Roodenburg Actueel Week 10 2009

Het grote graaien

De financiële wereld heeft het gehad met de graaicultuur. Bestuursvoorzitters van grote ondernemingen die miljoenen opstaken, worden nu met de neus aangekeken en krijgen de schuld van de kredietcrisis, c.q. ondergang van hun onderneming. Alle extreme uitspattingen worden een keer gecorrigeerd. Denk maar eens vorig jaar aan de olieprijs van $ 140 per barrel, de effectenbeurs, de huizenprijzen, de internetbubbel, enz. Extreem positief gedrag gaat na een bepaalde tijd over naar extreem negatief gedrag. Banken worden weer banken, de olieprijs wordt weer normaal of daalt misschien naar € 10.
In het jeugdvoetbal voor de jongste jeugd zien we momenteel veel graaiwerk. BVO’s en topamateurs houden talentendagen en de KNVB heeft meer vergunningen aan voetbalmakelaars verstrekt dan dat er profclubs zijn. Die makelaars moeten allemaal hun brood verdienen en om brood op de plank te hebben ,vist men op jonge voetballers. Vissers gooien te jong terug, makelaars koesteren hun kroost. De KNVB is dit jaar begonnen met het selecteren van tweedejaars E-junioren voor de betaald voetbalorganisaties. Dit zijn jongens van 9-10 jaar. Er zijn echter BVO’s en topamateurs die zich al richten op kinderen van 6-7 jaar. Kinderen van 6-7 jaar zouden voor hun ontwikkeling vooral moeten spelen met vriendjes. Dit is ook de mening van onze bondscoach Bert van Marwijk, maar het hoofd jeugdopleidingen van PSV, William Floet, stelt dat kinderen zo jong mogelijk aan een topsportklimaat moeten wennen. De KNVB voetbalacademie zou met een advies moeten komen dat wetenschappelijk is onderbouwd. Dan krijgt de naam academie die status die de naam verdient. Tot die tijd dient de toezichthouder KNVB afdeling jeugdzaken deze gang van zaken te reguleren. Er is echter een probleem; het district West 2 heeft geen bestuurslid met de portefeuille jeugdzaken. In deze tijd richt iedereen zich op het jonge individu; deze bubbel zal te zijner tijd springen. In onze samenleving is individualisme en egoïsme doorgeslagen en dat gaat weer over naar meer samen iets willen doen. Hoe slechter het gaat, des te meer zijn we op elkaar aangewezen. Dat laatste is dan weer goed voor clubs.


Uitslagen van zaterdag 7 maart

Het eerste elftal speelde gelijk. De eerste helft was voor Roodenburg, de tweede helft volgens het verslag van DSVP voor de ploeg uit Pijnacker. DSVP rekende zelfs vanwege een betere conditie op drie punten, maar zover kwam het niet.
Afgelopen donderdag werden de spelers van de zaterdag 2 verrast door een promotieteam van Red Bull. Twee dames onderbraken de training en de mannen werden verrast met een energiedrankje. Wie had gerekend dat dit de scoringsdrift positief zou beïnvloeden, kwam bedrogen uit. RCL scoorde meer doelpunten en won met 3-1. Het derde team, dat met Katwijk in een kampioensrace is verwikkeld, liet zich verrassen bij de hekkensluiter.
De D1 kwam met 2-0 voor, maar in blessuretijd kwam Meerburg nog langszij.
Celeritas DZ was kleiner van stuk, maar wist wel te winnen.
De E2 stond met de rust met 1-0 voor, maar in de 2e helft moest men in GHC de meerdere erkennen. De B/C zit nog in een beginfase, zowel qua voetbal als de begeleiding er omheen en moest veel tegentreffers incasseren.

