Roodenburg Actueel week 47 2010

 

Komende woensdag 24 november straatvoetbal bij Roodenburg

Woensdagmiddag 24 november is het zo ver. Na jaren van afwezigheid is er weer een 4 tegen 4 toernooi KNVB straatvoetbal. Het toernooi vindt plaats op het kunstgrasveld. Het is een officieel KNVB straatvoetbaltoernooi waarbij teams strijden tegen elkaar en de winnaars van dit toernooi doorgaan naar een regiofinale. De wedstrijden worden gespeeld met vaste teams. Het is dus niet zo dat na het toernooi de beste spelers in een team worden gezet. Het toernooi begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Deelname is mogelijk voor teams met kinderen die geboren zijn in 1998 en 1999 (D-junioren) en kinderen die geboren zijn in 2000 en 2001 (E-junioren). De leider van het team moet minimaal 16 jaar zijn en de club streeft ernaar dat zoveel mogelijk ouders die middag zullen optreden als leider en/of toeschouwer.

Wat zijn de spelregels van het straatvoetbal?

De veldafmeting is 40 meter lang en 20 meter breed. De doeltjes zijn 3 x 1 meter en 2 x 1 meter. Winst levert 3 punten op, gelijkspel 1 punt en bij verlies heb je geen punten. Er kan overal vandaan gescoord worden. Daarbij wordt er gespeeld zonder keepers, dus moet er aanvallend verdedigd worden, zodat ze niet van ver kunnen scoren. Er wordt gespeeld zonder buitenspel. Bij een overtreding volgt een vrije trap en moet de tegenstander op 3 meter gaan staan. Als de bal over de zijlijn gaat wordt het spel hervat met een intrap of een dribbel vanaf de zijlijn. Bij een doelschop wordt het spel vanaf de achterlijn hervat met een intrap of een dribbel. Als de bal via een verdediger over de achterlijn gaat, volgt een hoekschop. Vanuit een spelhervatting kan nooit direct gescoord worden. Bij elke spelhervatting moeten tegenstanders op minimaal 3 meter afstand staan. Bij een handsbal waarmee een doelpunt wordt voorkomen, volgt een strafschop vanaf een punt op 15 meter vanaf het doel waarbij geen keeper in het doel staat.

De organisatie van dit toernooi is in handen van Oguzan Yaizici. Oguzan begon zijn carrière als keeper in de Roodenburg-jeugd. Hij wil graag wat terug doen voor de jeugd uit Leiden Noord, want hij heeft goede herinneringen aan zijn jeugdtijd. En waar wordt er nu echt straatvoetbal gespeeld? Dat is toch op de pleintjes?

Calve is de sponsor van dit landelijk evenement. De winnaars van dit toernooi komen in de finale uit op de Dam in Amsterdam. Spelers die op dit toernooi willen excelleren, moeten goed kunnen samenspelen en over geraffineerde trucjes beschikken. Als je jouw tegenstander wilt verrassen, raden we je aan om een bezoek te brengen aan de website van Calvé straatvoetbal (www.calvestraatvoetbal.nl). Daar staan verschillende trucjes. Bekijk de filmpjes, ga oefenen en laat je trainer je aangeleerde truc zien.

Welke trucjes tref je daar aan?

- de freestyle
- de klem met sleep
- de tippie toe met variatie
- de pirouette
- around de world variatie
- de knie akka met round the World.

Maar als je klikt onder op archief, tref je daar nog veel meer trucs en verhalen van topspelers aan. Wie waren hun idolen? Waarom is het oefenen met je linkerbeen zo belangrijk. Een echte voetballer zet deze website bij zijn favorietenlijst.

Het straatvoetbal is geen panna voetbal. Bij het panna voetbal wil je de directe tegenstander vernederen door hem te poorten. Maar als je daarna de bal kwijt bent, dan ben je niets opgeschoten. Bij 4 tegen 4 gaat het er om dat je in scoringspositie komt en meer doelpunten maakt dan de tegenstander.

De kantine is deze woensdagmiddag open. Wij rekenen op veel supporters en wensen de deelnemers een leuke middag toe. De organisatie van dit toernooi is in handen van het sportopbouwwerk en Roodenburg. Veel kinderen moeten aan sport kunnen doen en op dit toernooi maak je kennis met voetbal.


Tegen wie speel je komende week?

Het wedstrijdprogramma tref je aan op de website van Roodenburg. Klik op wedstrijdprogramma. Op datum krijg je eerst alle thuiswedstrijden te zien en wanneer je naar beneden op deze pagina gaat, kom je de uitwedstrijden tegen. Een andere optie is om in Leiden te kijken op teletekstpagina 383 van Unity FM. Roodenburg heeft daar een eigen teletekstpagina.


