Roodenburg Actueel week 32 2010

DE EERSTE TRAINING

Volgende week zaterdag  beginnen de trainingen van veel jeugdteams. Iedereen is terug van vakantie. De scholen en het voetbal beginnen weer en dit jaar zullen veel groepen kennis maken met een nieuwe trainer. Iedereen leeft naar die eerste training toe. Jongens en coach hebben allemaal een bepaalde verwachting.

Dit verhaal is vooral geschreven vanuit de positie, die de coach inneemt.

Iedere coach, die wel eens een team heeft getraind, kent dit gevoel. De eerste bijeenkomst met een nieuwe groep is altijd iets bijzonders. Of het nu kinderen zijn of junioren/ senioren. Zittend voor de trainer luisteren ze aandachtig naar de eerste woorden van de coach en zijn benieuwd wat hij hen te vertellen heeft. Voor die coach, die gaat beginnen aan het seizoen, zijn hier een aantal tips.

HET ‘ WIJ’  IS BESLISSEND
Al van het begin af aan moet men in “meervoud” spreken. Dus is het ONS TEAM en niet MIJN TEAM. Het gaat om WIJ en niet om IK. Waardeer vanaf het begin de nieuwe ontstane groep. Daarbij is iedereen belangrijk. Men ziet nog wel eens bij jeugdgroepen dat zij moeite hebben met de nieuw te vormen groep. Spelers spelen al jaren samen en dan komen er ineens spelers bij, die een jaar jonger zijn. In hun ogen zijn die te klein, kunnen minder goed voetballen. Door spelers direct te wijzen dat ze samen een team gaan vormen, maakt men een eerste stap met het groepsproces. 

IEDEREEN IS BELANGRIJK. Zowel spelers, begeleiders als ouders zijn nodig om een team te kunnen formeren. Waardering voor elkaar is daarbij een must. We hebben de ouders nodig voor toezicht, voor vervoer naar uitwedstrijden, of meehelpen als trainer. Bij de jongste jeugd zijn er trainers/ leiders, die zich inzetten om de jeugd beter te laten voetballen. En in een team is iedere speler net zo van waarde als de ander. Maar daar blijft het niet bij. Niemand staat er bij stil, maar een wedstrijd kan alleen doorgaan als er lijnen zijn getrokken. Dit gebeurt door Ben op vrijdagmiddag en vrijdagavond worden de kleedkamers nog eens schoongemaakt. Op zaterdagmorgen om 8.15 uur zijn er al vrijwilligers, die u voorzien van koffie, een broodje of een tosti. Hoe dit er het komend seizoen gaat uitzien, is nog de vraag.

WIE BEN IK? Stel naast uw persoon ook uw wensen, wat er nodig is en vanuit welke filosofie u wilt  werken aan de groep voor. Daarbij behoren ook een aantal regels. Teveel regels is niet goed. In een  RB actueel van vorig jaar is  aandacht besteed aan de regels die men met een groep bespreekt.. Dit verhaal is terug te vinden bij de rubriek info van de website. Ga naar het RB actueel archief.  ( rb actueel 2009 nr 32)

DE JUISTE RELATIE/ ONDERLINGE COMMUNICATIE. Geef aan alle spelers een telefoonlijst met de belangrijkste telefoonnummers van de spelers en de trainers. Wijs de spelers er op dat deze lijst heel nuttig kan zijn om te komen tot een team. Spelers kunnen op die manier een vriendje bellen, ouders kunnen afspraken maken over het vervoer. Spelers kunnen tijdig afschrijven voor training en wedstrijd.

ZO BEREIKEN WE IEDEREEN. Werk zo transparant mogelijk. Heeft men regels, zet die dan op een flip-over en bespreek die regels met de groep. Met name de iets oudere groepen kan men op die manier bereiken. Bij de jongere groepen is het zaak om die regels bij een ouderavond duidelijk te maken.

DE SPREEKTOON MAAKT DE MUZIEK. Let er op dat men duidelijk spreekt en dat dit enthousiast gebeurd.

TOT SLOT: Voor de eerste indruk, die men maakt, krijgt men geen tweede kans. Het moet dus vanaf het eerste moment “toppie” zijn.

 

Zomervakantieactiviteiten Sleuteldrop in Leiden- Noord

Woensdag  11 augustus en donderdag 12 augustus

PIRATENLAND  bij voetbalvereniging Roodenburg .

Schatkist zoeken, piratenpannenkoeken eten,  piraten  verhalen en spellen , piratendiner, piratenspeurtocht,  piraterij in speeltuin  Noorderkwartier en nog veel meer!

Tijd             woensdag  10.00-16.00 uur

                    donderdag 10.00-14.00 uur

De kosten zijn € 5 voor kinderen die geen lid zijn van
Sleuteldrop en € 3 voor leden van Sleuteldrop

Dit is voor 2 dagen speelplezier

Meer informatie?

Kinderwerk Noord / Sleuteldrop

tel. 5223756 / 06-5581 6935

e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

                       DE AFTRAPDAG VAN ROODENBURG

Op zaterdagmorgen 14 AUGUSTUS beginnen de trainingen van een groot aantal jeugdgroepen van Roodenburg. Bij deze trainingen maken de kinderen kennis met de trainers en hun teamgenoten.

