Roodenburg Actueel week 49 2010

 

Corruptie en ontdoken belasting

Het voetbal werd er deze week weer mee geconfronteerd. Omkoping van FIFA-afgevaardigden bij de organisatie van het WK-toernooi en belastingontduiking op regionaal niveau. Te vaak wordt voetbal geassocieerd in relatie tot dit fenomeen. En hoe hoger men komt, des te groter is de kans dat het gebeurt.

Macht, prestige en aanzien liggen vaak aan de grondslag op jacht naar succes. Voor de een is dat de carrière van topbestuurder, voor de ander is dat het formeren van een top elftal. In het laatste geval kan dat tegenwoordig niet meer zonder de nodige pecunia. En hoe hoger men speelt, des te duurder zijn de spelers. Stichtingen worden opgericht met als doel topvoetbal te kunnen spelen, want spelers komen niet voor niets . “Toptrainers” weten her en der nog wel een kanjer die bereid is voor een X-bedrag te komen spelen. De problemen ontstaan als de betalingsverplichtingen niet meer kunnen worden nagekomen. Of zoals blijkt dat de stichting wel de betalingen verricht, maar niet de afdracht doet van de belastingen. Door de recessie haken sponsors af. En ook tegenvallende resultaten kunnen er een oorzaak van zijn, dat verval optreedt.

Hoogmoed komt voor de zonde. Het zal in het voetbal altijd blijven bestaan. De teloorgang van Tonegido, de duikeling van Dijkse Boys. Het zijn voorbeelden van hoofdklasse-/topklasseploegen die hun hand hebben overspeeld. En daar zal het niet bij blijven.

Een van de oorzaken, dat het in voetballand mogelijk is, komt door de controle van de KNVB zelf. De verenigingen moeten hun jaarstukken inleveren op straffe van een boete, stichtingen om een club heen zijn daartoe niet verplicht. En wie geen controle heeft op het geheel, is de controle kwijt.

Om een zaak te benadrukken: wanneer spelers zich misdragen, is de KNVB er als de pinken bij met het opleggen van straffen. Maar heeft de KNVB weleens bestuursleden gestraft of geroyeerd voor wangedrag? Bestuursleden zijn lid van de KNVB en dergelijk handelen doet de naam van de KNVB geen goed. Het normen en waarden protocol van de KNVB is blijkbaar niet compleet. Met integere bestuurders komt wellicht de waardigheid van het voetbal terug? Maar dan moet er wel een reglement komen, waaraan bestuurders zich moeten houden en sancties als dit niet het geval is.

Momenteel is het de gelegenheid om orde op zaken te stellen. Of laten we het weer op het beloop en zullen we in 2020 nog steeds clubs zien omvallen die hun zaken niet op orde hebben. Clubs waar de plaatselijke voorzitter denkt dat ze er aan toe zijn om in de grote kuip te acteren!


Sponsorbingoloterij

Een van de manieren om Roodenburg te ondersteunen is deelnemen aan de Sponsorbingoloterij. De kosten van een lot zijn per maand € 8,20 als er 4 bingozondagen zijn en € 10,25 in een maand dat er 5 trekkingen zijn. De helft van uw inleg gaat, als u speelt voor Roodenburg, naar onze club. En dat is uiteraard weer goed voor onze jeugdopleiding.

Iedere zondag worden er 38 bingogetallen getrokken. Hoe minder getallen u nodig heeft om uw kaart vol te krijgen, des te groter is de prijs. Deze prijzen kon u deze maand winnen. Wanneer u de bingokaart vol heeft na 15-21 getallen, verdient u € 100.000. Is uw kaart vol na 22 cijfers, dan is de prijs € 50.000. De kaart vol na 23-24 cijfers, zorgt ervoor dat u in bezit komt van een Peugeot 206+. En zo zijn er maandelijks/wekelijks vele prijzen te verdienen.

