Roodenburg Actueel Week 31 2009

Wie tegenwoordig de krant openslaat of het tv-journaal aanzet hoort steeds het woord kredietcrisis vallen. Je kan er niet omheen, want het aantal werklozen neemt gestaag toe en het voetbal zal de dans niet ontlopen. Wanneer de halfvolle stadions een vingerwijzing zijn, zal het voetbal hard worden getroffen. Profvoetbal en amateurvoetbal krijgen er last van en het is dus zaak dat de clubs zorgen dat de inkomsten op peil blijven. Dit kan worden gedaan door lichte prijsverhogingen, maar net als bij de bedrijven moet er ook worden gekeken naar het verlagen van de kosten en het opkrikken van de marges. Bij de supermarkten spelen ze al lang op de veranderende samenleving in. Via huismerken worden producten goedkoper aangeboden, maar is de winstmarge hoger. Voor de verantwoordelijken ligt hier een uitdaging te wachten.

Een crisis is niet nieuw. In de jaren 30 van de vorige eeuw was er eveneens massale werkloosheid. Roodenburg was in 1934 kampioen geworden van de Leidse Voetbalbond (LVB) en promoveerde naar de (K)NVB. Tegenwoordig bestaat de LVB niet meer, die is nu onderdeel van KNVB West 2. Aan het slot van de competitie werd er een 2e beslissingswedstrijd gespeeld tussen de kampioen van de zaterdagafdeling van de LVB (ARC) en de zondag kampioen (Roodenburg) op het terrein van A.V.V. Alphen. Er werd gespeeld om de beker die beschikbaar was gesteld door Quick Boys. De eerste beslissingswedstrijd werd bij Quick Boys gespeeld en eindigde in 1-1 (na verlenging), zodat een 2e wedstrijd noodzakelijk was. De entree voor de tribune was 50 cent, werklozen mochten op vertoon van een kaart waarop te zien was dat ze werkloos waren naar binnen voor 15 cent en hetzelfde gold voor jongens. Het is te hopen dat deze tijd niet terug komt. Dat we aan de kassa een apart tarief voor werklozen moeten invoeren. Roodenburg kwam er in Alphen niet aan te pas. Op zaterdagavond werd er met 6-0 verloren.

Zo aan het begin van het voetbalseizoen wordt de kijker bij iedere sportuitzending geconfronteerd met de opmerking ‘Ik heb het’ en dan verschijnen Philip Cocu en vele anderen in beeld. Het is een reclameprikkel waarop de klant moet reageren. Iemand heeft iets en zijn enthousiaste of jaloerse buurman wil het ook. Waarover gaat het? Het gaat om het abonnement op Eredivisie live. Vele Roodenburgers hebben een thuisabonnement. Met hun abonnement kunnen ze vanuit hun luie stoel kijken naar het voetbal. Maar Roodenburg heeft het ook. Daar verzamelen zich iedere zondagmiddag de mensen die SAMEN naar het voetbal willen kijken. Wie zich onder deze kenners schaart, wordt voorzien van (on)deskundig commentaar en iedereen kan zijn visie kwijt. Maar samen kijken is elkaar ook een beetje pesten. Je zal maar barkeeper zijn met een Feyenoordhart en ze komen binnen met een programmablad van Ajax, leggen dat op de bar en bestellen een biertje. Op dat moment ben je als barkeeper gastheer en komt Feyenoord op de 2e plaats. Het hoort bij het spel.

Komende zondag begint het seizoen weer. Vanaf zondag 2 augustus is de kantine iedere zondagmiddag geopend en is er op de eerste zondag van augustus live voetbal. Ajax en Feyenoord spelen om half drie en beide wedstrijden zijn voor de Roodenburgsupporter live te volgen. Bram, onze barkeeper, heeft al gekozen, namelijk Groningen – Ajax op groot scherm en Feyenoord – NEC op de tv. De kantine is open van 12.00 uur tot 17.00 uur.


Oefenwedstrijden van de zaterdagafdeling

Programma zaterdag 8 augustus, de bal gaat echt rollen!
Polanen 2 - Roodenburg 2: 12.00 uur
Polanen 1 - Roodenburg 1: 14.30 uur
Het sportpark van SV Polanen is gelegen aan de Duivenvoordestraat 56 te Monster. Polanen werd vorig jaar kampioen van de 4e klasse C en heeft er als de oefenwedstrijd wordt gespeeld al 2 weken voorbereidingstijd opzitten.


Training begonnen

Deze week zijn er 2 groepen gestart met de training voor het nieuwe seizoen. De zondag 2 (oud) onder leiding van Hennie Moespot begon maandag al en zij hebben er inmiddels 2 trainingen opzitten. De zaterdagselectie startte met een fris buitje. Onder leiding van Maarten van Kooperen werd er vooral gelopen met de bal. Er werd op kunstgras getraind, want de velden worden pas na 10 augustus 2009 door het sportbedrijf vrijgegeven.


Zondagselectie begint dinsdag 4 augustus

De zondagafdeling begint aanstaande dinsdag om 20.30 uur met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het is altijd de vraag of er al veel spelers terug zijn van vakantie, want het is momenteel erg rustig in de wijk.


Fietspad naar Merenwijk weer open

Er wordt hard gewerkt aan de kruising Willem de Zwijgerlaan/IJsselmeerlaan. Daardoor was het fietspad naar de Merenwijk afgesloten. Dit pad is nu verlegd en klaar. Dat betekent dat men fietsend vanuit de Merenwijk weer zonder hindernissen het sportpark kan bereiken. Fietsers uit Leiderdorp moeten nog onder de Kooitunnel door om het sportpark te bereiken.


Vitrinekast geplaatst

Deze week is er een vitrinekast geplaatst in het clubgebouw. Enkele heren zijn momenteel bezig met de sponsorcommissie en de kledinglijn. De vitrinekast gaat als een soort etalage dienen van en voor Roodenburg. Wat er uitgestald gaat worden, moet u met eigen ogen komen aanschouwen. Het is in ieder geval een eyecatcher of zoals een bekende Roodenburger opperde: Roodenburg heeft er nu in de hoek van de kantine een dubbele kijkkast bij.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.