Roodenburg Actueel week 37 2010

 

Afgelopen week hebben veel Roodenburg ouders, die de thuiswedstrijd van hun zoon bezochten een papieren sjaal ontvangen met daarop de tekst "Voetbalouders staan achter hun kind". Er wordt daarbij verwezen naar de website van de KNVB, waar veel informatie staat over het belang om de wedstrijden van de kinderen te bezoeken. Deze site is www.voetbalouder.nl
Niet alleen werd er uitgedeeld, er werden ook spandoeken opgehangen op het hoofdveld en het trainingsveld.

WAT ZIJN VOETBALOUDERS?

Elke week staan ze langs de lijn. Bent u er ook één?
Als voetbalouder staat u achter uw zoon of dochter. Tijdens de wedstrijd moedigt u het team van uw kind aan. Niet alleen let u op uw kind, maar het gaat om alle kinderen van het team. En soms doet u wat voor de vereniging. Bijvoorbeeld een keer rijden naar een uitwedstrijd of meehelpen in de kantine. Kleine moeite, groot plezier.
Want ook u kunt nieuwe vrienden maken op de vereniging. Net als uw kind.

Heeft u geen verstand van voetbal ? Of spreekt u niet goed Nederlands? Dat maakt niet uit. Iedere vader of moeder kan voetbalouder worden. Want elk kind verdient een ouder die vol TROTS ACHTER HEM/ HAAR staat.
Ook op het voetbalveld.

Een enthousiaste voetbalvader Nordin zegt er dit over:
Hij is altijd langs de lijn te vinden van de E junioren.
"Het is superleuk met die gasten " Soms geef ik op mijn manier aanwijzingen, niet dat ze er wat aan hebben.
Nordin, vader van Mo en nog 8 vriendjes.

VANAF WELKE LEEFTIJD KAN EEN KIND LID WORDEN?
Dit kan vanaf 5 jaar. Kinderen geboren in 2004, 2005 en de allerkleinsten van 2006 hebben iedere zaterdagmorgen een speeluur.
De groep bestaat inmiddels uit 16 kinderen en wekelijks komen er nieuwe kinderen bij.
Aanmelden een kwartier voor de training. Dus zaterdagmorgen 9.15 uur.

WAT DOET DE VERENIGING VOOR MIJN KIND?
Op de vereniging kan uw kind op zaterdag een wedstrijd spelen. Daarnaast trainen jeugdteams één of twee keer in de week. De teams worden daarbij begeleid door ervaren trainers en begeleiders met een KNVB-opleiding.
Ook buiten het veld valt er genoeg te beleven. Zo organiseert elke vereniging allerlei gezellige activiteiten, zoals toernooitjes, een vriendinnendag, playbackshow of Sinterklaasfeest. De vereniging is dus méér dan alleen voetbal

WELK GEDRAG PAST BIJ EEN VOETBALOUDER?
Een coach of teamleider is er om te coachen. En een scheidsrechter is er om te zorgen dat er volgens de regels gespeeld wordt. Daar hoeft u zich als ouder dus niet mee te bemoeien. Da's mooi, want dan kunt u rustig uw kind en zijn of haar team aanmoedigen. Want dat vinden kinderen het fijnst: lekker voetballen met een ouder die achter hun staat.

Veel ouders willen meer weten over jeugdvoetbal. Ik raad u aan om de volgende websites te bezoeken.
www.voetbalouder.nl
www.lvroodenburg.nl

DEZE WEEK
Op maandagmiddag sta ik bij de kruising Sumatrastraat / Willem de Zwijgerlaan voor het rode stoplicht. Ik heb mijn trainingspak met ROODENBURG JEUGD aan. Een vrouw komt naast mij staan en zegt dat Roodenburg een fijne club is. Mijn zwager heeft er in gevoetbald. Benieuwd vraag ik hoe haar zwager heet. Theo Guldemond vertelt zij, hij is al jaren dood. Ik herinner mij Theo nog, eerste elftalspeler in de jaren 60. Het licht springt op groen en zij rijdt verder richting Leiderdorp, terwijl ik linksaf sla richting Noorderpark. Veel Roodenburg trainers dragen kleding met de tekst ROODENBURG JEUGD en op zo'n moment ervaar je welke naam je uitdraagt. De naam mag weer gelezen worden.
De website voorziet de bezoeker deze week van veel informatie. De uitreiking van de presentatiegids, wedstrijdverslagen van de zaterdag 1 , enz. Er is hard aan gewerkt, maar veel hangt af van de input. Hoe meer mensen daar een goede bijdrage leveren, des te meer komt men te weten van de hele vereniging. Op dit punt zijn er verbeterpunten, die binnenkort worden opgepakt. Heeft u de presentatiegids al gezien en gelezen? Bezoek dan de website en bekijk dit stukje vakwerk dat door de vrijwilligers van de PR commissie is afgeleverd.
Dinsdagavond organiseert de selectie van de zondag een iftar. Zeg maar dat het een Amerikaanse fuif is tijdens de vasten. Alle spelers hebben zelf lekkernijen meegenomen van huis. Na de training wordt er in het jeugdhonk door de groep gegeten en gekeken naar het Nederlands elftal. Een leuke manier om als team/ groep met elkaar bezig te zijn.
Donderdag is Dirk met de crew actief in de keuken. Gehaktdag. Er worden tientallen balletjes , bereid van rundergehakt van slager Jaap La Lau, gebraden. Wist u dat deze slager een ereprijs heeft gewonnen voor zijn gehakt? 's Avonds staat er voor alle bezoekers van het clubgebouw een "broodje bal" op het menu. Met uiteraard een uitje in het gehakt.
Vrijdag viert de Marokkaanse gemeenschap het Suikerfeest. Na een dag met de familie is een grote groep 's avonds present voor de training. Even er uit en lekker tegen een bal trappen ter voorbereiding van de wedstrijden op zondag.

