Roodenburg Actueel Week 34 2009

Deze zomer is een groep Roodenburgleden bezig geweest om een kledinglijn op te zetten voor de club. Die kledinglijn was nodig, omdat er nogal wat ontbrak op het gebied van uitstraling. Sommige seniorenteams droegen de clubkleuren niet meer en bij de jeugd was het bij een paar teams een ratjetoe. Om te komen tot het juiste tenue werden er in eerste instantie onderhandelingen gevoerd met diverse leveranciers en daarna viel de beslissing. Roodenburg koos voor het Italiaanse sportmerk Errea. Samen met de vertegenwoordiger werd er voor Roodenburg een eigen shirt ontworpen, waarin een aantal zaken zijn verwerkt. Het Roodenburglogo (het schild, behorende bij een kasteelclub) prijkt op de borst en is verder als watermerk verwerkt in blauw over de blauwe en zwarte strepen van het shirt. Verder is zichtbaar gemaakt dat Roodenburg een Leidse voetbalclub is. Op de beide mouwen treft men in het wit de “Leidse Sleutels” aan. De broekjes zijn allen standaard voorzien van het clublogo en voor de kousen is gekozen voor een blauwe sok met een zwarte bovenrand. De tenues zijn geproduceerd in Italië, het land van de mooie kleding. Daarmee kan de club dus representatief voor de dag komen.

Na het nieuwe clubgebouw een aantal jaar geleden en het toetreden van het nieuwe zaterdagbestuur dit jaar dus ook een nieuwe kledinglijn. Wie weet wat er nog volgt? Op zondag en bij de jeugd en sponsorcommissie zit men niet stil. In het clubgebouw is een vitrine geplaatst met allerlei artikelen van de kledinglijn. Deze artikelen bestaan onder andere uit tassen, trolleys, sweaters, regenjacks, trainingspakken, inloopshirts en vele andere artikelen die u in de toekomst tegen zult komen met het Roodenburglogo. De artikelen kunnen worden besteld bij Bert Meijers en Dennis van der Pluijm. De bestellingen en pasmogelijkheden zullen in eerste instantie op de donderdagavond en zaterdag plaatsvinden. Bestelformulieren liggen in de kantine. Betaling van de artikelen geschiedt vooraf. Na betaling zal bij Errea de bestelling worden gedaan en zullen de artikelen binnen twee weken worden geleverd.


Toekomstige tenuesponsors

Wij kunnen ons voorstellen dat bedrijven graag hun goede naam willen uitdragen op het nieuwe modieuze Roodenburgshirt. Teams die een nieuwe sponsor hebben gevonden, zijn verplicht het tenue van onze kledinglijn aan te schaffen. Hierdoor ontstaat uniformiteit. Informatie en coördinatie van shirtsponsoring gaat via Dennis van Eijgen, lid van de sponsorcommissie


Sponsorbingoloterij

Een aantal leden van Roodenburg speelt mee met de Sponsorbingoloterij. U weet wel, die loterij waarbij u iedere week € 100.000,- kunt winnen. Een lot kost per maand € 8,50 en u kunt Roodenburg opgeven als goed doel. In dat geval krijgt Roodenburg van de inleg iedere maand een bedrag van € 4,25 per lot. Kijk even of er op uw bank of giroafschrift staat “U steunt l.v. Roodenburg”, zo nee, dan zetten wij u lot om of melden u aan als deelnemer voor deze loterij. Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en u krijgt bericht.


Deze week

Deze week zijn wij als eerste club in Leiden begonnen met de training voor alle jeugdteams. Niet alle groepen waren compleet, want vele ouders sturen hun zoon pas naar de club als het schoolseizoen begint. Dinsdagavond is er gebekerd. De zaterdag 1 won van Leidsche Boys, de zondag 1 verloor aan de kade van Boshuizen zaterdag met 3-1.

Woensdag en donderdag was het complex overdag het domein van de wijkjeugd. Op het keeperveld werden wigwams opgezet, op het terras uit de zon werd er gekleurd en ’s middags werden er hoofdtooien gemaakt. Op het kunstgras stond een groot springkussen in de vorm van een heuvel. De kinderen konden er omheen en op blote voeten springen, maar door de felle zon was het kussen heet geworden. De oplossing kwam via de waterslang en de kinderen genoten met volle teugen. Dirk en Bram waren de hele dag aanwezig om hand en spandiensten te verlenen en de dag werd afgesloten met patat.

Woensdagavond was het druk op het veld, de C1, zondag 2-3-4 en de dames trainden. Donderdagmorgen was de 2e dag van de vakantieactiviteiten en werd er gestart vanaf Roodenburg voor een bezoek aan het museum van Volkenkunde. Deze wijkactiviteit werd afgesloten met een pannenkoekmaaltijd in het clubgebouw.

Vrijdag vertrok de zaterdagselectie naar Soest om zich via een trainingskamp voor te bereiden op de competitie. De zondagselectie trainde die avond met een grote groep en ze hadden er zin in, want ze waren niet van het veld af te slaan.

