Roodenburg Actueel Week 13 2009

Dinsdagmiddag heerste er veel bedrijvigheid op Noord. In het clubgebouw was tot 14.00 uur het oordovende lawaai van de boormachine te horen. De elektricien was bezig en allerlei kabels werden verlegd. Destijds heeft onze veel te vroeg overleden clubkanjer Hans Seelbach gezorgd voor een kilometer lang kabelnet. Die kabels gingen nu onder de grond en allerlei verlengkabeltjes werden vervangen door stopcontacten. Er werd meer capaciteit gecreëerd omdat er de laatste tijd nog wel eens capaciteit uitviel. Een grote klus, maar een kleintje vergeleken bij het omleggen van de kabels op 150 meter afstand (de Willem de Zwijgerlaan).
Wanneer het klaverjassen / sjoelen begon, stopte het boren. 28 personen speelden mee, 5 tafels kaarters, 8 sjoelende dames. Er komt zelfs iemand binnen die een 6e tafel start. De kaartclub groeit en er is duidelijk behoefte aan sociaal contact.
Woensdagmiddag was het koud en regenachtig. Geen weer voor kleine kinderen om buiten te spelen. Om de kinderen warm te houden stonden er “kleine partijtjes” op het menu.


Verslag wedstrijden zaterdag

Zaterdagmorgen vroeg( 7.30 uur) viel er een druilerige regen. De eerste teams vertrokken, want bij andere clubs begint het voetbal meestal al voor negen uur. De beide coördinatoren Hans en Jan controleerden of iedereen op tijd vertrok. Dankzij de steun van velen gingen alle wedstrijden door. De resultaten waren wisselend.
De zaterdag 1 legde het af tegen LSVV en het kampioenschap was voor Forum Sport. Forum Sport bleef na de winter grossieren in overwinningen, terwijl Roodenburg dit liet afweten. De sportjournalisten van het Leidsch Dagblad hadden aan het begin van het seizoen een voetbalpoule gemaakt en Roodenburg was volgens deze kenners de favoriet. De begeleiding van Roodenburg had vooral oog voor de onderkant van de ranglijst van de 3e klasse A en nu kijkend is dat een reële visie gebleken. Onderin in de 3e klasse A is de strijd nog niet gestreden. Niemand wil degraderen, dus iedere wedstrijd is een finale en Roodenburg mag blij zijn dat men niet in deze tombola is beland.
Zaterdag 2 verloor nipt van LSVV 2. Zaterdag 3 stond in de rust met 2-0 achter en toen moest de coach ingrijpen. Hij deed het, hoe blijft het geheim van de smid, maar het werd 2-3. Komende zaterdag gaat het er bij het 3e elftal om. Dan komt het ongeslagen Katwijk 6 op bezoek. Alleen winst van het derde team maakt de competitie weer spannend.
De D1 won van Voorschoten E top. De wedstrijd ging gelijk op, maar de mannen van Noord waren een kop groter en dat scheelde.
DZ speelde tegen koploper Celeritas in Den Haag. De verenigingsbegeleider Anass Eddinini ging mee en daardoor was deze verre uitwedstrijd mogelijk. E1 kwam er na het goede resultaat van vorige week nu niet aan te pas. E2 wist voor het eerst wel te winnen.
Het blijft een kwestie van punten sprokkelen. F1 vertrok en moest vol aan de bak. Een nederlaag, maar als kinderen gevraagd wordt hoe het is geweest antwoorden ze dat ze een fantastische corner hebben genomen. Het is belangrijker wat kinderen vinden, dan wat de buitenwereld vindt. De F2 won wel en nestelde zich boven de middenmoot.
Zaterdagmiddag was er in de Slaaghwijk een debat en een vader/zoon toernooi. Roodenburg was zijdelings betrokken bij de organisatie. Het debat was fel. Aan het toernooi mochten alleen kinderen meedoen, waarvan de vader/moeder meedeed aan het debat. Het debat gaat over opvoeding in de Slaaghwijk. Een van de onderdelen van de opvoeding is de sportopvoeding. Dat kan niet zonder de steun van ouders en sportleiders. Jaren geleden heeft Roodenburg allochtone leden al kennis laten maken met hoe een vereniging werkt. Zij zijn trainer, leider of commissielid geworden. Deze personen trekken nu menig nieuwe ouder/nieuw lid over de streep om te participeren. Een proces dat in dorpen heel normaal is. Dit komt door de sociale structuur van dergelijke gemeenschappen. Het gaat over van vader op zoon. In de grote steden lijkt deze sociale structuur te zijn verdwenen en daarom moeten clubs in de stad veel harder werken om een club te laten voortbestaan.
Een van de trekpleisters van het toernooi was Said Boutahar van Willem II. Hij voelt zich het beste thuis tussen de voetballende kinderen en iedereen wilde met hem op de foto. Zijn schoonfamilie woont in Leiden. Een zwager heeft zelfs bij Roodenburg gespeeld. Maar ook van een andere ster woont schoonfamilie in de buurt. We hebben het over Urby Emanuelson van Ajax die vanuit zijn flat neerkijkt op sportpark Noord.


