Roodenburg Actueel Week 16 2009


De komende week staat in het teken van de reorganisatie van de club. Er is de laatste maanden veel vergaderd en er zijn plannen gemaakt. De leden moeten die plannen goedkeuren en dat gebeurt op de Algemene Ledenvergadering. Op die vergadering mogen actieve leden, maar ook ouders van jeugdleden, stemmen over die voorstellen. Dat gebeurt dus morgen, maandag 20 april om 20.00 uur. De groep van 4-5 heeft grootste plannen gericht op de toekomst van de club. De nieuwe generatie ( 30 – 40 jarigen), allen gezegend met blauw zwart bloed, staat te trappelen om erin te springen. Een goede ontwikkeling, want mensen met ambitie kan de club altijd gebruiken. Dat geldt voor voetballers, leiders, bestuurders, enz. Wat er allemaal gaat gebeuren, hoort u dus morgen. Een reden temeer om aanwezig te zijn bij deze belangrijke vergadering.


Fair Play dag komt er aan

Heeft u al een team en is dit ingeschreven? Op woensdag 13 mei is er van alles te doen op sportpark Noord. Die middag gaan we niet trainen, maar doen we mee met allerlei spelen. We ontvingen deze week 2 flyers. Voor de ouderen is er de gelegenheid om kennis te maken met jeu de boule. De baan wordt schoongemaakt. Terwijl de kinderen op woensdag spelen, zijn opa’s en oma’s actief op de baan. De organisatie rekent erop dat Roodenburg jeugdteams meedoen aan deze dag. Hiervoor zoeken we vaders, opa’s, moeders, oudere broers van 21 jaar en ouder, die een team willen begeleiden. Er kan worden ingeschreven voor 21 april.


Algemene Ledenvergadering, maandag 20 april

In het clubgebouw, aanvang 20.00 uur. Het hoofdonderwerp is de reorganisatie van de club voor de toekomst. Maar er zal ook aandacht zijn voor jubilarissen. Er zijn er veel die in het zonnetje worden gezet.


Zaterdag 13 juni feestavond lottocommissie

Vorige week kondigden wij de halfjaarlijkse feestavond aan van de lottocommissie. Deze wordt in tegenstelling tot vorige week gehouden op 13 juni (een week later). De spelers hebben op dat tijdstip geen competitieverplichtingen meer en een gezellige avond komt na een zwaar seizoen zeker niet ongelegen. Kaarten kunnen vanaf heden bij Dirk v.d. Zwart of Toon v.d. Blom worden besteld.


Verslag wedstrijden zaterdag

Zaterdag was het schitterend voetbalweer. De wind deed schraal aan, maar ons grote terras lag in de zon en uit de wind en dan is het goed toeven. Veel mensen verruilden om die reden de kantine voor het zonterras.
Zaterdag 3 had het knap lastig met Noordwijk als tegenstander. De gasten vergaten te scoren en Roodenburg deed dat wel. Zaterdag 4 was weer in training en dat was te merken aan de resultaten. Het “lastige” Bernardus werd opzij gezet.
De D1 speelde zijn laatste thuiswedstrijd. Tegen ABF vergat men de score op te voeren, maar er werd gewonnen met 3-2. De D1 stond in de rust met 3-1 achter, uiteindelijk werd het 5-5. De E2 verloor en de F2 won nu in Lisse, waar ze aan het begin van de voorjaarscompetitie nog van verloren. De F1 kreeg veel steun van begeleiding en ouders, maar de uitslag werd toch 13-0 voor Rijnsburgse Boys. De F1 heeft te weinig oudere spelers (geboortejaar 2000) en daardoor kwam de ploeg fysiek te kort. Het eerste zaterdag is begonnen aan de voorbereiding op de nacompetitie. In Aalsmeer werd met 3-2 verloren.


