Roodenburg Actueel week 34 2010

IN AANLOOP NAAR DE EERSTE DERBY IN DE TWEEDE KLASSE ZA
ROODENBURG ZA – RCL, ZATERDAG 4 SEPTEMBER 14.30 UUR
HOE KRIJG JE 500 LEIDERDORPERS OVER DE BRUG? (1)
Met deze email heb ik recent een aantal kaderleden bestookt. Want niemand had vijf jaar geleden kunnen bevroeden dat deze derby nog eens gespeeld zou gaan worden. Toch gaat het zaterdag 4 september plaatsvinden en wordt het seizoen 2010/2011 geopend met deze derby.
Op mijn mail kreeg ik twee reacties. Een speler, die een paar jaar uitkwam voor de RoodWitten mailde terug. Dat lukt je nooit, ze komen niet eens bij hun eigen thuiswedstrijden kijken. Een ander gaf als tip, als jij op je fiets gaat flyeren, dan heb je misschien een kans.
Hoe kwam ik op dit idee? In de zomer werd er bij RCL een wereldkampioenschap haringhappen gehouden. Een paar honderd man kwam op dit evenement af. Het ging er om dat iedereen tegelijkertijd een haring langs de tong liet glijden en dan werd dit record ingeschreven in het Guinnessbook of Records. De haring was uiteraard gratis, en het record kon worden bijgeschreven.. Maar RCL is een voetbalclub en bij een voetbalclub gaat het allereerst om voetballen en pas dan om haringhappen.

Om die mensen naar het voetbal te lokken, moet er een aansprekende wedstrijd zijn, Een derby is dat meestal. Een derby om de hoek. Wanneer ik kijk naar de gemeenten om ons heen, dan leeft het voetbal in die andere plaatsen veel meer dan in Leiderdorp. In Lisse wonen 21.000 inwoners en bezoeken gemiddeld 1000 man de wedstrijd van de plaatselijke trots. Dat is ongeveer 5% van de plaatselijke bevolking. Kijk je naar de gemeente Katwijk, 61.000 inwoners en bestaande uit Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg , dan bezoeken zo'n 4000 man de wedstrijden van Rijnsburgerse boys, Quick boys, Katwijk, Valken 68 en Rijnvogels. Het komt uit op 4-5% van de bevolking. Maar in gemeenten als Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp ligt dit percentage lager. De gemeente Leiderdorp heeft 26.000 inwoners en als er nu eens 2% komen, dan gaan we de goede kant op.
Dat is goed voor RCL , want de supporters tonen belangstelling voor hun club en het is goed voor Roodenburg, want Roodenburg wil zich graag presenteren aan de buitenwacht.

Maar hoe benader je de Leiderdorper? En heb je wat te bieden?
Laten we beginnen met de bereikbaarheid. Die laat door de overkluizing van de Willem de Zwijgerlaan te wensen over. De fiets is het beste vervoermiddel. Volg de borden en men komt op het pad uit achter de Hoven. Een wandeling is een andere optie en als het mee zit kan men tussen de Hoven een glimp opvangen van de jonge ooievaars. Het openbaar vervoer biedt meerdere mogelijkheden vanuit Leiderdorp.
Met bus 13 vanaf de Brandwacht stapt men uit bij halte Surinamestraat. Bij de halte Kooilaan stoppen 3 buslijnen. Lijn 39 komt vanaf het Rijnland ziekenhuis, lijn 48 vanaf het Hubrechtsplein en bus 249 komt vanuit Alphen a/d Rijn en Hoogmade.
De auto mag, maar dan zal er geparkeerd moeten worden tussen de flats.

Om supporters van RCL te attenderen op de derby heb ik als eerste contact gezocht met de voorzitter van de supportersclub van RCL. Dick de Haas is de voorzitter en via het intranet van RCL heb ik dit mail bericht verstuurd. Wanneer ik dit schrijf heb ik nog geen reactie ontvangen, maar denk dat het wel snor zit.
De tweede man is Ruud Wiggers, voorzitter van Sportpromotie Leiderdorp. Deze groep mensen zet zich in voor de Leiderdorpse sport in het algemeen en voetbal hoort daarbij. Aan Ruud heb ik gevraagd om zijn mede bestuursleden een mail te sturen. Die medebestuursleden hebben een achterban en kunnen dus vele Leiderdorpers in actie krijgen.
De derde groep, die wordt benaderd, dat bent u. Velen hebben in hun adresboek vele Leiderdorpse vrienden en vriendinnen opgeslagen. Stuur een mail naar hen en plak het bovenstaande verhaal aan dit e-mailbericht. Nodig hen uit en treedt deze middag op als gastheer, gastvrouw. Misschien hebben veel Roodenburgers "vrienden en vriendinnen"op Hyves en Facebook. Leerlingen van het Stedelijk gymnasium, die bij Roodenburg hun maatschappelijke stage doen, wezen mij op deze vorm van communiceren. En misschien moet de voorzitter gaan twitteren?
Dit is een interactief verhaal. Welke adviezen heeft u om meer supporters te wijzen op deze derby. Stuur uw ideeën naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En als u wilt meehelpen om de supportersschare te vergroten. Meld u aan, want we kunnen bv nog mensen gebruiken, die raambiljetten afleveren bij de diverse winkels. Want na deze derby volgt twee weken later de derby tegen GHC!
In het verhaal stond ook wat heeft Roodenburg te bieden. Net als de Bloemerd is sportpark Noord een groengebied, dus u bent die middag in de natuur. Daarnaast is de Roodenburg keuken het vijf sterrenrestaurant onder de voetbalclubs in Leiden en omgeving. Dus de maag behoeft er niet onder te lijden. Na afloop is er winst of verlies live muziek.

