Roodenburg Actueel Week 02 2009

We zijn druk doende

Deze opmerking kwam binnen naar aanleiding van een vraag om informatie voor Roodenburg Actueel. Het bestuur heeft deze week twee avonden besteed aan het van gedachten wisselen met de groep van vier over de toekomstige organisatiestructuur van de vereniging. In de groep van vier zitten Fer van Kampen, Xander Hartevelt, Peter van de Burg en Tjeerd den Os. Vier Roodenburgers van in de dertig met een jarenlange staat van dienst voor de club. In eerste instantie hebben zij onderling overleg gevoerd en met een degelijk plan zijn ze daarna richting bestuur gegaan. Het bestuur was natuurlijk zeer content, want waar maak je het nog mee dat een jonge generatie wil meedenken en verantwoording wil dragen. Deze 4 Roodenburgers hebben het voordeel dat ze veel contacten hebben binnen de club en hierdoor mensen enthousiast kunnen maken om iets voor de club te gaan doen. De gesprekken zijn nog niet afgerond, maar het lijkt er op dat er straks “witte rook uit de schoorsteen” komt.
Om de plannen te realiseren zullen veel vrijwilligers nodig zijn. Roodenburg wil in Noord een vereniging zijn in de ruimste zin van het woord. Samen werken aan en versterken van de club gericht op de optimale bloei en de verenigingssfeer. Daarbij moet men wel realiseren dat vrijwilligheid geen vrijblijvendheid is. We zien dat laatste toch nog wel eens. Als trainer heb je een training voorbereid. De groep is groot en je rekent op een vrijwilliger die heeft aangegeven om je te helpen. Op het moment dat de training start, sta je alleen en valt de training in duigen. Of je hebt iemand gevraagd als leider van een team en bij vertrek ontbreekt de leider zonder dat je er vooraf van weet. Wie dus vrijwilliger wordt, verplicht zich tot iets en van hem wordt verwacht dat hij de gemaakte afspraak nakomt en niet zo nu en dan verschijnt als het hem uitkomt.
Heel veel ouders/spelers zien de club als een aanbieder van voetbal. “Ik ga er voetballen of breng daar mijn zoon, ik betaal contributie en heb aan mijn verplichtingen voldaan”. Met zo’n club heeft men geen band. De generaties Roodenburgers weten dat het anders gaat. Je brengt je kind naar voetbal en dan wordt er verwacht dat je regelmatig meegaat naar uitwedstrijden en het vervoer regelt. Wie hoog heeft gevoetbald en het kan overbrengen is al gauw leider/trainer van een team en aan moeders wordt gevraagd om te helpen achter de snoepbar.
U ziet dat een verenigingband of betrokkenheid een belangrijke voorwaarde is voor de mogelijke inzet als vrijwilliger. Deze betrokkenheid werd vorige week duidelijk gemist op de nieuwjaarsreceptie. Het was er heel druk, maar een groot deel van de vereniging was er ook niet. Misschien komt het omdat zij als huidige ouders niet bij Roodenburg zijn opgevoed en nog niet zijn ingeburgerd in een clubcultuur. Op dit punt is er dus nog een hoop te winnen, want als steeds meer mensen zich aansluiten als vrijwilliger bij de club, is de bijvangst dat “het samenleven in de wijk hierdoor positief wordt beïnvloed”.


Pilot toezicht Tuin van Noord (overgenomen van website Leiden Noord)

Een paar jaar geleden kwam voetbalvereniging Roodenburg met de gemeente overeen dat het kunstgrasveld door bewoners van Leiden Noord mocht worden gebruikt voor recreatie. In de twee jaar die daarop volgden, bracht dit veel schade met zich mee. Er waren veel vernielingen aan de tribune, het kantinegebouw en de kleedruimten. Op dat moment is er cameratoezicht geplaatst en zakte de schade van ruim € 13.000 naar € 900. In de stuurgroep wijkontwikkeling Leiden Noord (gemeente en corporaties van Leiden) was toegezegd dat tijdens de openstelling een toezichthouder op het terrein zou komen voor de gehele Tuin van Noord. Denk dus ook aan het volkstuinengebied, Pernix, het recreatieve gebied, de bouwlocaties Moskee en gymnasium en de straten van het Hovengebied tot aan de Willem de Zwijgerlaan. De gemeente wil hiermee bereiken dat wijkbewoners zich veilig voelen en zo meer gebruik gaan maken van het park. Daarnaast is het belangrijk dat de Tuin goed beheerd wordt en niet verpaupert. De toezichthouder is ook aanspreekpunt bij wie iedereen met vragen terecht kan. Er wordt nu een ‘pilot’ (proef) gehouden van maximaal twee jaar. De toezichthouders zijn Richard Koeleman en Kimberly de Jager van Securo beveiliging te Noordwijk. Ze zijn te bereiken op tel. nr. 071- 5761762. De toezichthouder zet zich flexibel in. De eerste periode is dit in ieder geval van woensdag tot en met zondag van 16.00 tot 20.00 uur. Het aanspreekpunt voor de toezichthouders is de projectleidercoördinator Veiligheid, André van Dijk.


