Roodenburg Actueel Week 25 2009

Het is het toetje van het seizoen en dan wordt er gedoeld op de medewerkersavond. Een vereniging wordt in stand gehouden door vrijwilligers. Natuurlijk is het waar dat activiteiten die door de vereniging worden georganiseerd voor alle betrokkenen ook een aangename besteding zijn van de vrije tijd. Zonder de inzet van trainers, begeleiders, scheidsrechters, kantinemedewerkers, onderhoudsmensen en andere commissieleden kan een vereniging niet draaiende worden gehouden. Er wordt regelmatig gevraagd of de mensen die bij Roodenburg iets doen veel geld verdienen. Dit is niet het geval, men is niet in dienst van de club. En toch zijn dit de mensen, die ervoor zorgen dat een samenleving functioneert. Via de nieuwe organisatiestructuur zien steeds meer mensen in dat zij iets kunnen betekenen voor de club en alleen daardoor wordt een club sterker. Als dank voor de inzet van al die vrijwilligers organiseerde het bestuur afgelopen zaterdagavond de jaarlijkse medewerkersavond. Hierbij werd aan allen een hapje en een drankje aangeboden. Het werd een sfeervolle avond met genoeg ruimte op de dansvloer. In zijn dankwoord gaf interim-voorzitter Ronald van Weerlee aan dat hij volgend jaar weer meer medewerkers verwacht te begroeten en dat alles heeft te maken met de veranderende organisatie en de aanwas van leden.


Archiefcommissie aan het werk

Heel veel van de huidige Roodenburgers hebben geen benul van hoe het er de vorige eeuw aan toeging op de voetbalvelden in Leiden. Die denken misschien nog steeds dat clubs in de jaren vijftig al een clubgebouw hadden en kleedkamers met warm stromend water. Daarom raden wij u aan om het verhaal over de eerste 10 jaar van het bestaan van de club eens te lezen. Lau Zitman, lid van deze commissie, heeft de geschiedenis van de club vanaf de start in 1927 tot 1937 beschreven en zijn verhaal is nu gepubliceerd op de website. In de begin jaren had de aanvoerder van een elftal duidelijk de leiding over zijn groep. Hij was de bevelvoerder. Meer weten? Ga voor dit verhaal naar www.lvroodenburg.nl, rubriek Archiefcommissie. De commissie heeft zich ten doel gesteld om de geschiedenis van Roodenburg te beschrijven en zij willen met dit enorme werk klaar zijn in het jaar 2012. In dat jaar bestaat Roodenburg 85 jaar.


Kees Verver verruilt AZ voor Ajax

Ons lid Kees Verver, video en data-analist bij AZ en deel uitmakend van de staf van Louis van Gaal, vertrekt bij de club uit Alkmaar. Kees is oud-voetballer van Roodenburg 1 en heeft zich gespecialiseerd in het analyseren van wedstrijden en spelmomenten door middel van video. Kees heeft een driejarig contract getekend bij Ajax.


Automatische beregeningsinstallatie geplaatst op hoofdveld

De tijd dat er slangen moeten worden uitgerold ligt achter ons. Deze week is er een beregeningsinstallatie in het hoofdveld aangebracht. Hierdoor is het mogelijk om met een druk op de knop het veld te sproeien. Vrijdag is er gesproeid en alles verloopt automatisch. Waar echter geen rekening mee wordt gehouden is dat kinderen worden aangetrokken door water. Die moesten nu van het hoofdveld worden verjaagd.


Nico Ravensbergen overleden

Deze week is Nico Ravensbergen begraven in besloten kring. Nico kwam bij onze club als vader van zijn zoon Marc. Marc speelde in de jeugd en naderhand nog even in de senioren op zondag en op zaterdag. Een blessure in de jeugd betekende wel dat hij vroeg moest stoppen. Nico begon in die tijd een bedrijf dat zich specialiseerde in de postverwerking. Zijn bedrijf Total Mail Service was jarenlang sponsor van onze club. Nico was verder betrokken bij de oprichting van onze businessclub. Deze businessclub groeide naderhand uit tot een van de grootste ondernemersclubs van Leiden (BS Leiden). In eerste instantie was deze club opgericht om Roodenburg te ondersteunen. In de loop van de tijd streefde deze club andere doelstellingen na. Met Nico overleed een sponsor, die veel voor de club heeft betekend.


Nieuw reclamebord op komst

Er komt weer een nieuw bord aan en dit is van Buro Hogeland. Buro Hogeland is gevestigd aan de Molensteeg 14, 2311 RD te Leiden. Dit buro is het vertrouwde adres voor wanneer u een kamer, appartement of een woning wilt huren. Voor het huren kunt u het beste een bezoek brengen aan de website van het bedrijf (www.burohogeland.nl). Het bedrijf is telefonisch bereikbaar onder nummer 071-5134654. Wij heten Buro Hogeland van harte welkom bij onze sponsorgroep.


Promotieregeling seizoen 2009/2010 zaterdag 1

In het seizoen 2009/2010 promoveren de nummers 1 en 2 van de klassen 3a t/m 3d rechtstreeks naar de 2e klasse. Via een nacompetitie kan men voorts nog in aanmerking komen voor promotie naar de 2e klasse. Voor zondag 1 is de regeling nog niet bekend.


Er werd nog gevoetbald

De meesten hebben “ de schoenen in het vet gezet”, maar zaterdag 3 en zondag 3 gaan nog even door. Zaterdag 3 gebruikt de donderdagavond voor de wekelijkse partij en zondag 3 speelde afgelopen zaterdag een wedstrijd op kunstgras tegen vrienden uit Utrecht. De eindstand die daarbij past was 4-4.


Programma donderdag 25 juni

Bijeenkomst van de zondagselectie in het clubgebouw. De aanvang is om 19.30 uur. In deze bijeenkomst worden de plannen besproken voor het seizoen 2009/2010.


Programma zaterdag 27 juni

Kennismakingstraining voor de nieuwe D-groep ( jongens geboren in 1997 en 1998) door Robin van Vliet. Aanwezig om 9.00 uur, de training begint om 9.30 uur. Om 10.30 uur is een ouderbijeenkomst in het jeugdhonk.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.