Roodenburg Actueel week 35 2010

HOE KRIJG JE 500 LEIDERDORPERS OVER DE BRUG (2)

IN AANLOOP NAAR DE EERSTE WEDSTRIJD IN DE TWEEDE KLASSE
ZATERDAG 4 SEPTEMBER ROODENBURG – RCL. AANVANG 14.30 UUR

Een derby heeft altijd iets bijzonders. Een derby is vaak een plaatselijk gebeuren en dat spreekt mensen aan. In het verleden waren de stadsderby's het gesprek van de week. De krant besteedde er een voorbeschouwing aan, op werk, in de kroeg, op school , was het 't gesprek van de dag. LFC, Lugdunum, UVS en Roodenburg waren de spraakmakende clubs in Leiden en honderden, duizenden toeschouwers bevolkten op zondagmiddag de sportparken. Het is verleden tijd, want de clubs uit de dorpen hebben tegenwoordig meer te bieden. Sportaccommodaties zijn vaak mooier, omdat een gemeente maar een enkele voetbalclub moet voorzien van speelvelden. Dit in tegenstelling tot steden, waar clubs van allerlei pluimage, bij de gemeente aankloppen om een accommodatie te huren.

Volgende week komt RCL uit Leiderdorp op bezoek. Mag ik het een burenruzie noemen? Leiden en Leiderdorp groeien steeds meer naar elkaar. De Leidenaar doet veel boodschappen op de Baanderij en in het Winkelhof. De Leiderdorper, die in bepaalde wijken van Leiderdorp woont, is weer blij dat mocht er brand zijn, dat dan de beroepsbrandweer uit Leiden Noord uitrukt. De Leiderdorper gaat graag uit in de stad en menig Merenwijker speelt hockey bij Alecto. En zo kan zijn er vele meer raakvlakken tussen de beide gemeenten.

De natuurlijke barrière is de Zijl en is men daar eenmaal overheen dan is de vrees overwonnen. Momenteel spelen al 2 oud RCL teams " aan de overzijde". En wanneer er een schaap over de dam is, dan volgen er meestal meer. Ik raad u aan om eens een bezoek te brengen aan de website van Roodenurg 5 zaterdag. Zij hebben het over een transfer naar Roodenburg, maar dat doen we met gesloten beurs. Langs deze weg heten wij zij van harte welkom en wij hopen dat zij zowel voetballend binnen de lijnen als buiten de lijnen de Blauw zwarte kleuren met verve zullen verdedigen. Het andere team met veel rood/wit in de aderen is Roodenburg 2 zat.
Zij zitten op hyves. Geert Visbeen is de beheerder van deze pagina.

Is het dan allen maar pais en vree volgende week zaterdag? Het zal bij één familie er om spannen en dat is de familie Bleiji. Zoon Joost Bleiji is centrummanager van Leiden en speelt in RCL 9. Hij schrijft wekelijks een column in het Witte Weekblad en deze week is een wens van hem in vervulling gegaan. Het wegdek van de Marebrug wordt vernieuwd. Joost verloor zaterdag van Roodenburg 5 voor de beker met 4-1. Zijn broer Tim Bleiji speelt bij Roodenburg in zaterdag 2. Hoe zullen de twee broers deze derby ervaren?

Om de 500 Leiderdorpers in beweging te krijgen heb ik een e-mail gestuurd naar Ron Hoogendam. Freelance journalist uit Leiderdorp met rood witte en blauw zwarte aderen. Ron kan zijn verhaal mijnsinziens kwijt in het Witte Weekblad en RCL zal in het Leiderdorps weekblad wel de nodige aandacht vragen voor hun eerste team.

De sponsorcommissie van Roodenburg heeft diverse Leiderdorpse ondernemers in haar bestand. Deze sponsors hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor een happening in ons jeugdhonk. Zie elders in deze actueel.

Ik wens u allen een fijne wedstrijd toe, de animator zit op het moment van de wedstrijd waarschijnlijk ergens anders.

DEZE WEEK
Het was maandagmiddag hard hollen voor de mensen van het jongerenwerk. De partytent dreigde ieder moment een luchtreis te gaan maken, maar kon op tijd worden binnengebracht. Deze opmerking lijkt mij in de rubriek niet misplaatst. Wie wat gebruikt, ruimt het ook weer op. Of het nu een tent is, doeltjes, cornervlaggen, iedere Roodenburger is verantwoordelijk voor het gebruik van materiaal. Op jonge leeftijd leren de kinderen al dat ze hoedjes, ballen moeten opbergen.
Maandagavond werd er volop vergaderd, want steeds meer teams beginnen aan het seizoen 2010 – 2011.

