Roodenburg Actueel week 39 2010

 

De minidoelen van Piet

Wie kent ze niet? De minidoelen van Piet. De witte doeltjes op het kunstgrasveld, stevig en prachtig trainingsmateriaal. We zijn er al weer aan gewend. Piet heeft ze als vrijwilliger gemaakt in zijn vrije tijd en nu worden ze door menigeen gebruikt. De jeugd uit de buurt, de scholen, de brandweer en natuurlijk Roodenburg zelf. Dagelijks vinden er partijtjes plaats en dan komen deze doelen als er met kleinere groepen wordt gespeeld zeer van pas. Op donderdagavond trainen er meerdere seniorengroepen tegelijkertijd. Door gebruik te maken van de doelen van Piet kunnen er 4 kwartvelden worden uitgezet. En de mini F gebruikt de doelen voor het spelen van competitiewedstrijden.

Om de doelen goed te houden, moet iedereen erop toezien dat de doelen niet dienen als zitplaats om naar wedstrijden te kijken of als klimtoestel. Lukt dit, dan hebben wij nog jaren plezier van deze doelen.

Zoals u boven hebt gelezen worden de doelen vaak uitsluitend gebruikt voor het partijtje. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Minidoelen bij de techniektraining

Minidoelen zijn bijzonder geschikt voor de techniektraining; een doelpunt gemaakt met de binnenkant voet. Het kleinere doel zorgt ervoor dat de bal zuiver moet worden getrapt en dat doen spelers met de binnenkant voet. Wanneer de spelers onder druk moeten afronden, kan men denken aan partijvormen drie tegen drie of vier tegen vier op doeltjes zonder keeper. Afronden uitsluitend direct geeft al heel wat problemen omdat de speler vaak snel moeten beslissen. Er zijn immers tegenspelers die ook meedoen.

Minidoelen bij de tactiektraining

Minidoelen zijn goed inzetbaar om bepaalde tactische elementen te trainen. Wanneer men de doelen ver uit elkaar zet, kan men oefenen met het verplaatsen van het spel. Doelen die ver uit elkaar staan, dwingen spelers verder om de bal sneller over te spelen. De crosspass is dan het middel om de bal van de ene kant van het veld naar de andere kant over te zetten. Het duel 1 tegen 1 tussen 2 doelen is een andere vorm waarbij we minidoelen kunnen inzetten. Duelleren, dribbelen en daarna scoren vinden spelers altijd een leuke bezigheid. Beter zijn dan je tegenstander geeft zelfvertrouwen.

Minidoelen en conditietraining

Conditie is een ruim begrip. Uithoudingsvermogen, snelheid, coördinatie en kracht zijn factoren die de lichamelijke toestand van een speler bepalen. Een voorbeeld om de coördinatie te trainen is de volgende: een trainer of speler staat met ballen naast een minidoel. Voor dit doel leggen we een snelheidsladder neer. De spelers voeren diverse loopopdrachten uit over de ladder en werken daarna direct een aangespeelde bal van de trainer af op een minidoel. Het zijn maar een paar ideeën, maar het geeft wel aan hoe belangrijk deze doelen zijn als trainingsmiddel.

Volgende maand gaan we op een zaterdag een straatvoetbaltoernooi doen, de doelen zullen wij zeker gebruiken.


Deze week

Er vinden deze week veel commissievergaderingen plaats. Op maandagavond zijn Zondagbestuur, Jeugdbestuur en de Commissie Goed Gedrag in de weer. De Commissie Goed Gedrag waakt over de normen en waarden van de club. Een directe rode kaart betekent dat de overtreder zich op maandag moet verantwoorden bij deze commissie, want Roodenburg wil een zo net mogelijke club zijn en het kan geen kwaad om ongepast gedrag met de leden te bespreken.

Dinsdag is er een delegatie uit Buffalo City (Zuid-Aftrika) op werkbezoek. Trainer Robin verzorgt een diapresentatie namens het jongerenwerk in de bestuurskamer. Engels is daarbij de voertaal en het gaat over playgrounds in de stad. Het aantal deelnemers van de kaartmiddag stijgt nog steeds. Datzelfde geldt voor het aantal meisjes dat komt trainen.

Dinsdagmiddag belt Co vanuit het ziekenhuis. Met succes is zij geopereerd aan haar heup en de komende maanden zal zij de bestellingen voor de keuken niet kunnen opnemen. Wij wensen haar een voorspoedig herstel toe.

Wanneer u dit leest, merkt u dat Roodenburg een multifunctionele club is geworden waar meerdere activiteiten tegelijkertijd voor de wijk in relatie met recreëren plaatsvinden. Het elkaar treffen op het sportpark moet daarbij het uitgangspunt zijn.

Op woensdagmiddag zijn er wederom twee activiteiten. Door het mooie weer komen er veel kinderen spelen. In de kantine is er een beamerpresentatie van de woningbouwverenigingen. Met medewerkers worden de nieuwbouwplannen in Leiden Noord besproken en vervolgens maakt de groep een wijkwandeling. Hun middag wordt afgesloten op het terras, waar ze inmiddels kunnen genieten van de training van de jeugd en de brandweer.

Woensdagavond is de reguliere vergadering van het Zondagbestuur. Men neemt dan de organisatie door voor de komende zondag. Met in totaal 7 seniorenteams moeten zij nog meer regelen dan de zaterdagmensen.

Donderdag zijn er lichtflitsen, maar het onweer zet niet door. Een zevental jeugdtrainers is deze avond bezig met de E-, D- en A-junioren. De trainers werken oefeningen af die vorige week zijn besproken in het trainersoverleg. De trainers hebben een uitdaging. Hoe maken we deze spelers beter? Donderdagavond zijn de mensen van de Sponsorcommissie in de weer.

