Roodenburg Actueel Week 33 2009

Het komend weekend organiseert de zaterdagafdeling een trainingskamp. Dankzij sponsors kan de selectie van vrijdag 21 augustus tot zondag 23 augustus naar Soest. Wie met senioren op stap wil, moet rekening houden met de wensen van de partners, maar een weekendje weg, dat mag. Een trainingskamp moet meerdere doelen hebben. Er moet worden gewerkt aan de conditie en aan de teambuilding. Het voordeel van een trainingskamp is dat spelers gedurende een langere tijd samen met elkaar optrekken. Aan de accommodatie in Soest zal het niet liggen. Men verblijft in 4-7 persoonskamers. Er zijn 2 voetbalcomplexen op 400 meter afstand en er kan door de organisatie een oefenwedstrijd worden geregeld. De ontspanningsmogelijkheden zijn er ook: er is een internetdesk en een beachvolleybalveld, op 5 minuten afstand is er een subtropisch zwembad, men kan steppen in de duinen van soest en een fietstocht en boswandeling zijn mogelijk. Naast sport is er een mogelijkheid om besprekingen te voeren.

Dit is vergelijkbaar met één van de trainingskampen van de A-junioren begin jaren tachtig. Roodenburg A speelde op het hoogste niveau en in de voorbereidingstijd werd er een trainingskamp georganiseerd. Wij nemen u mee naar Huijbergen in Noord Brabant. Huijbergen, een dorp in een bosrijke omgeving met het klooster als middelpunt. Op maandagmiddag vertrok de groep per bus met 16-18 spelers, die een kans maakten om in de A1 te komen, en drie man begeleiding. Gerard Theunissen was leider, de inmiddels overleden Arie Fielemon conditietrainer en verzorger en Jan Lovink als trainer. De A1 was 5 dagen op trainingskamp, tegenwoordig zie je dat niet veel meer. De behuizing was een grote schuur op 300 meter van het klooster. Er lagen meerdere velden, in de doelgebieden volledig groen. Men liep van de schuur zo het veld op. De grote schuur bestond uit 2 gedeelten; een slaapgedeelte voor 20-30 personen, waarbij de spelers zelf moesten zorgen voor een luchtbed en een slaapzak, en een kantinegedeelte. Gegeten werd er in een van de lokalen van het klooster dat de rest van het jaar diende als internaat voor schipperskinderen. Van de spelers werd een bijdrage van f 100,- verwacht. Hiervoor had men vijf dagen volpension ( drie maaltijden per dag en 2 x per dag training).

Maandagavond was de eerste training en de hele week werd er 2 x per dag anderhalf uur/ twee uur getraind. De intensiteit van de training was aangepast, want zou je op maandag te hard trainen, dan had je de rest van de week niets meer aan de groep. De conditietraining en de keeperstraining werden uitgevoerd door Arie. Jan nam de techniek en tactiektraining voor zijn rekening en Gerard was bezig met de organisatie rondom het team. Dat betekende observeren en individuele gesprekken voeren met alle spelers. De leiding wilde er die week precies achter zien te komen hoe de verhoudingen waren binnen de groep. Dat werd gedaan door het maken van een sociogram. Een van de vragen die aan iedere speler werd gesteld was: wie van de spelersgroep zou je meenemen als je op vakantie gaat? Er werden dan namen genoemd en via een opstelling kon je lijnen naar elkaar trekken. Hoe meer lijnen naar een bepaalde persoon liepen, hoe belangrijker was die persoon in sociaal opzicht en dergelijke spelers had je graag in de as van je team.

Naast het voetballen was er een avondprogramma met een voetvolleytoernooi, een avondwedstrijd en men mocht een avond naar het dorp. Ook kon er worden gekaart en naar muziek worden geluisterd. Wel was er afgesproken dat er 1 radio meeging. Internet was er in die tijd nog niet en de ouders bleven thuis. Regelmatig verschenen er meisjes uit het dorp bij de training, want zij waren die stadsjongens niet gewend.
Waar die stadsjongens niet aan gewend waren, was het warme eten in het klooster. Het klooster had een eigen moestuin en daar werden het fruit en de groenten verbouwd voor de monniken. De spelers kregen dezelfde groenten voorgeschoteld  en dat was vaak schrikken geblazen. Verse tuinbonen, rabarber, griesmeelpap, iedere dag soep vooraf, ze hadden er in de Kooi nog nooit van gehoord. De een had er geen moeite mee, de ander kon er niet tegen en zat dus met een lege maag aan tafel en ging het toch maar proberen.

Samen leven in de groep betekende verder dat spelers om de beurt corvee hadden. Kantine en slaapvertrek moesten iedere morgen worden opgeruimd, want wanneer men ging slapen, kroop men niet direct in de slaapzak. Vooral de eerste dagen van de week kon het nog weleens onrustig zijn. U begrijpt dat de groep na een week goed voorbereid was voor de competitie en dat leverde in de competitie de nodige resultaten op.

Een anekdote van dit trainingskamp willen wij u niet onthouden. Op een middag was Arie met 3 keepers bezig bij een doel en liep er een monnik over het pad te brevieren. Brevieren houdt in dat hij wandelend een gebedsboek las. De monnik liep in een lange bruine pij en was ongeveer 80 jaar oud. Op een bepaald moment liep hij op Arie af en vroeg: “Meneer, zou ik een paar penalty’s mogen nemen?” Een monnik heeft daartoe in een klooster niet iedere dag de kans. U hoort de keepers al denken: “Van die oude man in een jurk hoeven wij niets te vrezen. Laat die man maar schieten. Dan heeft die man een pleziertje.” Zo gezegd, zo gedaan. De man legde zijn gebedsboek neer, trok de pij iets omhoog, ging achter de bal staan en schoot vanaf 11 meter op doel. Hij schoot 9 x en alle ballen waren in het kruis. Onhoudbaar. Hij pakte zijn gebedsboek weer op en nam afscheid met de woorden “Heren bedankt”. Drie keepers die vochten voor een plek in de regionalen, bleven verbijsterd achter.

