Roodenburg Actueel Week 21 2009

Het seizoen loopt op zijn eind. De laatste wedstrijden worden gespeeld, teams sluiten het seizoen af met teambijeenkomsten, we nemen deel aan jeugdtoernooien. Deze week is het terras opgeknapt en het wetraveld ingezaaid. De grote doelen zijn van dit veld gehaald door een trainend 4e team op donderdagavond. In een club is altijd wat te doen. Hieronder leest u wat er komende week weer op Noord gebeurt of heeft plaatsgevonden.
Op dinsdagmiddag 19 mei hebben zich 25 personen verzameld voor de laatste kaartmiddag van dit seizoen. De organisatie had voor deze middag Rafael gestrikt, deze Armeense straatmuzikant speelde tijdens het kaarten met zijn harmonica. Het deed mensen herinneren aan vervlogen tijden toen Hennie Choufoer op menig feestje zijn harmonica op schoot nam. Het gaf een aparte sfeer aan de middag, want muziek maakt de mensen vrolijk. Voor de liefhebbers was er deze middag een advocaatje met slagroom. Na 2 kaartronden was het tijd voor een koud en warm buffet. Salade, bami en nasi met saté. Het smaakte geweldig. Daarna werd er nog een half potje gespeeld en gaan alle deelnemers met een prijs naar huis. Rafael speelde aan het eind nog wat muziek en er is zelfs een dansende vrouw met rollator gezien. Ze genoot en daar doen we het voor. Aan het einde van de middag werd afgesproken dat we de laatste dinsdagmiddag van augustus opnieuw beginnen.


Uitslagen dinsdag 19 mei

Docos E7 - Roodenburg E2: 3-3
SJC Da 2 - Roodenburg Da1: 9-0


Zaterdag was het stralend weer en de mini F en F2 gingen op toernooi bij DWO in Zoetermeer. Beide teams behaalden een derde plaats. Later op de dag ging de F1 richting Zoetermeer. De heenreis strandde in Zoeterwoude. Een spijker gooide roet in het eten en er moest een band worden gewisseld. Een heidens karwei, want de reserveband die onder de personenbus zat bleek behoorlijk vast te zitten. Chauffeur Nourdin Essaoui liet zich niet uit het veld slaan en F1 verscheen, weliswaar te laat, maar toch op toernooi. De F1 werd 5e. De zaterdag 3 sloot het seizoen af met een monsterzege en zaterdag 4 verliet na een overwinning op Bernardus de laatste plaats. Komende dinsdag speelt deze ploeg nog thuis.


Uitslagen zaterdag 23 mei

Roodenburg 3 - Rijnsburg 5: 12-0
Bernardus 1 - Roodenburg 4: 2-3


Zondag 5 kampioen

Op zondag gingen er 2 wedstrijden door. Zondag 4 won met grote cijfers van UVS. De zondag 5 herbergde vele ervaren spelers en wanneer een kampioenschap in het zicht is, dan worden de oude mannen onrustig. In de laatste wedstrijd moest het gebeuren en er werd alles aan gedaan om het resultaat te beïnvloeden. De oudste speler Nico van Es ( 69 jaar) kreeg een verplichte vakantie naar Kos in Turkije. Johan van de Bogaard, in 50 jaar nog nooit de Kooi verlaten, verblijft dit weekend in Frankrijk. Wat overbleef was jong talent. De zondag 5 moest winnen om kampioen te worden, want de tegenstander Bernardus had gewonnen. Men liet er geen gras over groeien, dit was een uitgelezen kans en het kampioenschap wer binnengehaald. De mannen vierden het kampioenschap op Noord. Voor hen wordt de oven even aangezet.