Geen voetbal, maar toch…

Van trainers en leiders wordt verwacht dat hij een groep mensen die een speciaal doel nastreeft kan binden. Elke week wordt er daarom door een groep mensen 2x per week getraind met als doelstelling om in het weekend een puike wedstrijd te spelen. Maar wat te doen als de velden onbespeelbaar zijn? Zijn de spelers dan weken vrij of kom je toch als groep samen om wat te doen. De E-junioren kregen vrij; een te lage temperatuur. Donderdag speelden ze een partij en daar tussendoor speelden steeds 2 spelers onderling het spel van de maand. Een van de weinige voetbalwedstrijden die dit weekend in Leiden in de buitenlucht werd gespeeld was die van onze D-junioren. Ze speelden onderling tegen elkaar onder de bezielende leiding van Hans Tisseur. De zaterdagselectie verkoos het strand om de conditie op te vijzelen. Het werd een commandotraining van 35 minuten onder leiding van Robin van Vliet. Daarna volgde een hersteltraining in The Champ. De zondagselectie heeft “beachvoetbal” op het menu staan. Overdekt, zonder ijsmuts en wetende dat dit veel conditie vraagt.


Ziekenboeg

Betsy van Huis, kantinemedewerkster op de zaterdag, heeft een operatie goed doorstaan. Langs deze weg wil zij het bestuur en allen andere Roodenburgers bedanken voor hun belangstelling.


Eerste belemmeringen komen er aan

Wanneer de dooi komende week gaat inzetten, beginnen de eerste werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan. Daarbij zal de inrit van de Willem de Zwijgerlaan naar de noordelijke ventweg bij het Riebeeckhof worden afgesloten. Automobilisten zijn dus gewaarschuwd!


Programma voor zaterdag 17 januari

Vriendschappelijk

Roodenburg – DUNO: aanvang 14.30 uur
Roodenburg 2 - Duno 2: aanvang 12.00 uur

Competitie

Valken 68 4 - Roodenburg 3: aanvang 14.00 uur
GHC 2 - Roodenburg 4: aanvang 11.00 uur
Meerburg D3 - Roodenburg D1: aanvang 12.30 uur
Celeritas DZ - Roodenburg DZ: aanvang 9.30 uur
Roodenburg E1 - Rijnsb Boys E3: aanvang 11.00 uur
GHC E3 - Roodenburg E2: aanvang 9.00 uur
Roodenburg F1 - RCL F7: aanvang 10.00 uur
Roodenburg F2 - Warmunda F3: aanvang 10.00 uur


Programma voor zondag 18 januari

Roodenburg 2 - Docos 3: aanvang 12.00 uur
ASC 4 - Roodenburg 3: aanvang 14.00 uur
Warmunda 5 - Roodenburg 4: aanvang 10.30 uur
Roodenburg 5 - Docos 6: aanvang 11.00 uur


Schaduwprogramma?

Voor het weekend zaterdag 17 en zondag 18 januari staat er dus een wedstrijdprogramma gepland door de KNVB. De weersverwachting zitten voor de komende week is: overdag + 4, ’s nachts 0 tot -3. Het vermoeden is dat het onvoldoende gaat dooien om wedstrijden op veld te spelen. Het betekent dat we op zoek moeten naar schaduwwedstrijden, zodat er bij een algemene afgelasting op kunstgras gespeeld kan worden.


Kampioenssjaal doet wonderen

Vorig jaar was er bij Roodenburg ter gelegenheid van het kampioenschap naar de 3e klasse een kampioenssjaal te koop. Wij kunnen u zeggen; de sjaal is in deze tijd een hebbedingetje, want de sjaal doet heel warm aan. Er zijn er nog een paar te koop. Ga maandagavond tussen 19.30 uur en 20.00 uur naar het bestuur en dan komt u in bezit van de juiste winterkleding.


Een interessant TV programma voor de jeugd!

Nickelodeon start op 16 januari met een speciaal voetbalmagazine voor kinderen. In ‘De Ballen’ laat presentator Patrick Martens zien dat voetbal niet alleen leuk is, maar ook leerzaam en een goede manier om lekker te bewegen. ‘De Ballen’ is een samenwerking met de KNVB, Eredivisie en Stichting Meer dan Voetbal. Voetbal is de populairste en meest beoefende sport in Nederland. Of je nu een jongen of een meisje bent, de sport op straat beoefent of bij een vereniging; voetbal is voor iedereen! En aangezien kinderen toch heel anders naar voetbal kijken dan hun ouders, wordt het hoog tijd dat ze hun eigen voetbalprogramma krijgen. In ‘De Ballen’ komen verschillende onderwerpen aan bod: Zo helpt ‘de voetbaldokter’ jonge voetballers met hun voetbaltechnische problemen. Na het stellen van de juiste diagnose wordt, samen met een bekende voetballer, bepaald wat de beste oplossing is zodat de jonge voetballer weer snel de ‘sterren van de hemel’ speelt. De eerste uitzending begint op 16 januari om 19.15 uur op Nickelodeon. Ben je nu al nieuwsgierig? Bekijk dan op de website www.deballen.nl alvast het promofilmpje!

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.