Dinsdagmiddag was de eerste kaart- en sjoelmiddag. Je moet altijd weer afwachten of iedereen goed de zomer is doorgekomen, wanneer er sprake is van een 55 plus club. Daarnaast hebben de ouderen duidelijk last van de bereikbaarheid van Roodenburg. Een ritje met de taxi van de Waaier naar Noord duurt nu 20 minuten. Met 16 man zijn we begonnen Zondag 1 speelde tegen Marine een groot gedeelte goed vanuit de elftaltactiek. Men hield goed de positie, en dat leidde tot een veilige score met de rust. Na de rust werd de stand verder uitgebouwd naar 6-0. De tegenstander van de zaterdag 2 kwam door een slordigheidje in de defensie nog langzij. Na de rust met het kunstlicht aan, werd afstand genomen van SVC'08. De einduitslag 5-1. De zaterdag 1 verloor de uitwedstrijd tegen UVS 2 zo met 2-1.

Woensdagavond speelt de E2 voor "veel publiek". Oegstgeest wint deze bekerkraker met 0-3, waarbij Roodenburg het niet onverdienstelijk doet. Er wordt getraind en in de bestuurskamer zijn alle aanvoerders van de zondagafdeling aanwezig bij een leidersvergadering.

Donderdag is er overal wateroverlast. Het kunstgras kan meer water aan dan wijk de Kooi en dat is weer een meevaller. Meerdere groepen trainden op kunstgras en zaterdag 1 koos voor een ronde fitness in Leiderdorp. Juist, ja, over de brug. Bij onze sponsor The Fitness club Leiderdorp.

Beker uitslagen dinsdag 24/8/2010

UVS 2 zondag - Roodenburg za 1 2-1
Roodenburg zo 1 - Marine 6-0
Roodenburg za 2 - SVC '08 3 5-1

Woensdag 25/8
Roodenburg E2 - Oegstgeest E5 0-3

WEDSTRIJDPROGRAMMA OP WEBSITE
Al eerder is aangegeven dat iedereen op onze website kan zien welke wedstrijden er in het weekend en de weken er na worden gespeeld. Ik raad u aan om iedere vrijdagavond te kijken, want dan zijn de laatste wedstrijdwijzingen verwerkt in dit programma. Ga naar homepage website www.lvroodenburg.nl en klik op het wedstrijdprogramma. Eerst krijgt men alle thuiswedstrijden te zien van een bepaalde periode, daarna treft u de uitwedstrijden aan.

HET WEEKENDGEBEUREN

Zaterdag had het toch voldoende gewaaid en konden de wedstrijden doorgaan. Bij de E 2 moest nog worden geïmproviseerd, maar de andere teams konden zonder problemen hun wedstrijd spelen. De C1 had duidelijk een te sterke tegenstander. Eerste klasse tegen derde klasse was wat te veel van het goede. Een start van het seizoen is altijd lastig, maar wij hebben heel veel behulpzame handen en vrijwilligers gezien op de velden. In de ochtend was er zelfs een scheidsrechter over. De groei van de mini F is duidelijk merkbaar. Patricia had al 11 kinderen, die meededen aan de sessie.

De zaterdag 1 won van een gehandicapt LSVV. Vlak voordat de wedstrijd begon moest de LSVV spits in de goal en na 20 seconden stond Roodenburg al op 0-1. uiteindelijk werd het 2-3, maar dat kwam omdat Roodenburg met 10 man de wedstrijd moest uitspelen, omdat alle wissels waren verbruikt. De zaterdag 2 werd getrakteerd op een Duitse nederlaag. Met het minimale verschil van 1-0 werd verloren. Ik heb bij zaterdag 2 wel eens 20-24 man op de training gezien, maar blijkbaar is dat voor een team niet genoeg. Schorsingen, blessures, vakanties en festivals kunnen behoorlijk roet in het eten strooien. Zaterdag 4 speelde uit bij Rijnvogels en verloor de eerste wedstrijd met 6-3. Zaterdag 5 won van RCL 9 zijn eerste wedstrijd op Noord met 4-1. De A1 deelde de punten met van Nispen A1.

uitslagen ZATERDAG 28/8/2010

LSVV ZA 1 - ROODENBURG ZA1 2-3
Roodenburg za 2 - Forum Sport 3 0-1
Rijnvogels 7 - Roodenburg 4 6-3
Roodenburg za 5 - RCL 9 4-1
Roodenburg A1 - van Nispen A1 3-3
Roodenburg C1 - Ter Leede C1 2-12
Roodenburg D1 - Teylingen D1 1-2
Teylingen E2 - Roodenburg E1 12-1
Roodenburg E2 - SJC E 9M 4-1
Koudekerk F1 - Roodenburg F1 4-3
Meerburg F3 - Roodenburg F2 1-0
Roodenburg F3 - Alphia F3 1-9

