Roodenburg Actueel Week 20 2009

In de vorige actueel werd al aangegeven dat Roodenburg een drukke week tegemoet ging. Maandag won de E2 een uitwedstrijd tegen Quick Boys. Dinsdag speelde de zondag 2 thuis tegen koploper DSO 2 en won met 4-2.
Woensdag was de Fair Play dag. Buurtbewoners ontmoetten elkaar en het thema was sporten met elkaar. Leerlingen van de HALO (toekomstige gymnastiekleraren) hadden het evenement samen met het sportopbouwwerk voorbereid en maar liefst 24 teams hadden zich ingeschreven. Touwtrekken, schieten door gaten, een hindernisbaan, panna voetbalveldjes, handicaprace; er was van alles te doen. Op het parkeerterrein was er een kermis en werden de meisjes “geschminkt”. Op het terras kon er worden gehengeld en verzorgden dames van Ons Buiten een “cursus bloemschikken”. Aan het sportevenement deden ongeveer 180 personen mee en er waren zeker 350 toeschouwers. Een clown deed de opening en de warming up. Na het sporten was er voor de deelnemers een maaltijd: Twee topkoks uit Noord, Dirk en Ali, hadden zich uitgesloofd. File voor de keuken was het gevolg, want hoe voorzie je 200 man in een half uur van een goede maaltijd? Terugkijkend kan gesteld worden dat de opzet om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen is geslaagd, want nog nooit waren er zoveel tegelijkertijd op de ontmoetingsplaats Noord aanwezig om te genieten van sport. Vanaf deze plaats een woord van dank voor Andre van Dijk en zijn gehele crew voor de organisatie van dit evenement.

Donderdagmorgen was de Singelschool aan de beurt. Een sportdag georganiseerd door studenten van ROC Sport en bewegen. Alles verliep vlotjes, studenten bleven bij een vast onderdeel. Hierdoor was het voor de kinderen duidelijk wat er per onderdeel moest worden gedaan. 120 kinderen genoten van een geslaagde sportdag op Noord.

Donderdagavond speelden de dames. Het was een gelijkopgaande wedstrijd met een iets beter combinerend Alkmania. Die trokken aan het langste eind en wonnen met 2-0.

Zaterdagochtend vond het voetbaltoernooi om de Kooicup plaats. Op het laatste moment hadden een paar verenigingen afgezegd. Nu deden 10 teams mee aan het toernooi, verspreid over 2 poules. Winnaar bij de E1-junioren werd Meerburg, 2e was Docos, 3e Roodenburg, 4e DWO en 5e HBC. Bij de E-2 junioren was Docos de winnaar, 2e Meerburg 3, 3e Meerburg 2, 4e HBC en laatste Roodenburg 2. Een oude bekende was weer terug op het nest. Net als 13 jaar geleden schoot Aad Fasseur foto’s van alle teams en bij de prijsuitreiking was er voor iedere speler een herinneringsfoto. Verder ontving iedere speler een medaille en waren er bekers voor alle deelnemende teams. Er waren veel scheidsrechters en van alle teams klonk er lof over de organisatie van het toernooi. Voor veel ouders van Meerburg kon de dag niet meer stuk; ze hadden het broodje speklap ontdekt en tegen de middag moest er nee worden verkocht. Een woord van dank is op zijn plaats voor de toernooicommissie, die ervoor zorgde dat alles vlot verliep en voor de mensen in de kantine, want hoe later op de ochtend, hoe drukker het werd.
Zaterdag 4 had dit weekend het teamuitje. Men had gekozen voor Tilburg en op het programma stond een “boerenchalenge” en op zondag paintbal.

Zondag 4 bleef dichter bij huis. Langs het tweede veld werd er gebarbecued. De partytent was hard nodig, want toen het vuur eenmaal aan was begon het te regenen. Spelers en hun kroost genoten van de lamburgers, kip en andere gerechten.


