Roodenburg Actueel Week 18 2009

Er komt een nieuw seizoen aan en de club is hard bezig met de organisatie rondom de teams. Bij Roodenburg wordt gewerkt met een eigen jeugdplan, trainers werken samen met ervaren trainers en dat plan werpt over een aantal jaren zijn vruchten af. Diverse leden zijn gevraagd om volgend jaar mee te doen. Sommigen staan te trappelen, anderen hebben drempelvrees. Wanneer men hieronder de tekst heeft gelezen van onze nieuwe jeugdman Kees Glasbergen, moet het bij u gaan kriebelen.

De Roodenburg jeugd heeft de toekomst. Help jij mee aan dat succes?

Vanuit de jeugdafdeling doen we een beroep op onze Roodenburg-leden. We zoeken versterking van de jeugdafdeling. Onder het mom van veel handen maken licht werk! De jeugdafdeling heeft namelijk grootse plannen voor de toekomst. Er zijn al grote stappen gezet en de tijd is nu aangebroken voor versterking. Er is altijd wel werk te verrichten. Grotere klussen, maar ook kleinere klussen. En allemaal even belangrijk voor (de toekomst) van Roodenburg. De jeugdafdeling probeert via deze weg enthousiaste vrijwilligers te vinden onder de leden. Vrijwilligers die af en toe hun steentje kunnen bijdragen. Dat kan zijn het warm welkom heten van onze tegenstanders in de huiskamer op zaterdagochtend. Af en toe eens een wedstrijdje fluiten behoort ook tot de mogelijkheden of de limonade verzorgen in de rust, enzovoort.
Voel je je betrokken bij de jeugd, gun je ze het allerbeste en ben je erin geïnteresseerd om wat vrijwilligerswerk te verrichten voor onze club? Of ken je iemand die zich hiervoor zou willen inzetten? Aarzel dan niet en stuur vrijblijvend een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06- 29046415.
Namens alle kinderen van de Roodenburg-jeugd hartelijk dank!


Roodenburg heeft al ukkenvoetbal

Deze week zagen wij een advertentiecampagne van een zustervereniging. Bij Roodenburg zijn we al 2 jaar bezig met voetbal voor 5 - 6-jarigen. Onze opleidingsmethode wijkt daarbij sterk af van de andere verenigingen. Leidraad is dat kinderen van 5 - 6 jaar een zo breed mogelijke bewegingsscholing moeten krijgen (denk daarbij aan lopen, kruipen, springen, met de bal spelen, wenden en keren, enz.). Kinderen hebben op deze leeftijd veel bewegingsdrang en fantasie. Via een raamverhaal kunnen we de kinderen een uur lang bij de les houden en wordt er veel bewegingservaring opgedaan. In het eerste halfjaar wordt er 2 x per week met de kinderen gespeeld en wordt een zo breed mogelijke basis gelegd om te kunnen sporten. In de tweede helft van het seizoen spelen de kinderen oefenpotjes tegen teams van andere verenigingen. Ons principe is; je gaat pas voetballen als je eerst spelervaring hebt opgedaan. Bij de training kunnen ouders helpen, want het is goed dat ouders kennismaken met hoe een kind beweegt. De kosten zijn daarbij laag: € 42,- per jaar. Onze mini F (geboren in 2002 en 2003) speelt iedere woensdagmiddag van 14.00 – 15.00 uur. Kom eens langs luidt ons devies!


Dinsdagmiddag vijf mei klaverjassen/sjoelen

Wie ’s ochtends naar de braderie is geweest en behoefte heeft aan spel, kan terecht bij onze wekelijkse kaart- en sjoelhappening. Er wordt gestart om 14.00 uur en we zijn klaar om 16.30 uur. Iets voor de oudere Roodenburger of wijkbewoner?


F2 doet mee aan Fair Play

Op woensdag 13 mei vindt de Fair Play-dag plaats. Vanaf 14.00 uur is er van alles te doen op Noord. De moeders van de F2 zijn die middag toch aanwezig en hebben hun team ingeschreven voor deze spelletjesdag. Misschien een idee voor andere Roodenburgteams, maar dan moet het wel zo snel mogelijk.


