Roodenburg Actueel Week 08 2009

Winterpret bij Roodenburg

Afgelopen donderdag konden de kinderen in de buitenlucht de schaatsen onderbinden. Er was een heuse ijsbaan neergelegd op het parkeerterrein en veel kinderen kwamen op de activiteiten af. Andre van Dijk telde 150 kinderen en 60 ouders. Er kon worden gesleed en men moesten vissen vangen. Er werd geschoten met een soort kruisboog, er was ring werpen, ijspegelhangen en ballen gooien. Ondanks het druilerige weer kwamen er veel kinderen een kijkje nemen. De wijkbewoners konden kennismaken met de beveiligingsmensen van de Tuin van Noord. Vanuit de huiskamer schonken zij “warme chocolademelk”, want die mag niet ontbreken als er ijs in de sloot ligt. Dit winterproject werd mogelijk gemaakt door Leiden Buitengewoon Veilig en via dergelijke evenementen streeft men ernaar dat meer mensen het park gaan bezoeken. We zien datzelfde bij Roodenburg; hoe meer mensen op het complex, hoe minder er wordt vernield.
Een activiteit, waardoor er meer mensen het park betreden is de wandeling. Vanaf de parkeerplaats start een wandelroute van 5 kilometer door Leiden Noord. Het bord bij de ingang vertelt de wandelaars hoe men moet lopen. Van de activiteiten is een fotoreportage gemaakt die u aantreft op de website.


Na 1 maart geen uitstel meer

Teams die uitkomen in de categorie B kunnen tweemaal per jaar uitstel aanvragen bij de KNVB voor het niet spelen van een wedstrijd. Na 1 maart moet er worden gespeeld, tenzij teams onderling afspreken om op een andere datum te voetballen. Ons zaterdag 4 team heeft dit weekend gebruik gemaakt van deze regeling. De “heren” willen met de andere zaterdagteams mee naar Eindhoven om carnaval te vieren. Er stond op zaterdagmorgen een thuiswedstrijd tegen GHC gepland. Die wedstrijd ging niet door, want de “heren” waren bang dat als ze wel zouden spelen er slapend carnaval zou worden gevierd. En voordat je het dan weet, zit je weer in de bus naar Leiden.


Het zaterdaggebeuren

De meeste jeugdteams hadden zaterdag een snipperdag. De F2 speelde vriendschappelijk tegen Quick Boys F13 en in een gelijkopgaande wedstrijd werd het uiteindelijk 4-2. De zaterdag 1 en 2 hadden last van “echt wedstrijdritme “en dat was het best merkbaar aan de conditie van de spelers. Men kon niet de hele wedstrijd druk zetten. Ritme ontstaat als men wekelijks competitie kan spelen en optimaal kan trainen. Roodenburg opereerde met teveel aanvallend ingestelde spelers, waardoor Kagia in de kaart werd gespeeld. Zij kregen door de lange bal meer kansen en uiteindelijk mogen we blij zijn met een punt.
Het derde team had vorige week al gespeeld tegen Valken en gewonnen met 7-1. Automatisch denkt men dan de week er op aan een walk-over. Met de hakken over de sloot werd het 4-2 en het derde team blijft hierdoor in het kielzog van koploper Katwijk.
De wedstrijd van de zaterdag 1 was nog niet afgelopen of menig carnavalsvierder verzamelde zich in het clubgebouw en op het terras. Een bus met plaats voor 64 personen van onze sponsor Lubbe Reizen bracht een gezelschap bestaande uit spelers van zaterdag 1 t/m 4 en supporters naar Eindhoven. Daar werd in “Lampegat”door de zaterdagafdeling het carnaval gevierd.


Uitslagen zaterdag

Roodenburg – Kagia: 2-2
Roodenburg 2 - Kagia 2: 1-1
Roodenburg 3 - Valken 4: 4-2
Roodenburg F2 - Quick boys F13: 4-2


Programma zaterdag 28 februari

Komende zaterdag wordt het zeer druk op sportpark Noord. GHC komt op bezoek en er is sprake van een “echte Leidse derby”. GHC won afgelopen zaterdag van RAS en wil Roodenburg verder klimmen op de ranglijst, dan zal er gewonnen moeten worden van de Vlietbewoners. Onze mini F zal een voorwedstrijd spelen. Om 13.45 uur trappen zij af tegen de mini F van GHC. Kom zoveel mogelijk per fiets of openbaar vervoer. Na afloop is er live muziek. Vergeet uw lidmaatschapskaart niet!