Uitslagen zondag 25 mei

Roodenburg 2 - Lisse 2: tno
UVS 4 - Roodenburg 4: 2-11
Gr Willem VAC 5 - Roodenburg 5: 2-5


Dinsdagavond 26 mei

Roodenburg 4za - GHC 2: 19.00 uur
FC Lisse 5 - Roodenburg 4zo: 20.00 uur


Woensdagmiddag 27 mei (Danone Nations Cup)

Voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar organiseert het sport en jongerenwerk deze middag een selectiedag. Het gaat om kinderen geboren in 1997 t/m oktober 1999. Er wordt een selectie gemaakt om te komen tot een team dat deelneemt aan een toernooi in het stadion van ADO Den Haag. De selectiedag is van 15.00 – 17.00 uur bij Roodenburg. In het stadion van ADO Den Haag zal gestreden worden tegen andere steden voor de titel van het Richard Kraijcek Foundation. De winnaar gaat naar Brazilië om Nederland te vertegenwoordigen.


Donderdagavond 28 mei 19.45 uur

Scheidsrechtersbijeenkomst en bijeenkomst van alle (vereniging) scheidsrechters, die dit seizoen voor Roodenburg hebben gefloten. Wedstrijden kunnen alleen worden gespeeld als er scheidsrechters bij zijn, anders gaan de wedstrijden niet door. Als club en als speler moet je daar waardering voor hebben en op deze avond zal dit tot uitdrukking worden gebracht.


Programma zaterdag 30 mei

Jeugdtoernooi voor de E1 en E2 bij DWO in Zoetermeer. Het toernooi begint om 13.00 uur, verzamelen en vertrek 11.45 uur. Jeugdtoernooi voor de F2 bij d.v.v. Delft. Informatie komt via de leider.


Nieuw reclamebord

Deze week is er weer een nieuw reclamebord aangeleverd en wel van NAVH. NAHV behoort met circa 40 werknemers tot de middelgrote kantoren. De onderneming is opgesplitst in deze drie zelfstandige bedrijfseenheden: Belasting Adviseurs BV, Accountants BV en Salaris Administrateurs BV. Bedrijven van uiteenlopende omvang kunnen bij ons terecht voor alle zaken op het gebied van belastingadvies, accountancy en salarisadministratie. Voor meer informatie gaat u naar de website: www.navh.nl.
Het bedrijf is gevestigd aan de H. Kamerlingh Onnesweg 5, 2408 AX Alphen a/d Rijn, tel 0172-447500. Eén van de oud-leden Koos Arnoldus is maat bij dit kantoor. Namens Roodenburg hartelijk dank voor dit bord. Zijn er meer oud-Roodenburgers of ondernemers die naamsreclame willen voeren langs het hoofdveld, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Flyeractie

Een aantal Roodenburgers is deze week begonnen met flyeren. Een folder over de Roodenburg jeugdopleiding en -afdeling is bij menig Leidenaar en Leiderdorper in de brievenbus beland. Daarbij wijst de club op de opleiding van de jongste jeugd. Spelplezier en spelervaring zijn de drijfveren, de prestatie komt pas veel later. In onze opleiding staat de vorming van creatieve voetballer centraal. Hoe ver hij komt hangt verder af van talent. Een voorbeeld van deze opleiding zijn Mo en Abdul. Na 3 jaar lang de spelopleiding te hebben doorlopen, acteren ze dit jaar voor het eerst in de E top van UVS. Dit kampioensteam scoorde ruim 110 doelpunten. Mo en Abdul namen er 64 (meer dan de helft) voor hun rekening. Een flyer met informatie over de opleiding is te krijgen bij onze administratie.


De archiefcommissie

Afgelopen dinsdag kwam de archiefcommissie bij elkaar. Er is inmiddels veel materiaal beschikbaar en voor de oudere Roodenburger is het smullen geblazen. Lau Zitman is inmiddels klaar met de tekst voor de eerste periode van 1927 t/m 1937. Die tekst zal de komende weken op de website verschijnen. Na deze decade zal Lau zich storten op de periode 1937 tot 1947 en begint Dick Bonnet aan de periode 1947 t/m 1957. Een aantal markante Roodenburgers zal de komende maanden worden geïnterviewd. Jan van Heek neemt die taak op zich. De volgende bijeenkomst van de commissie is op dinsdag 8 september om 14.00 uur. U kunt deze datum alvast noteren om eventueel materiaal in te leveren.


Programma maandag 1 juni

De laatste wedstrijd van het seizoen: Roodenburg 4 - Warmunda 4: 11.30 uur (als wedstrijd doorgaat).

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.