Roodenburg Actueel week 38 2010

 

Roodenburg verwelkomt vier nieuwe pupillenscheidsrechters

Er hadden zich meer deelnemers opgegeven, maar vier personen hebben doorgezet en deden mee aan de eerste KNVB scheidsrechterscursus op Roodenburg. De KNVB docent, de heer Corion, verzorgde vrijdagavond het theoriegedeelte van deze cursus. Zaterdagmorgen was er praktijktraining. Wedstrijden van de F3 en de D1 moesten worden geleid. Wat opviel was dat alle ouders achter de afrastering bleven, want dat kwam het spel van de jeugd ten goede. De jeugd werd niet afgeleid door ouders. Taofik Abdi en mevrouw Daan van Tongeren floten de F3. Mohammed Farhane en Boris Bukuru floten daarna de D1. Na afloop van hun optreden ontvingen alle 4 de deelnemers het certificaat van de KNVB. Roodenburg is heel blij met mensen die zich vrijwillig inzetten voor de club. En wie weet zijn er straks onder hen wel mensen die verder willen in het scheidsrechtersvak. Wat velen niet weten, is dat een goede (internationale) arbiter tegenwoordig een scheidsrechterssalaris verdient dat grenst aan de “Balkenende-norm”. Een fotoreportage treft u aan op onze website.
Ga voor meer informatie over de scheidsrechterscursus naar de website van de KNVB, afdeling Opleidingen of informeer op zaterdagmorgen bij het Jeugdbestuur.


Deze week

Maandagavond vond de leiders-/ trainersvergadering plaats in het jeugdhonk. Voordat we begonnen werd er eerst een voorstelronde gedaan, want dit seizoen zijn er veel nieuwe trainers de club binnengestroomd. Met nieuwe jonge mensen komen er in een club nieuwe energie en nieuwe ideeën binnen. Guy Loth heeft namens het Jeugdbestuur de notulen gemaakt en die moeten de komende weken nader worden uitgewerkt.

Dinsdag heeft Rinus de Bruin zich onder de overdekte tribune uitgeleefd met de verfkwast. Vorige week heeft hij de strook voor de kleedkamerruiten voorzien van blauwzwarte vakken en dinsdag is daar met grote witte letters opgeschreven: LV ROODENBURG. Wanneer men het veld betreedt, vallen die letters direct op en het doet typisch Engels aan.

’s Middags regende het stevig, maar er waren toch meisjes die de regen trotseerden. Zij vormen de kern van een meisjesteam, want ook bij slecht weer kan het voetbal doorgaan. De meiden trainen op dinsdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur. Ondertussen onderhield moppentapper Henk de sjoelvrouwtjes. Door middel van lachen werden de nodige vitamientjes opgedaan.

Woensdag werd het jeugdhonk gebruikt voor weer een andere activiteit. In de loop van de middag was er een training van 2 groepen die meedoen aan de Danone Cup in Zuid Afrika. Eerst was er training, daarna een maaltijd en de dag werd besloten met een wedstrijd tussen een team uit Amsterdam en een team uit Leiden.

Donderdag werd “de hete kip” voor het weekend gemaakt. Die verdween toen deze was afgekoeld in onze koelcel, want heel wat Roodenburgers kun je ’s nachts wakker maken voor een broodje hete kip van het huis.

Langs het hoofdveld waren Rinus en Henk bezig. Wij verwelkomen weer 2 nieuwe sponsorborden. Nummer 13 en nummer 14 van het jaar 2010. Verfhuis Frank Scheffer van de Herenstraat 10 te Leiden en Van Diemen (sloopwerken, asbestverwijdering, grondwerken en containerverhuur) van de Admiraal Banckertweg 32 te Leiden voegen zich toe aan de zich steeds verder uitbreidende sponsorgroep om Roodenburg.

Donderdagmiddag voerden wij veel e-mailadressen in voor de Roodenburg Actueel. Na de overschrijvingsperiode hebben zich inmiddels al 50 nieuwe leden aangemeld.

Donderdagavond werd er volop gekeken naar de wedstrijden van de Europa League. Een volle kantine toonde aan dat sporten en kijken naar sport goed kunnen samengaan.

Vrijdagmorgen werd sponsorbord nummer 15 van Servicebouw, het bedrijf van Maarten van Kooperen en zijn compagnon, opgehangen aan de kant van de volkstuinen. Komt men het veld op, dan kijkt men er zo tegen aan.

Vrijdagmiddag was er voor het eerst een technisch overleg met E- en D-trainers. De geschreven modules werden doorgenomen en met de trainers werd er van gedachte gewisseld over de ervaringen die zij tot nu toe hebben opgedaan. Dit wordt een regulier overleg, wat goed is voor de voetbalontwikkeling van spelers en trainers.

