Roodenburg Actueel week 52 2010

 

De laatste Roodenburg Actueel van 2010

De RB actueel is een soort weekbrief waarin we per e-mail het een en ander vertellen over wat er in de club gebeurt. Een vereniging is een grote groep mensen die zich inzet voor een bepaald doel. Bij een voetbalclub gaat dit in eerste instantie om het voetbalspel. Welke wedstrijden staan er op het programma? Hoe is er gespeeld? En dan probeer je regelmatig een team wat nader te belichten. Je krijgt daarbij nog wel eens de opmerking: “ons team krijgt te weinig aandacht”. Maar dat lukt alleen als je 24 uur in het weekend langs de lijn gaat staan en dat zit er niet in. Is er dus wat te melden wat leuk is om te noemen, mail dit dan voor zondagmiddag 16.00 uur en als het past in de uitstraling kan het meegenomen worden.

Communiceren is een zaak van zoveel mogelijk betrokken mensen informeren over wat er bij Roodenburg gebeurt. Dat kan zijn op het gebied van senioren, van jeugd, van sponsoring, van accommodatie, van wijkgebeuren, van activiteiten, maar ook van personen. Want vaak wordt via deze berichten lief en leed gedeeld met anderen.

Roodenburg is vrij open met het verstrekken van informatie en heel wat andere verenigingen lezen mee. Je ziet soms in loop van tijd onze initiatieven terug bij andere clubs. Erg is dit niet, want iedere club wil vooruit. Een van de principes van de Actueel is om zo min mogelijk te schrijven over andere clubs. Wat heeft een Roodenburglezer aan het feit dat Pietje ontslagen is als trainer van …. Of als er een bestuur van club Y is opgestapt. Daar wordt de Roodenburger niets wijzer van. Daarom schrijven wij uit respect voor andere clubs zo min mogelijk over anderen, terwijl soms de tong brandt...

Terugkijkend op weer een seizoen Actueel, verbazen wij ons dat Jan Lovink er elke week weer een achtergrondverhaal uit krijgt. De bedoeling daarvan is duidelijk. Heel veel leden hebben geen notie van wat er allemaal nodig is om een club draaiende te houden. Tegenwoordig moet je manager zijn en beschikken over veel vrije tijd om een club te leiden. Twintig jaar geleden deden bestuursleden het er ’s avonds even bij. De overheid maakt steeds meer gebruik van de sportvereniging als “sociaal bindmiddel” en die taak wordt alleen maar groter nu het welzijnswerk vermoedelijk moet gaan bezuinigen.

In de Actueel leest u regelmatig verhalen over thema’s die worden of moeten worden opgepakt en daarbij wordt verwacht dat dit professioneel gebeurt. Dat betekent o.a. door vrijwilligers cursussen aan te bieden. Bijzondere aandacht was er in 2010 voor de scheidsrechter, want hoe meer men weet van dit vak, des te beter kan men zich inleven in wat een scheidsrechter moet beslissen. We hebben aandacht besteed aan de vlagsignalen van de grensrechter, want een scheidsrechter is gebaat bij goede vlagsignalen. Tot slot zijn we wat dieper ingegaan op de betekenis van het lidmaatschap van een vereniging.

Naast professionaliteit gaat het bij een club om passie, om gedrevenheid. Hoe zou de keuken draaien als de kok zich niet iedere week zou uitsloven? Welke inzet is er nu en in het verleden tentoongespreid door allen die bij de club betrokken zijn? Is het normaal dat iedere week de shirts gewassen worden, dat de trainers er iedere training zijn, dat men op zaterdagmorgen al vroeg koffie kan krijgen? En zo kunnen we nog even doorgaan.

Die passie heeft de club groot gemaakt. Maar een professional kijkt anders tegen een club aan en het is de grootste kunst dat passie en professional goed met elkaar overweg kunnen. Dat is de wens voor 2011. Met nieuwe informatie, nieuwe doelstellingen gaan we het jaar 2011 in.


