Roodenburg Actueel Week 24 2009

Deze week stond/staat in het teken van bijeenkomsten. Bij deze bijeenkomsten komt er een groep personen bij elkaar die een bepaald doel nastreeft. Het mooie in een club is dat iedere groep weer een ander doel nastreeft en dat via voetbal mensen bereid zijn om zich in te zetten voor dat doel.

Op donderdagavond kwam de zaterdagselectie voor het seizoen 2009/2010 bijeen. Het zaterdagbestuur heeft een mooie informatiefolder gemaakt waarin veel informatie is verwerkt voor de spelers en supporters. In zijn voorwoord wijst de nieuwe voorzitter van de zaterdagafdeling Fer van Kampen op het feit dat er dit jaar extra promotieplaatsen zijn, maar dat het niet vanzelf gaat om deze te bereiken. Dat vraagt discipline en terugkijkend op het afgelopen seizoen zullen we minder praatkaarten moeten pakken om als team overeind te blijven.
Dezelfde avond komt het “oude vierde“ bij elkaar. Dit genootschap van 15 - 20 heren organiseert eenmaal per jaar een weekendje weg. Dit jaar is Maastricht het doel van de reis. De mannen, sommigen een tikkeltje belegen, de anderen jong belegen, vieren aan het Vrijthof een weekendje vrij. Afgelopen donderdag moest het een en ander worden besproken en stond de avond in het teken van de voorpret. Deze week zijn er verder diverse bijeenkomsten voor jeugdleden, ouders en hun trainers. Het doel van deze bijeenkomsten is dat er afspraken worden gemaakt over trainingstijden, indeling van de groepen, vervoer, trainers, etc.

Zaterdagmorgen vroeg kwamen er spelertjes van 10 - 12 jaar bijeen op Noord. Om 7.30 uur hadden zij een ontbijt. De coach was al om 7.00 uur op de markt om bananen te kopen. Daarna vertrokken zij voor een landelijk toernooi om de Danone Cup. We hebben het hier over Leidse jeugdspelertjes van 10 - 12 jaar die hun acties vooral laten zien op pleintjes en de Cruijffcourts. Daar beschouw ik ons kunstgrasveld ook onder. Er zitten veel Roodenburg-talenten bij deze groep. Het toernooi werd gespeeld in het stadion van ADO Den Haag en taxibedrijf Essaoui bracht de groep weg. Het team van Leiden onder leiding van Robin van Wieringen won de landelijke finale. De prijs is iets,waar ieder kind van droomt. Ze mogen als team mee doen aan het wereldtoernooi en daarom gaan ze in oktober 4 dagen naar Sao Paulo in Brazilië. Een geweldige prestatie! Voordat ze daar heen gaan hebben ze nog 2 trainingskampen in Huis ter Duin te Noordwijk het hotel waar het Nederlands elftal altijd verblijft.
Zaterdagochtend na het minitoernooi was er een bijeenkomst van F- en mini F-ouders in het jeugdhonk. De opkomst was top; er werden extra stoelen aangeschoven. Er werden 30 ouders geteld, die allen het beste voor hebben met hun zoon. Maandag is de nieuwe D-groep aan de beurt en donderdag komt de nieuwe C-groep bij elkaar.

Een bijeenkomst van weer een heel ander kaliber is de halfjaarlijkse feestavond van de lottocommissie. Het doel hiervan is dat leden, supporters en sponsors via muziek en een uitstekend buffet een “gezellig avondje uit” beleven bij Roodenburg. Een aantal Roodenburg-vrijwilligers is twee dagen in touw met het voorbereiden van de maaltijd. Het feest heeft deze avond concurrentie van de “Leidse avond”van TamTam op 500 meter afstand, maar we kunnen deze concurrentie goed aan, want het is deze avond gezellig druk en het eten is vanouds piccobello.


Geslaagd minitoernooi F en mini F

Het jeugdbestuur organiseerde zaterdag een slottoernooi voor F en mini F. 32 kinderen deden er mee aan dit toernooi. De teams hadden namen van bekende clubs uit Europa. Voordat het toernooi begon was er een grote trommel met briefjes. Via loting bepaalde de jongens zelf voor welk team ze uitkwamen. Bij Barcelona was de naam Eto’o zo vergeven. Winnaar van het toernooi werd Ajax. Net als voor de winnaars was er voor iedere deelnemer een herinneringsmedaille. Mede door het stralende weer kunnen we terugkijken op een leuk toernooi waarvan de organisatie in handen was van Saskia de Roode en Xander Hartevelt.


Maandag 15 juni 20.30 uur

Vergadering van de zondagafdeling voor alle leiders en aanvoerder van alle zondagteams, inclusief dames. In deze vergadering wordt per team gesproken over de teamindeling, de wensen van de trainingstijden en competitie-indelingen.


