Roodenburg Actueel Week 17 2009

Deze week is een week geworden vol met contrasten. Aan de ene kant kent de club het verdriet omdat een van de steunpilaren Nico Vogelenzang ons is ontvallen, aan de andere kant verwelkomen we deze week 2 nieuwe bestuursleden en zijn er een aantal Roodenburgers in het zonnetje gezet. Zo steekt het leven in elkaar, een samenleving moet verder.
De bloembakken zijn deze week voorzien van bloeiende planten, want we moeten de lente wel ruiken. En lente betekent nog altijd: nieuw leven. Met dat optimisme gaan we de komende weken in.


Algemene ledenvergadering stemt in met reorganisatieplan

Ongeveer 40 leden waren afgelopen maandag present om te luisteren naar de plannen van de groep van 4. Interim voorzitter Ronald van Weerlee gaf via een Power Point presentatie aan waarom de verandering nodig is voor de club. Het komt er in het kort op neer dat “meer handen/minder werk bij één persoon” de basis vormt om de club verder uit te breiden en gereed te maken voor de toekomstige bewoners van Leiden Noord. Er komen in het plan 3 afdelingen, waarvan de voorzitter zitting gaat nemen in het bestuur. Boven deze afdelingen is er een dagelijks bestuur en komen er sterkere commissies. De 3 afdelingen hebben daarbij weer een eigen secretariaat, een penningmeester en bijvoorbeeld een lid technische zaken. De afdelingen werken verder nauw samen, zodat je geen eilanden krijgt. Van 2 afdelingen is de trekker bekend, met de derde afdeling zijn we onderweg.

Oud sportwethouder Raymond Keur is betrokken bij de oprichting van de zondagafdeling en wordt daarbij geholpen door mensen van jeugd en zaterdagafdeling. Er zijn voor deze afdeling al verschillende kandidaten gevonden, dus ziet dat er goed uit. De voorzitters van de afdelingen nemen plaats in het bestuur, waardoor zij de belangen van hun afdeling rechtstreeks kunnen behartigen.

Voorzitter van de zaterdagafdeling is Fer van Kampen geworden. Fer speelde in de jeugd bij Sleutels en Roodenburg. In de senioren kwam hij voor beide verenigingen uit. Fer heeft een leidinggevende functie bij TNT en was onder andere betrokken bij de revival van de zaterdagafdeling. De overige leden van deze commissie hopen we binnenkort te kunnen melden.

De voorzitter van de jeugdafdeling is Xander Hartevelt. Xander speelt al vanaf zijn jeugd bij de club. Hij speelde landelijk en altijd in de selectie van de senioren. Xander is financial controller bij O’Neill, heeft een zoon spelen in de F2 en kent dus de club en de tradities. Xander heeft meegewerkt aan de revival van de zaterdagafdeling en is nu bezig met zijn team om de jeugdafdeling weer dat gezicht te geven waar we vroeger om bekend stonden.

Dit verhaal krijgt zeker een vervolg, want naast sterke afdelingen komen er sterke commissies en dan lijkt het mij logisch dat u via de Roodenburg actueel kennis met hen maakt.


Roodenburg huldigt 8 jubilarissen

Interim voorzitter Ronald van Weerlee heeft medailles uitgereikt (de spelden zijn vervangen) aan een aantal leden van de club.

Ruud van Rijn is 25 jaar lid, speelde in de jeugd in de A3, maar is altijd blijven spelen, zijn drijfveer is toch dat hij graag wil winnen. Momenteel speelt hij in zondag 5, waar hij zijn draai heeft gevonden.

Henk Tegelaar is eveneens 25 jaar lid. Henk was actief bij jeugd en senioren. Nog steeds betekent Henk veel voor de club. Hij zit in de redactie van de Blauw Zwarter en doet vooral de jeugdzaken van de commissie Goed Gedrag. Als directeur in het voortgezet onderwijs kan de club gebruik maken van zijn know how.

Wim van Es is 50 jaar lid. Wim speelde in de lagere senioren en is jarenlang grensrechter geweest bij de senioren 1 en 2. Door een knieblessure moest hij deze taak opgeven, maar Wim is nog regelmatig op zaterdag bij de club te vinden om de verrichtingen van de zaterdag 1 te aanschouwen.

John Soudan is eveneens 50 jaar lid. John speelde in de selectie en was na zijn actieve loopbaan jarenlang jeugdleider. Hij ontving op zondag de scheidsrechters. Momenteel loopt hij op maandag het terrein bij, zorgt dat vuil wordt verwijderd en doet het oud papier. Een gouden kracht voor de club.

Jan van Soest is ook 50 jaar lid. Jan speelde in de lagere senioren en de club was voor hem de ontmoetingsplek. Jan komt nog regelmatig bij de club en omdat hij een vakman timmerman is, kon de club wel eens een beroep op hem doen.

Rinus de Bruin is 50 jaar lid. Rinus speelde als keeper in de selectie, maar zaalvoetbal was zijn hobby. Wie kent de woensdagavonden nog in de Groenoordhal, waar honderden Leidenaren vertoefden en genoten van de vele doelpunten. Zaalvoetbal is nu een tactisch spelletje geworden waarin veel spelvreugde is verdwenen. Na zijn actieve loopbaan was Rinus jeugdleider en jeugdtrainer en zat in de jubileumcommissie. Momenteel is hij weer actief bij het werven van reclameborden.

Bert Lastdrager is 25 jaar lid. Hij kwam als ouder bij de club, kwam in het jeugdbestuur en werd scheidsrechter. Hierna was hij even uit beeld, bleef de club trouw en toen de club in zwaar weer terecht kwam, konden we een beroep op hem doen. Hij trad weer toe in het bestuur, nam de portefeuille vergunningen voor zijn rekening en startte de commissie Goed Gedrag op. Naast deze functie is hij momenteel ook voorzitter van tennisclub Zuidwest.