HET WEEKEND GEBEUREN
Het is zaterdag mooi weer en F1 moet al vroeg naar Quick Boys. Het lukt met kunst en vliegwerk en het resultaat mag er zijn. Tegen de F2 van Quick Boys wordt het 1-1.
De F2 is te licht voor Lugdunum F1. De F3 wint voor het eerst van dit seizoen met 0-10. De E 1 laat de tegenstander nog langszij komen. De D1 wint bij GHC en de C1 zit duidelijk bij te sterke tegenstanders in de beker.
Het derde zaterdag doet het rustig aan. Het hoofdveld heeft er niet onder te lijden. Mag ik zeggen dat het een gezapig potje is. De enige man die straalde was scheidsrechter 'Coulina".
Zaterdag 4 won onder leiding van scheidsrechter "Paling" met 4-3 en de zaterdag 5 moest in Sassenheim het onderspit delven met 1-0.
Zaterdag 1 herstelde zich knap na de nederlaag van vorige week. Zonder dat er kaarten werden opgelopen werd Forum Sport op het kunstgrasveld verrast met een 6-2 nederlaag. De A1 sloeg pas in de laatste minuut toe en won met 1-2 uit bij ARC.
De zondag 1 moest zijn eerste nederlaag slikken. Hoekpolder maakte de ruimte klein tussen de 16 en de middellijn. Bij Roodenburg wist men geen raad met de weinig ruimte die werd geboden en na slordig balverlies straften de mannen uit Rijswijk de zaak kordaat af. Zondag 2 verloor eveneens met 4-3.

Uitslagen ZATERDAG 11 SEPTEMBER
FORUM SPORT -ROODENBURG 2-6
Rijnvogels 3 -Roodenburg 2 5-4
Roodenburg za 3 - SEV 3 2-2
Roodenburg za 4 - Koudekerk 5 4-3
Ter Leede 6 - Roodenburg 5 1-0
ARC A3 - Roodenburg A1 1-2
Roodenburg C1 - ARC C3 3-12
GHC D2 - Roodenburg D1 0-6
Roodenburg D2 - boshuizen D1 1-5
Roodenburg E1 - Voorschoten E4 3-3
Voorschoten E11 - Roodenburg E2 6-2
Quick Boys F2 - Roodenburg F1 1-1
Roodenburg F2 - Lugdunum F1 0-4
Foreholte F8 - Roodenburg F3 0-10

MEISJES INLOOPDAGEN

Met ingang van deze week zijn er inloopdagen voor meisjes op dinsdagmiddag van 16.00 – 17.00 uur. Zorg dat je om 15.45 uur aanwezig bent.
Op hetzelfde moment is Sleuteldrop open, waardoor twee groepen tegelijkertijd veilig kunnen spelen.

Uitslagen ZONDAG 12 SEPTEMBER
ROODENBURG - HOEKPOLDER 0-3
SJC 4 - Roodenburg 2 4-3
Zoetermeer 5 - Roodenburg 3 5-2
Roodenburg 4 - Quick 6 5-4
Roodenburg 5 - Meerburg 6 1-4
Alkmania 6 - Roodenburg 6 5-7

MAANDAG 13 SEPTEMBER
Leiders/ trainersvergadering van de jeugd in het jeugdhonk
Aanvang 20.30 uur. Vergeet het niet!

DINSDAG 14 SEPTEMBER
Klaverjassen en sjoelen vanaf 14.00 uur.. steeds meer oudere Roodenburgers schuiven aan. De sjoelclub zoekt versterking.
Aanmelden om 13.45 uur. Er wordt tot 16.30 uur gespeeld.

