Roodenburg Actueel Week 01 2009

Oud-Roodenburg tegen oud-Roodenburg op het kunstgras was weer een rendez-vous van een aantal bekenden. Het spelniveau was nog behoorlijk hoog, want er deden nogal wat oud profs mee. Wout Holverda (ex-Sparta), Peter Kruit (ex-Ado Den Haag), Jeffrey van As, (ex-NAC) en Glenn Helder (ex-Arsenal) waren van de partij. Marc Helder (tegenwoordig wonend in Londen en werkzaam bij het riskmanagement van ING Barings) wilde deze partij niet missen en speelde op geleende hockeyschoenen. Bij de oudgedienden drie nieuwkomers: Martijn Kijk in de Vegte, Menno Ooijendijk en doelman Michiel Hugens. De wedstrijd stond zoals gebruikelijk onder leiding van Piet Labrujere die als een dirigent het stokje maar losjes behoefde vast te houden. De einduitslag is natuurlijk niet belangrijk; het elkaar weer ontmoeten des te meer.
Na de wedstrijd was er eerst een ontvangst in de bestuurskamer. Daar werden onder het genot van een hapje en een drankje weer “oude verhalen “opgehaald. Een aantal sponsors en een drietal (ex) politici mengde zich in dit “voetbalgeweld”. Piet Peper en de beide (ex-)sportwethouders Marc Witteman en Raymond Keur waren aanwezig om het bestuur de beste wensen over te brengen. In een ongedwongen sfeer werd er over de sport van gedachten gewisseld.
Na een drie kwartier sloot het gezelschap aan bij de drukke nieuwjaarsreceptie van de club, waar heel veel Roodenburgers (ongeveer 200 personen) acte de presence gaven. Een groot aantal eerste elftalspelers van de zaterdag was aanwezig en daarmee onderstreepten zij dat ze deel uitmaken van de Roodenburgfamilie. Met een receptie in stijl werd het nieuwe jaar ingeluid. Een woord van dank aan de organisator van de wedstrijd Arnold Barends en aan de mensen achter de bar en in de keuken is hier weer op zijn plaats. Het was klasse!


Programma zaterdag 10 januari (ijs en wederdienende)

Vriendschappelijk

Roodenburg za – Zuidland: aanvang 14.30 uur
Roodenburg 2 - Zuidland 2:

Competitie

Roodenburg 3 - Noordwijk 6: aanvang 13.30 uur
Roodenburg 4 - Bernardus 1: aanvang 11.30 uur
Roodenburg D1 - ABF D1:aanvang 10.30 uur
Roodenburg DZ - VDL DZ: aanvang 9.30 uur
VVSB E2 - Roodenburg E1: aanvang 10.00 uur
Roodenburg E2 - Quick Boys E 8: aanvang 9.30 uur
Rijnsb B F4 - Roodenburg F1: aanvang 11.00 uur
Lisse F6 - Roodenburg F2: aanvang 10.15 uur


Programma zondag 11 januari

Afgelopen zondag was het complex toch open. De moskeegroep speelde kleinveldvoetbal. De zondag 3 speelde zaalvoetbal in een kleine zaal in Sassenheim. Een goede gelegenheid om in een kleine ruimte de bal snel van man tot man te laten gaan. Voor de rest gebruikte de jeugd de vele doelen op het kunstgras om te oefenen.

Vriendschappelijk

Roodenburg zo – Schiebroek: aanvang 14.30 uur

Competitie

Rijnland 3 - Roodenburg 2: aanvang 10.30 uur
Roodenburg 3 - Lugdunum 4: aanvang 12.30 uur
Roodenburg 4 - Van Nispen 3: aanvang 11.30 uur
UVS 6 - Roodenburg 5: aanvang 12.15 uur


Dinsdag 6 januari (Drie Koningen)

De klaverjas- en sjoelclub begint alweer. De meeste prijzen zijn vorige week al ingekocht. Het zijn hamsterweken en 1 euroweken, dus een goede gelegenheid om het prijzenarsenaal weer aan te vullen. We beginnen om 14.00 uur, aanmelden vanaf 13.30 uur. De deelnamesom per keer is slechts € 1,50.


