Roodenburg Actueel Week 12 2009

Het gaat nu echt beginnen en dan gaat het over de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan. De komende jaren krijgt de club er last van, want als de overkluizing over de Kooilaan wordt gerealiseerd, zal dit problemen geven om het sportpark te bereiken. Nu het weer mooier wordt, wordt eigen leden aangeraden om de thuiswedstrijden zoveel mogelijk per fiets te bezoeken.

Deze week zijn er heel wat vorderingen te melden in materieel opzicht. U leest hieronder waaraan de afgelopen weken is gewerkt. Na “de bouwstenen”, komen de “poppetjes” en daarover worden de komende weken meer mededelingen gedaan.

Dit weekend stond in het teken van Make A Different Day. Allerlei “bekende Nederlanders” gaan een dag vrijwilligerswerk doen en ervaren op dat moment wat veel vrijwilligers vaak dagelijks doen voor de samenleving. Het uitvoeren van dit soort werk zouden meer mensen moeten doen, want dan leer je de Nederlandse maatschappij pas echt kennen. Terwijl de D1 aan het voetballen was, ging er een stoet personen met rolstoelen voorbij. Zij zijn afkomstig uit het verpleeghuis Overrhijn. We hoorden een kreet vanuit de groep en zagen oud-international Wim Rijsbergen duwend achter een rolstoel. Helaas was er geen tijd voor een bezoek aan het sportpark, ze gingen door naar de volkstuinen. Voor deze ouderen zijn vrijwilligers belangrijk, want alleen dan kunnen ze regelmatig naar buiten. Maar ook Roodenburg kan best een paar coaches, scheidsrechters en leiders extra gebruiken. Hun inzet bepaalt de vitaliteit van de club. Trek de stoute schoenen aan en kom bijvoorbeeld maandagavond om 19.30 uur of op een zaterdagmorgen langs bij het jeugdbestuur.

De E1 won voor het eerst in de nieuwe samenstelling. De F1 vertrok te laat, met kunst en vliegwerk waren er genoeg spelers, maar het kan veel beter. De trainer van mini F schoot te hulp. Alles draait in het leven om discipline, afspraken maken en afspraken nakomen. De D1 verloor van zichzelf. Elke aanvaller ging tegen de andere aanvaller vertellen wat hij moest doen, zonder zelf eerst vrij te sprinten en mee te voetballen. Men speelde dus de tegenstander in de kaart. De DZ won een thuisduel, en wat opviel bij dit team was de grote belangstelling van de ouders. Het stimuleert de jongens, die extra hun best deden. Het eerste team won de uitwedstrijd bij SEV en zo langzamerhand breekt de tijd aan van de beslissingen. Wie promoveert er, wie degradeert er, wie speelt nacompetitie, voor wie zit het seizoen er op.


Ziekenboeg

Afgelopen week is onze erelid Nico Vogelenzang in de ziekenboeg beland. Na een verblijf van een aantal dagen in het ziekenhuis is hij inmiddels weer thuis. Onze donateur Jaap de Roode verblijft al vanaf 2 januari in het LUMC. Jaap is de vader van zoon Maurice en acteerde vroeger vooral in de lagere seniorenteams. Maurice speelde in de jeugd en in de zaterdagafdeling.


Renovatie kleedkamers voltooid

Het heeft 2 jaar geduurd, maar door de inzet van onze ‘die hards’ en met medewerking van het sportbedrijf beschikt Roodenburg over 10 moderne kleedkamers die voldoen aan de eisen die de huidige consument stelt. De kleedkamers zijn betegeld tot het plafond en iedere kleedkamer heeft een nieuw plafond. Verder is de tegelvloer vervangen door een vloer met een antislip-coating. Sensoren werken bij binnenkomst en bij het verlaten van de ruimte, in de doucheruimte bepalen drukknoppen hoe lang er wordt gedoucht en sensoren zorgen ervoor dat de afzuiging op tijd in werking treed. Nieuwe toiletten en afvalbakken completeren de kleedkamers. Bij de ingang van iedere kleedkamer hangt een stoffer en blik, een bezem en een trekker. Het is nu zaak dat we het netjes houden! Tot nu toe geen klagen, maar toch een paar regeltjes. Het ontvangend team van Roodenburg begeleidt de tegenstander naar de kleedkamer en controleert na afloop van het gebruik of de kleedkamer netjes is achtergelaten. Zonodig worden beide kleedkamers schoongemaakt en de sleutels van de kleedkamer terugbezorgd in het clubgebouw. Verder controleert men of de inbraakvrije deuren op slot zijn. Bij voorbaat dank namens het bestuur.


Containerplaats aangepakt

Bij de ingang van het hoofdveld bevindt zich onze containerplaats. Hier wordt het afval van de club gedeponeerd. Deze plaats is deze week betegeld en voorzien van een tuinschutting. De containers worden hier in gestald. Het lelijke uitzicht van de containers is verdwenen. We gaan voor de juiste uitstraling.


Nieuwe doelen in aankomst

De hele buurt gebruikt ze al. Ze staan op het kunstgras en dan gaat het om de 2 ijzeren doelen die 1 meter hoog zijn en 2 meter breed. Onze Piet heeft naast dit paar een 2e paar gemaakt en een paar met een breedte van 3 meter. Het paar dat 3 meter breed is, voldoet aan de eisen van het minivoetbal. De doelen moeten nog gespoten worden, maar door die doelen kan de club flink vooruit. Denk aan het klein veldvoetbal, waar we nu 3 velden voor kunnen inrichten. Het wordt steeds mooier op Noord!


