Roodenburg Actueel Week 23 2009

Donderdagavond heerst er bedrijvigheid in de Burcht. Verschillende werkgroepen, commissies en afdelingen zijn aan het vergaderen. De redactie, de zaterdagafdeling, de jeugdafdeling, het webteam en een projectgroep kleding zijn tegelijkertijd bezig.

Er zit leven in de brouwerij wordt er geconstateerd. Allen zijn bezig met de toekomst van de club en we hopen regelmatig te kunnen schrijven over de gemaakte vorderingen.

Vrijdagavond speelt de zondagafdeling nog een potje voetbal. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld tussen de strafschopgebieden. Het is een goede manier om het seizoen af te bouwen. Vaak worden trainingen abrupt gestopt, terwijl men dit nu op een ontspannen manier doet.

Zaterdag waren F1 en mini F te gast bij het Marcel Straathof-toernooi van GHC. De F1 kwam fysiek tekort , want dit team bestond uitsluitend uit eerstejaars F-junioren en mini F-spelers. Dergelijke wedstrijden zijn echter wel een goede leerschool. Bij de mini F was de opkomst groot, ze waren met twaalf. Omdat er een team niet was opgekomen, werd tijdens het toernooi besloten om 2 Roodenburg teams te formeren. De mini F scoorden er lustig op los. Vanaf deze plaats is het goed om de toernooiorganisatie van GHC een compliment te geven voor hun toernooi, waar de kinderen met heel veel plezier aan deelnamen.

Zaterdagmiddag komt de toernooicommissie van Roodenburg bij elkaar. Deze commissie gaat aan de slag met de organisatie van een of meer toernooien voor het seizoen 2009/2010.

Zondag was het rustiger op Noord. In de Kooi was er een wijkfeest en de hele buurt liep uit. Op het kunstgras was er een training van het sportopbouwwerk voor het toernooi van de Danone cup. In de loop van de middag werd het drukker en fungeerde het sportpark als ontmoetingsplek.


Functieprofielen

Een club is continue bezig met het aantrekken van vrijwilligers. De jeugdafdeling groeit momenteel sterk en een team kan pas gaan deelnemen aan de competitie, wanneer de begeleiding rondom een team geregeld is. Dat wil zeggen: er is een trainer, er is een leider en het vervoer naar uitwedstrijden is geen probleem. We hebben dit jaar wat problemen gehad met de goede invulling van wat er van een trainer en een leider wordt verwacht. Velen beginnen enthousiast, maar dan ontbreekt vanuit de club de man/vrouw, die hen coacht en terzijde staat. In de toekomst wil Roodenburg een sterke begeleiding hebben op alle teams en daarvoor zijn er door Maaike Linschoten en Anass Eddini functieprofielen geschreven. In een dergelijk profiel staat precies omschreven, hoe de club ziet hoe een leider of een trainer moet functioneren. Deze week wordt er regelmatig gesproken met personen die hebben aangegeven om iets voor de club te willen betekenen. Vooraf krijgen deze kandidaten het functieprofiel toegezonden zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Wanneer de kandidaten akkoord gaan met de eisen van de club, gaan we met onze kandidaten verder. Deze manier van het werven van nieuwe mensen is goed voor onze gehele gemeenschap.
De club werft kandidaten, die willen voldoen aan de eisen van wat wij wenselijk achten.
De vrijwilliger weet wat er van hem wordt verwacht.
De jeugd kan rekenen op begeleiding, met verstand en hart van zaken.
De ouders weten dat hun kind in vertrouwde handen is.

Met het aantrekken van nieuwe kandidaten zijn we dan niet klaar. Het gaat dan verder om het opleiden en bijscholen van onze mensen. De trainers bieden we KNVB-cursussen aan waar momenteel gretig gebruik van wordt gemaakt. De interne bijscholingen per leeftijdsgroep vormen verder een handvat waarmee trainers en leiders aan de slag kunnen. Tot slot zijn er coaches nodig die vanuit de club onze enthousiaste mensen willen aansturen en die het clubbeleid bewaken.


KNVB-cursus scheidsrechter/trainer volgen?