Aan het begin van een nieuw jaar

De jaarwisseling is vaak het moment om terug en vooruit te kijken. Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? De Roodenburger heeft geleerd wat incasseren is en schreeuwt dus niet hoog van de daken dat men even kampioen wordt. Op de begrafenis van oud-voorzitter Marius Wunderink werd het motto van de club nog even aangehaald door zijn zoon Roy. Roodenburg is en blijft een club van niet lullen, maar poetsen. De 29 punten van de zaterdag 1 geven wel de nodige rust als het gaat om wel of niet degraderen. De zondagafdeling kan met iedere tegenstander mee. Deze groep zal steeds sterker naar elkaar toe gaan groeien. Tot nu toe loopt het voor de buitenwereld crescendo, maar blijft dat zo? Dat blijft niet zo, als je niet tijdig inspeelt op veranderingen in je omgeving. Bij zijn afscheid als voorzitter memoreerde Maarten van Geffen al dat de organisatie moet meegroeien door het toenemend aantal leden en een stijgend prestatieniveau. Wij kunnen u zeggen dat er achter de schermen hard wordt nagedacht/gewerkt door een groep Roodenburgers. Het is de nieuwe generatie dertigers die bezig is hoe de vereniging er in de toekomst moet gaan uitzien. Voor het bestuur is dit een geweldige opsteker. Actieve leden die bezig zijn met de taken voor diverse commissies te formuleren en die meedenken over de personen die passen bij die functies. Grote commissies hebben het voordeel dat men taken kan verdelen en een functie kost op die manier minder tijd. Kaderleden die 20-40 uur per week besteden aan de club worden een zeldzaamheid. Die vind je straks alleen nog opgezet in een vitrine bij Naturalis.
Een andere gebeurtenis die zich voltrekt in de organisatie is de opbouw van de zondagtak en de jeugdafdeling. Daarbij wordt er steeds meer gevraagd van het kader en moet men verantwoording nemen. Bij de jeugd is dat ouders mobiliseren, wedstrijden fluiten en van jonge spelers een groep maken. Hoe meer teams, hoe meer enthousiaste mensen er nodig zijn. Hetzelfde geldt voor de zondagmensen. Naast het specifieke voetbalgebeuren zoals trainen en wedstrijden spelen, komt daar nu de ontvangst van de scheidsrechter en de tegenstander bij. Men heeft de verantwoording voor de kleding en het materiaal en als het niet klopt, heeft men een probleem. Dit leerproces geeft de betrokkenen in de praktijk inzicht hoe het in een club geregeld is. Binnen een paar jaar staat er waarschijnlijk een sterke organisatie, waarbij velen de club, het team of de commissie worden ingetrokken.
Aan het begin van dit nieuwe jaar willen we nog een ander punt aansnijden, iets wat in de stad is verdwenen. Daarbij doelen we op de belangstelling van de jeugd als de senioren thuis spelen. Er zijn clubs met 800 - 900 leden en in het weekend zie je als het eerste team thuisspeelt geen jeugdspeler meer langs de lijn staan om hun helden aan te moedigen. Die spelers hebben niets met de jeugd, zijn soms gehaald en komen vaak alleen om hun hand op te houden. De Roodenburgjeugd herkent zich nog wel in de eerste elftalspelers die op zaterdag of op zondag acteren. Ze komen in grote getalen kijken en ze kennen ze bij naam. Eerste elftalspelers realiseren zich vaak niet dat men in de belangstelling staat. Ze hoeven voor en na de wedstrijd geen handtekeningen uit te delen. Toch is het zaak dat de band met supporters groter wordt. Selectiespelers kunnen dat doen door meer interesse te tonen in de jeugd. Zij zijn hun voorbeeld. Dit kan door mee te helpen bij jeugdtrainingen of door wedstrijden te fluiten. Op die manier gaat iets leven. Jongens komen enthousiast thuis en vertellen dat ze vanavond training hebben gehad van Robin, Regis of Bilal. Selectiespelers hoeven niet wekelijks mee te helpen, maar het regelmatig verschijnen van spelers tijdens de jeugdtraining zorgt ervoor dat de binding groeit. Een supportersschare opbouwen, is inspanning leveren. Met resultaten alleen kom je er niet; het gaat om het persoonlijk contact.
Terugkijkend naar het jaar 2008 is er in de vereniging heel veel bereikt. De geluidinstallatie voor binnen en buiten is er gekomen, de kleedkamers 3 t/m 6 zijn gemoderniseerd, het sportopbouwwerk en het jongerenwerk hebben nu hun kantoor in de Burcht, het aantal teams is toegenomen, de zaterdag 1 heeft goed gepresteerd, het ukkenvoetbal is in 2008 gestart en we hebben een intern tv-station gekregen. Verder nam het aantal sponsors sterk toe en was er voor het eerst een Roodenburg voetbalgala dat werd georganiseerd door Fred Vermeer. Waarschijnlijk worden er zaken vergeten, maar geef een pluim voor allen die hebben bijgedragen aan de huidige succesvolle periode van de club. In het jaaroverzicht van de sportredactie van het Leidsch Dagblad stond in vogelvlucht dat Altior en UDO kampioen waren geworden. Eén vogeltje had men gemist. Er stond niets over de “dubbel “van onze zaterdag 1.


