Roodenburg Actueel Week 30 2009

Afgelopen week werd de indeling voor de beker bekend en dan begint het weer te kriebelen. De supporters verheugen zich na de vakantie op de komende wedstrijden. Spelers beginnen aan de voorbereiding op het seizoen. Een goede voorbereiding bestaat uit het opbouwen van de conditie, de techniek en de tactiek. De mannen moeten weer balgevoel krijgen, misschien moet de trainer de speelwijze van het team veranderen door de komst van nieuwe spelers? Een belangrijk aspect is de teamspirit die van “binnenuit” de groep moet komen. Het afgelopen jaar was zowel op zaterdag als op zondag sprake van een sterk teamgevoel. Het feit dat slechts 1 speler overschrijving aanvroeg van de zaterdag kenmerkt dat de groep graag samen verder wil. Bij de zondag bleef de groep in zijn geheel bijeen en staan er nieuwe spelers te dringen om een plek te veroveren.

De voorbereiding van de zaterdag begint op donderdag 30 juli om 19.45 uur. De voorbereiding van de zondag begint op dinsdag 4 augustus om 20.30 uur. Verschillende Roodenburg-supporters zullen donderdagavond naar de training komen kijken. Ze willen zien hoe de mannen “uit de vakantie” zijn gekomen. Verder wordt er gekeken naar wat de nieuwe spelers in hun mars hebben. Niet alleen de trainer en spelers, maar ook supporters hebben vaak hoge verwachtingen van een team en het nieuwe seizoen.

De KNVB heeft de teams voor de beker zo ingedeeld, dat er sprake is van leuke derby’s. Op dinsdag 18 augustus begint de zaterdag 1 thuis tegen Leidsche Boys, terwijl de zondag 1 op de Boshuizerkade aantreedt tegen FC Boshuizen zaterdag. In het weekend van 29 – 30 augustus staan er weer 2 derby’s op het programma. Lugdunum zaterdag speelt in de Kikkerpolder tegen Roodenburg zaterdag en op zondag 30 augustus treft Roodenburg zondag op sportpark Noord UVS zondag om 14.30 uur. Een Leidse derby kenmerkt zich toch door een soort familiegevoel.  De meesten kennen elkaar ook buiten het voetbal en daardoor ontstaat er rivaliteit. De een wil voor de ander niet onderdoen. Spelers moeten wel in hun achterhoofd houden dat deze derby een wedstrijd in de voorbereidingsperiode is. De competitie is voor de beide afdelingen het belangrijkste doel waar men een aantal weken naar toe werkt.


Contributiebrieven verstuurd

Deze week zijn er 400 contributiebrieven verstuurd aan leden, donateurs en kaderleden. In deze brieven staat het bedrag vermeld dat men verschuldigd is en dat via automatische incasso of acceptgiro dient te worden betaald. Het is weer een eerste klantcontact met de leden. In de brief is verder het telefoonnummer vermeld van de administratie. Wilt u informatie over de contributie, neem dan contact op met telefoonnummer 071-5232157. De administratie is doordeweeks bereikbaar van 19.00 uur tot 20.30 uur, maar u kunt ook langsgaan. De administratie zit boven de ingang van het hoofdgebouw.


Mededelingen van de jeugdafdeling

Bij alle contributiebrieven voor de jeugd is er een aparte brief gevoegd van het jeugdbestuur. Deze brief is bestemd voor de jeugdleden en hun ouders en het is belangrijk dat deze wordt bewaard.In deze brief aandacht voor de volgende onderwerpen:
- de contributie en het betalen hiervan voor 1 september 2009.
- regels voor alle ouders en jeugdleden.
- het nieuwe tenue voor de jeugd. In het contributiebedrag is een bijdrage verwerkt voor een nieuw tenue. Het is de bedoeling dat de gehele jeugdafdeling van F- t/m A-junioren dit seizoen in het nieuw wordt gestoken.
- De trainingstijden, trainers en de aanvang van de trainingen van alle leeftijdsgroepen.
Op de website kan men alle mededelingen nogmaals lezen (ga naar www.lvroodenburg.nl en klik op het bericht Mededelingen Jeugdbestuur).


Wedstrijdprogramma geplaatst

Op de website zijn de bekerwedstrijden geplaatst voor de standaardteams, Roodenburg 2 zaterdag en alle jeugdteams. Op zaterdag 29 augustus spelen alle jeugdteams al een bekerwedstrijd. Het bekertoernooi voor de jongste jeugd vindt nu plaats in een poulesysteem. Voor de poule-indeling voor de beker gaat u naar www.lvroodenburg.nl, dan naar Jeugdafdeling en naar Teams. Klik op een team en u treft er de competitie-indeling en de indeling voor de beker aan. Klikt u op Wedstrijdprogramma op de homepage, dan leest u daar meer over de komende wedstrijden die in competitieverband gespeeld gaan worden.


Vloer scheidsrechtersruimte gelegd

Terwijl de meeste Roodenburgers vakantie vieren, werd er deze week een vloer gelegd in de scheidsrechtersruimte. Onze sponsor Aqua Protect (www.aquaprotectvloeren.nl heeft deze klus onder de tribune geklaard, waardoor onze bouwploeg weer verder kan. Onze bouwmensen streven er naar om deze ruimte voor aanvang van het nieuwe seizoen op te leveren. Tevens zijn deze week de sponsorborden van Buro Hogeland (http://www.burohogeland.nl/) en Petit restaurant De Valk (http://www.devalkleiden.nl/) opgehangen rondom het hoofdveld. Hierdoor krijgt het hoofdveld weer meer kleur.


Komende Blauwzwarter in teken van presentatie

Eind augustus geeft de redactie weer een clubblad uit. Dit keer wordt het een uitgave waarbij we de lezer informeren over wat de club allemaal heeft te bieden en wat er allemaal wordt gedaan. Er wordt input verwacht van het bestuur, de afdelingen en de commissies. Er komt in te staan waar en onder welke voorwaarden men lid kan worden, er is ruimte voor elftalfoto’s en het voorstellen van een team, foto’s van bestuur en commissies. De grootse plannen van de sponsorcommissie, het Roodenburgtenue, de trainersopleiding, het speelschema van zaterdag 1 en zondag 1 worden getoond. Daarom rekenen we op bijdragen vanuit allerlei geledingen. Heeft u iets voor de redactie, mail dan uw stuk voor 23 augustus naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.