Roodenburg Actueel week 42 2010

 

Het lidmaatschap van Roodenburg (2)

In het vorige bericht is aangegeven wat een vereniging is en wat motieven zijn om lid te worden van een voetbalclub. Het is zo vanzelfsprekend, maar laten we teruggaan naar het prille begin.

De oorsprong van de vereniging lag bij een paar mensen die iets met elkaar deelden en zich daarop verenigden. In hun vrije tijd wilden zij voetballen en daarom richtten zij een club op. In de eerste levensjaren van een vereniging zijn alle leden zeer nauw betrokken bij het wel en wee van de club, iedereen voelt zich eigenaar. Natuurlijk is er een bestuur nodig en daarom werd er een voorzitter, €een secretaris en een penningmeester benoemd. In het begin was ieder lid zeer nauw betrokken bij het wel en wee van de club en de club had maar een doel: voetballen.

In 1929 deed de club met 2 teams mee aan de competitie. In 1930 waren er 3 seniorenteams. En wanneer een club groeit, als er meer leden komen, ontstaan er nieuwe activiteiten. Bij Roodenburg kwam er naast het voetballen een afdeling atletiek. En in 1931 kwam er een jeugdafdeling bij waar zich 24 jongeren voor hadden opgegeven.

Een paar jaar geleden was Roodenburg op sterven na dood en eigenlijk zijn we toen opnieuw begonnen als club. We begonnen opnieuw in de 5e klasse. Na een jaar begon de club weer te groeien en ontstonden verschillende groepen leden. Er was iets wat de nieuwe leden aansprak. Een groep wilde bij Roodenburg spelen omdat ze dan een boegbeeld zouden zijn voor de buurtjeugd. Andere kozen voor de goede accommodatie en de prettige tijd om thuiswedstrijden te spelen. De een wilde er bij horen, de groep ASC-ers gaf ons duidelijk steun door op donderdag te komen trainen. En zo waren er meerdere groepen die het helemaal zagen zitten.

Doordat er meer betrokken leden kwamen, moesten taken worden opgepakt en op elkaar worden afgestemd. In dat proces kwam er een zaterdagbestuur, een zondagbestuur en een jeugdbestuur. En het ontstaan kon alleen maar door de clubcultuur. Heel veel leden hebben een nauwe band met de club omdat ze er vroeger hebben gespeeld en wat wilden terugdoen. En doordat de organisatie steeds sterker wordt, ontstaat groei. En van groei komt verdere groei. En bij verdere groei ontstaan weer nieuwe initiatieven.

Het maken van een presentatiegids, de familiedag, de medewerkersmiddag, de kledinglijn, de aftrapdag, de clubavond op vrijdag en de start van het meisjesvoetbal zijn een aantal van die zaken die door een groot aantal mensen zijn of worden ondernomen.

Inmiddels is Roodenburg als club weer volledig op de kaart, maar het is het nu zaak dat de club een voedingsbodem blijft voor nieuwe initiatieven en voor creatieve ideeën. Bij Roodenburg lopen nog genoeg mensen rond die lef hebben. Die zich afvragen, als ze nou dit eens zouden doen... Maar wordt dit gehoord? Wanneer men een idee heeft, twijfel dan niet en stuur een e-mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schiet een bestuurslid of jeugdbestuurslid aan.

Een andere manier om kenbaar te maken dat men betrokken is bij de club is het bezoeken van de algemene jaarvergadering. Maandag 25 oktober, aanvang 20.15 uur, is deze vergadering. Leden of ouders van jeugdleden die willen weten hoe de club er financieel en sportief voorstaat, kunnen deze vergadering bezoeken. De agenda voor deze vergadering staat in deze Roodenburg Actueel.

U wordt aangeraden om deze vergadering te bezoeken. Als is het alleen maar voor uw maatschappelijke vorming. Men komt veel meer te weten hoe de vereniging, in dit geval Roodenburg, is georganiseerd.