Waar moet men opletten of het voetbal is afgelast?

U kunt daarbij terecht bij de teletekstpagina van Roodenburg op de Leidse zender Holland Centraal. Roodenburg heeft hier een eigen pagina 383. Een andere mogelijkheid is de NOS Teletekst pagina 603. Roodenburg behoort tot het district West 2 en als categorie B is afgelast, voetballen alle teams, behoudens de eerste elftallen van de senioren, niet. De eerste teams vallen onder categorie A. Mocht er wel gespeeld gaan worden, dan volgt een Roodenburg Actueel extra.


Koopkanjers redt beleggers

Iedere woensdag komt er een e-mailbericht met beleggingstips. Deze beleggersbrief heet Koopkanjers en het is een systeem dat is gebaseerd op twee elementen. De koers van een aandeel moet voor een langere periode stijgen en de bank moet een fundamenteel koopadvies geven. Als aan beide criteria wordt voldaan, komt pas een fonds op de kooplijst. Dit e-mailbericht gaat naar geïnteresseerde Roodenburgbeleggers en eventueel naar ondernemers die Roodenburg willen sponsoren. Het laatste advies was van 8/8/2007 en betrof een verlies van 5,5%. De AEX stond toen op AEX 530 en is op oude jaar gesloten op 246 ( stand – 57%). Al die tijd waren er geen koopsignalen en werd geadviseerd om het geld op een “Nederlandse spaarrekening “te zetten. De saaiste beleggerbrief van Nederland? Nu terugkijkend waren de adviezen niet zo slecht; geen geld verloren terwijl de pensioenfondsen en de goeroes er voor tientallen procenten en met miljarden de boot ingingen. Een tweede beleggersbrief Fibonnacci Weekly: de weekenduitgave eindigde met een brutoresultaat van + € 1089. Bij de beleggingsclub varen we met de koersbewegingen mee, maar stapten we begin oktober in Fortis en dat bleek geen goede keuze te zijn.


Trainingen starten weer vanaf 5 januari

Vanaf 5 januari wordt er weer getraind door jeugd en senioren. Het zal niet meevallen en besef dat er weer een actiepunt moet worden afgerond en dat is de inrichting van het jeugdhonk. In deze periode moet je bij te koud weer wat kunnen doen met jeugdgroepen. De entourage is er in ieder geval.


Wij wensen u allen veel leesplezier toe in het nieuwe jaar.
© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.