Zaterdag 1 uitgeschakeld

De zaterdag 1 heeft het niet gered tegen Soccer Boys. In Bleiswijk werd met 2-0 verloren. Roodenburg was behoorlijk gehandicapt. Robin Ravensbergen en Robin van Vliet waren geschorst, Richard Vreeken, Robin van Wieringen, Ricardo Oevern en John Fakkel waren geblesseerd en na een kwartier spelen kwam Patrick Heijmans daar nog bij. Iets te veel van het goede en dat betekende opnieuw beginnen. Voor keeper Mario van der Pluijm was het niet het weekend waar je van droomt. Vrijdagavond liep hij de promotie naar de eredivisie van het zaalvoetbal mis, zaterdag werd hij in de nacompetitie uitgeschakeld. Het hoort bij sport, waar je kunt winnen en verliezen.
Op zondag waren er nog 4 wedstrijden. Het was niet zo druk op het sportpark, want in de binnenstad was de Leidse Marathon aan de gang. Het hele seizoen heeft u de uitslagen van alle teams op zondagavond in RB actueel kunnen lezen. Dit loopt in het nieuwe seizoen door. De zondag 2 won met 4-3, vlak voor het einde viel de 2-2 bij de zondag 3. Het 5e won en de dames moesten in een gelijkopgaande wedstrijd de meerdere erkennen in Zoetermeer. Jasmijn kreeg dankzij haar snelheid verschillende kansen, maar veel van haar schoten misten doel.


Uitslagen zondag 17 mei

Roodenburg 2 - Docos 3: 4-3
ASC 4 - Roodenburg 3: 2-2
Roodenburg 5 - Gol Sport 3: 5-2
Roodenburg Da1 - Zoetermeer Da 1: 1-2


Nieuw zaterdagbestuur

De zaterdagafdeling heeft zijn eigen bestuur. Voorzitter van deze afdeling is Fer van Kampen, secretaris is Peter van de Burg, penningmeester is Dennis van der Pluijm en voor algemene zaken opteert Tjeerd den Os. De commissie is nog op zoek naar een lid technische zaken. Het is een verantwoordelijke baan. Voorlopig neemt Fer van Kampen deze functie waar. Eventuele gegadigden kunnen met hem in contact treden. Nu de poppetjes bekend zijn is het goed te weten welke taken door een ieder worden opgepakt, zodat de leden bij de juiste persoon terecht kunnen.


Dinsdagmiddag 19 mei feestelijke afsluiting kaartseizoen

Het kaart en sjoelseizoen wordt dinsdagmiddag afgesloten. Dit gebeurt met een maaltijd tussen het kaarten door en de organisatie heeft nog gezorgd voor een verrassing. Een tipje van de sluier: hij komt uit de stal van Maarten Witkam en dat moet bewoners van Noord voldoende zeggen. Dinsdagmiddag komt de archiefcommissie eveneens bij elkaar. De afgelopen weken is er heel veel materiaal bijgekomen. Trots werd mij een contributieboek getoond van 1930. Het is een hele klus, maar iedere keer duiken er nieuwe zaken op die voor het nageslacht bewaard moeten blijven. Zij houden u op de hoogte.


Programma dinsdag 19 mei

Docos E7 - Roodenburg E2: 18.30 uur
SJC Da 2 - Roodenburg Da1: 19.00 uur


Programma zaterdag 23 mei

Roodenburg 3 - Rijnsb B 5: 13.30 uur
Bernardus 1 - Roodenburg 4: 14.30 uur


Jeugdtoernooien voor F1, F2 EN mini F

Deze zaterdag zijn er jeugdtoernooien voor 3 Roodenburgteams bij DWO. Het jeugdtoernooi voor de F2 en mini F begint om 9.00 uur. Het toernooi voor de F1 begint om 13.00 uur. De vertrektijd voor F2 en mini F is 7.45 uur, F1 om 11.45 uur.


Programma zondag 25 mei

Roodenburg 2 - Lisse 2: 12.00 uur
UVS 4 - Roodenburg 4: 10.15 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.