Vrijdagavond wordt de aftrapbijeenkomst van F-trainers bij Foreholte bezocht. Wij zijn met 4 trainers en krijgen een demonstratie waarbij spelers intensief met voetbal bezig zijn. Vrijdagavond is om 22.00 uur nog het Roodenburg clubgebouw open en kijken spelers van zondag 1 en toeschouwers naar een wedstrijd van de Jupiler Divisie. Het is de clubavond van de zondag en de komende weken wordt getracht aan deze avond meer invulling te geven.


Het voetbalgebeuren

Zaterdag moet de F1 wederom vroeg naar Koudekerk. F1 en F2 verliezen, F3 weet een punt te behalen aan de Kempenaerstraat. Beide E-teams winnen voor het eerst en dat geldt ook voor de beide D-teams. De C1 staat met de rust met 4-0 achter, er wordt een eindsprint ingezet en uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 3-5.

De A1 verliest in een leuke wedstrijd van Lugdunum A1. Scheidsrechter Johan van Wieringen heeft geen onvertogen woord gehoord en leidt deze derby soeverein.

De zaterdag 1 komt uit Monster terug met een knappe 1-3 overwinning. De thuisclub gaat slecht om met de kansen en volgens de website van Polanen schiet Roodenburg drie keer raak uit vijf verkregen kansen.

Op Noord wordt de tegenstander van de zaterdag 4 van de mat getikt met 15-1 en het vijfde schopt er deze middag eveneens 5 in. Laat in de middag wint zaterdag 2 voor de tweede keer. Ditmaal worden de punten meegenomen uit Voorschoten.

Uitslagen zaterdag 25 september

Polanen - Roodenburg: 1-3
Voorschoten 4 - Roodenburg 2: 1-3
Valken 6 - Roodenburg 3: 4-1
Roodenburg 4 - Katwijk 12: 15-1
Roodenburg 5 - Voorschoten 8: 5-0
Roodenburg A1 - Lugdunum A1: 2-4
Roodenburg C1 - Gr WillemVAC C2: 3-5
UVS D4 - Roodenburg D1: 2-5
Roodenburg D2 - Kickers D3 DM: 6-2
Roodenburg E1 - SJZ E2: 4-3
GHC E5 - Roodenburg E2: 2-4
Koudekerk F1 - Roodenburg F1: 3-1
Roodenburg F2 - Quick Boys F5: 3-7
ASC F8 - Roodenburg F3: 1-1

Zaterdagnacht veel regen en de eerste afgelastingen waren een feit. De zondag 5 speelde op de zandgrond in De Zilk en een trotse Willem Ruis vertelde dat het 0-1 was geworden. De dames stonden in de rust al met 7-0 achter. In de tweede helft ging het beter en werd het uiteindelijk 9-0 voor Voorschoten.

Uitslagen zondag 26 september

Roodenburg - Zoetermeer: afg
Roodenburg 3 - Lugdunum 1: afg
Football Factory - Roodenburg 4: afg
Van Nispen 3 - Roodenburg 5: 0-1
Leidse Boys 4 - Roodenburg 6: 2-2
Voorschoten Da1 - Roodenburg Da1: 9-0


Komende week

Komend weekend viert men Leidens Ontzet. De KNVB heeft een gewoon competitieprogramma voor de clubs samengesteld. Omdat drie oktober op een zondag valt, viert men het feest de dag erna. Op zaterdag 2 oktober staat de uitwedstrijd tegen Oegstgeest gepland. Op zondag 3 oktober speelt de zondag 1 thuis tegen SVLY, een van de favorieten voor de titel van de 4e klasse.

De D1 heeft uitstel gekregen, want een drietal spelers verblijft volgend weekend in Zuid-Afrika. Het Leidse pleintjes voetbalteam is anderhalf jaar geleden kampioen van Nederland geworden en doet mee aan het wereldkampioenschap om de Danone Nationscup. 40 landen komen naar Zuid-Afrika en Nederland is vertegenwoordigd met 2 teams. Een team uit Amsterdam en een team uit Leiden. Voor de jongens wordt dit een geweldige happening en hun trainer Robin van Wieringen (Roodenburg D1) voelt zich “bondscoach”. Wij wensen hen veel succes en plezier toe en één zaak zullen ze missen en dat is de hutspot.

Programma zaterdag 2 oktober

Oegstgeest - Roodenburg: aanvang 14.30 uur
Leiden 2 - Roodenburg 2: aanvang 12.00 uur
Roodenburg 3 - Teijlingen 1: aanvang 11.30 uur
Roodenburg 4 - UDO 2: aanvang 12.30 uur
Roodenburg 5 - UDO 3: aanvang 13.30 uur
GHC A1 - Roodenburg A1: uitgesteld
Alphense B C3 - Roodenburg C1: aanvang 11.15 uur
Roodenburg D2 - FC Lisse D10M: aanvang 11.00 uur
Roodenburg E1 - Meerburg E3: aanvang 10.00 uur
VVSB E10 - Roodenburg E2: aanvang 9.30 uur
ASC F1 - roodenburg F1: aanvang 10.30 uur
Roodenburg F2 - Voorschoten F6: aanvang 10.00 uur
Docos F5 - Roodenburg F3: aanvang 9.45 uur

Programma zondag 3 oktober

Roodenburg - SVLY: aanvang 14.30 uur
Roodenburg 3 - SJC 7: aanvang 12.00 uur
Foreholte 5 - Roodenburg 4: aanvang 12.00 uur
Roodenburg 5 - MMO 4: aanvang 12.00 uur
Warmunda 6 - Roodenburg 6: uitgesteld
Roodenburg Da1 - VUC Da1: aanvang 14.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.