Hoe kunt u meespelen voor Roodenburg? Ga naar de website www.lvroodenburg.nl en klik op het logo van de Sponsorloterij. De rest vertelt zich vanzelf. Spelen uw collega’s op werk al mee? Verwijs ze naar ons logo. Namens de club hartelijk dank voor uw deelname.


Bekendmaking

De Roodenburg feestcommissie organiseert een feestavond. Met medewerking van DJ Akie, Jeffrey Kuipers en anderen. Het geluid wordt verzorgd door Audio Leiden. Waar? In het clubgebouw van Roodenburg. Aanvang 20.00 uur. Kaarten € 15 per persoon. Wanneer? Zaterdag 29 januari 2011. Kaarten verkrijgbaar bij Bram Florijn, tel. 06-54781579, bij Yvonne, de vrouw van Rob van Zwol, en aan de bar via Dirk v.d. Zwart. Toegang vanaf 18 jaar.


Deze week

Maandagavond was het druk in de Burcht, want zowel Zondagbestuur als Jeugdbestuur waren aan het vergaderen. De laatste zaken m.b.t. het Sint Nicolaasfeest werden besproken.

Dinsdag lag er sneeuw en waren de verwachtingen voor de kaart- en sjoelmiddag niet al te hoog gespannen. Maar juist met dit koude weer bleek dat velen er even tussenuit wilden. De oudere Roodenburger weet steeds beter het clubgebouw te vinden. Samen komen met vrienden, bekenden en een potje klaverjassen. Nakaarten behoort er ook bij. Kees van der voort schoot uit zijn slof. Met 5968 punten was hij de troepen de baas. Volgende week wordt er weer gekaart en gesjoeld. Aanmelden om 13.45 uur. We spelen tot 16.30 uur.

Woensdagavond was de gevoelstemperatuur min 15. Een behoorlijk aantal ouders en kinderen was door de vrieskou gekomen. Sint Nicolaas arriveerde met 3 pieten. Ze hielden de kinderen volop bezig. Er was snoep en chocolademelk. Na afloop was er voor alle aanwezige kinderen een cadeautje.

Op vrijdag was er een interview met Marcel van der Burg in het Leidsch Dagblad. De kop luidde “De Naïviteit moet er uit.” Daarbij doelt de trainer op het feit dat slordige fouten die direct in de 2e klasse worden afgestraft. De coach vertelt ook iets over het feit dat de club geen puntenpot kent, dat spelers gewoon hun contributie moeten betalen. Dat lijkt misschien ook wel naïef, maar als je een grote vriendengroep formeert, gelden er andere waarden dan alles compenseren met geld. Dan zal je spelers in 2020 nog steeds richting Noord zien gaan in het weekend om hun vrienden te ontmoeten. Het sociale aspect speelt daarbij een belangrijke rol, maar daar komen de meesten pas achter als ze wat ouder zijn. In gedachte is Roodenburg straks een club is waar je levenlang lid van bent en blijft. De voorbeelden op de laatste jaarvergadering waarin leden 50-60 en 70 jaar lid zijn van de club, tonen dit aan. Je begint er als jeugdspeler, je bouwt er een groot sociaal netwerk op en je blijft hangen, doet wat terug en het biedt houvast voor de toekomst.


Sint Nicolaas verrast Roodenburg met een bezoek

De kinderen hadden net de chocolademelk op. Het was woensdagavond 18.00 uur toen er opeens op de ramen werd gebonkt. Twee pieten met strooigoed kwamen binnen en verstopten zich. Even later kwam Sint Nicolaas met de hoofdpiet binnen. Hebben jullie mijn Pieten gezien? De jongens wisten het wel, want de pieten waren onder de bar gekropen. Veel kinderen wezen de pieten aan. Hierna namen de Spaanse hoogwaardigheidsbekleders plaats op hun stoelen. Er werden liederen gezongen en voor ieder team van F1 tot en met de mini F wist de Sint precies wat er in het team was gebeurd. “Wie zijn de gebroeders De Boer, wie zijn de keepers van de F2? De sint wilde alles weten.

