Roodenburg Actueel Week 06 2009

Deze week besteden we eens aandacht aan de zogenaamde “stille krachten“ van de club. De stille krachten zijn de oudere clubmannen die zich iedere morgen verzamelen op ons sportcomplex. Men noemt hen wel de intendance van de club. De mannen voeren dagelijks klussen uit waardoor er ’s avonds en in het weekend optimaal kan worden gerecreëerd. Op maandagmorgen is het schoonmaakdag. Dan moet alles worden schoongemaakt; de vloeren, de toiletten, de keuken, de bar, de glazen. Het is een grote klus die door steeds minder man week in, week uit moet worden gedaan. Op dinsdagmorgen staan de huishoudelijke klussen op het programma. Deze week is het jeugdhonk leeggemaakt en is de vloer door onze medewerker Henk Dissevelt grondig geboend. Een club als Roodenburg beschikt over een boenmachine. Na een shampookuur ligt de vloer er nu glanzend bij. Anderen zijn die dag bezig met het schuren van tafelbladen. Op donderdag en vrijdag worden die bladen door medewerker Joop Verver gebeitst en de tafels vormen vanaf heden de stamtafel van het jeugdhonk; een vergadertafel waar de maaltijd op wordt geserveerd als er een wedstrijdbespreking plaatsvindt. Woensdagmorgen komen de meeste bestellingen binnen. De containers met frisdrank en bier worden door medewerker Henk Singeling naar de koelcel gereden en hij zorgt dat de koelkasten worden aangevuld. Ook andere horecabenodigdheden zoals diepvriesproducten komen binnen. Donderdagmorgen is het spitsuur in de keuken. Roodenburg heeft ook een eigen machine om ballen gehakt te draaien. Op donderdagmorgen worden er ballen gehakt gebraden en wordt in deze tijd iedere week meer dan 20 liter verse soep gekookt door onze medewerker Dirk. Henk is iedere donderdag bezig met het schillen van aardappelen. Deze aardappelen vormen de basis voor de “topslaatjes” die wekelijks over de toonbank gaan. Er zijn nu al mensen die een week van te voren slaatjes bestellen bij Dirk. Iedere zaterdag zijn er tevreden klanten die met hun bestelling de kantine verlaten en zeker is dat ze zaterdagavond aan de buis genieten van deze lekkernij. Vrijdagmorgen wordt er “afgebouwd” en is het tijd voor een “vissie”. Toon neemt met Maarten dit klusje voor zijn rekening. Er wordt gebakken vis gekocht en die moet uiteraard zwemmen. Vrijdagmiddag komt medewerker Ger Schoonderwoerd naar het complex. Hij trekt de lijnen, want zonder lijnen kan er niet gevoetbald worden. Zaterdagmorgen begint Dirk al om 6.30 uur en worden de slaatjes opgemaakt. Er wordt vlees of kip gebraden die een paar uur later door de hongerige klanten wordt genuttigd. Velen die in het weekend naar de club komen, hebben geen notie van wat er allemaal nodig is om dit bedrijf te runnen. Na het weekend begint op maandag weer een nieuwe cyclus.


Het zaterdaggebeuren

Het zaterdaggebeuren werd bepaald door de schaduwwedstrijden van onze jeugd tegen de jeugd van Koudekerk. Maar liefst 7 thuiswedstrijden, grote uitslagen, zelfs een uitslag van 10-9 was erbij. Na zo’n lange winterperiode bleek dat menigeen niet meer beschikt over wedstrijdconditie en was het verdedigen voor menig speler iets wat je niet zelf doet, maar wel een ander. Verschillende kinderen waren heel blij dat ze weer eens een wedstrijd konden spelen. Van de wedstrijden zijn foto’s gemaakt die op de website van vv Koudekerk zijn geplaatst. Beide verenigingen waren zeer te spreken over deze uitwisseling. Het belangrijkste was dat we samen 140-160 jongens een plezierige zaterdag konden aanbieden.
Tussen de bedrijven door trainde de zaterdag 2 en 4 en bleef er een half veld vrij. Zaterdag 1 gebruikte de vrije zaterdag om naar de concurrent te gaan kijken. Ze zagen vlak voor tijd Forum Sport winnen van GHC.
De mini F verkozen deze zaterdagmorgen de gymzaal. Onder leiding van Saskia en Nourdin werd er “lekker binnen” tegen de bal getrapt.


Het zondaggebeuren

Het was zondag een stille boel. Op zaterdagmiddag was de categorie B al afgelast en zondag ging de uitwedstrijd van het eerste tegen Waddinxveen niet door. De natte sneeuw die regelmatig uit de lucht kwam vallen, was er de oorzaak van dat maar weinigen de moeite namen om Noord te bezoeken. Het kunstgrasveld bleef vrijwel leeg en in het clubgebouw zorgde een glunderende Brammetje voor wat opwinding. Kijkend naar de weersverwachting, dan kan het de komende week vriezen en dooien en moet men toch weer denken aan schaduwwedstrijden. Wel lijkt het raadzaam om ook eens na te denken over schaduwwedstrijden voor seniorenteams op zaterdagmiddag en de zondag. Met name bij de lagere senioren zijn ze het voetballen zo langzamerhand verleerd.


Programma dinsdag 9 februari

Roodenburg za – ASC: aanvang 19.30 uur


Programma zaterdag 13 februari

Er werden zaterdag wedstrijden afgelast dus waarschijnlijk worden er komend weekend wedstrijden ingehaald. Dat geldt zeker voor ons damesteam, want die hebben tot nu toe nog weinig competitiewedstrijden achter hun naam staan.

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
Valken 68 4 - Roodenburg 3 zat: 14.00 uur
GHC 2 - Roodenburg 4: 11.00 uur
Meerburg D3 - Roodenburg D1: 8.45 uur
Celeritas DZ - Roodenburg DZ: 9.30 uur
Roodenburg E1 - Rijnsb boys E3: 11.00 uur
GHC E3 - Roodenburg E2: 8.30 uur
Roodenburg F1 - RCL F 7: 10.00 uur
Roodenburg F2 - Warmunda F3: 10.00 uur


Zondag 14 februari

GSV – Roodenburg: 14.00 uur
Roodenburg 2 - Docos 3: 12.00 uur
ASC 4 - Roodenburg 3: 14.00 uur
Warmunda 5 - Roodenburg 4: 10.30 uur
Roodenburg 5 - Docos 6: 11.00 uur


Maandag 9 februari 2009

De jeugdcommissie vergadert om 19.30 uur. Hierin worden actiepunten vastgesteld en uitgevoerd.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.