Wij wensen de zaterdagselectie veel succes met hun trainingskamp waar conditie en teambuilding voorop moeten staan.


Digitaal nieuws

De officiële mededelingen op papier zijn verleden tijd. KNVB West 2 stuurt nu een digitaal bericht. Via de secretaris worden zoveel mogelijk kaderleden geïnformeerd over de gang van zaken bij de bond. De KNVB heeft  een jeugdvoetbalwijzer die kan worden gedownload vanaf de website KNVB district West 2. Deze jeugdvoetbalwijzer is een must voor alle jeugdbestuursleden en leiders. U leest alles over spelerspassen, wedstrijdformulieren, wedstrijdduur, dispensatie en vele andere onderwerpen die voor een leider/ jeugdbestuur van belang zijn.


Start jeugdtrainingen

Nadat de A-junioren er al een week op hebben zitten, is het nu de beurt aan de meeste andere jeugdgroepen. Maandag 17 augustus 2009 van 18.00 uur tot 19.00 uur beginnen de E-junioren (jongens geboren in 1999 en 2000) onder leiding van Serdar Ozdemir. De F-junioren (geboren in 2001 en 2002) beginnen tegelijkertijd onder leiding van Jan Lovink en Marcel van der Burg. Van 19.00 uur tot 20.15 uur starten op maandag de C-junioren (geboren in 1995 en 1996) onder leiding van Jamal Jermouni en Abdellah Maissa. Dinsdag 18 augustus is het de beurt aan de D-junioren. Van 18.00 – 19.00 uur trainen de D-junioren onder leiding van Robin van Vliet. De jongens zijn geboren in 1997 en 1998. Woensdag 19 augustus beginnen de Mini F (geboren 2003 en 2004) van 15.30 uur tot 16.30 uur onder leiding van Jan Lovink en Nourdin Essaoui. Het totale schema treft u aan op de website onder Mededelingen jeugdbestuur.


Deze en komende week

Het sportbedrijf heeft de grasvelden opgeleverd. Ze zien er perfect uit. Twee maanden keurig onderhouden, waarvoor dank, en dan te bedenken dat er iedere dag jeugd op het complex was te vinden. Zij hielden zich aan de tekst op de borden en trapten alleen een balletje op het kunstgrasveld.
Heeft u de vormgeving van de website gezien? Veel tekstblokken worden aangepast. En wilt u allerlei verhalen over Roodenburg nog eens lezen, klik dan op Archief. Een persoon heeft zeker voordeel van dit archief en dat is onze secretaris. Hij kan er veel uit halen voor zijn jaarverslag.
Alle senioren herengroepen zijn nu in training en komende week gaan bijna alle jeugdteams van start. Het materiaal is klaar, de trainers hebben oefenstof ontvangen, het kan beginnen.
Naast de eigen jeugd vinden er komende week op woensdag en donderdag vakantieactiviteiten plaats met als thema “Indianendorp Roodenburg “.
Op dinsdagavond is er bekervoetbal, dus er is de hele week doordeweeks veel te doen. In het komende weekend zijn tot nu toe weinig activiteiten gepland, maar daar gaat waarschijnlijk nog wel het een en ander gaat gebeuren. De afdelingen kunnen aan de bak!
Zaterdag kwam DSO op bezoek. Het 2e team kwam voor, maar bezat nog niet het vermogen om de wil op te leggen en op die manier de tegenstander zijn spel op te dringen. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 4-6. Het eerste verloor tegen DSO met 1-0 in een leerzame wedstrijd.
Op zondag was PSV-Ajax een wedstrijd waarvoor men naar het “stadion” gaat. Dit is dan het clubgebouw waar velen een plaats hebben gevonden om te smullen van een wedstrijd. De zondag speelde tegen GSC Esdo en het werd uiteindelijk 2-2. De buurt liep uit en er waren veel zondagbestuurders die geïnteresseerd zijn in de gang van zaken. Het was een leuke middag voor publiek, de spelers en de scheidsrechter Ted van der Wiel.


Programma beker dinsdag 18 augustus 2009

Roodenburg za – Leidsche Boys zo: 19:00 uur
Boshuizen za – Roodenburg zo: 20:00 uur


Belangrijke mededeling namens het bestuur

Beste Roodenburger,
Vanaf dit seizoen wordt de kassa weer geopend bij thuiswedstrijden van het 1e zaterdagelftal. Alle toeschouwers die geen lidmaatschapskaart kunnen tonen, worden verzocht om een toegangskaartje te kopen aan de kassa. Wanneer u wel uw lidmaatschapskaart kunt tonen, krijgt u vanzelfsprekend vrije toegang om wedstrijden van het 1e zaterdagteam bij te wonen.
Wij rekenen op uw begrip.
Het bestuur

Wordt donateur van Roodenburg! Voor € 18,- heeft u toegang tot alle competitiewedstrijden en krijgt u verder van ons een jaarlang het clubblad.
Leuker kunnen wij het voor u niet maken. U kunt een aanmeldingsformulier invullen bij de administratie. Informatie kunt u krijgen bij: Henny Slegtenhorst, telefoonnummer 071- 5232157 (’s middags of ’s avonds bereikbaar).

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.