Roodenburg Actueel week 46 2010

 

Digitaal clubcontact met de leden

Deze week werd Roodenburg geconfronteerd met het verdwijnen van veel e-mailadressen en heeft het veel tijd gekost om zaken te herstellen. Op donderdag zijn gelukkig veel oude verzendlijsten weer teruggevonden, maar ondertussen hebben verschillende nieuwe personen zich aangemeld om de Roodenburg Actueel in hun mailbox te mogen ontvangen. Wij hopen dat alle e-mailadressen nu weer in de adressenlijst staan. Ontvangt u Roodenburg Actueel niet meer of wilt u ook wekelijks de Roodenburg Actueel ontvangen, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de vorige Roodenburg Actueel werd al aangegeven dat elk nadeel een voordeel kan hebben. De vraag die toen gesteld werd, is: hoe verloopt nu het digitale contact tussen club en de leden?

De website is daarbij het uithangbord voor de club. Hierin staat heel veel algemene informatie en van leden van de Commissie Goed Gedrag kregen we het advies om in de Actueel melding te maken van het bestaan van de website en de content die daar te vinden is. U kunt veel algemene informatie vinden op www.lvroodenburg.nl.

Eén van de zaken die altijd raadpleegbaar is op de website, zijn de komende wedstrijden. Wie op Wedstrijdprogramma klikt, krijgt eerst alle thuiswedstrijden voor de komende weken te zien. Die beginnen met eerst Roodenburg en daarna de tegenstander. Na alle thuiswedstrijden komen de uitwedstrijden. Die beginnen met de clubnaam van de tegenstander en daarna de naam van Roodenburg. Bij uitwedstrijden moet men minimaal een uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn, omdat er nog gereisd moet worden naar het veld van de tegenstander.

De Roodenburg Actueel wordt verstuurd naar de leden. Het is een soort elektronische weekbrief met daarin veel informatie voor de leden. Op zondagavond zitten veel leden op dit bericht te wachten en het initiatief ligt bij de club. Wie zijn mailbox opent en geïnteresseerd is in de club zal het bericht lezen. De Actueel is vooral gebaseerd op persoonlijke ervaringen en omvat zeker niet alle informatie van de club.

Wat er in het bestuur wordt besproken en wat voor de leden interessant is, treft u over het algemeen niet aan in de Actueel. Een optie voor bestuursmededelingen is de website. Maar wat tegenwoordig in is noemen we een “blog”. Het zou leuk zijn om een bestuurders-blog te kunnen lezen, net zoals bij Rijnsburgse Boys. Iedere twee weken een verhaal van een bestuurder aan de leden, waarin hij vertelt waar het bestuur zich mee heeft bezig gehouden.

Het verdwijnen van veel e-mailadressen brengt ook tot de conclusie dat er e-mailbestanden moeten worden bewaard op meerdere plekken. Gaat er dan wat mis, dan zijn er schaduwbestanden. Een andere conclusie is dat er nogal wat adressen vervuild zijn. Ieder adres dat op een of andere manier niet werkt, betekent dat het contact tussen de club en de leden is verbroken. Bij het natrekken van de adressen zijn er verschillende fouten op die manier hersteld.

Naast grote bestanden moet er verder ruimte zijn voor kleine nieuwsgroepen, zoals bijvoorbeeld een distributielijst, gemaakt door de leider van een jeugdteam. In het begin van de week stuurt hij een e-mail naar alle ouders/spelers van zijn/haar team. De begeleiding geeft aan tegen wie er komende zaterdag wordt gespeeld. Bij een uitwedstrijd geeft hij er een routebeschrijving bij. Het vergroot het contact met de ouders. Om distributielijsten te kunnen aanmaken moeten alle ouders die e-mail hebben, bekend zijn bij de club en de leider. En omdat we nog niet alle adressen hebben, zullen we hier een inhaalslag moeten maken. Een woord van dank is hier op zijn plaats aan verschillende personen die data hebben aangeleverd. De Jeugdafdeling, zaterdag 2 en 3 en zondag 3 stuurden hun digitale spelerslijst toe ter verwerking.

