Roodenburg Actueel Week 03 2009

Het is donderdagavond en de twee trainers van de zaterdagselectie Marcel van der Burg en Maarten van Kooperen gaan met een stokje in de hand richting het wetraveld. Daar aangekomen steken ze het stokje in de grond, maar ze komen niet ver, want er blijkt nog een ijslaag aanwezig te zijn. Wie daarop gaat trainen schuift de bovenlaag eraf. Het wordt dus een training op het kunstgrasveld en dat heeft zowel voor de spelers als voor de bezoekers van het clubgebouw zo zijn charme. De spelers moeten op het kunstgras beschikken over een snellere balbehandeling. Voor onze bezoekers van de kantine betekent het dat men getuige is van meer beweging en dat houdt het buitengebeuren “levendig”.
De laatste jaren hebben we geen echte vorst meer gekend en het is nu zaak dat eerst de hal uit de grond verdwijnt. Regen en wind helpen bij het sneller doorlaten van het water. Kenners stellen dat de hal is verdwenen als het ijs uit de sloot is of wanneer de meeuwen het veld in bezit nemen. Nadat de hal is verdwenen, moet een veld eerst worden gerold en pas dan is die speelklaar.


Nieuwe secretaris

Na een sabattical van 2,5 jaar is Ger van Gemert weer bereid om het secretariaat op zich te nemen. Hiervoor moet hij wel op de door de leden voorjaarsvergadering worden gekozen. Een goede secretaris bewaakt de ingekomen post en ziet toe dat zaken ook worden uitgevoerd. Het secretariaat is de laatste jaren flink veranderd bij de club. Dit alles heeft te maken met de administratie die tegenwoordig gevestigd is in de Roodenburcht. Hennie Slegtenhorst is de administrateur en bijna dagelijks op de club te vinden. Hij verwerkt het e-mailverkeer en vaak is hij aanspreekpunt van de club voor personen met vragen. Voorts kunnen wij u melden dat de administratie overdag heel goed samenwerkt met de mensen van Midden Holland; men vult elkaar als het ware aan. Dit maakt het secretariaatswerk een stuk gemakkelijker . Eigenlijk is er sprake van een 1e en een 2e secretaris. Naast het secretariaatswerk beschikt Ger over veel computerkennis en dat kan weer worden benut voor ons interne tv-station RBTV, voor de website en voor het beheer van de computers.


Het weekendgebeuren

Al het competitievoetbal van heel Nederland werd dit weekend afgelast. Afgelopen week waren er door ziekte en school minder jeugdtrainers beschikbaar. Daarom werd er geen schaduwprogramma gemaakt. Zoveel mogelijk werden ouders/spelers via teletekstpagina 383 van Holland Centraal en via e-mail ingelicht. De zaterdagselectie had gekeken naar de foto’s van de zondagselectie. Op de website staan regelmatig fotoreportages. (Deze week een link naar de damessite, de dames zijn winterkampioen zijn, en foto’s van de nieuwjaarsreceptie). Zie www.lvroodenburg.nl.
Zaterdagmiddag werd er door zaterdag 1 en 2 op blote voeten voetvolley gespeeld. Zaterdag 4 had een praatsessie. In weken niet zoveel spelers van dit team gezien. Na deze sessie werd er een kaartje gelegd. De regels van het spel waren niet voor alle deelnemers even duidelijk, maar al spelende leert men.
Op zondag was er niemand op het kunstgrasveld. Kind nog kraai en dat is 51 zondagen nog niet gebeurd. In het clubgebouw verzamelden de Ajax-supporters zich rondom Brammetje. Het zit tegen NEC niet tegen. Piet, een fervent Feyenoorder, werd als hij tegenstribbelde overgeslagen bij de rondjes. Toen hij bijdraaide, kwam dat de bierconsumptie ten goede. Hij slaakte de kreet “ik moet nu oppassen dat ik niet dronken wordt”. Zover kwam het niet, want om 17.30 uur ging het clubgebouw dicht en gingen de Ajacieden en Feyenoorders gebroederlijk naar huis.


Klein veldvoetbal

Deze week zijn er 2 kleine doelen geplaatst op het kunstgrasveld. De doelen zijn van ijzer en in elkaar gelast door Piet, onze barman. Dirk en Henk hebben de doelen gespoten en donderdagavond werden de doelen voorzichtig naar het kunstgras gedragen. De doelen zijn 2 meter lang en 1 meter hoog en voorzien van spijlen. De doelen doen denken aan klein veldvoetbal. In de zomer kregen we een voorproefje. De zaterdag 3 speelde op het kunstgrasveld een onderling toernooi in het strafschopgebied. Na het toernooi vond er een gezellig samenzijn plaats en werd er gebarbecued. Deze doelen passen uitstekend bij dit arrangement voor teams en bedrijven. Het is nu zaak dat er zuinig mee wordt omgegaan, want er zit heel wat uren vrijwilligerswerk in.


Ziekenboeg

Deze week werd Toon van der Blom ontslagen uit het ziekenhuis. Toon is de man die vele dagen per week met zijn rug naar de ingang van de kantine zit. Toon zorgt dat het geld van de lottocommissie binnenkomt en wie achterstand heeft wordt bij de ingang al gemaand. Daarnaast maakt hij nog wekelijks het clubgebouw schoon op maandag. We kunnen dus letterlijk en figuurlijk niet om Toon heen. Vanaf deze plaats wensen wij Toon en zijn vrouw een verder voorspoedig herstel toe.


Programma zaterdag 24 januari

Vriendschappelijk

Lyra – Roodenburg: 14.30 uur
Lyra 2 - Roodenburg 2: 12.00 uur

Competitie

Roodenburg 3 - Rijnsburgse Boys 5: 13.30 uur
Bernardus 1 - Roodenburg 4: 14.00 uur
Roodenburg D1 - Lisse D3: 10.30 uur
Roodenburg DZ - Stompwijk DZ: 11.00 uur
ASC E3 - Roodenburg E1: 8.45 uur
Roodenburg E2 - ASC E5: 9.30 uur
Lisse F4 - Roodenburg F1: 10.15 uur
SJC F5 - Roodenburg F2: 8.45 uur


Programma zondag 25 januari

Roodenburg – Warmunda: 14.30 UUR
Docos 3 - Roodenburg 2: 12.15 uur
Roodenburg 3 - ASC 4: 13.30 uur
Roodenburg 4 - Warmunda 5: 11.30 uur
Docos 6 - Roodenburg 5: 14.30 uur
Roodenburg Da 1 - Zoetermeer Da1: 13.00 uur
(ps: de wedstrijdsecretaris heeft een verzoek gericht aan de KNVB om de aanvangstijden aan te passen, hou daarom teletekst pagina 383 van Holland Centraal in de gaten.)


Maandag 19 januari vergadering jeugdbestuur

Om 19.30 uur vindt de aftrap plaats van deze vergadering, want voetballen is leuk, maar er moet wel het een en ander geregeld zijn om het voetballen mogelijk te maken. Op de agenda staat onder andere het aanmelden van nieuwe jeugdtrainers voor cursussen van de KNVB. Wilt u punten inbrengen dan is hiervoor de gelegenheid tussen 19.15 uur en 19.30 uur. Daarna begint de vergadering. Elders in de stad is het voorzittersoverleg van alle voorzitters van de Leidse voetbalclubs.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.