Alle teams kwamen een voor een naar voren en de trainer van de mini F Michel liet zien hoe je een bal moest hooghouden. De sint ontving tekeningen en tijdens de verhalen waren de Pieten met elkaar bezig. De kinderen hadden ogen te kort om de Goed Heiligman te waarschuwen voor het gedrag van de pieten.

Nadat alle kinderen waren geweest, werden de kinderen een voor een naar voren gehaald om hun cadeau uit de zak te graaien. Een paar kinderen verdwenen in de zak, maar gelukkig mochten Brian en Sermet toch in Leiden blijven. Nadat de Sint was vertrokken, maakten alle kinderen tegelijkertijd hun cadeau open. Een cadeau waarvoor ze naar de speelgoedzaak moeten. Een woord van dank is hier op zijn plaats voor de Sint en pieten en de organisatoren van deze avond (Bert, Saskia, Heidi, Daisy en Amanda).


Geen voetbal dit weekend

De KNVB heeft alle wedstrijden voor zaterdag 4 en zondag 5 december afgelast i.v.m. de slechte terreinomstandigheden.


Zondag 5 december is de kantine gesloten

Omdat er zondag 5 december geen voetbal is en het Sinterklaasfeest is, heeft de kantinecommissie besloten om het clubgebouw op zondag dicht te houden. Zaterdagmiddag is het clubgebouw wel open.


Decemberaanbieding Errea

De kledingcommissie deelt mee dat de decemberaanbieding voor het Errea trainingspak is vervallen. De oorzaak is dat de pakken momenteel niet op voorraad zijn.


Scheidsrechtersaanstelling gaat veranderen

Het bestuur is bezig met het “vrijwilligersmanagement”. Eén groep die iedere week voor de club actief is, zijn de clubscheidsrechters. Er is besloten om de aanstelling van deze scheidsrechters voor de senioren en voor de A-jeugd centraal te gaan aansturen. Dat geldt zowel voor de zaterdag als voor de zondag. Van te voren wordt bekend wie in het weekend welke wedstrijd gaat fluiten. Daarbij streeft het bestuur ernaar om de scheidsrechters te laten rouleren. Dat is goed voor de spelers, dat is goed voor de club. De club kan natuurlijk altijd nieuwe mensen gebruiken die bereid zijn om regelmatig een A-junioren- of seniorenwedstrijd te fluiten. Aanmelden kan bij Bert Lastdrager. Zijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Programma voor woensdag 8 december

Roodenburg 6 - Docos 10: aanvang 20.00 uur


Programma voor zaterdag 11 december

Haaglandia - Roodenburg: 14.30 uur
Roodenburg 2 za - Rijnvogels 3 aanvang: 12.00 uur
Roodenburg 3 - Noordwijk 6: 11.30 uur
Kagia 5 - Roodenburg 4: 14.30 uur
Lisse 6 - Roodenburg 5: 14.30 uur
Voorschoten A2 - Roodenburg A1: 12.30 uur
Quick boys C5 - Roodenburg C1: 10.15 uur
Roodenburg D1 - ROAC D1: 10.00 uur
Boshuizen D1 - Roodenburg D2: 10.00 uur
RCL E 15 - Roodenburg E2: 10.00 uur
Rijnvogels F5 - Roodenburg F3: 9.00 uur


Programma voor zondag 12 december

Hoekpolder - Roodenburg: 14.30 uur
SJC 5 - Roodenburg 2: 10.00 uur
ASC 4 - Roodenburg 3: 12.15 uur
Roodenburg 4 - Boshuizen 3: 11.30 uur
Docos 8 - Roodenburg 5: 14.30 uur
Roodenburg 6 - Boshuizen 4: 14.30 uur 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.