Deze week

Hoewel er niet zoveel wedstrijden werden gespeeld, was het vorige zondag behoorlijk druk op het complex.

Maandag had Tycho een spannend verhaal voor de F-trainers. Hij vertelde dat Sint Nicolaas al langs de deur is geweest en dat zijn schoen was gevuld. Bij Roodenburg zal er ook een Sinterklaasfeest zijn. Op woensdagmiddag 1 december bezoekt de Sint na de training van de oude F onze kinderen.

Maandagavond was er vooroverleg over de oprichting van een meisjesgroep. Vier personen willen deze groep gaan trainen en begeleiden en gemikt wordt op de leeftijd 9-11 jaar.

Dinsdagmiddag werd er geklaverjast en gesjoeld. Er groeide wat tussen Bram en Marijke, ze deelden elkaar plaagstootjes uit. We hebben het hier voor de goede orde niet over Bram de Roode, want die bivakkeert in warmere oorden.

Woensdag kregen we bericht van onze kledingcommissie. Zij hebben leuke Sinterklaasaanbiedingen. Lees verder in deze Actueel.

Op woensdagavond speelde de zaterdag 1 een oefenwedstrijd tegen SJC. De wedstrijd erd verloren met 2-1.

Donderdagavond was er een cameraploeg actief op het trainingsveld. Robin van Wieringen werd geïnterviewd, terwijl 24 D-spelers bezig waren met een rondo. Er werden opnames gemaakt voor een van de jeugdprojecten waar Robin mee bezig is. Toen de kinderen de ploeg zagen verschijnen, riepen zij: “Wij komen op de tv.”

Vrijdagavond trainde de zondag op het kunstgras. De selectie was met ongeveer 30 man aan het trainen. Groot scherm aan en het was sfeervol. Vanuit clubgebouw kon men de bewegingen van de spelers volgen en het binnen – en het buitengebeuren leefde.


Decemberaanbiedingen van de Roodenburg kledinglijn

Let op i.v.m. besteltijd loopt de actie van 20 november 2010 tot 12 december 2010

Hieronder de speciaal voor u door Roodenburg samengestelde Sinterklaas en Kerstaanbiedingen. Wilt u iets bestellen? Vul dan het bestelformulier in en mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of geef je bestelling door aan Dennis van der Pluijm of Bert Meijers. Voorwaarde is dat er vooraf wordt betaald op rekening 88089 van l.v. Roodenburg. Vermeld tevens om welk artikel het gaat ( b.v. trainingspak) en je naam.

Decemberaanbieding 1

Roodenburg rugtas junior + gratis eigen naam kind. Normaal € 5 extra = € 27,50, nu kost deze Errea rugtas € 22,50.

Decemberaanbieding 2

Trainingspak junior/senior. Keuze uit special of lys. Normale prijs € 35, als sinterklaascadeau € 30.

Decemberaanbieding 3

Wintermuts + handschoenen. Normaal € 20,-, maar met koud weer op komst voor slechts € 15.

Naast deze aanbiedingen zijn er ook gewone producten uit de kledinglijn te koop. Neem een kijkje in onze vitrinekast. Bestelformulieren treft men aan bij de snoepbar.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Om 9.00 uur waren er veel kinderen op het voorplein. Teams die vertrokken naar uitwedstrijden en de thuisspelende kinderen.

Voor de F-junioren was het een goede zaterdagmorgen. De F1 won de uitwedstrijd tegen Valken F1 , de F2 speelde een goede wedstrijd tegen Docos F3. De wedstrijd ging gelijk op, maar Roodenburg iets meer in de aanval. Vlak voor rust wilde een Docos-speler de bal wegschieten, maar hij kreeg de bal ongelukkig tegen de voeten, waardoor de bal in eigen doel verdween. Docos raakte nog eenmaal de lat, maar de bevrijdende treffer werd gescoord door Helal. De F3, waarin uitsluitend eerstejaars F-junioren speelden, won wederom. Met 1-2 gingen de punten mee naar Leiden.

De E1 speelde thuis tegen Oegstgeest E2, dat even beter combineert dan Roodenburg.

De C1 kwam in de eerste helft door persoonlijke fouten met 3-0 achter. In de tweede helft waren de grotere jongens van Voorschoten sterker en bouwden de voorsprong uit naar 1-6.

Om 12.00 uur werd er op het parkeerterrein een speelgoedwagen door spelers van zaterdag 5 ingepakt. Zou er een speler een Sinterklaassurprise krijgen? Het antwoord was neen, de speelgoedauto, aangeboden door zaterdag 5, was bestemd voor Ricardo Louwrier die vorige week vader is geworden.