Clubgebouw voortaan op woensdagmiddag open

Een van onze wensen is dat de jongste jeugd op de middag traint en niet op de avond. Hierdoor kunnen ’s avonds oudere groepen trainen en voor ouders en kinderen is het prettig om ’s middags te sporten. ’s Avonds horen ze “in bed”. De groep kinderen, die ’s middags traint, wordt steeds groter. Maar het betekent dat er steeds meer moeders, opa’s en oma’s het sportpark bezoeken. En voor hen wordt het clubgebouw nu geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur. De ouders kunnen genieten van thee en koffie en tegelijk hun kroost in de gaten houden. Broertjes en zusjes kunnen op hetzelfde tijdstip gebruik maken van onze speelhoek in het clubgebouw.
Woensdag 25 maart is de eerste Sleuteldropmiddag. Op deze middag komen de kinderen tussen 14.30 uur tot 15.00 uur Paaseieren zoeken. Vanaf 29 maart is sleuteldrop open op dinsdag, woensdag en vrijdagmiddag.
Op woensdagmiddag maken we er de grootste kinderspeelplaats van Noord van. Training van de voetbal en speelgoeduitleen voor kinderen uit de buurt is een perfecte combinatie.


Clubblad de blauw zwarter

De deadline is 5 april en het clubblad verschijnt 9 april. In deze uitgave, is er aandacht voor de voorjaarsvergadering. Tijdens deze ledenvergadering is er veel aandacht voor de commissies. De vergadering vindt plaats op maandag 20 april 2009.


Uitslagen zaterdag 21 maart

SEV – Roodenburg: 0-1
SEV 2 - Roodenburg 2: 2-1
Voorschoten 4 - Roodenburg 3: 2-3
Quick Boys 8 - Roodenburg 4: 5-1
Roodenburg D1 - RCL D3: 1-3
Roodenburg DZ - Noordwijk DZ: 5-0
UVS E2 - Roodenburg E1: 1-7
Roodenburg E2 - Docos E7: 3-7
Quick B F4 - Roodenburg F1: 10-0
Valken F2 - Roodenburg F2: 3-1


Verslag wedstrijd zondag

Zondagmiddag zijn er veel bezoekers te vinden op het sportpark. Roodenburg doet niet onder voor ROAC. In de eerste helft belandt er een schot van de Blauwzwarten op de lat, maar vlak voor rust neemt ROAC tegen de verhoudingen in een voorsprong. Na de rust dwarrelt een zondagsschot over de goalie en staat het 2-0 voor de Rippers. Na een vrije trap is de stand 1-2, maar verder komt het niet. Het tweede team kan in de eerste helft goed bij blijven, maar in de 2e helft weet Foreholte uit te lopen. Het vijfde heeft geen moeite met ASC en wint resoluut.


Uitslagen zondag 22 maart

Roodenburg – ROAC: 1-2
Roodenburg 2 - Foreholte 3: 0-4
SJC 9 - Roodenburg 4: 3-2
Roodenburg 5 - ASC 5: 7-3
UVS Da 4 - Roodenburg Da1: 0-7


Alle vrijwilligers vanaf 1 maart 2009 collectief verzekerd

Een vrijwilliger is iemand die in organisatorische zin onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. De gemeente Leiden heeft voor al die vrijwilligers een collectieve verzekering afgesloten, maar clubs zijn niet ontslagen van de plicht preventieve maatregelen te nemen ten behoeve van de veiligheid van de vrijwilliger. De gemeente heeft de uitgebreide verzekering afgesloten. Het eerste onderdeel is een ongevallenverzekering, die uitkeert ongeacht de schuldvraag en dekking biedt bij onder andere uitkering bij overlijden of bij volledige invaliditeit, vergoeding van geneeskundige kosten of psychische hulpverlening, dekking voor aansprakelijkheid en voor schade aan eigendommen van derden. Het tweede onderdeel biedt dekking voor: bestuurdersaansprakelijkheid voor de besturen van organisaties, aansprakelijkheid voor rechtspersonen, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstandsverzekering voor vrijwilligers. Gedetailleerde informatie over dit onderdeel treft u aan op website: www.vngverzekeringen.nl.


Programma zaterdag 28 maart

LSVV – Roodenburg: 14.30 uur
Ter Leede 4 - Roodenburg 2: 13.15 uur
UDO 1 - Roodenburg 3: 15.00 uur
LSVV 2 - Roodenburg 4: 12.00 uur
Roodenburg D1 - Voorschoten D5: 10.30 uur
Celeritas DZ - Roodenburg DZ: 9.30 uur
Katwijk E2 - Roodenburg E1: 10.00 uur
Roodenburg E2 - Rijnvogels E4: 9.30 uur
Valken F3 - Roodenburg F1: 8.45 uur
Docos F4 - Roodenburg F2: 8.30 uur


Programma zondag 29 maart

Roodenburg – Lugdunum: 14.30 uur
Roodenburg 2 - SJC 4: 12.00 uur
Leidse Boys 3 - Roodenburg 3: 12.15 uur
Docos 8 - Roodenburg 4: 12.15 uur
Roodenburg 5 - Foreholte 7: 12.30 uur
Blauw Zwart Da1 - Roodenburg Da 1: 12.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.