Vrijdagavond vond de pupillenscheidsrechtercursus plaats. Namens het jeugdbestuur waren Johan van Tongeren en Bert Meijers aanwezig alsmede de verenigingsbegeleider Anass Eddini.

Vrijdagavond was er ook een vuurdoop voor Omar Abouri en Jamal Jermouni. De eerste clubavond vond plaats. Bert Lastdager, beoogd nieuw voorzitter van de Zondagafdeling, presenteerde zich aan Zondag 1, 2 en 3. Er vond een bespreking plaats met de spelersgroepen. Net als op donderdag wordt dit de tweede clubavond van Roodenburg.

Terwijl het flink heeft geregend stevenen we op het weekend af.


Het voetballen op zaterdag

Wij zijn heel blij, want iedereen die zijn diensten aanbiedt en die bepaalde kwaliteiten bezit, kan aansluiten. Hierbij bedoelen wij “good old” Jan van Rijn die ons op zaterdag weer komt helpen. De F1 kwam ineens een scheidsrechter te kort en het was goed om te zien dat Jan de scheidsrechtersfluit weer ter hand nam. De F1 past zich goed aan in de tweede klasse. In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en werd met duidelijke cijfers gewonnen van Katwijk F2. De F3 deed mee aan een doelpuntenfestijn.

De E-teams kwamen niet tot scoren en de D1 leverde volgens trainer Robin een wanprestatie.

De C1 stond met de rust met 2-0 voor, maar als je maar 1 team hebt moet iedereen spelen. Dat is ook teamvorming, respect voor elkaar. De C1 speelde een goede wedstrijd, maar verloor met 3-2.

De A1 begon de wedstrijd met 10 man, terwijl er 11 spelers aanwezig waren. Ook hier geldt dat spelers afspraken moeten nakomen om te komen tot een team. Er werd verloren met 10-3. Heel vaak is iedereen gefixeerd op de uitslag. Een overwinning is zaligmakend, maar voordat men zover is, moet er eerst een team zijn waar spelers op elkaar kunnen rekenen bij de training en in de wedstrijd.

Komende zaterdag speelt A1 de derby tegen Lugdunum A1 en is de verwachting dat de inzet volgende week groot zal zijn op het trainingsveld. Niemand wil immers deze derby missen?

De zaterdagsenioren

De selectie van Roodenburg bereidde zich voor in het Koetshuys. De selectie van GHC bij Tante Jans. Na de maaltijd kwam men op scooters terug naar het veld. Met al die omleidingen het beste vervoermiddel. Ongeveer 350 toeschouwers kwamen op het “burengerucht” af. Het werd een saaie wedstrijd, waarbij de beide teams maar weinig uitgespeelde kansen creëerden. De beide teams gokten op een dood spelmoment. Dit betekende wel dat de keepers de volle wedstrijd geconcentreerd moesten zijn en dat is vaak nog vermoeiender dan anderhalf uur bewegen. Het bleef dus 0-0. Het was een typisch Leids onderonsje. Een wedstrijd zonder stewards of beveiligers. Een echte amateurwedstrijd, waar na afloop binnen en op het terras nog lang over werd nagepraat.

De zaterdag 2 sprokkelde de eerste punten binnen. Joop Turk (ook sponsor bij Roodenburg) maakte een wonderschoon doelpunt en daardoor bleven de punten op Noord.

De zaterdag 3 verloor, terwijl 4 en 5 de baas bleven over de Kikkers.

Al die ploegen kwamen tegen 17.00 uur terug op Noord en dat veroorzaakte veel drukte. Niet alleen bij het gebouw, maar ook op het kunstgrasveld. Op de verschillende doelen waren om 18.45 uur nog ruim 60 man aan het voetballen.

Uitslagen zaterdag 18 september

Roodenburg - GHC: 0-0
Roodenburg 2 - Rijnsburgse boys 4: 3-2
Roodenburg 3 - Leiden 5: 2-4
Lugdunum 3 - Roodenburg 4: 2-3
Lugdunum 4 - Roodenburg 5: 3-6
BSC 68 A1 - Roodenburg A1: 10-3
DWO C3 - Roodenburg C1: 3-2
Roodenburg D1 - Gr Willem VAC D2: 1-2
Haz Boys E2 - Roodenburg E1: 1-0
Roodenburg E2 - Quick Boys E 10: 0-2
Roodenburg F1 - Katwijk F2: 4-1
ASC F3 - Roodenburg F2: 8-1
Roodenburg F3 - Leiden F2: 3-6


Mededeling Jeugdafdeling: kleding ophalen Errea

Bij de Jeugdafdeling zijn er een groot aantal jeugdleden die dit seizoen lid zijn geworden van de club. Spelertjes vanaf de F-junioren zijn verplicht te spelen in het nieuwe Roodenburg-tenue. Wanneer de maat is gemeten en de contributie is betaald, krijgt men het tenue. Ouders die dit hebben gedaan, kunnen maandagavond 20 september om 19.00 uur het tenue afhalen in de huiskamer.