Uitslagen zaterdag 18 april

Aalsmeer – Roodenburg: 3-2
Roodenburg 3 - Noordwijk 6: 2-1
Roodenburg 4 - Bernardus 1: 5-2
Roodenburg D1 - ABF D1: 3-2
Roodenburg DZ - VDL DZ: 5-5
Roodenburg E2 - Quick Boys E8: 1-4
Rijnsb Boys F4 - Roodenburg F1: 13-0
Lisse F6 - Roodenburg F2: 1-8


Verslag wedstrijden zondag

De zondag 1 speelde uit tegen NSV ’46. De einduitslag is 4-1 voor de bewoners uit Noorden en dat betekent dat het team eindigt op de derde plaats van onderen. In de groep lijkt de teamgeest te missen. Welke speler voelt zich verantwoordelijk als er een teamlid niet is?
Het derde elftal vroeg ons om wat meer te schrijven over dit team. Er werd verdiend met 3-1 gewonnen van Lugdunum. De vader van André Botermans speelde mee en dit zijn mensen die al op respectabele leeftijd zijn gekomen. Een kampioenschap behoort tot de mogelijkheden, maar handelingssnelheid, actie, werken voor elkaar, zodat de man die het beste er voor staat in stelling kan worden gebracht mist. Misschien worden te hoge eisen gesteld, maar je kan voor later beter de lat behoorlijk hoog leggen.
Het vierde team verloor van de ploeg uit de Zilk. Van Nispen had een dagje Leiden gepland en zij genoten van een “weekendtrip’ op noord.
Het vijfde won met 4-6 bij UVS en ook de dames pakten de draad weer op.


Uitslagen zondag 19 april

NSV – Roodenburg: 4-1
Roodenburg 3 - Lugdunum 4: 3-1
Roodenburg 4 - van Nispen 3: 2-3
UVS 6 - Roodenburg 5: 4-6
VUC Da 1 - Roodenburg Da1: 1-6


Ziekenboeg

Ons bestuurslid Joop Ravensbergen is in de ziekenboeg beland. Vanaf deze plek wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.
Nordin Salhi (zondag 4) stond vorige week in de muur in de wedstrijd tegen Warmunda. Wat bijna niemand lukt, gebeurde deze dag. Hij kreeg een flink schot op zijn hand en deze brak. Vanaf deze plaats wensen wij hem herstel toe. Elk nadeel heb zijn voordeel; hij kan nu volop werken aan zijn scriptie.


Dinsdag 21 april regiovergadering

De clubs komen die avond bij elkaar en er is een interessant agendapunt toegevoegd aan de agenda. Op voorstel van Gouda kan de vergadering een beslissing nemen om voor het komend seizoen de 5e klasse zondag op te heffen. De reden is dat het jaar erop door het tot stand komen van een topklasse de 5e klasse verdwijnt. Dat zou betekenen dat men komend seizoen in de 5e klasse zou spelen om des keizers baard. Gouda stelt voor om de ploegen van de 4e en 5e klasse al komend seizoen samen te voegen en dan ontstaan er 9 klassen van 13 teams. Die worden dan regionaal ingedeeld. Voor Roodenburg zondag geen gek idee, want als we op dit moment de competitie inschatten, zou dat een competitie betekenen met FC Rijnland, Leidse Boys, Docos, ASC, Warmunda, Meerburg, enz. Dat wordt dan veel derbywerk en daar droomt de speler en supporter van.


Programma dinsdag 21 april (oefenen)

Leiden – Roodenburg za: 20.00 UUR


Programma donderdag 23 april (competitie)

Rijnland 3 - Roodenburg 2 zon: 19.00 uur


Programma zaterdag 25 april

Er staan geen thuiswedstrijden gepland, dus er is genoeg ruimte om te oefenen.
RAS – Roodenburg: 14.30 UUR
Quick Boys 5 - Roodenburg 2: 12.00 uur
Rijnsburgse Boys 5 - Roodenburg 3: 14.00 uur
Valken 5 - Roodenburg 5: 16.00 uur
ASC E2 - Roodenburg E1: 11.00 uur


Programma zondag 26 april

De laatste thuiswedstrijd van de zondag 1.
Roodenburg – Floreant: 14.30 UUR
Roodenburg 2 - DSO 2: 12.00 uur
DOSR 5 - Roodenburg 3: 10.00 uur
Teylingen 5 - Roodenburg 4: 11.00 uur
Roodenburg 5 - Teylingen 7: 11.30 uur
TAVV Da 3 - Roodenburg da1: 11.30 uur


Laatste kaart- en sjoelmiddag

Dinsdag 19 mei eindigt het kaart en sjoelseizoen voor de oudere wijkbewoner en de oudere Roodenburger. Feestelijk sluiten we een seizoen af, waarbij we hebben geconstateerd dat we steeds meer deelnemers mogen begroeten. Aanmelden om 13.45 uur, we zijn meestal klaar om 16.30 uur. Er wordt nog 4 weken gespeeld.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.