Straatvoetbaltoernooi voor alle F-junioren

Die dag zijn er geen wedstrijden voor onze pupillen. Op zaterdag 23 oktober organiseren wij een 4 tegen 4 toernooi voor alle F-junioren die geboren zijn in 2002 en 2003. Het toernooi begint om 10.00 uur en het duurt tot ongeveer 12.00 uur. Het is een intern toernooi waar kinderen en hun vriendjes zich voor kunnen opgeven. Dat doen ze een half uur voordat het toernooi begint en de teams worden geloot. Vriendjes die ook in 2002 en 2003 geboren zijn mogen meedoen. Wij rekenen erop dat de ouders van F deze ochtend meehelpen bij het toernooi. Kantine, teamleider of teamleidster. Het gaat er om dat de kinderen een leuke ochtend hebben. Voor de E- en D-junioren is er wel een echt straatvoetbaltoernooi. Die wordt op woensdag 17 november gespeeld. Dit toernooi wordt gespeeld met vaste teams en de winnaars gaan verder naar de regiofinales.


Deze week

De eerste dagen van de week was het rustig weer en dat was een uitstekende gelegenheid om technisch-tactisch te trainen. Kinderen hebben meer aandacht, de omstandigheden zijn optimaal. Veel kinderen bezochten de trainingen.

Dinsdagavond zagen we onze pupil Diego van Zelst aan de hand van Joris Matijssen het veld van de Arena betreden. Diego escorteerde de spelers van het Nederlandse en Zweedse elftal. Een geweldige ervaring en hij en zijn ouders waren ook getuige van een spetterende pot voetbal.

Donderdag waren er op het trainingsveld 9 jeugdtrainers bezig met 6 verschillende groepen. Er werd enthousiast getraind en steeds meer kinderen zie ik waren te zien bij de groepen. De begeleiding voor de komende E3 is gevonden en dat is een van de voorwaarden om een team te laten deelnemen aan de competitie.

Zaterdagmorgen gingen bij Roodenburg alle wedstrijden door en was het een drukte van jewelste. Het koude weer lokte velen richting clubgebouw voor warme koffie en verse bruinenbonensoep. De financiële commissie vergaderde ter voorbereiding van de jaarvergadering. In het clubgebouw stond een nieuwe wijnkoeler. De witte wijn en rosé dienen koel te worden geserveerd. Het bockbierseizoen is begonnen. Met een groot rond glas stonden de liefhebbers te genieten. Het nieuwe bockbier wordt vergeleken met de nieuwe haring.Ieder zijn smaak.


Roodenburg pupil bij Nederland-Zweden

De foto van Diego van Zelst, staande voor Joris Mathijssen.


Het voetbalgebeuren op zaterdag

De jeugdcoördinator van Roodenburg was eens een zaterdagmorgen niet op Noord, maar bij GHC om de F1 te bekijken. Een interessante wedstrijd, waarbij Roodenburg wel kansjes kreeg, maar met 3-0 verloor.

De C1 miste duidelijk een keeper, want een gelijkspel zat er in.

De D2 morste punten tegen de meiden van FC Lisse. .

E1 kon het niet bolwerken, maar F2 bleek meer in huis te hebben dan de F3 van UVS.

In de wedstrijd van Rijnvogels F7 – Roodenburg F3 moest een van de Roodenburg-spelers, Anass Errabt, naar het ziekenhuis, omdat hij ongelukkig in aanraking was gekomen met de doelpaal.

De zaterdag 1 was duidelijk een maatje te klein voor tegenstander Lyra.

Op Noord wonnen zaterdag 4 en 5 hun wedstrijd.

De 2e wedstrijd die aandachtig werd bekeken, was de A1 tegen Leiden A1. Na een paar minuten kwam Roodenburg A1 op voorsprong via Yussef Harroui. De kans op 2-0 lag voor het oprapen. Leiden reageerde door de backs te wisselen van plaats, maar het leed was al geschied. In de tweede helft rondde Maxime Bukuru een steekpass af. Leiden krijgkreegt de kans op 2-1, maar miste een penalty en wist aan het eind van de wedstrijd nog terug te komen tot 2-1. Voor Roodenburg A1 waren het belangrijke punten, want na 2 nederlagen volgden er 2 overwinningen.

