - Meerburg: 0-1
Roodenburg 2 - Voorschoten 3: 5-2
Zoetermeer 9 - Roodenburg 5: 6-0


De speeleilandjes zijn klaar

Op avontuur in de Tuin van Noord

In de tuin van Noord, vlakbij de schooltuintjes, zijn er speeleilandjes aangelegd. Je kunt hier lekker met water rommelen en klimmen over stenen. Of kikkers en andere waterbeestjes vangen. Ook staan er enkele speeltoestellen. En wie na het spelen z’n handen schoon wil spoelen, pompt gewoon zelf wat water omhoog met de waterpomp. De speeleilandjes bereik je niet zomaar, eerst moet je de slootjes oversteken. Neem je de glijbaan, kom je via de boomstam of kies je voor de hangbrug?

Feestelijke opening en spelletjesmiddag

Op donderdagmiddag 24 september 2009 van 15.30 tot 17.00 uur worden de speeleilandjes feestelijk geopend. Locatie: Roodenburg, Pieter Bothstraat 27. Iedereen is welkom en voor kinderen worden er waterspelletjes georganiseerd. Kom lekker spetteren, maar doe wel oude kleren aan want het zou kunnen dat je nat en vies wordt. Als het regent wordt de spelletjesmiddag binnen in de kantine van Roodenburg gehouden.


Komende week

Zaterdag 26 september 2009 zijn er weer heel veel thuiswedstrijden. De zaterdag 1 ontmoet koploper Valken ‘68 dat deze week verrassend verloor van Koudekerk. Onze mini F groep groeit als kool en er wordt getracht om zaterdag een voorwedstrijd te organiseren tussen de mini’s van Valken en Roodenburg. Voor de DZ en de dames zijn er dit weekend eveneens wedstrijden. Zondag 27 september 2009 speelt de zondag een uitwedstrijd tegen FC Rijnland. Het is en blijft een derby tegen een ploeg die qua voetbal een stuk beter is geworden. In de B-categorie beginnen dit weekend de competitiewedstrijden. Deze week is er verder een wijkactiviteit voor kinderen in het Noorderpark. De speeleilandjes worden officieel geopend. Slootje springen is niet van gevaar ontbloot, dus oude kleding is gewenst.

Programma zaterdag 26 september

Roodenburg - Valken ’68: 14.30 uur
Roodenburg 2 - Rijnsburgse Boys 4: 12.00 uur
Roodenburg 4 - Valken 6: 11.30 uur
Roodenburg A1 - Blauw zwart A1: 15.30 uur
Quick boys C5 - Roodenburg C1: 8.30 uur
Roodenburg D1 - Noordwijk D2: 10.00 uur
Roodenburg DZ - DWO DM D9: 10.00 uur
GHC E 3 - Roodenburg E1: 8.30 uur
Docos F4 - Roodenburg F1: 9.45 uur
Leiden F1 - Roodenburg F2: 10.30 uur

Programma zondag 27 september

FC Rijnland – Roodenburg: 14.00 uur
VEP 4 - Roodenburg 2: 12.00 uur
Alphense B 4 - Roodenburg 3: 11.15 uur
Leidse B 4 - Roodenburg 4: 12.15 uur
Roodenburg 5 - Warmunda 3: 12.00 uur
Roodenburg 6 - VVSB 4: 11.00 uur
MMO Dames 1 - Roodenburg Dames 1: 11.00 uur

Programma dinsdag 29 september

Leiden 2 - Roodenburg 2: 20.00 uur

Programma woensdag 23 september

Stompwijk 7 - Roodenburg 4: 20.00 uur

Programma donderdag 1 oktober

Leiden – Roodenburg: 20.00 uur


Algemene ledenvergadering

U kunt de datum alvast in uw agenda zetten. De Algemen Ledenvergadering, de vergadering waar het bestuur aan alle leden verantwoording aflegt, is op maandagavond 26 oktober 2009 gepland. Begonnen wordt er om 20.00 uur en op deze avond worden de nieuwe bestuursleden officieel door de leden gekozen.


Werk in uitvoering op de website

Het webteam is hard bezig met het updaten van de website. De namen van de leden van de commissies zijn nu geplaatst. U weet nu waar u terecht kunt als u wilt sponsoren of geïnteresseerd bent in toernooien, etc. De zaterdagafdeling heeft een eigen rubriek. Het zaterdagbestuur, de teams en het nieuws van deze afdeling zijn geactualiseerd. Aan de jeugdafdeling wordt gewerkt en de zondagafdeling is druk doende om aan deze afdeling gezicht te geven.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.