Het grote e-mailbestand is niet alleen voor het contact tussen leden en de club. Voor sponsors zijn er mogelijkheden om zich te profileren. Daarbij zal het databestand nooit ter beschikking worden gesteld aan derden. Commerciële berichten lopen altijd via de club. In dat verband was er vorig jaar een Sinterklaasactie van Errea en een voor een zorgpolis van Zorg en Zekerheid. Het nadenken over nieuwe acties waarbij zowel sponsors als leden voordeel hebben, is uitdagend. Wie kopt die in?

Terugkijkend is er dus werk aan de winkel. Digitaal contact gaat niet automatisch. De voorwaarden moeten in orde zijn. Een verkeerd teken en het contact is weg. Zo ver mag het niet komen.


Deze week

De eerste dagen van de week was het rustig weer en bezochten veel kinderen de training. Dinsdagmiddag ontvingen wij een aantal organisaties die zich bezig houden met de begeleiding van maatschappelijke stages.

Donderdag waren onze buren van Overrhijn overdag te gast.

Donderdagavond was er een attractie in een puntzak. De kok was weer creatief bezig en een Roodenburger laat zich graag verrassen.

De geplande bekerwedstrijden gingen niet door.

Zaterdagmorgen kwam Aart Arnoldus binnen. Recent was mevrouw Van der Nat uit Groningen overleden. Hij had een boek gevonden over het 40-jarig bestaan van de club. De heer Van der Nat was geen onbekende van Roodenburg. Het was een van onze trouwste supporters die vroeger werkzaam was bij het Leidsch Dagblad. Jaarlijks schonk de inmiddels overleden heer Van der Nat via Henk Uiterdijk een wedstrijdbal aan de jeugd. Dit geschonken boek is met dank aangenomen en herinnert ons aan een Leidenaar die op grote afstand betrokken was met de club.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

Niet alle wedstrijden konden doorgaan. De A1 speelde een uitwedstrijd tegen SJZ A1. De wedstrijd ging gelijk op, maar een bepaald moment kon SJZ toch via de as van het veld doorkomen. Tien minuten voor tijd werd besloten om niet af te wachten en werd er met 4 spitsen gespeeld. SJZ kreeg de ruimte om de marge te vergroten, maar liet de kansen liggen. Roodenburg drukte Sint Jan terug naar eigen doel en in de achterhoede van SJZ ontstond onrust. De A1 kreeg loon naar werken. Vlak voor tijd werd de gelijkmaker aangetekend. De eindstand werd 2-2.

De F1 stond in de rust met 2-0 voor tegen koploper Oegstgeest F1. Vlak voor tijd moest de ploeg zich toch nog gewonnen geven, maar onze F speelt met 9 kinderen en het belangrijkste is dat die kinderen aan voetballen toekomen. Dat is nog weleens een probleem met ouders. Ouders denken vaak zwart-wit. Een nederlaag betekent dat de kinderen en de trainers er niets van kunnen, alleen het zoet van de overwinning smaakt. Maar dat is dan een gedachte bij ouders, jonge kinderen beleven een wedstrijd vooral als een spannende gebeurtenis.

De E2 wist net als de A1 een achterstand om te buigen in een gelijkspel en de F3 wist na het gelijke spel van de vorige keer nu te winnen.

Uitslagen van zaterdag 13 november

VVSB 3 - Roodenburg 4: 1-2
Kagia 3 - Roodenburg 5: 4-1
SJZ A1 - Roodenburg A1: 2-2
Wassenaar C1 - Roodenburg C1: 3-0
Roodenburg D2 - Voorschoten D12M: 1-2
Roodenburg E2 - Docos E7: 4-4
Roodenburg F1 - Oegstgeest F1: 2-3
Blauw Zwart F3 - Roodenburg F2: 7-0
Roodenburg F3 - Quick Boys F9: 6-2


Roodenburg krijgt certificaat Normen en Waarden

Woensdag 3 november kreeg Roodenburg het certificaat “Normen en Waarden” uitgereikt tijdens een KNVB-bijeenkomst over normen en waarden in Rotterdam. Omar Maisse van de Commissie Goed Gedrag nam het certificaat in ontvangst. Dit kan gezien worden als een beloning voor de inzet van ons allemaal: spelers, kader en toeschouwers. We kunnen hier trots op zijn. Dit moet een stimulans zijn om ons op positieve wijze te blijven laten zien op de velden in Leiden en omstreken. Blijf je ervan bewust dat je altijd het visitekaartje van Roodenburg bent.