Op zaterdagavond was het voetbal nog niet afgelopen. Tot zonsondergang was de buurt actief. Om 18.00 uur aren er nog 45 man op het kunstgras en werd er een balletje getrapt. Wel bleek dat er een aluminium doel moet worden gelast, want met zoveel groepen wordt er wel eens met een doeltje geschoven.

Uitslagen zaterdag 16 oktober

Lyra - Roodenburg: 3-1
Valken 68 3 - Roodenburg 2 : 3-3
Katwijk 8 - Roodenburg 3: 4-3
Roodenburg 4 - Lisse 5: 4-2
Roodenburg 5 - RCL 7: 5-2
Roodenburg A1 - Leiden A1: 2-1
Roodenburg C1 - ARC C5: 1-3
Docos D3 - Roodenburg D1: 0-1
Roodenburg D2 - FC Lisse D9M: 3-3
Roodenburg E1 - ASC E3: 1-2
RCL E15 - Roodenburg E2: afg
GHC F1 - Roodenburg F1: 3-0
Roodenburg F2 - UVS F3: 4-2
Rijnvogels F7 - Roodenburg F3: 9-0


Let op: de algemene ledenvergadering

Het lidmaatschap biedt de leden de mogelijkheid om de jaarvergadering te bezoeken. Die vindt plaats op maandag 25 oktober om 20.15 uur. U komt toch ook als lid?


Het voetbalgebeuren op zondag

Prachtig voetbalweer en veel thuiswedstrijden. Om 10.00 uur begon het 5e. Het was jaren geleden dat deze mannen zo vroeg uit bed moesten, maar hun opstaan werd beloond. Ze wonnen met 2-1.

Daarna speelde het 2e team. De wedstrijd eindigde in 7-0 voor Roodenburg. Veel senioren die bij VVSB voetballen, kiezen tegenwoordig voor de zaterdag.

Uitblinker bij zondag 2 was de creatieve Khalid Elfakih. Hij was verantwoordelijk voor 3 assists en een afgekeurd doelpunt. Ingewijden van zondag 2 vragen zich af wanneer hij bij zondag 1 zijn kwaliteiten mag tonen. De trainers Ramon en Nourdin gaan hier gelukkig over.

Zondag 3 verloor thuis nipt van Teylingen 3 en de dames maakten een uitslag die niet in de boeken mag. Het was boven de 10.

De zondag 4 speelde een leuke wedstrijd aan de Vliet, maar moest de punten daar ook laten.

Zondag 1 won van Juventas. De ploeg kwam met 1-0 achter, wist een ruststand te bereiken van 2-1, liep uit naar 3-1, wanneer Juventas 3-2 maakte, kreeg de ploeg het toch nog moeilijk. Juventas is een ploeg met veel allochtone spelers. Na de wedstrijd wilden ze eigenlijk direct naar huis, maar toen bleek dat er halal werd verkocht, bleef de hele groep hangen. Tot tegen half zes was het een drukte van jewelste in de keuken en waren de broodjes inmiddels vervangen door boterhammen.

Uitslagen zondag 17 oktober

Roodenburg - Juventas: 3-2
Roodenburg 2 - VVSB 4: 7-0
Roodenburg 3 - Teylingen 3: 3-4
Leidse boys 2 - Roodenburg 4: 3-2
Roodenburg 5 - Rijnland 3: 2-1
SJC 13 - Roodenburg 6: 2-8
Roodenburg Da1 - SVLY Da2: heel hoog!


Komende week

Er is slechts een beperkt programma. Dit komt door de herfstvakantie.