Er hebben zich al een groot aantal leden gemeld voor de trainerscursus of de scheidsrechterscursus. Anass Eddini schrijft de deelnemende Roodenburgleden in bij de KNVB. Zijn e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Supersnel

De leden die al bekend zijn in onze administratie ontvingen deze week de lidmaatschapskaart voor het seizoen 2009/2010. Dit keer is er gekozen voor een donkerrode kaart. Spelers die overschrijving hebben aangevraagd naar Roodenburg ontvangen de kaart van de administratie als de KNVB de overschrijving heeft goedgekeurd. Op vertoon van deze kaart heeft u in het nieuwe seizoen gratis toegang tot de vele derby’s die de zaterdag 1 en zondag 1 gaan spelen. Het is vrijwel zeker dat zondag 1 vierdeklasser wordt en dan wordt er meestal entree geheven.


Kantinemedewerkers sloten seizoen af

Afgelopen woensdagavond kwamen de kantinemedewerk(st)ers bij elkaar en werd er onder het genot van koffie met gebak het seizoen afgesloten. Het was een superseizoen waarbij u steeds op prettige manier bent geholpen. Een woord van dank aan allen is hier op zijn plaats. De gastheer/gastvrouw bepaalt mede de sfeer in het clubgebouw en wanneer ik word aangesproken dan hoor ik maar een ding: Wat is het gezellig in jullie clubhuis en daar zijn onze kantinemedewerkers debet aan.


Zaterdag 3 versterkt zich

Na een goed seizoen, maar met een tegenstander die boven iedereen uitstak, is de zaterdag 3 op zoek gegaan naar versterkingen. Deze kanjers zijn komend seizoen “over de brug” te aanschouwen: Gert Jan Lagas ( LSVV 5), Rik Bijl (LSVV 1), Peter Ederveen (UVS 1), Edwin Verboon (RCL 3), Glenn v.d. Fits (RCL 4), Henk Nachtegaal (oud-Roodenburg ), Jeroen Driessen ( Rcl 6).
Door de komst van deze spelers heeft coach Joost Visbeen iedere positie in het team dubbel bezet. Dat is aan de ene kant een luxe probleem, aan de andere kant weet ik bij dit team dat niemand boos wordt als hij wissel moet staan.


Maandag 8 juni

Vergaderingen van de jeugdafdeling en zondagafdeling. Aanvang 19.30 uur.


Dinsdagmiddag 9 juni spelletjesmiddag

Van 15.15 uur tot 16.45 uur is er deze middag een spelletjesmiddag voor de jeugd van 4 tot 12 jaar.


Programma dinsdag 9 juni

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen: FC Lisse 5 zondag - Roodenburg 4 zondag, aanvang 20.00 uur. Het gaat om een restant van 50 minuten.


Donderdag 11 juni 20.00 uur

Bijeenkomst van de selectie van de zaterdagafdeling voor seizoen 2009/2010. In het clubgebouw komen alle spelers, die het nieuwe seizoen de selectie vormen bij elkaar voor een kennismakingsgesprek en zal zoals gebruikelijk een informatiefolder worden uitgereikt.


Zaterdag 13 juni onderling toernooi nieuwe F-junioren

Er wordt een onderling toernooi gespeeld en na afloop is er een ouderbijeenkomst voor alle ouders van de spelers die in F1, F2 en F3 gaan spelen. Informatie volgt via leiders.


Zaterdag 13 juni

Grote feestavond van de lottocommissie met een uitgebreid warm en koud buffet. Er zijn nog kaarten voor € 13,50 verkrijgbaar. Neem hiervoor even contact op met Dirk v.d. Zwart ( 06 – 53698654) die iedere morgen in het clubgebouw is.


Maandagavond 15 juni

Kennismakingsbijeenkomst van de ouders en spelers van de nieuwe D ( geboren in 1997 + 1998) met trainer Robin van Vliet en zijn crew in het jeugdhonk. Aanvang 19.30 uur.


Nieuw reclamebord op komst

Om de 2 - 3 weken kunnen wij de komst van een nieuwe bordensponsor melden. Het hoofdveld krijgt daardoor steeds meer kleur. Dit keer is Petit restaurant De Valk het bedrijf dat aansluit op Noord. Dit restaurant is een begrip in Leiden en is gevestigd aan de 2e Binnenvestgracht 5c, 2312 BZ te Leiden. Het is het verzamelpunt van vele Leidse voetballers. Wilt u nader kennismaken bezoek dan de website www.devalkleiden.nl of ga gewoon eens langs.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.