Nieuwe vrijwilligers

Deze week hebben we weer een aantal nieuwe vrijwilligers mogen begroeten. Jessine, speelster van het damesteam, en Amanda, moeder van een F3-speler, hielpen op zaterdagmorgen achter de snoepbar. Cees heeft aangegeven om Lucas te helpen bij de begeleiding van de C1. Marouan speelt in de C1 en wil helpen bij de training van de F. Anass en Abdul hebben zich opgegeven om wedstrijden van de F-junioren te fluiten. Tot slot heeft de Commissie Goed Gedrag twee nieuwe commissieleden kunnen begroeten. Samira en Renee nemen de plaatsen van Bert en Maarten over. Wij heten deze 8 nieuwe vrijwillig(st)ers van harte welkom bij de club.


Roodenburg blijft een erkend leerbedrijf

Velen weten het niet, maar Roodenburg is een erkend leerbedrijf voor leerlingen van niveau 3 en 4. Daarbij moet men denken aan leerlingen van Sport en Bewegen (MBO leerbedrijf). Het zijn leerlingen die ook iets zelfstandig kunnen doen en dat heb je nodig als je bij de club aan de slag wilt. Want naast het lesgeven aan voetballers, doe je veel ervaring op met het begeleiden van spelers. De omgeving waar je het trainersvak leert, is “uitdagend”. Bij Roodenburg hebben we plaats voor maximaal 2 leerlingen. Heb je interesse en behoor je tot niveau 3 en 4, neem dan contact op met de club. Dit kan via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Het voetbalgebeuren op zondag

De hele dag regen en om 12 uur was er een herkeuring van het veld van Leidsche Boys. De zondag 1 toog naar de Vliet, maar de scheidsrechter van dienst vond het toch onverantwoord om te spelen. Nadat de wedstrijd was afgelast ,ging de groep terug naar Noord. Een training stond op het programma, maar het kunstgrasveld was overvol met wijkteams. De andere optie was kijken naar AZ-Ajax en zo’n 60 man waren getuige van deze wedstrijd in het clubgebouw. De dames gebruikten de zondag voor een training en slechts een wedstrijd ging er door.
Zondag 5 speelde tegen GHC 1 op de Vliet. Uitblinker van Roodenburg was Willem Ruis. Hij scoorde koppend in eigen doel, waardoor de zondag 5 de punten moest laten liggen aan de Vliet. De kopbal sloeg in als een bom, want onze Willem werd node gemist bij de derde helft in de kantine.

Uitslag zondag 14 november

GHC 1 -Roodenburg 5: 5-3
Overige wedstrijden afgelast.


Wedstrijdprogramma zaterdag 20 en zondag 21 november

Tegen wie spelen we komende week?

Ga naar de website van Roodenburg (www.lvroodenburg.nl). Klik op de rubriek wedstrijdprogramma. Let op de datum en als Roodenburg eerst wordt genoemd, speel je een thuiswedstrijd. Na alle thuiswedstrijden scroll je door en kom je bij de uitwedstrijden. Zorg dat je een uur voor aanvang van iedere wedstrijd aanwezig bent.


Inleveren formulier Sinterklaasfeest

De ouders van de kinderen van mini F, ukken en de F-junioren kunnen deze week nog het formulier inleveren, zodat de kinderen die lid zijn van de club, kunnen deelnemen aan het feest van de Goed Heiligman.


Volgende week woensdag: straatvoetbal

Diverse teams hebben zich al ingeschreven voor het 4 tegen 4 toernooi dat volgende week woensdag zal plaatsvinden. Het toernooi begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Het toernooi is bestemd voor kinderen die geboren zijn in 1998 en 1999 (D-junioren) en in 2000 – 2001 (E-junioren). Digitale informatie over het toernooi is te verkrijgen bij Oguzan Yazici (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Schrijf deze week in, want er zijn al veel teams binnen.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.