Roodenburg Actueel Week 35 2009

Een verslag van de belangrijkste week in de voorbereiding op de competitie

De afgelopen week is één van de drukste weken voor de club. Je kan nog zoveel voorbereiden, maar eind augustus moet alles geregeld zijn. De teams zijn dan ingedeeld, leiders aangesteld, trainers en trainingstijden bekend, de scheidsrechters opgetrommeld voor de wedstrijden en de ontvangst van tegenstanders in orde bevonden. Iedereen moet weer zijn plek hebben in een organisatie die vooral bestaat uit mensen die iets vrijwillig doen voor de club. Maandagmorgen was werden de prijzen voor de kaartclub gebracht en onze schoonmaakploeg was al actief. De vloer van het clubgebouw werd aangetrokken, de bar werd schoongemaakt en keuken en toiletten kregen een beurt. Dit ritueel herhaalt zich wekelijks. De schoonmaakploeg heeft een chef die van achter de bar zijn personeel scherp in de gaten houdt. Hij moet continu alert blijven, zijn ogen kunnen niet afdwalen, want de mannen moeten keurig werk afleveren. De mannen hebben op maandag veel lol. De actie van de één lokt een reactie van de ander uit. Het lijkt er op dat ze bezig zijn met het spelen van een toneelstuk met als titel van Bolle naar Bokkum. Pas tegen twaalf uur is het laatste bedrijf afgelopen en als “de bruine jongens uit de frituur op tafel staan”,dempt het geluid.

Maandagavond was de huiskamer het decor voor de passessie. Alle E-en F-junioren met hun ouders verzamelden zich en voor ieder kind werd het nieuwe Roodenburgtenue aangemeten. Xander, onze jeugdvoorzitter, verzamelde alle gegevens in een Excelbestand en zond die gegevens later op de avond door naar een lid van de kledingcommissie. Toen de laatste klaar waren, stapte iemand op de kabel en plots was al zijn werk verdwenen. Niet gesaved. Soms zit het mee, soms zit het tegen, maar we komen er wel uit. In de sport leer je omgaan met tegenslagen. Leren wat verliezen is, behoort nu eenmaal bij het bedrijven van sport. Maandagavond waren er ook drie commissievergaderingen op Noord: de financiële commissie, de zondagafdeling en de jeugdafdeling vergaderden.

Dinsdagmiddag was de start van het klaverjas- en sjoelseizoen. Het is een gebeuren voor de oudere Roodenburger en oudere wijkbewoner. Instanties waarderen deze sociale gebeurtenis van een voetbalclub zeer. Volgens de kenners is klaverjassen een uitstervende bezigheid, want de jeugd zie je dit spel niet meer bedrijven. Het was de eerste middag al weer gezellig, dus dat belooft nog wat voor dit seizoen.

Dinsdagavond speelde de zondag 1 voor de beker. Nieuwe spelers kregen een kans om zich in de kijker te spelen. Het werd 1-6, omdat deze ploeg niet op elkaar was ingespeeld.

Het was de hele week passen en meten van nieuwe shirts voor de zaterdag 1 en alle jeugdteams. Voor de kousen werd de schoenmaat vastgesteld. Een gigantische klus maar als straks alles geleverd is, loopt iedereen er trots bij.

Deze avond vond er een afrondingsgesprek plaats met Robin van Wieringen. Robin is sportopbouwwerker, speler van zaterdag 1 en opgeleid via het CIOS. Robin is een van de trainers die de multiculturele wereld als geen ander kent. Robin wordt trainer van alle E-junioren en gaat deze leeftijdsgroep samen met Selemon Haggi en Soufean Zoulali verder uitbouwen. Het jeugdbestuur is zeer verheugd met het feit dat spelers als Brahim Lakhal, Robin van Vliet en Robin van Wieringen, (selectiespelers) de jeugd uit Noord gaan trainen. Zij fungeren als voorbeelden voor de jongeren uit Noord en daardoor zal de jeugd hopelijk de wedstrijden van de eerste elftallen regelmatig gaat bezoeken. Dat deden ze woensdagavond al, want toen speelde de zaterdag 1 een bekerwedstrijd tegen SJZ. Roodenburg won met 5-2 door enkele fraaie doelpunten.

Donderdagavond waren er vergaderingen van de zaterdagafdeling en de sponsorcommissie. Er werd al geroepen: “Wordt Roodenburg een vergaderclub?” Vergaderen om het vergaderen is het zeker niet. Men vergadert vooral om in de toekomst vooruit te komen en daar zijn heel veel mensen en commissies enthousiast mee bezig. De trainers en jeugdvoorzitter rondden deze avond zaken af zodat alle teams zaterdag de wei in kunnen.

Diezelfde avond zetten wij weer een stap vooruit. Een groot internationaal bedrijf waardeert onze inspanningen op sociaal-maatschappelijk vlak in de wijk. Dankzij hun steun kan er trainingsmateriaal worden aangeschaftdat wij nog niet bezaten, zoals snelheidsladders, horden en materiaal om de vaardigheid van bewegen van jong en oud te verbeteren.