Programma zaterdag 23 oktober

Roodenburg 4 za - van Nispen 1: aanvang 12.00 uur
Mogelijk komen hier nog wat oefenpartijen bij.
Straatvoetbaltoernooi alle F-junioren: aanvang 10.00 uur
Mini F speeluur: aanvang 9.30 uur

Programma zondag 24 oktober

Veel inhaal
Roodenburg - Zoetermeer: aanvang 14.30 uur
Roodenburg 2 - RKAVV 4: aanvang 11.00 uur
Roodenburg 3 - Lugdunum 1: aanvang 12.00 uur
Docos 7 - Roodenburg 4: aanvang 14.30 uur
Roodenburg 6 - Docos 10 : aanvang 14.30 uur

Programma woensdag 27 oktober

Volgende ronde beker
Oudewater - Roodenburg: aanvang 20.00 uur


Bestuursmededeling in aansluiting op verhaal om de algemene ledenvergadering volgende week maandag te bezoeken

Aan alle leden van L.v. Roodenburg en andere belanghebbenden.

Bij deze nodigt het bestuur u ten tweede male van harte uit de Algemene Leden Vergadering (ALV) bij te wonen, welke zal worden gehouden op maandag 25 oktober a.s. Zoals gebruikelijk wordt de ALV gehouden in onze kantine. De ALV begint om 20.15 uur, maar houdt u rekening met het “Leidse kwartiertje”.

Alle leden van Roodenburg hebben toegang tot de ALV, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen spelende en niet-spelende leden. Zij hebben allen stemrecht.

Jeugdleden worden èn bij de ALV èn bij de stemmingen vertegenwoordigd door hun ouders of verzorgers. Andere belanghebbenden als donateurs zijn eveneens van harte welkom. Zij hebben wel spreekrecht, maar geen stemrecht.

De agenda van de ALV:
1. Opening.
2. Mededelingen en ingekomen post.
3. Vaststellen van de agenda.
4. Verslag van de vorige ALV van 7 juni 2010.
5. Jaarverslag van het seizoen 2009 - 2010.
6. Financieel verslag.
Verslag van de kascontrolecommissie.
7. Verslagen uit geledingen en commissies.
8. Huldiging van jubilarissen.
9. Vertrek van bestuursleden en verkiezing van komende bestuursleden; verkiezing van leden van de kascontrolecommissie.
10. Begroting.
11. Organisatie van en rond Roodenburg.
12. Toekomstvisie.
13. Wat Verder Ter Tafel Komt (WVTTK).
14. Rondvraag.
15. Sluiting.

Verklaring inzake de verkiezing van bestuursleden:
Aftredend en niet-herkiesbaar zijn:
Fer van Kampen (was voorzitter zaterdagafdeling)
Nouri Essaoui (was voorzitter zondagafdeling)
Xander Hartevelt (was voorzitter jeugdafdeling).

Het bestuur stelt de volgende kandidaat voor als bestuurslid:
Bert Lastdrager voorzitter zondagafdeling.

Het bestuur maakt bekend dat tijdelijk tot het bestuur is toegetreden:
Maarten van Geffen interim jeugdvoorzitter
Voor de functies van jeugd- en zaterdagvoorzitter bestaan dus vacatures.

Mocht u kandidaten willen of kunnen aandragen, neem dan vooraf aan de ALV contact op met de secretaris (06-44854599) of stel uw kandidaat voor t.t.v. de ALV.

WVTTK: Onder dit item bent u, lid van Roodenburg, in staat een onderwerp ter bespreking aan te dragen, waarover in de ALV een besluit dient te worden genomen. U kunt een WVTTK-onderwerp als volgt aandragen bij de secretaris. U zet het te behandelen onderwerp op papier en vermeldt uw naam als opsteller daarbij. De indiening van dit onderwerp dient bekrachtigd te worden door minimaal vier andere leden van Roodenburg die daartoe hun naam en handtekening plaatsen bij het te behandelen onderwerp. Dit WVTTK-onderwerp dient u in bij de secretaris met als uiterste aanbiedingsdatum zondag 17 oktober a.s. Een vooraankondiging per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) is van harte welkom.

Uitgebreid 14 oktober 2010
Ger van Gemert, secretaris.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.