DSVP – Roodenburg: 0-0
RCL 3 - Roodenburg 2: 3-1
Rijnvogels 5 - Roodenburg 3: 4-3 
RCL 4 - Roodenburg 4: 3-2
Roodenburg C/B - UVS B4: 1-11
Roodenburg D1 - Meerburg D3: 2-2
Roodenburg DZ - Celeritas DZ: 4-5
Rijnsburgse Boys E3 - Roodenburg E1: 5-3
Roodenburg E2 - GHC E3: 1-6
RCL F7 - Roodenburg F1: 16-0
Warmunda F3 - Roodenburg F2: 5-6


Uitslagen voor zondag 8 maart

Zondagnacht en zondagmorgen regen betekende dat zondag 4 en zondag 2 waren afgelast.
Zondag 1 speelde tegen een van de topploegen uit de 5e klasse. De wedstrijd ging gelijk op, maar keeper Nabil El Amrani had zijn dag niet. Door keeperfouten kwam de ploeg met 2-0 achter en daar valt dan niet tegen op te voetballen. De ruststand was 0-3, maar het zondagteam toonde veerkracht en kwam terug tot 2-3. Vlak voor tijd werd het echter 2-4 voor de club uit Ypenburg.
Zondag 3 won uit bij Warmunda. Men kan zien dat dit team, een mix van jong en oud, via training steeds beter gaat voetballen.
Zondag 5 won van Bernardus. De einduitslag was 4-2 en zelfs interim voorzitter Ronald van Weerlee scoorde. Hij schoot zo hard dat het net niet eens trilde. Een smet op de uitslag was het missen van 2 penalty’s. Deze eer was weggelegd voor Willem Ruis en Willem Filippo.
Helaas haalde de wedstrijd van de dames het einde niet.

Roodenburg – SVLY: 2-4
Roodenburg 2 - Lisse 3: afg
Warmunda 4 - Roodenburg 3: 1-3
UVS 4 - Roodenburg 4: afg
Roodenburg 5 - Bernardus 9: 4-2
Voorschoten Da1 - Roodenburg Da1: 1-0


Archiefcommissie bijeen

Dinsdag 10 maart vindt de 2e bijeenkomst van de archiefcommissie plaats. Cor Labrujere versterkt de commissie. Cor heeft verstand van scannen en die specialistische kennis wordt nu gebruikt. De vergadering begint om 13.30 uur.


Woensdag 11 maart ukken speeluur

De jongste jeugd van Roodenburg heeft woensdag weer een speeluurtje. Het betreft hier de jeugd die geboren is na 2003. Trainers: Michel Buyn en André Ooijendijk.


Programma zaterdag 14 maart

Roodenburg – Honselersdijk: 14.30 uur
Roodenburg 2 - Rijnvogels 3: 12.00 uur
Roodenburg 3 - SEV 3: 13.30 uur
Roodenburg 4 - SJZ 1: 11.30 uur
Lisse D3 - Roodenburg D1: 10.15 uur
Stompwijk DZ - Roodenburg DZ: 12.00 uur
Roodenburg E1 - ASC E2: 10.15 uur
ASC E5 - Roodenburg E2: 11.00 uur
Roodenburg F1 - Lisse F4: 9.15 uur
Roodenburg F2 - SJC F5: 9.15 uur


Programma zondag 15 maart

Er staat weer een derby op het programma. Zondag 1 gaat op bezoek aan de Vliet en hoeft daar niet kansloos te zijn. Verwacht wordt dat, gelet op het aantal wedstrijden, de zondag 2 moet denken aan een inhaalwedstrijd.
Leidsche Boys – Roodenburg: 14.30 uur
Roodenburg 3 – Bernardus: 12.30 uur
Roodenburg 4 - Gol sport 2: 11.30 uur
Lugdunum 5 - Roodenburg 5: 10.30 uur
Roodenburg Da1 - MMO Da 1: 13.30 uur


Clubblad de Blauwzwarter

Over een aantal weken komt er weer een clubblad uit en daarvoor wordt verwacht dat de leden kopij aanleveren. Net als bij de vorige Blauwzwarter zijn er bij Roodenburg meerdere leden die goed met de pen uit de voeten kunnen. Het gevolg is dat u uit alle lagen van de club informatie krijgt. Stuur de kopij naar onze hoofdredacteur Henk Tegelaar e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.