Roodenburg Actueel Week 04 2009

Het was donderdag en vrijdag nat en onstuimig. Dit weer werd al woensdagmiddag aangekondigd, want toen was er een training van de mini F met als thema “windgeesten”. De trainer vertelde een verhaal en de kinderen konden zich inleven in hun rol. Bij de mini F is een raamverhaal vaak de leidraad van de training. In iedere oefening komen facetten van het raamverhaal terug en daardoor wordt de fantasie die deze kinderen hebben optimaal geprikkeld. In deze les moesten de kinderen schuilen achter “windmuren”. Ze moesten snel van richting veranderen zonder en met de bal, zoals windgeesten suizen door straten van een stad. De beleving was geweldig en dit element vormt de basis van het kinderspel. Wie bij de jonge jeugd naar de training kijkt, ziet het volgende gebeuren. De trainer doet een oefening voor en verwacht dat die wordt nagedaan. Als de uitvoering goed is, is de les geslaagd. Eén element ontbreekt vaak bij de uitvoering en dat is hoe het kind zelf de situatie beleefd die door hem wordt uitgevoerd. Dat is waarschijnlijk het moeilijkste voor de spelleiding. Maar het is wel het belangrijkst, want een mens leert vooral door te spelen. De KNVB heeft tegenwoordig een leuze: Geef het spel terug aan de jeugd. Dus laat het spelende kind zelf de oplossing vinden en help hem daarbij door voorbeelden. Die voorbeelden krijgt hij voorgeschoteld op RBTV, want iedere maand zetten we foto’s op het interne tv-kanaal en wellicht als de capaciteit kan worden uitgebreid komen daar filmpjes bij.


Het zaterdaggebeuren

Er had wellicht gespeeld kunnen worden, want de regen zorgde ervoor dat de hal verdween. Op het kunstgras trainden 3 groepen. De mini F, de E2 en de D-teams waren ’s ochtend op het kunstgrasveld te vinden. De mini F-junioren hebben nu een half jaar geoefend en komende zaterdag willen wij het geleerde in de praktijk terugzien met een wedstrijdje tegen een team van een andere club. De zaterdag 1 speelde in de Lier op kunstgras een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Lyra. Lyra is de koploper in de 2e klasse C. Roodenburg won met 3-4.
Lyra – Roodenburg: 3-4


Het zondaggebeuren

Een nachtvorst was er de oorzaak van dat niet alle thuis geplande wedstrijden konden doorgaan. Hier vierde team en de dames werden afgelast. Het eerste team verloor van Warmunda. Na een 2-0 achterstand kwam men vlak voor tijd terug naar 2-2 en werd de organisatie weer vergeten. Er stonden nog 2 verdedigers toen in de laatste minuut Warmunda 2-3 maakte. Het is een kwestie van ervaring opdoen, maar het komt verder aan op kijken/spelen. Kijken/spelen is alleen mogelijk als de ontvangende spelers vrij willen sprinten. Bij iedere training voor de D-junioren wordt het er momenteel ingestampt: bal hebben, bal spelen en niet eerst lopen met de bal op het middenveld en dan spelen. De verrassing is weg en een vrij sprintende speler die te laat wordt aangespeeld, staat weer gedekt. Zondag 2 verloor, terwijl zondag 3 won, maar ook hier kan het tempo omhoog als de bal het werk gaat doen. Het vijfde won uit bij Docos.


Uitslagen zondag 25 januari

Roodenburg – Warmunda: 2-3
Docos 3 - Roodenburg 2: 2-1
Roodenburg 3 - ASC 4: 4-2
Docos 6 - Roodenburg 5: 0-2


Het onderhoud gaat door

Er is deze week flink gelast. De onderhoudsploeg van Roodenburg beschikt over een eigen lasapparaat en die kon op woensdagmorgen worden gebruikt. Het was een windstille dag. Omdat er vaak met doelen wordt gesleept, moest dit doel worden gelast. Dit gebeurde op het terras en ’s avonds zorgden de senioren er weer voor dat het doel op het kunstgrasveld kwam. De eikenhouten stamtafel in het clubgebouw kon het “overgewicht” niet aan. De pootjes zitten er nu weer onder en de tafel staat weer op de vertrouwde plek. In de kleedkamers 7 en 8 zijn de tegelwanden ingewassen en wordt nu begonnen met het aanbrengen van de rasters voor de plafonds. Daarna komen begin februari de vloeren aan de beurt. Inmiddels zijn er bezems en trekkers gekocht, want het is de bedoeling dat iedere ploeg na de wedstrijd de kleedkamer schoon aantrekt. Verder dient men ook een oogje in het zeil te houden op de kleedkamer van de tegenpartij en zo nodig deze kleedkamer eveneens aan te trekken. Hierdoor blijven de kleedkamers er sprankelend uitzien!


Programma dinsdag 27 januari

Foreholte – Roodenburg: 20.15 uur


Programma zaterdag 31 januari

SEV – Roodenburg: 14.30 UUR
SEV 2 - Roodenburg 2: 11.00 uur
Voorschoten 4 - Roodenburg 3: 15.45 uur
Roodenburg D1 - RCL D3: 10.30 uur
Roodenburg DZ - Noordwijk DZ: 11.00 uur
UVS E2 - Roodenburg E1: 11.30 uur
Roodenburg E2 - Docos E7: 9.30 uur
Quick Boys F4 - Roodenburg F1: 11.30 uur
Valken F2 - Roodenburg F2: 10.00 uur
Wedstrijd van de Mini F


Programma 1 februari

Roodenburg – ROAC: 14.30 UUR
Roodenburg 2 - Foreholte 3: 12.00 uur
SJC 9 - Roodenburg 4: 12.00 uur
Roodenburg 5 - ASC 5: 12.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.