De aftrap is zaterdag om 9.30 uur. Dan beginnen twee groepen tegelijkertijd. Dit zijn onze mini F junioren en ukken. Deze kinderen zijn geboren in het jaar 2004/2005. Trainers zijn Michel , Patrcia en Hendrik.  Verzamelen om 9.15 uur

Tevens vindt de aftrap plaats voor al onze F junioren. Dit zijn jongens, die geboren zijn in 2002 en 2003.  Trainers zijn Jan, Guy, Patrick , Nourdin .Verzamelen om 9.15 uur. We beginnen op tijd!

Na de training van de F junioren is er een ouderbijeenkomst  om 10.30 uur

Na de mini F en de F komen de E junioren aan de beurt. De E junioren zijn geboren in 2000 en 2001. Ze beginnen om 10.30 uur onder leiding van Robin, Kamal. Soufian en Selemon.

De ouders van de E junioren worden om 10.00 uur verwacht voor een ouderbijeenkomst

De D junioren beginnen om 12.00 uur onder leiding van Robin, Omar en Said

KENNISMAKEN MET HET ROODENBURG VOETBAL. De voetbalstart is een uitstekende gelegenheid voor ouders en  jongens om kennis te maken met voetbal. Aan de hand van de geboortedatum van uw zoon, kunt u zien wanneer zijn training begint. Zorg dat u een kwartier voor aanvang aanwezig bent.

Roodenburg start dit jaar eveneens met meisjesvoetbal. Hiervoor komt een apart bericht te staan op de website.

JAARCONTRIBUTIE CONTANT BETALEN?
Een aantal leden ( jeugd/senioren) wil graag ineens de jaarcontributie “cash”betalen. Dat kan op deze zaterdagmorgen van 11.30 uur tot 12.30 uur bij onze administrateur Henny Slegtenhorst in de administratiekamer

Wilt u meer informatie, schroom niet om een e-mailbericht te sturen naar de club. Het adres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het jeugdafdeling van Roodenburg.

 

DEZE WEEK

Dinsdagavond was het dringen geblazen op het kunstgrasveld. De zaterdagselectie gevolgd door zaterdag 2 en zondagselectie moesten allen trainen op het kunstgras en dat betekende dat de buurtjeugd naar huis kon, want er was voor hen geen ruimte. Dat zal komend jaar meer voorkomen, want het wetraveld verdraagt maar een beperkt aantal trainingsgroepen. Donderdagavond was het druk, ze hebben er allemaal weer zin in, vakantiekilootjes moeten er af.  Vrijdagavond is de zondagselectie actief op het kunstgrasveld. Conditie wordt opgedaan middels partijspelen, afgewisseld met rondelopen. Het accent ligt op het knijpen als men balverlies heeft geleden en uitzwermen als men balbezit heeft. Het zijn vormen van bewegen zonder bal, waardoor het combinatiespel makkelijker wordt.

Zaterdagmorgen een druilerig regentje. De thuiswedstrijd tegen Hazerswoudse boys ging niet door. De Boys hadden te weinig man. Op het laatste moment kon er worden uitgeweken naar Rotterdam. Er werd geoefend tegen Leonidas. Leonidas zaterdag komt uit in de 2de klasse D en daardoor werd het team van Marcel van der burg direct geconfronteerd met tweede klasse voetbal. Een nuttige ontmoeting, de wedstrijd werd verloren met 2-0. Op Noord trainde de zaterdag 2 en begonnen de D junioren aan hun seizoen onder leiding van de trainers Robin van Wieringen en Said Ajar. Tijdens de training vond de eerste ouderbijeenkomst plaats van ouders van de D jeugd.

Zondag 8 augustus speelt zondag 1 een toernooi bij RKTVC in Tiel. Het eerste zondag speelt er 3 wedstrijden en voor de trainers is dit een ideale manier om te zien hoe de spelers er voor staan

Het programma ziet er als volgt uit

11.00 uur tot 12.00 uur Arendonk ( België) – Roodenburg

12.00 uur tot 13.15 uur RKTVC - Roodenburg

1.30 uur een gezamenlijke lunch

14.30 uur tot 15.30 uur  CVV Zwervers – Roodenburg

 

WEDSTRIJDPROGRAMMA OP WEBSITE

Veel leden hebben vragen over de komende wedstrijden. Wie meer wil weten over de komende wedstrijden in de maand augustus, klikt op wedstrijdprogramma. Hier treft men alle thuis en uitwedstrijden aan voor de beker van de diverse senioren en jeugdteams. Ga naar www.lvroodenburg.nl en dan naar wedstrijdprogramma.

KOMENDE WEEK

Op woensdag 11 en donderdag 12 augustus  zijn er kinderactiviteiten voor de jeugd. Piratenspelen is weer wat nieuws op de club. Het wordt spannend en zorg dat je er bij bent.

Op zaterdag 14 augustus is er voor het eerst in de Roodenburg geschiedenis een AFTRAPDAG. Dit betekent dat meerdere groepen tegelijkertijd beginnen  aan het seizoen 2010 – 2011.

PROGRAMMA ZATERDAGMIDDAG 14 AUGUSTUS

Oefenen  Roodenburg za    - Westlandia zat        aanvang 14.30 uur

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.