De laatste jubilaris was Isaac van Weerlee, hij werd gehuldigd voor 60 jaar lidmaatschap. Isaac speelde in jeugd en senioren bij de selectie. Door zijn beroemdste goal wordt hij nog steeds achtervolgd. Na zijn actieve loopbaan was hij vooral trainer. Jarenlang nam hij samen met de overleden Hennie Choufoer het derde team onder handen. Daarna vervolgde hij zijn trainersloopbaan bij Oranje Groen en Docos. Isaac is nog altijd goed hoorbaar aanwezig langs de lijn. Als de zaterdag thuisspeelt moedigt hij de mannen aan. Spelen ze uit dan wordt er al jaren op zaterdagmiddag een kaartje gelegd.


Winst voor de jeugdteams

Werden tot nu toe de overwinningen behaald door de senioren, deze zaterdag was het omgekeerd. De senioren ploegen verloren, de jeugdteams wonnen hun wedstrijd. Het was een uniek weekend, want ondanks het goede weer was er zaterdag geen thuiswedstrijd gepland. De zaterdag 1 kwam weer niet tot winst, ook de andere zaterdagteams verloren met klein verschil. De E1 was versterkt met spelers van E2 en verraste ASC. ASC had bij Roodenburg gewonnen met 6-1 en rekende op een makkie. Er was deze week getraind op verdedigen, waarbij men kort moet dekken en dichter bij het doel moet staan dan de aanvaller van de tegenpartij. Het lukte wonderbaarlijk goed, men ging over naar vooruit verdedigen en kreeg daardoor zelf de meeste kansen. De mini F speelde voor het eerst een uitwedstrijd; 10 jongens, 7 auto’s. Heel belangrijk dat ouders meegaan. Volgende week wordt dit herhaald en gaan de mini’s uit naar Koudekerk. Een opa vertelde dat er in Sassenheim tegen de mini F van Teylingen met 18-0 was gewonnen.


Uitslagen zaterdag 25 april

Ras – Roodenburg: 3-2
Rijnsburgse Boys 5 - Roodenburg 3: 1-0
Valken 5 - Roodenburg 4: 1-0
ASC E2 - Roodenburg E1: 1-3


Uitslagen zondag 26 april

Roodenburg - Floreant: 2-0
DOSR 5 - Roodenburg 3: 3-1
Teylingen 5 - Roodenburg 4: 2-4
Roodenburg 5 - Teylingen 7: 3-1
TAVV Da 3 - Roodenburg da1: 3-2

Zondag 1 speelde al om twee uur tegen Floreant. Het werd een partij, waarbij de tegenpartij niet wilde aanzetten en Roodenburg kreeg ruimte en de gelegenheid om wat aan het aantal punten te doen. Het werd een leuke wedstrijd met als resultaat een 2-0 overwinning. Hierdoor bezet het zondagteam de derde plaats van onderen met 25 gespeelde wedstrijden en 25 punten. Niet slecht voor een team dat voor het eerste jaar met elkaar samenspeelt. Misschien waren de verwachtingen hoger, maar een team vormen en een team bij elkaar houden vraagt meer tijd.
Roodenburg 3 speelde al vroeg tegen DOSR 5, dat op de laatste plaats bivakkeert.
Roodenburg 3 wilde werken aan het doelsaldo, dus was er bij voorbaat al duidelijk sprake van overschatting. Er deed maar één club iets aan het doelsaldo en dat was DOSR dat de punten in de Veen hield. Het vierde won in een leuke partij van Teylingen en ook het vijfde heeft weer aspiraties. Voor de dames zijn de kansen om kampioen te worden een stuk minder geworden.


Nieuwe toegangsweg straks vanaf IJsselmeerlaan

U zult het al gemerkt hebben, maar het pad achter het clubgebouw is verbreed. De reden hiervoor is dat auto’s straks niet meer via de Pieter Bothstraat naar het veld kunnen komen. Er komt een overkluizing bij de Kooilaan en het is de bedoeling dat bezoekers van het winkelcentrum dan wandelend richting het sportpark gaan. Met de auto is het parkeerterrein dan alleen te bereiken via de IJsselmeerlaan. De brandweer gebruikt de route al wanneer zij gaan sporten.


Begrafenis erelid Nico Vogelenzang

De afscheidsbijeenkomst van ons erelid Nico Vogelenzang zal plaatsvinden op maandagmiddag 27 april om 15.00 uur op begraafplaats Rhijnhof.


Programma zaterdag 2 mei

Roodenburg - Forum Sport: 14.30 uur
Roodenburg 3 - Quick Boys 7: 13.30 uur
Roodenburg 4 - Hazersw. Boys 2: 11.30 uur
RCL D3 - Roodenburg D1: 12.30 uur
Roodenburg E1 - UVS E2: 11.00 uur
Docos E7 - Roodenburg E2: 11.00 uur
Roodenburg F1 - Quick B F4: 10.00 uur
Roodenburg F2 - Valken F2: 10.00 uur
Koudekerk MF - Roodenburg MF: 10.30 uur


Programma zondag 3 mei

WSE – ROODENBURG: 14.00 UUR
VVSB 4 - Roodenburg 2: 11.00 uur
Roodenburg 3 - UDO 6: 12.30 uur
Roodenburg 4 - Lisse 5: 11.30 uur
Rijnland 4 - Roodenburg 5: 13.00 uur
SJC Da 2 - Roodenburg Da1: 10.30 uur


Dinsdagavond 28 april

Vergadering zondagafdeling.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.