Roodenburg – GHC: 14.30 uur
Roodenburg 2 - Noordwijk 4: 12.00 uur
Roodenburg 3 - Lisse 3: 13.30 uur
Rijnsburgse Boys 6 - Roodenburg 4: 14.00 uur
ABF D1 - Roodenburg D1: 9.00 uur
VDL DZ - Roodenburg DZ: 10.30 uur
Quick Boys E 8 - Roodenburg E2: 8.30 uur
Roodenburg F1 - Rijnsb Boys F4: 10.00 uur
Roodenburg F2 - Lisse F 6 10.00 uur
Roodenburg MF - GHC MF: 13.45 uur (voorwedstrijd)


Het zondaggebeuren

De zondag 3 en 4 stonden stil en speelden tegen elkaar. De eindstand was 3-2 voor het derde, maar belangrijk was dat iedereen weer eens aan het gras kon ruiken.
De zondag 1 speelde uit tegen Waddinxveen. Afgelopen dinsdag was er op sportpark Noord nog geoefend tegen Boshuizen zaterdag.
De zondag 1 kwam slecht uit de startblokken en stond na 8 minuten al met 2-0 achter. De eindstand was 4-1 voor Waddinxveen.
De zondag 5 had in Rijnland 4 een tegenstander die niet onderdeed. In de eerste helft stond Rijnland met 1-0 voor, de 2e helft was voor Roodenburg. Uiteindelijk werd het een gelijkspel.
De dames waren weken niet in de wei geweest en ze troffen in de dames van SJC 2 een sterke tegenstander. In een wedstrijd die op en neer golfde werd het uiteindelijk 4-4 en daar mogen de dames best tevreden mee zijn. Een aantal keren kwam er een dame van SJC vrij voor de keepster, maar de dames waren wat onrustig bij de afwerking.
Om half drie kwamen de Carnavalvierders terug. Een aantal vrouwen was in no-time aanwezig om manlief op te halen. Het leken net dode vogeltjes, want de mannen hadden de bloemetjes buitengezet. De laatste slaatjes vlogen over de toonbank en om vier uur ging de keuken dicht. Oorzaak? Alles was uitverkocht.


Programma zondag 1 maart

De ene Leidse derby is nog niet geweest of de volgende staat voor de deur. Rijnland speelt thuis tegen Roodenburg. Een wedstrijd die niemand wil verliezen, dus gaat het ergens om.

Rijnland – Roodenburg: 14.00 uur
Teylingen 3 - Roodenburg 2: 11.00 uur
Roodenburg 3 - SJC 7: 12.30 uur
Roodenburg 4 - UDO 7: 11.30 uur
Gol sport 3 - Roodenburg 5: 12.00 uur
Roodenburg Da1 - TAVV Da 3: 13.30 uur


Nieuw reclamebord

In deze tijd van economische crisis is de bordencommissie erin geslaagd om weer een nieuw bord te werven. Het reclamebord is van Stomerij Zuid West aan de Willem Klooslaan 1, 2321 DH te Leiden. Dit bedrijf staat op een site, waarbij winkels duurzame producten en diensten aanleveren. Moet er kleding worden gestoomd, dan kunt u dit bedrijf bereiken via telefoonnummer 071-5310738. Wij heten Ramon Paardekooper van harte welkom bij onze sponsorgroep.


Ukken speeluur ook op woensdagmiddag

De temperatuur wordt beter en de trainers hebben op dat tijdstip vrij. Het is een goede gelegenheid om onze jongste jeugd te laten voetballen. Dit gaat woensdag 25 februari gebeuren van 15.00 uur tot 16.00 uur. De trainers zijn Michel Buyn, Andre Ooijendijk en Ron van de Linden. De kinderen zijn geboren na het jaar 2003. Kinderen van 2003 die eerst zwemmen, kunnen aansluiten. Met de komst van deze groep wordt het aantal kinderen dat overdag aan sport kan doen weer groter en dat is goed voor de club en de wijk. Het is goed voor de club omdat de club hierdoor op natuurlijke wijze weer verder groeit en voor de wijk omdat kinderen op verantwoorde wijze leren bewegen.


Onderhoudswerkzaamheden RBTV

U zult deze week de reclame uitzendingen van ons interne tv-station hebben gemist, maar deze week vonden er werkzaamheden plaats. Ger Schoonderwoerd is volop bezig geweest in de huiskamer en het resultaat krijgt u binnenkort te zien. We streven ernaar om ons tijdens de wedstrijd tegen GHC weer te presenteren.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.