De oudejaarsdrive 28 december

Klaverjassen/sjoelen

Voor alle Roodenburgers, supporters, belangstellenden. Aanvang 14.00 uur. Aanmelden vanaf 13.30 uur. Deelnamesom € 2,- per persoon. We sluiten samen met leden van onze vaste kaart – en sjoelclub het jaar 2010 af. Deelname is voor 18+ en ouder. Wie een aantal dagen “binnen heeft gezeten”, kan er toch nog even uit.


Deze week

25 centimeter sneeuw is aan de ene kant idyllisch. Voor de deur lopen veel ouders met een slee in hun kielzog. Maar het heeft ook nadelen. De wegen zijn slecht berijdbaar en daarom wordt de leidersvergadering afgelast. Deze vergadering is verplaatst naar dinsdag 11 januari om 20.00 uur.

Sneeuw is er verder de oorzaak van dat veel mensen slechts wandelend op de plek van bestemming komen. Er worden weer andere spieren gebruikt en dankzij de sneeuw worden mensen verplicht actiever te bewegen. Verschillende (oudere) Roodenburgers hebben de wandelsport gevonden om nog wekelijks actief bezig te zijn. Er wordt vooral individueel gewandeld. Maar misschien …….

Op dinsdagmiddag is er kerstkaarten. De voortekenen zijn niet goed. Om 12.00 uur er een ambulance voor de deur. Een vrouw was op het Joop Vervoornpad gevallen en liep een ernstige verwonding op. Jongerenwerkers namen haar mee naar binnen, na een half uur kwam door drukte de ambulance en moest zij mee naar het ziekenhuis. De omstandigheden waren zodanig, dat niet veel ouderen verwacht werden, maar toen om 14 00 uur begonnen werd, waren er 17 personen aanwezig. Het werd een gezellige middag, waarbij de nostalgische muziek ervoor zorgde dat er regelmatig kon worden meegezongen. Er was toast met Hollandse garnalensalade uit eigen keuken, zalmsalade en paardenworst van de slager uit Noord (Maresingel). Na afloop ging iedere deelnemer met een prijs naar huis. Spullen, waarmee men de kerst kon doorkomen.


Ziekenboeg

Onze gastvrouw Co Siera, jarenlang een van de boegbeelden in onze keuken, is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Een eerdere heupoperatie heeft gezorgd voor complicaties. Langs deze weg wensen wij haar een voorspoedig herstel toe.


De nieuwsjaarswens voor 2011

Voor het nieuwe jaar wensen wij je
Tijd om van de kleine dingen te genieten
Rust om stil te staan bij mooie momenten
Sterkte om tegenslagen te overwinnen
Vriendschap om je hart te verwarmen
Humor om wat somber is te kleuren
Een glimlach om elke dag mee te beginnen
Laten we samen dromen en dingen realiseren

We hopen u allen te ontmoeten op onze nieuwjaarsreceptie. Deze wordt gehouden op zondag 2 januari vanaf 16.00 uur en zal worden opgeluisterd door live muziek. Voorafgaand aan de wedstrijd is er de traditionele wedstrijd tussen oud-roodenburg tegen nog ouder roodenburg. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.


Programma zaterdag 8 januari

Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Roodenburg organiseert zaalvoetbaltoernooi om de wintercup

De wintercup, aanvang 12.30 uur, Bloemerdhal Leiderdorp.
Het ene moment dooit het, het andere moment vriest het, zaterdag 8 januari gaat het zeker door, omdat we warm en overdekt kunnen voetballen. De 2e editie van de Wintercup vindt dan plaats. Volgende week volgt meer informatie.

Programma zaterdag 15 januari

De meeste teams beginnen op zaterdag 15 januari of zondag 16 januari al weer met de competitie. Bent u geïnteresseerd welke wedstrijden er voor de maand januari op het programma staan? Bezoek dan onze website www.lvroodenburg.nl. Klik op het wedstrijdprogramma en daar treft men alle thuis- en uitwedstrijden aan. Eerst ziet u alle thuiswedstrijden, daarna alle uitwedstrijden. Dit zijn uitsluitend de competitiewedstrijden. Jeugdtrainers/jeugdleiders kunnen aan de hand van dit programma het vervoerschema maken voor de maand januari.

 

 

 

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.