Roodenburg Actueel Week 14 2009

Deze week is het beter weer en de zomertijd is ingegaan. Dat zie je onmiddellijk terug op het sportcomplex. De mensen krijgen er weer zin in. Overal in de wijk zie je jongeren die op het kunstgras en de pleintjes aan het sporten zijn.
Deze week veel aandacht voor het doordeweekse middag en avondgebeuren. Dinsdag organiseerde de Merenwijkschool een sportdag. Het weer was prachtig en ongeveer 150 - 200 kinderen waren bezig met behendigheidsspelen.
Woensdag gingen Roodenburg en Sleuteldrop er tegen aan. Wij telden 63 kinderen onder de 10 jaar en het was flink aanpoten. De moeders waren even “verlost van hun kroost” en genoten op het terras van een kop thee en de lentezon.
Woensdagavond was er een vergadering van de nieuw te vormen zondagafdeling. 9 mensen namen deel aan de bijeenkomst. Iedere afdeling krijgt straks een commissie die vooral bestaat uit teamleden en begeleiding van de desbetreffende elftallen. Voetballen bij een club is immers meer dan alleen tegen een bal trappen.
Donderdag was de Sleuteldrop weer open. De scholen ontvluchtten deze week hun sportzaal en iedere dag was er overdag “schoolgymnastiek”. Iedere middag om half vijf kwam de beroepsbrandweer van Leiden en was ons parkeerterrein de uitrukplaats. Op de ventweg zagen we borden met de tekst “calamiteitenroute”.
Donderdagavond was John Soudan bezig met het opstapelen van papier in de grote container. Veel seniorenleden kwamen deze avond trainen, de parkeerplaats was vol en men week uit naar de Pieter Bothstraat. We misten de doosjes kranten bij de mannen. Naast de tas met voetbalkleding behoor je een doos met oud papier bij je te hebben. Doen we dat, dan is de container nog sneller vol.
Donderdagavond speelde het vijfde team tegen Foreholte. Snel kwam de ploeg met 2-0 voor, vlak voor tijd werd het 2-2, maar er bleek toch nog een derde Roodenburgdoelpunt in het vat te zitten.
Spelers van zondag 1 waren deze avond bij Lugdunum te vinden. Ze keken naar de verrichtingen van de tegenstander van komende zondag: Soccer Boys.
Vrijdagmiddag was de voertaal Engels. Kinderen van de internationale Elkerlyc school kregen voetbaltraining van een Engelse voetbalcoach.
De vrijdagavond stond in het teken van voetbaltraining voor de jeugd. Kinderen die zich hebben aangemeld voor een voetbalcursus van het voetbalcollege waren bezig met scharen, kappen en andere technische snufjes.


Uitslagen donderdag 2 april

Roodenburg 5 - Foreholte 7: 3-2


Nog meer verkeersoverlast

Komende weken begint de Gasunie met het verleggen van een hoofdgastransportleiding. Bij het Stuyvesanthof komt er een installatie te staan en de inritten naar de ventweg worden afgesloten. Er worden rijstroken van de Willem de Zwijgerlaan afgesloten. De route om het complex te bereiken zal met borden worden aangegeven. Dit werk gaat drie maanden duren. Op het fietspad achter het clubgebouw is men vrijdag begonnen met het graven van een gleuf. Het wemelt in de hele wijk van de graafmachines. De fiets is in deze dagen het middel om overal op tijd te zijn.


Verslag wedstrijden zaterdag

De zaterdag 1 speelde tegen Semper Altius. Twee vaste krachten vielen voor de rust uit; Michael van Kooperen met een dikke enkel en Regis Flohr werd per ambulance afgevoerd. Het is vermoedelijk een hersenschudding. Veel reservekrachten werden er aangesproken, maar de eindstand bleef 0-0. Het derde moest de meerdere erkennen in Katwijk en het 4e team pakte een puntje tegen Oegstgeest 4.
Op zaterdag moesten er 2 teams vroeg uitspelen en de voorbereiding van de E1 was de hele week onder de maat. Het gevolg was dat er zaterdagmorgen te weinig spelers stonden en er dus geen wedstrijd was. De E2 speelde beter, maar ASC was een maatje te groot. De D1 hield het tot 9 minuten voor tijd vol, toen bleek de fysieke kracht van Lisse de doorslag te geven. De F-teams verloren, de mini F leek wel een Romeins leger die een stad (het doel van de tegenpartij) belegerden en ervoor zorgden dat de vijandelijke troepen niet konden uitbreken.