Alle ingrediënten voor een leuke middag worden op die manier gecreëerd
In de volgende RB actueel hoop ik te kunnen berichten over vooral uw ideeën om van deze derby een smaakmaker te maken.
WIJKAKTIVITEIT/ ROODENBURG AKTIVITEIT

Vanaf dinsdagmiddag 24 augustus is er iedere dinsdagmiddag KLAVERJASSEN/ SJOELEN.
De ouder wijkbewoner, supporter, Roodenburger weet dan de Roodenburcht te vinden.
Men komt er ook om een praatje te maken.

Overdag, er lekker even uit. Bedoeld voor 55 plussers.
Vanaf 14.00 uur tot 16.30 uur wordt er gespeeld.
De deelnamesom is 2 euro per keer.
Aanmelden vanaf 13.30 uur
Aan het eind zijn er leuke prijzen.
Maar het hoofddoel is een stuk gezelligheid

Komt u ook?

Joop Verver, mede organisator
DEZE WEEK
Dinsdagavond stonden de eerste 2 bekerwedstrijden op het programma van onze standaardteams. Doordat het flink regende bleef menig supporter thuis. De zaterdag 1 begon sterk, maar DOSR wist het Roodenburg moeilijk met maken. Een Veense bal op de paal en de lat waren duidelijke speldenprikken. In de tweede helft liep Roodenburg uit naar 4-1, maar deVeners kwamen terug tot 4-3 zodat het tot het laatst spannend bleef. De zondag 1 werd door de Bavo geholpen via een eigen doelpunt. Een doelpunt van Abdelali El Baroudi, (( afkomstig uit de eigen jeugd) betekende dat zondag 1 de drie punten meenam naar Leiden.
De zaterdag 3 begon aan het seizoen door het spelen van een oefenpartij tegen Rijnland 2. Roodenburg 3 was de bovenliggende partij en dat bleek uit de score. Op de Mors werd deze vriendschappelijke wedstrijd met 4-2. Woensdagavond was het spitsuur bij de seniorentraining. Vier groepen zon 3, 4 en 6 en zaterdag 4 trapten een balletje op hetzelfde tijdstip.
UITSLAGEN DINSDAG 17 AUGUSTUS
Roodenburg za - DOSR 4-3
VVSB Za - Roodenburg zo 1-2
Op zaterdag 21 augustus begon voor menig Roodenburgteam het bekervoetbal. Een week training , voorlopige indeling van de teams en dan moet je maar zien of alles direct goed loopt. Twee tegenstanders konden nog geen team op de been brengen. Hierdoor gingen de wedstrijden van D2 en E 2 niet door. De D1 verloor van tweede klasser Kagia. De E 1 speelde met een nieuw team en dat was ook het geval voor de F1. Beide teams verloren. De F3 speelde voor het eerst een wedstrijd op een half veld. Ze troffen het niet, want DOSR F3 bleek een ploeg met uitsluitend tweede jaars te zijn. Uiteindelijk was de F2 het enige team dat de punten op Noord hield. Het belangrijkste was dat alle teams hebben gespeeld, er voldoende begeleiding was bij de teams en over een week zijn de meeste kinderen de uitslag al weer vergeten. Vaak blijft het bij ouders langer hangen. Om half tien trainden de mini F en ukken. 8-10 kinderen waren er op de tweede training o.l.v. Michel, Patricia en Hendrik. Genoeg trainers dus, vermoedelijk groeit dit aantal kinderen met de week.
UITSLAGEN ZATERDAG 21 AUGUSTUS
Bekerwedstrijden voor de jongste jeugd
Roodenburg D1 - Kagia D1 0-4
Koudekerk E2 - Roodenburg E1 6-2
Roodenburg E2 - Oegstgeest E5 uitg
RCL F1 - Roodenburg F1 8-1
Roodenburg F2 - RCL F6 1-0
Roodenburg F3 - DOSR F3 0-9

Zondag waren er 2 wedstrijden. Zondag 5 en hun trainingsmaten van de Kempenaerstraat speelden tegen elkaar. De spelers van ASC 6 en Roodenburg 5 vormen bijna een familie en dan is het raadzaam om een of twee keer per jaar "een verjaardag te vieren". De einduitslag was 2-0 voor ASC. Daarna was er nog een partijtje. De zaterdag 1 tegen de zondag 1. Beiden speelden met een handicap. De een had er net een trainingskamp opzitten. De ander heeft voor een groot gedeelte de ramadan. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, die uiteindelijk werd beslist door individuele acties. Zaterdag 1 trok aan het langste eind met 1-2, maar dat is niet zo belangrijk. Trainers kijken graag hoe spelers hun taak uitvoeren. De jeugd vond het voorts niet zo interessant, want ze speelden liever zelf hun wedstrijd op het kunstgras.

Met 13 thuiswedstrijden voor de boeg is het misschien verstandiger om donateur te worden van Roodenburg? Informatie over donateur worden kunt u verkrijgen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.