Zaterdagmorgen vond de eerste mini F- en ukkentraining plaats. Maar liefst 18 kinderen luisterden naar het verhaal van de trainer. De kinderen volgden een proeftraining voor een profclub en moesten verschillende vaardigheidsoefeningen doen. Werpen, dribbelen, schieten en springen zijn bewegingen, die kinderen op deze leeftijd krijgen met als doel om zo veelzijdig mogelijk te leren bewegen. De kinderen genoten en woensdagmiddag om 15.30 uur is de volgende sessie gepland. Uiteraard heeft de trainer dan weer een verhaal waar omheen spelletjes worden gebouwd.

De zaterdag 2 speelde in Voorburg een bekerwedstrijd tegen Forum Sport 3. Het werd een wedstrijd voor het publiek, want men kreeg 11 doelpunten voorgeschoteld. De eindstand was echter 6-5 voor Forum sport.

Op zondag waren er 2 wedstrijden. De zondag 2 speelde tegen de zondag 3. Het ging er vrij fanatiek aan toe, want niemand wilde onderdoen. De zondag 3 was de bovenliggende partij en won met 6-4.

De zondag 1 had in VUC 2 een tegenstander waaraan men zich kon optrekken.
Het was een tegenstander waar je tegen kon spelen en die in een hoog tempo kon spelen. De zondag 1 verloor nipt met 2-3 en deed veel ervaring op.


Kaart- en sjoelseizoen begint weer

Op dinsdag 24 augustus begint het kaart – en sjoelseizoen weer. De middagen zijn bedoeld voor de oudere Roodenburgers en wijkbewoners. Iedere week zijn er vele prijzen en een keertje overslaan mag, want er wordt geen competitie gespeeld. De middag start om 14.00 uur en we zijn klaar om 16.30 uur. Aanmelden vanaf 13.30 uur. De deelnamesom is slechts € 1,50 en dan komen we voor dit bedrag ook nog 3x rond met een hartig hapje.


Doordeweeks bekeren

Zowel de zondag 1 als de zaterdag 1 spelen komende week voor de beker. Op dinsdag komt Oegstgeest op bezoek. Oegstgeest verloor de eerste bekerwedstrijd van UVS met 4-0. Woensdag is SJZ de tegenstander van de zaterdag 1. In eerste instantie was deze wedstrijd gepland op het terrein van SJZ. In de zomer is er een kunstgrasmat ingelegd, maar die is afgekeurd. SJZ kan dus niet thuisspelen en daarom is deze wedstrijd omgezet in een thuiswedstrijd voor de zaterdag 1.


Programma dinsdag 24 augustus

Roodenburg zo 1 – Oegstgeest: 19.00 uur


Programma woensdag 25 augustus

Roodenburg za 1 – SJZ: 19.00 uur


Volgend weekend

In het weekend staan er een tweetal derby’s op het programma. De zaterdag gaat op bezoek bij Lugdunum dat het roer heeft omgegooid naar zaterdagvoetbal. De ukken zullen een voorwedstrijd spelen. Zondag is UVS de gast van onze zondagafdeling. UVS is op stoom gekomen en of onze zondag wat stoom kan afblazen is de vraag. Een excuus hebben ze wel, ze zitten in de ramadan. Deze derby begint om 14.30 uur en Roodenburg raadt u aan om per fiets te komen, want deze derby leeft nog steeds bij veel Roodenburgers. De jongste jeugd begint eveneens met het bekerprogramma.


Programma zaterdag 29 augustus

Lugdunum za – Roodenburg za: 15.00 uur
Floreant 2 - Roodenburg 2 za: 12.30 uur
Meerburg D2 - Roodenburg D1: 11.30 uur
Valken D3 - Roodenburg DZ: 9.00 uur
Lisse E6 - Roodenburg E1: 11.30 uur
Roodenburg F1 - UDO F2: 10.00 uur                  
Roodenburg F2 - Teylingen F3: 9.00 uur
Alkmania F5 - Roodenburg F3: 11.30 uur


Programma zondag 30 augustus

Roodenburg zo 1 – UVS: 14.30 uur


Mokum aan de Rijn – ledenvoordeel!

Op zaterdagavond 5 september aan de Hoogmadeseweg organiseert Sportcity Bowling Leiderdorp in sporthal de Does te Leiderdorp het feest Mokum aan de Rijn. Een feestavond met een Amsterdams tintje. Er zullen optredens zijn van onder andere Koos Alberts, Dario, Lesley Williams en vele anderen. Het voorspelt een gezellig avondje uit. Alle Roodenburgers kunnen in de voorverkoop kaarten met korting aanschaffen. De prijs per kaart is normaal € 19,50 per persoon, maar voor Roodenburgleden kunnen wij deze kaarten aanbieden voor € 12,50 per persoon. Voor meer informatie kunt u altijd bellen met 06-14285524 of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een flyer van deze avond van Sportcity ziet u hieronder.


Deadline Blauwzwarter

Leden en commissies worden hierbij nog even herinnerd aan de deadline om kopij in te sturen voor ons clubblad. Voor 23 augustus moeten stukjes en foto’s voor ons themanummer (presentatie) zijn ingeleverd bij Henk Tegelaar. Zijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.