Maandagavond 15 juni

Kennismakingsbijeenkomst van de ouders en spelers van de nieuwe D ( geboren in 1997 + 1998) met trainer Robin van Vliet en zijn crew in het jeugdhonk. Aanvang 19.30 uur.


Donderdagavond 18 juni

Kennismakingsbijeenkomst van ouders en spelers van de nieuwe C ( geboren in 1995 en 1996) met de trainers Jamal Jermouni en Abdellah Maissa in het jeugdhonk. Aanvang 19.45 uur.


Clubscheidsrechters in het nieuw

Vanaf de 3e reserve klasse en alle jeugdelftallen moet een club zelf zorgen voor scheidsrechters. Dit jaar zijn er veel wedstrijden door clubscheidsrechters gefloten en recent zijn deze mannen en vrouw bedankt voor de door hen geleverde prestatie. Want geen wedstrijd zonder een scheidsrechter. De mensen hebben deze bijeenkomst zeer op prijs gesteld en als dank is hen namens de club een nieuw scheidsrechterstenue aangeboden. Daarbij hebben we ook gedacht aan de uitstraling, want een scheidsrechter in officieel tenue komt weer heel anders over dan een arbiter in gewone kleding of in trainingspak.


Medewerkersavond zaterdag 20 juni

Het afgelopen seizoen gaat de boeken in als een geslaagd seizoen, waarbij de zaterdag 1 net aan de promotie misliep. Maar ook zondag 1 kwam los vanuit de startblokken. Vrijwilligers zijn de belangrijkste motor van een club en als dank voor de door hen geleverde prestatie biedt het bestuur u een feestavond aan. De avond begint tussen 20.00 uur en 20.30 uur en er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Bent u het afgelopen jaar vrijwilliger geweest bij Roodenburg, beschouw dan deze annonce als uitnodiging.


Roodenburg C1

Komend seizoen komt er weer een C1-team uit voor de competitie. Een aantal jaren geleden zijn we opnieuw begonnen met de jeugd en deze spelers hebben nu de C-leeftijd bereikt. Er is dus sprake van natuurlijke groei. Heel vaak worden wij benaderd door jeugd met de vraag of Roodenburg een jeugdteam heeft in een bepaalde leeftijdsgroep. Het antwoord is dan kort en krachtig. Roodenburg laat alleen jeugdteams spelen als er voldoende begeleiding en vervoer is. Dit is bij de C-jeugd geregeld en dan wordt een team ingeschreven. De nieuwe spelers komen aanstaande donderdag om 19.45 uur bijeen in het jeugdhonk.


Donateur worden bij Roodenburg?

Deze week hebben de leden een extra Roodenburg Actueel ontvangen met de indeling van de zaterdag 1 en de zondag 1.

Dit is de indeling:
3e klasse A: Alphia, GHC, Kagia, Koudekerk, Leiden, LSVV'70, Oegstgeest, Roodenburg, Semper Altius, TAVV, Valken'68, Wassenaar.
4e klasse A: ASC, Concordia, GOL Sport, Haagse Hout, Leidse Boys, Meerburg, Nispen van, Rijnland, Roodenburg, SEP, Taurus, Warmunda, SV Wippolder.

In Leiden hebben FC Boshuizen en Roodenburg nog een standaardteam op zaterdag en op zondag spelen. De kans is daarbij groot dat u ieder weekend kunt genieten van een wedstrijd van ons eerste elftal tegen een eerste elftal van een andere vereniging. Roodenburg kent in het weekend veel supporters en misschien is het een goed idee om donateur te worden? Wat is een donateur? Een donateur is een persoon, die de vereniging financieel ondersteunt, waardoor de vereniging een doel kan nastreven. Ons doel is dat we met onze eerste teams zo hoog mogelijk gaan proberen te voetballen. Een donateur is geen lid van de club. Wel heeft de club een speciaal donateur/lidmaatschap. Men wordt donateur wanneer men per jaar een vast bedrag betaalt van € 19,-. Hiervoor terug ontvangen donateurs een paar keer per jaar het clubblad, ze kunnen kaarten kopen voor feestavonden van de club en donateurs hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart ( de pas toegezonden donkerrode kaart) gratis toegang tot de competitiewedstrijden van het eerste elftal. Een donateur heeft geen stemrecht bij een algemene ledenvergadering. Het komend seizoen zijn er 23 thuiswedstrijden en zou u als u alle wedstrijden bezoekt € 46,- moeten betalen. Het donateurschap is veel voordeliger. U kunt een aanmeldingsformulier invullen bij onze administratie ( Henny Slegtenhorst) of u aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.