Roodenburg Actueel Week 26 2009

Afgelopen donderdag kwam de zondagselectie bij elkaar. De bedoeling was om samen ( spelers en begeleiding) de organisatie en het plan van aanpak voor het komende seizoen door te nemen. In de overschrijvingsperiode hebben zich vele nieuwe spelers aangemeld en bestaat de selectie nu uit 31 spelers. Iets teveel voor één team en daarom is er besloten om een extra team in te schrijven op zondag. Er spelen volgend jaar 6 seniorenteams en 1 damesteam op zondag. Voor alle zondagteams zijn er trainers beschikbaar en er is een leider gevonden voor het eerste team. Mustapha Bellairit neemt deze taak op zich. Mustapha speelde in de jeugd, maar door een blessure moest hij vroegtijdig stoppen.

Vorig jaar werd in 2 tot 3 weken tijd een zondag standaardteam geformeerd en het eerste jaar werd beschouwd als leerjaar. Een leerjaar voor het voetbal en voor de organisatie om het team. Door schade en schande heeft men geleerd en dan is het prettig om te constateren dat er steeds meer taken om het team kunnen worden ingevuld. Dat geldt niet alleen voor het eerste team, maar ook voor de andere teams, waar enthousiaste begeleiders/ trainers de groepen onder hun hoede nemen.

Terwijl de zondag aan het brainstormen was, zat de zaterdagselectie op locatie. De zaterdagselectie verbleef in hotel De Heeren van Noortwijck, te Noordwijk, waarvan de eigenaar de zaal en de hapjes had gesponsord (www.heerenvannoortwyck.nl). Daarnaast had Pluimgraaff mode en sport te Katwijk een viertal schoenenbonnen geschonken (www.pluimgraaffmodeensport.nl). Fred Vermeer was deze avond spreekstalmeester en sponsor van de schoenen. Op het web vindt u dit bedrijf door te klikken op ( www.fredvermeerschilders.nl). In het hotel te Noordwijk werd door de zaterdagafdeling de afsluiting van het seizoen gevierd en werden er schoenen uitgereikt. De winnaar van de bronzen schoen werd Mario van de Pluijm. Er waren 2 winnaars van de zilveren schoen, namelijk Michael van Kooperen en Patrick Heijmans. Winnaar van de gouden schoen werd Robin van Vliet. De prijzen werden uitgereikt door Arnold Barends, Marcel van der Burg, Fred Vermeer en de nieuwe voorzitter van de zaterdagafdeling Fer van Kampen. Was er vorig jaar nog sprake van een groot gala, nu werd het een mini-gala. Belangrijkste drijfveer was toch dat het gezellig was in Noordwijk. Langs deze weg willen wij alle sponsors bedanken voor hun bijdrage van dit geslaagde minigala.


Renovatie scheidsrechtersruimte

Het lijkt er op dat we nooit klaar zijn op Noord. Wie een kijkje neemt onder de hoofdtribune ziet dat daar een deur is geplaatst. Dit is een deur die de scheidsrechtersruimte verbindt met het hoofdveld. Deze week hebben de werknemers van slopersbedrijf Van Diemen de tegels van de wand geboord en werd er begonnen met de renovatie van de scheidsrechtersruimte onder de zittribune. Volgende week gaat de stukadoor aan het werk. De bedoeling is dat scheidsrechters straks vanuit deze ruimte wedstrijden kunnen fluiten op ons hoofdveld en op ons wetraveld. Er zijn namelijk 2 ingangen voor deze ruimte; een ingang aan de voorzijde en een ingang aan de achterzijde van de tribune. Een ander deel van de ruimte gaat dienen als ruimte voor de schoolsport, want in de toekomst komt het Stedelijk Gymnasium naar Noord. De bouw vordert gestaag in het Noorderpark en 300 - 500 leerlingen gaan de buitensport bedrijven op sportpark Noord. Wanneer deze renovatie gereed is, beschikt de club over 2 comfortabele scheidsrechtersruimten.


Roodenburg heeft een A1-team

In de wijk zijn er veel jongeren die willen voetballen en op de club wordt het steeds drukker. Maar je kan pas spelen als de begeleiding om een team rond is. Zo nee, dan kunnen we geen teams maken, want we willen jeugd, ouders en club niet teleurstellen. Brahim Lakhal wordt de trainer van de A1 en Mimoum Rahou en Ali Yusuuf tekenen voor de begeleiding. Nu aan deze voorwaarden is voldaan, gaan we in zee met een A1-team dat gaat spelen in de 2e of 3e klasse.


D-jeugd nieuwe seizoen kwam bijeen

Deze week maakten de D-spelers voor het seizoen 2009/2010 kennis met hun trainer Robin van Vliet en met het jeugdbestuur. In een goed bezet jeugdhonk waren er veel betrokken ouders aanwezig en vertelden de trainer/het jeugdbestuur wat de plannen zijn voor het nieuwe seizoen. Het was een zeer nuttige bijeenkomst.


Donderdag 2 juli Peurbakkentocht

Komende donderdagavond is de binnenstad van Leiden het domein van peurbakken. Om die reden is het clubgebouw op deze avond gesloten.


Visclub Het Kotsertje zoekt de Schelde op

Komende zaterdag is het zover. Ruim 25 Roodenburgers gaan een dagje zeevissen. Er zijn ervaren vissers bij en er zijn er bij die nog nooit een hengel hebben vastgehouden. Voor de groep geldt het samenzijn als doel van de reis. De deelnemers vertrekken vroeg vanaf Noord en zullen pas tegen de avond terugkomen. Bent u ook benieuwd naar de vangst en de persoon die de meeste vis in aantal en gewicht uit het water weet te slepen? Het antwoord komt hopelijk volgende week van de organisatie. Er zijn voor de laatkomers die viskriebels krijgen na dit verhaal nog enige plaatsen beschikbaar. Bel de organisator Xander Hartevelt tel 06-29046415.


Zondag 5 juli E-jeugd seizoen 2009/2010 komt bijeen

Op zondag 5 juli om 10.00 uur is er een kennismakingsbijeenkomst en een training voor alle E-junioren voor het seizoen 2009/2010. E-junioren zijn jongens die geboren zijn in 1999 en 2000. De training begint om 10.00 uur, aanwezig om 9.45 uur. Na de training is er om 11.00 uur een bijeenkomst van kinderen en ouders in het jeugdhonk.


Leuke reacties

De archiefcommissie wordt door steeds meer mensen benaderd met de mededeling dat ze nog foto’s hebben van Roodenburg. Deze maand kregen wij een unieke foto van Siem Geenjaar waarbij een wedstrijdbeeld was te zien van een wedstrijd uit de beginjaren van de club. Het is een foto genomen op het eerste veld van de club aan de Dozystraat. Hans Vogelenzang, broer van ons overleden erelid Nico Vogelenzang, leverde 2 foto’s aan van A-juniorenteams uit de jaren 1979 en 1981. Jan van der Kaay stuurde 2 foto’s in van Roodenburg 8 uit 1972/1973 en Roodenburg 10 uit 1971/1972. Op de website hebben wij een rubriek “elftalfoto’s uit het verleden”. Michiel Hugens is toegetreden tot het webteam en hij gaat de ingeleverde en gescande foto’s, voorzien van namen van de spelers en eventuele bijzonderheden van dat team.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.