Uitslagen ZONDAG 29 AUGUSTUS

Er vielen weer liters en daardoor moesten 5 van de 6 wedstrijden worden afgelast. De weersverwachting is voor de zondag niet goed. Waar gaat de 50 mm nu weer vallen? Een ploeg speelt wel, zondag 4 reist af richting Den Haag . Op een van de vier kunstgrasvelden weten zij in de laatste minuut de eerste bekerwinst te pakken.
Na hun wedstrijd kijken ze naar live eredivisie voetbal. Om half drie is het goed vertoeven op Noord. Op het hoofdscherm acteren FC Den Haag en PSV en op het andere scherm houden de bezoekers Feijenoord – Vitesse in de gaten. De jeugd uit de Slaaghwijk schuift aan als er weer een plensbui valt. Om 16.45 uur sluit het clubgebouw en is het weekendgebeuren voorbij.

HBS 10 - Roodenburg 4 2-3

ZATERDAG 4 SEPTEMBER UITREIKING PRESENTATIEGIDS 2010-2011

Onze sponsorcommissie heeft er hard aan gewerkt en nu is het zo ver. Voor de wedstrijd Roodenburg – RCL wordt aan al onze sponsors en aan de spelers van de zaterdagselectie de presentatiegids 2010-2011 gepresenteerd. Dit zal plaatsvinden in ons sponsorhome en om die reden is ons jeugdhonk voor die dag omgebouwd tot sponsorhome. Onder het genot van een hapje en een drankje zal dit feestelijk moment in de club gezamenlijk worden gevierd. Om half twee gaat de knop om voor onze selectie, want dan begint de voorbereiding op de wedstrijd.

PROGRAMMA DINSDAG 31 AUGUSTUS

DSO 3 ZA - ROODENBURG ZA 2 20.00 UUR

PROGRAMMA ZATERDAG 4 SEPTEMBER

Start competitie voor standaardteams en zaterdag 2

ROODENBURG ZA 1 - RCL AANVANG 14.30 UUR

Na afloop is er live muziek

Kom zoveel mogelijk op de fiets.

Roodenburg za 2 - Kagia 2 aanvang 12.00 uur

Scheveningen 5 - Roodenburg 3 aanvang 13.00 uur

Oegstgeest 7 - Roodenburg 4 aanvang 15.30 uur

Roodenburg za 5 - DSO 13 aanvang 12.30 uur

Roodenburg A1 - Hazersw Boys A1 aanvang 14.30 uur

RCL C2 - Roodenburg C1 aanvang 8.45 uur

SEV D2 - Roodenburg D1 aanvang 9.00 uur

Roodenburg D2 - FC Lisse D9 M aanvang 11.00 uur

Roodenburg E1 - Foreholte E4 aanvang 10.00 uur

Warmunda E 4 - Roodenburg E2 aanvang 10.30 uur

Roodenburg F1 - Meerburg F1 aanvang 10.00 uur

SJZ F2 - Roodenburg F2 aanvang 8.30 uur

RCL F7 - Roodenburg F3 aanvang 8.30 uur

RAAMBILJETTEN VAN ZATERDAG 1

Het is een pronkstuk geworden en dan doel ik op het raambiljet van de zaterdag 1. Herkenbaar Leiden met daarop een foto van de zaterdagselectie en op de achtergrond het Leidse Stadhuis. Deze week gaan we de biljetten ophangen bij de diverse winkeliers, want de naam Roodenburg moet je veel tegenkomen in de stad. Informatie over de raambiljetten en sponsoring kunt u verkrijgen bij Dennis van Eijgen.

PROGRAMMA ZONDAG 5 SEPTEMBER

CELERITAS - ROODENBURG AANVANG 14.30 UUR

Roodenburg 2 zo - Alkmania 3 aanvang 11.00 uur

Roodenburg 3 - Alphen 3 aanvang 12.00 uur

SJZ 5 - Roodenburg 4 aanvang 11.30 uur

Zoetermeer 11 - Roodenburg 5 aanvang 11.00 uur

Roodenburg 6 - RKDEO 8 aanvang 14.30 uur

LIDMAATSCHAPSKAARTEN

Deze week krijgen de meeste leden, donateurs, niet spelende leden hun lidmaatschapskaart. Op vertoon van deze kaart heeft men gratis toegang tot de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Wie bv.. als jeugdspeler zijn kaart niet bij zich heeft, moet € 2,50 entree betalen. Men moet dus zuinig zijn op deze kaart en alleen maar meenemen als men naar het eerste zaterdagelftal gaat kijken. Sponsors hebben inmiddels hun kaarten ontvangen. We hebben het nu nog over de lidmaatschapskaart, is de clubcard de toekomst?

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.