Vrijdag werden in het clubgebouw de laatste voorbereidingen getroffen voor het weekend. Alles werd nagelopen en in de keuken werd er soep bereid. Nu het wat koeler weer wordt, stond er kippensoep op het menu. De kok kreeg het advies om er veel kip in te doen, maar dat zat wel snor. Liters verse soep werden bereid waarvan een deel werd ingevroren, nadat de dozen waren gelabeld. De datum van bereiding moet er nu eenmaal op staan.

Zaterdagochtend begonnen de wedstrijden. Het kostte nog wat moeite om alles perfect te krijgen, maar we mochten niet mopperen. Diezelfde ochtend vergaderde de toernooicommissie over de toernooien die we gaan organiseren in 2009/2010. Bij Lugdunum won Roodenburg zaterdag de derde bekerwedstrijd in de poule en daardoor is de zaterdagafdeling een ronde verder. Onze nieuwe A1 begon met een overwinning bij Teylingen.

Zondag speelde het 5e team gelijk tegen Meerburg 7. De zondag 1 speelde tegen UVS en pas vlak voor rust werd het 0-1 voor UVS. Na de rust viel de organisatie bij Roodenburg weg en kon UVS nog 2x scoren. Om 17.00 uur speelde het 4e team tegen een ploeg uit Den Haag.


Uitslagen van gespeelde wedstrijden op zaterdag

Lugdunum za 1 - Roodenburg za 1:0-2
Floreant 2 - Roodenburg za 2: 1-0
Roodenburg 3 - UDO za 1: 3-3
Teylingen A1- Roodenburg A1: 1-3
Meerburg D2 - Roodenburg D1: 2-0
Valken D3 M - Roodenburg DZ: 1-12
Roodenburg F1 - UDO F2: 11-4
Roodenburg F2 - Teylingen F3: 0-1
Alkmania F5 - Roodenburg F3: 1-5


Uitslagen gespeelde wedstrijden op zondag

Roodenburg 1- UVS 1: 0-3
Roodenburg 5 - Meerburg 7: 1-1


Website voor scheidsrechters gelanceerd

Deze week is er door het NOC NSF een website gelanceerd voor scheidsrechters. Het is een digitaal platform voor arbiters/officials, waar men terecht kan om het laatste nieuws te lezen over arbitrage van diverse sporten. U krijgt er onder andere tips over gezondheid en er is meer te lezen over of er straks 5 arbiters bij een topvoetbalwedstrijd zijn? Voetbalclubs moeten steeds bezig zijn met de werving van arbiters. Hoe meer verschillende arbiters een wedstrijd fluiten, hoe beter dit is voor de opleiding van jeugdige voetballers. Als jonge voetballer moet men leren omgaan met allerlei arbiters, waarbij hij ervaart dat de een nu eenmaal beter fluit dan de ander. Neem gerust eens een bezoekje op www.scheids.nl. Wilt u bij Roodenburg wedstrijden gaan fluiten en een opleiding volgen? Dat kan! De minimum leeftijd is 15 jaar. Anass Eddini, onze verenigingsbegeleider, kan u het nodige vertellen. Zijn e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Programma aankomend weekend

Het komend weekend begint de competitie met een uitwedstrijd op het kunstgrasveld bij Kagia. Een zware klus, want kunstgras is nu eenmaal anders voetballen dan gewoon gras en Heracles is nog steeds het beste voorbeeld. Die pakken vooral de punten in Almelo en de invloed van spelen op kunstgras is merkbaar. Een bal in de diepte spelen geeft immers een ander effect. De zondag opent thuis tegen Taurus. De zondag heeft door het spelen tegen sterke tegenstanders het nodige ritme opgedaan. Wie weet wordt er een verrassende uitslag uit de hoed getoverd?

Zaterdag 5 september

Kagia 1 - Roodenburg 1: 14.30 uur
Kagia 2 - Roodenburg 2: 12.00 uur
Katwijk 10 - Roodenburg 4: 12.00 uur
Rohda A1 - Roodenburg A1 : 15.00 uur
Zoetermeer C8 - Roodenburg C1: 12.00 uur
DSVP D7M - Roodenburg D2: 9.45 uur
Roodenburg E1 - VVSB E4: 10.00 uur
Rijnsburgse B F4 - Roodenburg F1: 11.00 uur
Foreholte F5 - Roodenburg F2: 8.30 uur
Roodenburg F3 - Koudekerk F3: 9.00 uur

Zondag 6 september

Roodenburg – Taurus: 14.30 uur
RKAVV 9- Roodenburg 2: 14.00 uur
Roodenburg 3 - SVLY 3: 12.00 uur
Roodenburg 4 - Teylingen 6: 11.30 uur
Stompwijk 3- Roodenburg 5: 14.00 uur
Roodenburg 6 - HV Escamp 2: 10.00 uur
Roodenburg Da1 - UDO Da 1: 14.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.