Roodenburg Actueel Week 07 2009

Commissievergaderingen zijn de basis voor de organisatie van een voetbalclub. Commissies vertegenwoordigen een onderdeel van de club. Deze week vergaderde de toernooicommissie, de jeugdcommissie en de archiefcommissie. Iedere commissie streeft een bepaald doel na. De toernooicommissie heeft de opdracht om toernooien te organiseren voor jeugd en senioren. Zij zijn momenteel bezig om de Kooicup weer op te tuigen. De jeugdcommissie organiseert alles wat voor de jeugd belangrijk is om te kunnen voetballen. Zij moeten zorgen voor scheidsrechters, kleedkamerindeling, begeleiding van trainers en leiders en zij zijn contactpersoon voor ouders. De jeugdcommissie sprak deze week met vertegenwoordigers van de KNVB. Dit in verband met het project Tijd voor Sport, waaraan de club deelneemt. Een van de speerpunten is om de betrokkenheid van de ouders te vergroten. Dat kan veel beter en daarom komt via de KNVB Anass Eddini het jeugdbestuur versterken. Hij wordt de contact persoon tussen ouders en club. Er is verder gesproken over trainerscursussen voor junioren en pupillen. Er hebben zich al een aantal jonge mannen aangemeld. Wanneer er nog meer bij komen, bestaat de mogelijkheid dat er in het voorjaar al een cursus wordt georganiseerd. Wij zijn op zoek naar enthousiaste trainers met een voetbalverleden en die goed kunnen omgaan met jeugd. De leeftijd is minimaal 15-16 jaar en van de deelnemers aan de cursus wordt verwacht dat zij zich minimaal een jaar gaan inzetten voor Roodenburg. Aanmelden en informatie kan men op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur verkrijgen bij Anass. Jaime Lopez blijft bij de club en is bereid om als coördinator op te treden tussen leiders, stagiaires en de club.
Deze week heeft de archiefcommissie het levenslicht gezien. Deze commissie gaat het Roodenburgarchief beheren. In de commissie zitten een aantal coryfeeën: Ruud Wiggers, Arnold Barends, Lau Zitman, Dik Bonnet en Jan van Heek gaan het archief scannen. Zij kwamen afgelopen dinsdagmiddag bij elkaar en hebben de boeken aandachtig bestudeerd. Er was iets van “voorpret”. Er zijn zulke mooie oude foto’s binnen en meer mensen zouden daar van moeten kunnen genieten. Dat kan bijvoorbeeld via de website, maar bijvoorbeeld ook aan een minitentoonstelling in het jeugdhonk. Veel oudere Leidenaren doet men met een tentoonstelling een plezier. De heren hebben werkafspraken gemaakt en dit verhaal wordt dus vervolgd.
Een groep mensen staat momenteel te trappelen om het webteam te versterken. Wordt dit de volgende nieuwe commissie binnen Roodenburg?


Voetbalplaatjesrage

Er wordt wat geplakt en geruild en oma’s en moeders lijken nog enthousiaster dan de kinderen zelf. Terwijl de kinderen woensdagmiddag aan het trainen waren, hadden de moeders het druk met het inplakken en het ruilen van dubbele plaatjes en het bestuderen van de stoere voetballers. Ze waren door het dolle, bemerkte een trainer. Het ging hen vooral om de “voetbalbroeken” van de voetballers.