Uitslagen zaterdag 28 maart

LSVV – Roodenburg: 2-0
Ter Leede 4 - Roodenburg 2: 1-0
UDO 1 - Roodenburg 3: 2-3
LSVV 2 - Roodenburg 4: 3-0
Roodenburg D1 - Voorschoten D5: 3-1
Celeritas DZ - Roodenburg DZ: 6-3
Katwijk E2 - Roodenburg E1: 9-3
Roodenburg E2 - Rijnvogels E4: 4-2
Valken F3 - Roodenburg F1: 10-5
Docos F4 - Roodenburg F2: 2-4


Verslag wedstrijden zondag

Veel mensen wilden er bij zijn, want er werd op zondag de laatste derby tussen Roodenburg en Lugdunum gespeeld. Het Leidsch Dagblad was er met een fotograaf en er waren voor de 5e klasse relatief veel toeschouwers (150-200). en onder die toeschouwers heel veel jeugd. Piet Peper, raadslid van Leefbaar Leiden, merkte oprecht op dat vroeger een dergelijke derby via aanplakbiljetten werd aangekondigd. Het had zeker de naamsreclame van de afdeling vergroot. Roodenburg was duidelijk heer en meester en door de uitslag van 5-1 is de ploeg van trainer Abdelhaq Jermouni weer een plaatsje opgeschoven.
Zondag 2 kreeg in de eerste helft al 4 doelpunten om de oren. In de tweede helft was er een redelijk voetballend 2e team, maar iedere bal die de tegenpartij door de lucht in de zestien pompte, zorgde voor de nodige paniek.
Het 4e werd afgelast, het 3e  was duidelijk beter dan de tegenstander. Met 1-9 werd Leidsche Boys opzij gesteld.


Uitslagen zondag 29 maart

Roodenburg – Lugdunum: 5-1
Roodenburg 2 - SJC 4: 3-8
Leidse Boys 3 - Roodenburg 3: 1-9
Docos 8 - Roodenburg 4: afg
Blauw Zwart Da1 - Roodenburg Da 1: 1-1


Nieuw reclamebord

Wie regelmatig over de Willem de Zwijgerlaan rijdt, komt ze tegen. Het gaat om de tientonners van A.J. den Breejen transport. Het bedrijf is werkzaam in de transport en grondverzet. Het bedrijf is gevestigd aan de Bennebroekerweg 211 te Crucqius. Dit bedrijf is onze nieuwe bordensponsor. Hun telefoonnummer is 023 – 5285962. Wij heten het bedrijf van harte welkom bij onze sponsorgroep.


Programma donderdag 2 april

Roodenburg 5 - Foreholte 7: 19.00 uur


Programma zaterdag 4 april

Roodenburg - Semper Altius: 14.30 uur
Roodenburg 2 - Katwijk 4: 12.00 uur
Roodenburg 3 - Katwijk 6: 13.30 uur
Roodenburg 4 - Oegstgeest 4: 15.30 uur
Roodenburg D1 - Lisse D3: 10.30 uur
Noordwijk DZ - Roodenburg DZ: 10.00 uur
ASC E 2 - Roodenburg E1: 8.30 uur
Roodenburg E2 - ASC E5: 9.30 uur
Lisse F4 - Roodenburg F1: 10.15 uur
SJC F5 - Roodenburg F2: 8.30 uur


Programma zondag 5 april

Soccer boys – Roodenburg: 14.00 uur
Voorschoten 3 - Roodenburg 2: 11.30 uur
Roodenburg 3 - GHC 1: 12.30 uur
Roodenburg 4 - ASC 5: 11.30 uur
Meerburg 4 - Roodenburg 5: 10.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.