WOENSDAG 15 SEPTEMBER
Naast de gewone trainingen is er training van de groep, die gaat uitkomen voor de Danonecup. Deze groep speelt binnenkort een toernooi in Zuid Aftrika. Voetbal voert deze dag de boventoon, maar ook sleuteldrop is deze middag open.

ZIEKENBOEG
Deze week moeten wij u meedelen dat onze ziekenboeg weer is gevuld. Han Lancel, zaterdagmiddag nog regelmatig te vinden op de club is getroffen door een hersenbloeding, maar is inmiddels weer thuis.
Henk Nagtegaal sr is een trouwe gast op donderdagavond. Op zaterdagmiddag is hij samen met zijn kleinzoon een aandachtig toeschouwer bij thuiswedstrijden van de zaterdag 1. Henk werd deze week opgenomen. Langs deze weg, willen wij hen beiden een voorspoedig herstel toewensen.

VRIJDAGAVOND 17 SEPTEMBER PUPILLENSCHEIDSRECHTERSCURSUS
Roodenburg en de KNVB organiseren deze avond een scheidsrechterscursus voor personen, die de jongste jeugd willen gaan fluiten. De cursusavond begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur
Op zaterdagmorgen vindt daarna het praktijkgedeelte plaats. Er worden dan wedstrijden gefloten van Roodenburg. Aan het slot van de bijeenkomst komen de leerlingen, die de cursus hebben gevolgd in het bezit van het KNVB diploma. En wie weet gaan er nog leerlingen door naar een volgende cursus.
Op deze avond zal de kantine voor het eerst op vrijdagavond open zijn en komt er een tweede clubavond bij.
De live eredivisiewedstrijd om 20.45 uur is Heerenveen – de Graafschap

PROGRAMMA ZATERDAG 18 SEPTEMBER
Weer een derby
ROODENBURG - GHC aanvang 14.30 uur
Kom per fiets en wordt het na afloop weer zo druk op het terras?
Vergeet uw lidmaatschapskaart of sponsorkaart niet1

Roodenburg 2 - Rijnsburgse boys 4 aanvang 12.00 uur
Roodenburg 3 - Leiden 5 aanvang 11.30 uur
Lugdunum 3 - Roodenburg 4 aanvang 14.30 uur
Lugdunum 4 - Roodenburg 5 aanvang 14.30 uur
BSC 68 A1 - Roodenburg A1 aanvang 14.45 uur
DWO C3 - Roodenburg C1 aanvang 11.15 uur
Roodenburg D1 - Gr Willem VAC D2 aanvang 10.00 uur
Voorschoten D12m - Roodenburg D2 aanvang 10.45 uur
Haz Boys E2 - Roodenburg E1 aanvang 9.00 uur
Roodenburg E2 - Quick Boys E 10 aanvang 10.00 uur
Roodenburg F1 - Katwijk F2 aanvang 10.00 uur
ASC F3 - Roodenburg F2 aanvang 11.30 uur
Roodenburg F3 - Leiden F2 aanvang 9.00 uur

ZATERDAG 18 SEPTEMBER LEIDS KAPITAAL
( op zoek naar nieuwe vrijwilligers)

Wilt u vrijwilliger worden bij de club, dan kunt u dit verder kenbaar maken via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DAMESTEAM ZOEKT VERSTERKING(EN)
Het Roodenburg damesteam kan nog wat speelsters gebruiken. Het liefst hebben ze er 4-5 speelsters bij.
De leeftijd is minimaal 16 jaar.
De dames trainen iedere woensdagavond van 20.30 uur tot 21.30 uur.
Men mag aansluiten voor een proeftraining.
Meer informatie over het damesteam bij Patricia Vreeken 071-5727760
06-53550620. ( ps het team gaat competitie spelen)

Zondag is er nog een Leidse derby. Roodenburg zondag gaat op bezoek bij FC Rijnland en het tweede team speelt een voorwedstrijd. De dames spelen hun eerste wedstrijd en zondagmiddag moet u een stoel reserveren om getuige te zijn van het live eredivisie voetbal.

PROGRAMMA ZONDAG 19 SEPTEMBER
RIJNLAND - ROODENBURG aanvang 14.00 uur
Rijnland 2 - Roodenburg 2 aanvang 10.30 uur
Gol sport 2 - Roodenburg 3 aanvang 14.00 uur
Roodenburg 4 - Lugdunum 3 aanvang 11.30 uur
Roodenburg 5 - Stompwijk 4 aanvang 12.30 uur
Roodenburg 6 - UVS 4 aanvang 14.30 uur
Roodenburg Da1 - Taurus Da 1 aanvang 13.30 uur

LIVE EREDIVISIE ZONDAG 19 SEPTEMBER
FEIJENOORD – AJAX vanaf 12.30 uur in het clubgebouw.
Gezellig met "de vijand" naar voetbal kijken.
Reserveer tijdig uw barkruk of stoel!

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.