Roodenburg Actueel Week 27 2009

Het is op het kunstgrasveld soms dringen geblazen en er is veel volk dat een balletje wil trappen. Dit betekent helaas ook veel “zwerfvuil”. Plastic flessen in allerlei maten worden achteloos achtergelaten. Een vuil veld zorgt er voor dat mensen het niet zo nauw nemen met de meegenomen flessen en pakjes drank. In het verleden heeft een aantal Roodenburgers geprobeerd om afvalbakken in te graven. Het was een heidens karwei, want het ene moment stuitte men op een telefoonkabel en het andere moment op een boomstronk. Het gevolg is dat er momenteel te weinig afvalbakken staan en wanneer deze zich niet op kruipafstand bevinden, gooit de bezoeker zijn afval maar op de grond. Het is dus zaak dat de bezoekers opgevoed worden en dat mensen aangespoort worden het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien.  Naast afvalbakken is er de steun van zakgeldjongeren. Zakgeldjongeren zijn jongeren uit de buurt, die onder begeleiding plantsoenen, portieken en straten schoonhouden. In het komend seizoen zullen zij regelmatig langskomen en dan het complex en de parkeerplaats onder handen nemen.Oud papier kan, net als bij vele andere clubs, mee naar de club genomen worden en gedeponeerd worden in de daarvoor bestemde grote container op het parkeerterrein.


Geslaagde schoonmaakavond kantine

Afgelopen woensdagavond waren zeven dames en de kantinebeheerder present om, nu het seizoen voorbij is, alles eens extra schoon te maken. Er werd gesopt, gelapt en gezeemd. Ramen, wanden, tegels, toiletten, bar, entree; alles werd onder handen genomen. De bakoven is ontdaan van vet en gereinigd, alle pannen zijn letterlijk en figuurlijk van de plaats geweest. Tijdens een korte stop was er uiteraard gebak. Dankzij deze actie komt u straks weer in een clubgebouw dat er spic en span uitziet. Hulde aan de dames, die ondanks het warme weer voor de club in touw waren.


Bestanden vergeleken

Een strak blauwe lucht en wie dacht dat de heren de verkoeling aan zee zouden zoeken, die heeft het mis. Op woensdagmiddag werden diverse bestanden vergeleken, zoals het ledenbestand, het bestand van niet spelende leden en die van de donateurs. Hennie Slegtenhorst en Huib Buitenbos houden beiden een bestand bij en dat moet up-to-date zijn. Een bestand bijhouden is een hele klus. Er zijn namelijk overschrijvingen, nieuwe leden, adresmutaties, bedankjes, telefoonnummers, e-mailadressen, etc. die bijgehouden moeten worden en alles moet natuurlijk met elkaar kloppen. Twee bestanden op verschillende plaatsen kan geen kwaad, mocht er eens een harde schijf crashen. Mannen, goed werk! Een goed bestand is de basis voor goede communicatie.


Daaf Brandt en Jopie Nagel overleden

Twee personen die een bepaalde band hebben gehad met Roodenburg zijn overleden. Daaf Brandt kwam met Roodenburg in aanraking nadat zijn zoon Daaf jr. begin jaren 70 speelde in de jeugd. Een paar jaar geleden ontdekte Daaf het jeu de boulespel en als het enigszins mogelijk was, was hij iedere woensdagmiddag present. Hij had een stevige hand van gooien en was hoorbaar aanwezig met als doel om de tegenstanders te imponeren. Het plotselinge overlijden van zijn vrouw, raakte hem zeer. Daaf werd 82 jaar. Jopie Nagel kwam als moeder van Marc en Arjan van Gemert in contact met de club. Na verloop van tijd werd zij vrijwilligster. Zij was werkzaam als kantinemedewerkster en een jaar als omroepster bij de wedstrijden van het eerste zondagteam. Getroffen door een longziekte overleed zij afgelopen week op 60-jarige leeftijd. Roodenburg wenst de families veel sterkte met het verwerken van dit verlies.


Donderdag 9 juli bijeenkomst sponsorcommissie

De afgelopen maanden zijn steeds meer mensen enthousiast geworden en gemaakt om toe te treden tot een afdeling of commissie.  De sponsorcommissie bestaat in de nieuwe samenstelling uit minimaal 5 personen en daar mag de club best trots op zijn. De sponsorcommissie heeft tot taak om ondernemers attent te maken op de vele mogelijkheden die er zijn om reclame te voeren en zich te presenteren in Noord. De afgelopen jaren hebben veel sponsors de club weer gevonden en deze commissie  krijgt de taak om dit verder uit te bouwen. De aftrap is om 20.00 uur. Bij deze aftrap zijn Rinus de Bruin, Vincent de Vos, Ramon Barends, Chris Turk en Dennis van Eijgen aan zet. En daarbij een voetbaltip: de aftrap moet altijd naar voren worden gespeeld!!


Kees Verver blijft bij AZ

Een paar weken geleden stond op de Ajax fanside dat Kees Verver naar Ajax kwam. Het AD nam het bericht over, maar toch was het bericht voorbarig, ondanks de zorgvuldigheid. Kees had nog geen contract getekend en heeft dit nu wel gedaan. Kees blijft bij AZ en heeft daar een driejarig contract getekend.


Visclub Het Kotsertje

Zaterdag 4 juli waren leden van visclub Het Kotsertje in Zeeland en het werd een supergezellig dagje uit. De heren hadden het weer mee. 14 deelnemers gooiden de hengel uit, de anderen waren vooral toeschouwer. De beker ging dit jaar naar Joop Ravensbergen die de eerste vis aan boord bracht. De meeste vis werd gevangen door de maat van Dennis Ooijendijk, maar dit zijn echte routiniers die ieder weekend langs de kustlijn bivakkeren. Wils van Oosten ging verder trots als een pauw van boord. Hij haalde de grootste vis binnenboord. De officieel gemeten lengte was 34 centimeter. Er werd niet alleen gevist, er werd wat gedronken en er werd gezwommen. Het was net alsof de heren op vakantie waren in Spanje. Een woord van dank aan organisator Xander Hartevelt.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.