Roodenburg Actueel Week 29 2009

Wie ’s avonds over het parkeerterrein kijkt, ziet regelmatig jonge mannen met schoudertassen vanuit middenklassers richting het clubgebouw gaan. Netjes in kostuum, vaak direct komend uit werk, beginnen ze aan hun volgende klus, die vrijwilligerswerk heet. We hebben het over de nieuwe generatie bestuurders, die op weg is naar de vergadering van de gevormde afdelingen en commissies. In de schoudertas draagt men een laptop, want die is nodig tijdens de vergaderingen die men bijwoont. De nieuwe generatie vergadert op een andere manier dan de vorige generatie.  De communicatie met elkaar en de buitenwereld gaat veel sneller en dat alles heeft te maken met het gebruik van de computer tijdens de vergadering, maar komt ook door de aanwezige faciliteiten. De internetaansluiting (via contactdoos of wireless) zorgt ervoor dat tijdens de vergadering allerlei besluiten direct worden vastgelegd. Moet iemand in kennis gesteld worden dan ging dat vroeger met een briefje of een belletje. Tegenwoordig wordt er een e-mailbericht tijdens de vergadering verstuurd. Zijn er medebelanghebbenden, dan wordt het een cc-tje. Hebben er gesprekken plaatsgevonden waarbij er wederzijds een aantal afspraken zijn gemaakt, dan volgt het verslag van dit gesprek een korte tijd later. De desbetreffende persoon is nog niet thuis of hij/zij heeft de afsprakenlijst al in zijn e-mailbox.Zoals u ziet is de snelheid opgevoerd. Bij modern vergaderen moet er ook ruimte zijn voor brainstormen. Het gaat om het formuleren van een gezamenlijke gedachte over een onderwerp. Hoe meer mensen er meedenken, hoe sterker zo’n actiepunt wordt aangepakt. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop de kledinglijn van Roodenburg tot stand is gekomen. De komende tijd zullen meer items worden aangepakt. Dat lukt alleen als we in staat zijn om verbeterpunten te signaleren.Roodenburg heeft voor de buitenwereld het imago van een arbeidersclub. Dat is een goede zaak, want het vele onderhoud dat is gepleegd, kan alleen maar worden gedaan door “gouden handjes”. Maar een club moet een mix zijn van doeners en denkers. Die laatste generatie komt in beeld als het gaat om de computer. Anno 2009 zijn de hamer en de computer het nieuwe uithangbord van Roodenburg. De tijd staat immers niet stil.


KNVB digitaliseert verder

Bij de KNVB wordt het papier steeds meer vervangen door het aanleveren van informatie per computer. De officiële mededelingen met daarin het wedstrijdprogramma en scheidsrechtersaanstelling op papier is met ingang van het seizoen 2009/2010 verleden tijd. Hiervoor komt in plaats Sportlink_club en begin augustus krijgen de verenigingen een handleiding hoe deze link gebruikt moet worden. In Sportlink straks het wedstrijdprogramma met aanstellingen, informatie over tuchtzaken en overschrijvingen. Verder geeft onze secretaris in het weekend de uitslagen per computer door en daardoor kan men als men zich heeft aangemeld ’s avonds vaak al de nieuwe stand per team raadplegen op http://www.knvb.nl/.

Op http://www.knvb.nl/ vindt men onder Downloads en documenten de nieuwe handleiding tuchtzaken ( juli 2009). Deze handleiding is nuttig voor spelers/leiders en bestuurders. Men leest er hoe de rechtspraak van de KNVB is geregeld en welke rechten/plichten een vereniging of een individueel lid heeft als hij/zij ergens van beschuldigd wordt. Voor heel wat zaken zijn er boetes. Een wedstrijdformulier verkeerd invullen, niet opkomen bij een wedstrijd, ongerechtigde spelers. Het advies is om deze handleiding grondig te bestuderen, want “verkeerd gedrag” kost de club geld. Blijkt de beschuldiging onterecht, dan is de gratie eveneens geregeld in de handleiding.


Activiteitenkalender

Op de website treft u op de voorpagina van de activiteitenkalender aan. Ons webteam krijgt nu regelmatig input en daardoor kunnen zij de kalender vullen. Tevens wordt de datum vermeld als er een verandering in de kalender heeft plaatsgevonden. Door op de agenda te klikken, weet u wat er de komende weken en maanden gebeurt bij de club.


KNVB maakt competitie-indeling bekend

Deze week heeft de KNVB de indeling voor de competitie en de beker voor alle teams van Roodenburg bekend gemaakt. Op de website zal het webteam de indelingen per team publiceren. Voordat de competitie begint worden er eerst bekerwedstrijden gespeeld. Roodenburg zaterdag 1 is ingedeeld in een poule met Lugdunum zaterdag, Leidse Boys en SJZ. Roodenburg zondag 1 komt uit tegen Boshuizen zaterdag, Oegstgeest en UVS zondag.


Ben Houthoff overleden

Twee weken geleden overleed de echtgenote van Ben Houthoff: Jopie Nagel. In de RB actueel van week 27 bent u hiervan in kennis gesteld. In week 29 ontvingen wij het trieste bericht dat Ben Houthoff is overleden. Ben was begin jaren '80 leider van de D- en C-jeugd. Ben speelde zelf in de senioren van Roodenburg. Na zijn Roodenburgperiode was hij op menig voetbalveld te vinden. Langs deze weg willen wij de nabestaanden veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies.


Een aanmoediging uit Zuid-Limburg

Hallo Jan, hier uit Limburg mijn complimenten hoe Roodenburg zich weer uitstekend terug aan het vechten is. Nuttige commissies, goed ingevuld door oud-spelers. Een voorbeeld voor velen (waaronder mijn oude club Lugdunum). Ik heb hier in Limburg de laatste 5 jaar nog geen bal zien rollen. De interesse is een beetje weg. Het is allemaal wielrennen wat de klok slaat. Organiseer veel wedstrijden rondom Valkenburg en tweemaandelijks een goed lopend Wielercafe. ik kan het niet laten.Succes met de Kooiclub en het gaat goed met me. Groeten, Wim van Duivenbode

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.