Uitslagen zaterdag 4 april

Roodenburg – Semper Altius: 0-0
Roodenburg 3 - Katwijk 6: 1-5
Roodenburg 4 - Oegstgeest 4: 3-3
Roodenburg D1 - Lisse D3: 0-2
Noordwijk DZ - Roodenburg DZ: niet bekend
Roodenburg E2 - ASC E5: 2-6
Lisse F4 - Roodenburg F1: 17-0
SJC F5 - Roodenburg F2: 3-2
Roodenburg MF - Bernardus MF: 17-7


Woensdag 8 april

Sportmiddag op het plein van Roodenburg van 14.00 uur tot 16.00 uur. Er is  levend ganzenbordestafette met hapjes en een drankje. Wij hopen u te zien op het plein. Groetjes, studenten van het ID college.
De trainingen voor de mini F en F2 junioren gaan deze middag gewoon door.
Misschien zit er bij de studenten nog een goede assistenttrainer bij voor Roodenburg op de woensdagmiddag?
Woensdagavond verzamelt de F1 zich om 18.00 uur. Ze vertrekken naar FC Boshuizen en spelen een oefenwedstrijd tegen Boshuizen F1.


Het zondaggebeuren

De zondag 1 liet 1 minuut voor tijd nog de volle winst glippen. De zondag 2 verloor in Voorschoten. Zondag 3 was duidelijk te sterk voor GHC en het 4e won van het ASC-team waarvan er velen op donderdagavond bij ons trainen. Het vijfde won op de vlakte bij Meerburg.


Uitslagen zondag 5 april

Soccer Boys – Roodenburg: 2-2
Voorschoten 3 - Roodenburg 2: 6-3
Roodenburg 3 - GHC 1: 8-2
Roodenburg 4 - ASC 5: 5-1
Meerburg 4 - Roodenburg 5: 2-4


Jeugdtrainers gevraagd voor het volgen van een opleiding

In Leiden loopt een project Tijd voor Sport waarbij clubs met steun van de KNVB en de gemeente Leiden werken aan hun verenigingsorganisatie. Een van de onderdelen is het vergroten van het aantal jeugdtrainers. Zij beginnen met het volgen van een trainerscursus van de KNVB. De cursus duurt in principe 10 avonden en wordt vermoedelijk in Leiden gehouden. Na het behalen van de cursus krijgt men een diploma en wordt van de deelnemers verwacht dat ze daarna het geleerde in de praktijk gaan brengen bij Roodenburg. De deelnemers moeten minimaal 16 jaar zijn. Aanmelden bij Anass Eddini. Zijn e-mailadres voor het opvragen van informatie is (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Visclub Het Kotsertje

Beste leden van visclub ’t Kotsertje,
Op zaterdag 4 juli 2009 gaan we weer volgens onze oude jaarlijkse traditie op pad: We gaan zeevissen!
We verzamelen al vroeg, om 06.30 uur, op Sportpark Noord. Om 06.45 uur vertrekt de bus, dus zorg dat je op tijd bent! Om ongeveer 08.30 uur zullen we op de boot "De Onrust" stappen, die ons vanuit de haven van Burghsluis, naar een mooi visplekje zal varen op de Oosterschelde. Rond 16.00 uur zal de boot ons weer afzetten in dezelfde haven van Burghsluis. Nadat we al onze gevangen vis van boord in de bus hebben geladen, zal de bus ons weer naar Leiden terugbrengen. We zullen dus om ongeveer 18.00 uur weer terug zijn bij Roodenburg.
De kosten van deze dag bedragen ongeveer € 60,- per persoon, gebaseerd op ongeveer 30 deelnemers. Voor dit bedrag worden de bus en boot betaald en zullen jullie misschien een aantal consumpties kunnen nuttigen op de boot. Huur van een hengel, en zeeaas zijn niet bij dit bedrag inbegrepen. Ook een consumptie, onderweg in de bus, en eventueel het eten na terugkomst in Leiden zijn voor eigen rekening. Op de boot kun je voor eigen rekening onbeperkt eten en drinken!
Het deelnamebedrag van € 60,- moet uiterlijk zaterdag 9 mei bij mij zijn betaald, anders ga ik ervan uit dat je NIET mee zult gaan. Mocht je onverhoopt niet mee kunnen op zaterdag 4 juli zal ik je helaas slechts maximaal € 20,- terug kunnen geven, omdat anders anderen opdraaien voor de kosten van jouw afzegging.
Voor meer informatie over de boot:
www.sportvisserijmoermond.nl. Voor eventuele overige vragen kun je mij bellen op 06-29046415 of mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar, dus het wordt haasten.


Programma Paaszaterdag 11 april

GSV -Roodenburg zo 1: 14.30 uur
GHC 2 - Roodenburg za 4: 11.00 uur
GHC E3 - Roodenburg E2: 8.30 uur
Het programma van Paasmaandag volgt nog.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.