Het zondaggebeuren

Twee derby’s stonden er op het programma: de klassieker Feyenoord – Ajax en aan de Mors speelde Rijnland tegen Roodenburg zondag. Steeds meer mensen kijken thuis, maar toch liep in de loop van de wedstrijd het clubgebouw vol met vooral buurtjeugd.

De Zondag 1 was afgelopen vrijdag toegesproken en eraan herinnert dat ze een voorbeeldfunctie hebben op te houden. Daarin slaagden zij zondag tegen FC Rijnland. Men liet zich niet provoceren en bleef voetballen. Door een doelpunt van Mohammed Elhamani won Roodenburg met 1-0 en ze liepen 1 gele kaart op. Bij tegenstander Rijnland dropen 2 man af met een rode kaart.

De zondag 2 speelde gelijk, zondag 3 verloor nipt en zondag 4 mocht de billen dichtknijpen dat het 3-3 bleef. Zondag 6 was duidelijke de meerdere over UVS 4.

De dames speelden hun eerste wedstrijd. Taurus was duidelijk een maatje te groot.

Uitslagen van zondag 19 september

Rijnland - Roodenburg: 0-1
Rijnland 2 - Roodenburg 2: 1-1
Gol sport 2 - Roodenburg 3: 3-2
Roodenburg 4 - Lugdunum 3: 3-3
Roodenburg 5 - Stompwijk 4: 0-3
Roodenburg 6 - UVS 4: 9-2
Roodenburg Da1 - Taurus Da 1: 0-10


Roodenburg in de Hooglandse Kerk (op zoek naar nieuwe vrijwilligers)

We zouden er samen gaan staan. UVS en Roodenburg in één stand op de vrijwilligersmarkt. Uniek voor het Leidse voetbal? Maar UVS haakte af. Roodenburg ging wel, Bert Lastdrager en Raymond Keur waren zaterdag in touw met het promoten van de club. Taxibedrijf Essaoui (sponsor van Roodenburg) bracht de spullen van de stand naar de kerk. Huib Buitenbos zat de presentatiegids door te nemen en vroeg: “Heeft Henk Tegelaar hier wat van doen? Het ziet er gelikt uit.” Het antwoord was ontkennend. Leden van de sponsorcommissie blijken goed schrijftalent te bezitten. Dat komt de diversiteit ten goede.

Een dergelijke dag levert altijd reacties op. Een vrouw, die net een cursus mediation had afgerond, had interesse voor onze commissie Goed Gedrag en de aanpak. Olympisch roeikampioen Ronald Florijn vertelde dat zijn vader bij Roodenburg heeft gevoetbald en gaat op zoek naar foto’s. En ga zo maar door.

Daarnaast werden op deze dag veel contacten uitgewisseld. De wethouder van Jeugdzaken, Roos van Gelderen, werd geïnformeerd over de stand van zaken bij de club. De conclusie is dan ook gerechtvaardigd dat de club aan de weg heeft getimmerd.


Programma zaterdag 25 september

Polanen - Roodenburg: aanvang 14.30 uur
Voorschoten 4 - Roodenburg 2: aanvang 16.15 uur
Valken 6 - Roodenburg 3: aanvang 14.00 uur
Roodenburg 4 - Katwijk 12: aanvang 12.00 uur
Roodenburg 5 - Voorschoten 8: aanvang 13.00 uur
Roodenburg A1 - Lugdunum A1: aanvang 14.30 uur
Roodenburg C1 - Gr Willem VAC C2: aanvang 10.00 uur
UVS D4 - Roodenburg D1: aanvang 9.00 uur
Roodenburg D2 - Kickers D3 DM: aanvang 11.00 uur
Roodenburg E1 - SJZ E2: aanvang 10.00 uur
GHC E5 - Roodenburg E2: aanvang 9.45 uur
Koudekerk F1 - Roodenburg F1: aanvang 8.45 uur
Roodenburg F2 - Quick Boys F5: aanvang 10.00 uur
ASC F8 - Roodenburg F3: aanvang 14.30 uur


Programma zondag 26 september

Roodenburg - Zoetermeer: aanvang 14.30 uur
Roodenburg 3 - Lugdunum 1: aanvang 12.00 uur
Football Factory - Roodenburg 4: aanvang 12.30 uur
Van Nispen 3 - Roodenburg 5: aanvang 10.30 uur
Leidse Boys 4 - Roodenburg 6: aanvang 12.15 uur
Voorschoten Da1 - Roodenburg Da1: aanvang 11.00 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.