De zaterdag 1 kwam in Zevenhoven met 1-0 voor, maar kon de voorsprong niet vasthouden.

Zaterdag 2 stond vijf minuten voor tijd nog met 1-0 voor, maar liet de tegenstander langszij komen. En dit ondanks het feit dat camera’s van TV West achtergrondbeelden maakten tijdens de wedstrijd Katwijk 6 – Roodenburg 2 za.

Zaterdag 3 won de wedstrijd tegen Rijnvogels met 2-3.

Zaterdag 4 en 5 wonnen hun partij.

Roac A1 onder leiding van Rob v.d. Hoorn speelde niet dwingend voor een nummer 3. Roac kwam met 1-0 voor, nadat de linksbuiten ongehinderd met een volley kon inschieten. Bij het begin van de wedstrijd raakte Roodenburg de paal en werd daarna tot 2x toe een ingeschoten bal van Maxim met kunst en vliegwerk gehouden. Na de rust was het vooral Roodenburg dat aandrong. Uiteindelijk bleven de punten op Noord.

Uitslagen 20 november

Zevenhoven - Roodenburg: 3-1
Katwijk 6 - Roodenburg 2: 1-1
Rijnvogels 6 - Roodenburg 3: 2-3
Roodenburg 4 - Noordwijk 11: 6-3
Roodenburg 5 - Oegstgeest 7: 2-0
Roodenburg A1 - ROAC A1: 3-2
Roodenburg C1 - Voorschoten C3: 1-6
Voorschoten D4 - Roodenburg D1: 2-1
Kickers D 3 M - Roodenburg D2: 2-4
Roodenburg E1 - Oegstgeest E2: 0-2
ASC E8 - Roodenburg E2: 5-2
Valken F1 - Roodenburg F1: 2-3
Roodenburg F2 - Docos F3: 2-0
Voorschoten F10 - Roodenburg F3: 1-2


Nieuwe teams in aankomst

Op zondag rolde de bal wederom en als alle wedstrijden gespeeld, zijn er dit weekend 21 wedstrijden gespeeld door Roodenburg-teams. Voor 27 november moeten we jeugdteams opgeven voor de voorjaarsreeks. Wanneer we kijken naar de stand van zaken, gaan we na de winter spelen met een tweede D-elftal. Nu wordt er nog gespeeld met een zevental. Verder zal er een mini F-team beginnen aan competitiewedstrijden en komt er een F4-team bij. Mogelijk wordt dit nog uitgebreid, maar teams worden pas ingedeeld als er voldoende begeleiding is bij de teams (leiders/vervoer).


Het voetbalgebeuren op zondag

De zondag 1 liep zichzelf voorbij en in de laatste minuut ging Graaf Willem VAC met de punten aan de haal. In het zondagbestuur zit een Marokkaanse dame, Fouzya Kassi, en zij vroeg zich het laatste kwartier van de wedstrijd af waar de stopperspil was. Bij Roodenburg wilde iedereen mee om de overwinning te forceren, ondertussen liepen alle aanvallend ingestelde spelers elkaar meer in de weg.

Bij zondag 2 hetzelfde euvel. Ook hier wilde men meer i.p.v. het controleren van een wedstrijd en daardoor kon MMO 2 na een 3-1 achterstand nog terugkomen op 3-3.

Het derde en vijfde team verloren, terwijl de wedstrijd van Roodenburg 4 net als vorig jaar tegen Teylingen 4 werd gestaakt.

Zondag 6 speelde een moeizame wedstrijd, maar won wel.

De dames hadden personele problemen, waardoor het team verder gaat als trainingsgroep.

Uitslagen van zondag 21 november

Roodenburg - Graaf Willem VAC: 1-2
Roodenburg 2 - MMO 2: 3-3
Roodenburg 3 - Docos 3: 2-5
Teylingen 4 - Roodenburg 4: gest
Roodenburg 5 - Foreholte 7: 2-5
Docos 9 - Roodenburg 6: 2-4


Maandagavond 22 november ouderbijeenkomst jonge F

Overleg met de ouders van de F3 en de ouders van de nieuwe F. Aanvang 20.00 uur in het jeugdhonk. Op het programma staat het formeren van een F4-team.


Eerste teams spelen thuis

Komend weekend spelen de beide standaardteams thuis. Bij het bezoeken van het zaterdagteam moet u de lidmaatschapskaart meenemen. Dan kan men gratis deze wedstrijd bekijken.

Zaterdag 27 november inhalen

Roodenburg za 1 - Duno 1: aanvang 14.30 uur

Zondag 28 november inhalen

Roodenburg zo 1 - Zoetermeer: aanvang 14.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.