Avondvoetbal dinsagavond 5 mei

Roodenburg 4 za - Hazerswoudse B 2: 19.00 uur


Woensdagavond 6 mei

Roodenburg 3 zo - UDO 6: 19.00 uur
Roodenburg E1 - Katwijk E2: 18.30 uur
Roodenburg F2 - Valken F2: 19.00 uur


Donderdagavond 7 mei

Docos 8 - Roodenburg 4 zo: 19.00 uur

De zaterdag 1 heeft de laatste wedstrijd verloren en doet mee aan de nacompetitie. Terugkijkend naar de perioden heeft de zaterdag 1 een heel zwakke 3e periode achter de rug. In de eerste periode werden er 19 punten behaald, in de 2e periode 14 punten en in de 3e 2 punten. Roodenburg begint zaterdag de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen de 2e periodekampioen van klasse 3B. Soccer Boys wordt getraind door Wim Eilander, geen onbekende in deze regio. Eilander was hiervoor onder andere trainer van RCL en Lugdunum. Iedereen is benieuwd of de mannen van Marcel van der Burg zich kunnen herpakken. De zaterdag 3 won gedecideerd met 6-0 van Quick Boys. De D1 verloor in Leiderdorp en 2 minuten voor tijd moest de E1 buigen voor UVS E2. De F1 stond in de rust met 4-0 achter tegen Quick boys F4. In de 2e helft kwam de ploeg terug en verloor uiteindelijk met 5-2. De Mini F won van gastheer Koudekerk met 12-4.


Uitslagen zaterdag 2 mei

ROODENBURG - FORUM SPORT: 1-5
Roodenburg 3 - Quick Boys 7: 6-0
RCL D3 - Roodenburg D1: 3-1
Roodenburg E1 - UVS E2: 0-1
Roodenburg F1 - Quick B F4: 2-5
Koudekerk MF - Roodenburg MF: 4-12

Voor de zondag 1 zit de competitie erop. Vorig jaar werd in drie weken tijd een team geformeerd en we kunnen ons de eerste bekerwedstrijd tegen Lugdunum zaterdag 1 nog goed herinneren. Hoe zal het team zich handhaven in een standaardklasse? Het viel die avond niet tegen en de competitie begon. De eerste wedstrijden gingen verloren. Roodenburg viel aan, de tegenpartij wachtte af en als de storm was geluwd, sloeg de tegenpartij toe. De eerste periode leverde 5 punten op, de 2e periode 10 punten en de 3e 13 punten. Er vielen spelers weg en er kwamen andere spelers die hun kans roken. Statistisch is te zien dat het team in het afgelopen seizoen is gegroeid. Verschillende spelers willen het team het komend seizoen komen versterken.
Verder is het zaak dat het contact met de jeugd wordt versterkt. Wanneer spelers van zondag 1 en zaterdag 1 training geven aan de jeugd, komen zij met hun ouders en hun vriendjes kijken naar de verrichtingen van hun idolen. Er ontstaat een wisselwerking en spelers kunnen een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de jeugd. De oproep van het jeugdbestuur zegt eigenlijk alles en wanneer men met twee man tegelijk de klus aanpakt, werkt dit nog beter.
Het is zondag een historische middag voor het Leidse voetbal. UVS degradeert naar de 3e klasse en Docos wordt met eigen jeugd kampioen. Onze zondag 1 eindigt met 28 punten en laat de standaardteams van Lugdunum en Leidsche Boys achter zich. 22 wedstrijden, 28 punten, dat is een mooi resultaat voor het eerste seizoen van dit team. Het smaakt naar meer.


Uitslagen zondag 3 mei

WSE – ROODENBURG: 1-8
VVSB 4 - Roodenburg 2: 4-1
Roodenburg 4 - Lisse 5: 1-0
Rijnland 4 - Roodenburg 5: 3-2
SJC Da 2 - Roodenburg Da1: 4-0


Ziekenboeg

Jan van Berkel, lid van de sponsorcommissie en de man, de grote man als het gaat om sanitair en een gasleiding, is opgenomen in de ziekenboeg. Jan heeft heel veel werk verricht in de nieuwe kleedkamers en in het clubgebouw. Vanaf deze plaats wensen wij hem en de familie veel sterkte toe.


Nacompetitie zaterdag 1 op 9 mei 2009

Roodenburg - Soccer Boys: 14.30 uur

Wij nodigen alle Roodenburgers uit om het eerste aan te moedigen. Kom vooral per fiets.


Programma zaterdag 9 mei

Roodenburg3 - Ter Leede 5: 13.30 uur
Roodenburg 4 - Woubrugge 2: 11.30 uur
Voorschoten D5 - Roodenburg D1: 8.30 uur
Rijnvogels E4 - Roodenburg E2: 8.45 uur
Roodenburg F1 - Valken F3: 10.00 uur
Roodenburg F2 - Docos F4: 10.00 uur


Programma zondag 10 mei

Blauw Zwart 3 - Roodenburg 2: 12.00 uur
Roodenburg 3 - RKAVV 10: 12.30 uur
Roodenburg 4 - Foreholte 5: 11.30 uur
Gr Willem VAC 5 - Roodenburg 5: 11.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.