Het zaterdaggebeuren

Het zaterdaggebeuren was aan het begin van de dag moeizaam. 7.15 uur, het was nog pikdonker. De sloot was weer bevroren en de eerste kinderen verschenen op Noord. De D1 ging niet compleet naar Meerburg. DZ had onvoldoende vervoer. Bij Roodenburg werd er wel gespeeld op kunstgras, het was te doen. De E1 heeft aan kracht ingeboet en is op zoek naar een nieuwe keeper. De E2 stond op het punt om te vertrekken toen er een telefoontje kwam van GHC dat de wedstrijd was afgelast. De F1 stond in de rust met 4-0 achter, maar herstelde zich in de 2e helft. De F2 gaat steeds beter spelen en won met 4-2.
Valken gaf de zaterdag 3 een schot voor de boeg door op 1-0 te komen. Daarna nam de zaterdag 3 het heft in handen en won met 7-1.
De zaterdag 1 had er zin in. Afgelopen dinsdag werd er in een oefenwedstrijd tegen ASC met 5-0 gewonnen. Het veld was echter te hard en er restte niet anders dan een training. Na afloop koos de groep voor een gezellige middag op Noord. Waarschijnlijk moet de ploeg komende zaterdag op herhaling tegen Kagia.


Zaterdag 14 februari

Valken 68 4 - Roodenburg 3 zat 1-7
Meerburg D3 - Roodenburg D1: 3-0
Roodenburg E1 - Rijnsb boys E3: 3-6
Roodenburg F1 - RCL F 7: 1-5
Roodenburg F2 - Warmunda F3: 4-2


Jeugdhonk/spelershome/sponsorhome opgeknapt

De afgelopen twee weken heeft de “dagploeg” van Roodenburg het jeugdhonk opgeknapt en ons bestuurslid Huib heeft dit op camera vastgelegd. In de ruimte kan men nu wedstrijdbesprekingen houden. Wanneer men de tafeltennistafel(s) erin zet, wordt de ruimte zo omgeturnd in een jeugdhonk. Op zaterdag 28 februari vindt de derby plaats tegen GHC. Als men zo naar de ruimte kijkt, is dit de plek waar de “sponsorcommissie” de vele Roodenburgsponsors kan ontvangen. Daarmee gaat een wens van onze hoofdsponsor in vervulling.


Het zondaggebeuren

Op zondag werd er weer niet door Roodenburgteams gespeeld. Dan maar naar de klassieker in het clubgebouw. Alle stoelen waren bezet. Het was een groot wijkgebeuren. Jong en oud ontmoetten elkaar op Noord. Na afloop ging de wijkontmoeting door op het kunstgras. Ongeveer 60-70 man waren er bij een temperatuur van 3-5 graden in de weer.


Zaalvoetbal en winterpret in Noord (voorjaarsvakantie)

Het jongerenwerk organiseert op woensdag 18 februari een zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd van 12-15 jaar. Kijk op de flyer die bij Roodenburg buiten hangt hoe je je met je team moet aanmelden. Donderdag 19 februari wordt er in de Tuin van Noord een schaatsbaan aangelegd en kun je van 14.00 uur tot 18.00 uur weer eens op het ijs. Je kan ook kennismaken met de toezichthouders die vanaf begin januari hun kantoor hebben bij Roodenburg.


Sleutelactie Zorg en Zekerheid

Op 25 februari 2009 opent Z&Z een verzekeringswinkel in Leiden. Om dit te vieren wordt er € 750 verloot onder sportverenigingen. Let op je brievenbus, want vanaf 25 februari ontvangt iedere Leidenaar een “sleutel”, die moet worden ingevuld en die men moet inleveren voor 7 maart in de verzekeringswinkel aan de Korevaarstraat. Hoe meer kennissen, familieleden en vrienden de “sleutel”inleveren, des te meer kans we maken om de prijs te pakken. Er liggen al wat sleutels in de kantine/huiskamer.


Programma zaterdag 21 februari

Roodenburg 2 - Kagia 2: 12.00 uur
Roodenburg 3 - Valken 4: 13.30 uur
Roodenburg 4 - GHC 2: 11.30 uur


Programma zondag 22 februari

Waddinxveen – Roodenburg: 14.00 uur
SJC 4 - Roodenburg 2: 13.00 uur
Roodenburg 5 - Rijnland 4: 12.30 uur
Roodenburg Da 1 - SJC Da 2: 13.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.