Roodenburg Actueel week 26 2010

 

 

Maatschappelijke stages bij Roodenburg

Met ingang van het schooljaar 2011/2012 moeten leerlingen in het voortgezet onderwijs een maatschappelijke stage doen waarbij ze door het doen van onbetaald vrijwilligerswerk kennis maken met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. Waar reguliere stages vooral beroepsvormend zijn, hebben maatschappelijke stages vooral karaktervorming tot doel.

De maatschappelijke stage zal voor alle niveaus verplicht worden. Het geldt dus voor het VMBO, Havo en VWO. De stage zal 12 uur bedragen per leerjaar. In de praktijk komt dat neer op 48 uur voor het VMBO, 60 uur voor de Havo en 72 uur voor het VWO. Die uren mag een leerling spreiden. Het volgen van de maatschappelijke stage wordt een voorwaarde voor het behalen van een diploma.

Leerlingen kunnen zelf kiezen voor de instantie waar men stage wil lopen. De een kiest voor het verzorgingshuis, de ander voor het Rode Kruis, maar er zijn ook leerlingen die kiezen voor een sportvereniging. Een voetbalclub als Roodenburg is een vrijwilligersorganisatie.

In Leiden worden vacatures voor maatschappelijke stage bemiddeld via I doe. I doe is een vacaturebank voor vrijwilligers/maatschappelijke stages. Zij bemiddelen tussen leerlingen die een stageplek zoeken, de scholen die leerlingen hebben die een stage moeten doen en de instanties waar men als stagiair terecht kan. In dit verband is het goed om te noemen dat Roodenburg een goede band heeft opgebouwd met het Stedelijk Gymnasium dat sinds kort ook een vestiging heeft in het Noorderpark.

Ben je op zoek naar een maatschappelijke stage die bij jou past? Dat is heel gemakkelijk. Je kiest wat jij leuk vindt en doet daarbij gelijk iets goed voor de ander. Bij Roodenburg is er een mogelijkheid om stage te lopen. Als lid van Roodenburg kan je bij ons terecht, maar ook niet-leden zijn van harte welkom.

Misschien vind je het leuk om te helpen bij de training van onze jongste jeugd? Wie weet wil je jeugdwedstrijdjes fluiten of een jeugdleider helpen bij de begeleiding van zijn team? Misschien ben je onze gastheer of gastvrouw in onze huiskamer,die de leiders van de tegenpartij en de scheidsrechters ontvangt en die de limonade inschenkt voor de teams? Of ben jij de persoon die een toernooi kan organiseren, compleet met het maken van toernooischema’s en het uitnodigen van teams?

Zoals je ziet is er van alles te doen bij een voetbalclub. Teveel om op te schrijven. Maar misschien heb jij een goed plan en wil je de club verrassen met jouw idee? Wij zoeken leerlingen of groepjes leerlingen die iets nieuws brengen naar een voetbalclub. Daag jezelf en de club uit!

Schroom niet en meld je aan. Dit doe je via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En voor de spelers die al bij Roodenburg voetballen, is de club misschien wel de plek waar jij stage wilt lopen.


Toekomstige scheidsrechters opgelet

In samenwerking met de KNVB organiseert Roodenburg dit seizoen een scheidsrechterscursus. De cursus bestaat uit een avond met theorie en de dag erop fluit je al een wedstrijd, waarbij de docent je aanwijzingen geeft. Deelnemers krijgen na het volgen van deze cursus een diploma. De kosten om deel te nemen aan deze cursus zijn voor de club. Wat is er nog mooier? Een opleiding krijgen als scheidsrechter en daarna jeugdwedstrijden fluiten voor Roodenburg. Wij kunnen je droom waar maken, want wie weet droom jij er wel van om toparbiter te worden en dan moet je ergens beginnen. Na aanmelding via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor welke functie dan ook, neemt het jeugdbestuur contact met je op.


Indelingen standaardteams voor seizoen 2010-2011

Zaterdag 1, tweede klasse A

GHC

Oegstgeest

RCL

Roodenburg

Zevenhoven

Soccer Boys

Forum Sport

SVC ‘08

DUNO

RAS

Haaglandia winston

LYRA

Polanen

DSVP

Zondag 1, vierde klasse B

Docos

Gol sport

Leidse Boys

FC Rijnland

Roodenburg

Gr Willem VAC

Haagse Hout

SVLY

Zoetermeer

Celeritas

Hoekpolder

Juventas


Deze week

Een nieuwe beamer en een groter scherm. Was het vorige scherm nog 1,70 meter, nu is er een scherm van 2,30 meter opgehangen en nog even en we gaan de concurrentie aan met de bioscoop. Het beeldformaat werd door een bedrijf gesteld en afhankelijk van de uitzending gaat u genieten van breedbeeld. Vrijdagavond, clubavond, filmavond of live Eredivisie. Het zou zo maar eens kunnen.

Terwijl er al velen bezig zijn met het inpakken om op vakantie te gaan, werd er nog vergaderd en werden er zaken voorbereid voor het nieuwe seizoen. Sportmateriaal moet worden aangevuld, kasten worden toegewezen en trainingstijden moeten op elkaar worden afgestemd.

Donderdag staan de plannen van ambtenaren van de gemeente Leiden in de krant. Het project heeft de naam Palet 2010. Er moet de komende jaren 20 miljoen euro worden bezuinigd en daarbij wordt de sport volgens de voorstellen niet ontzien. De huur van de accommodaties gaat met 10-15% omhoog. Er moet een zwembad dicht en de atletiekbaan heeft zijn langste tijd gehad. Kleine voetbalclubs moeten samen velden gaan bespelen. De Leidse sport wacht zware tijden. De gemeenteraad (gekozen door de bevolking en de bevolking vertegenwoordigend) beslist welke maatregelen noodzakelijk zijn.

In het clubhuis hangt een prachtige fotolijst. Een compilatie van foto’s en een krantenverslag vertellen de bezoeker meer over de promotie van de zaterdag naar de tweede klasse. En het ingelijste shirt met nummer 12 van Robin van Vliet hangt nu aan de muur.

Donderdagavond was er live voetbal. Niet te druk, maar wel veel voetbalkenners onder de schare. De oudere Roodenburgers en ASC-ers werkten eerst een partijtje af op het kunstgras en de derde helft was het gezamenlijk kijken naar het Nederlands elftal. Toen de wedstrijd was afgelopen, wilde menigeen nog even luisteren naar het tv-commentaar van de analisten. Ze kwamen bedrogen uit, want voordat ze het in de gaten hadden, had Brammetje het beeld op zwart gezet.

Vrijdagavond was er een bespreking van de spelers van de zondagafdeling in het jeugdhonk. Bestuursafgevaardigden waren deze weken namens de club in de weer. Roodenburg opteert voor saamhorigheid. Het Leids voetbal gedijt het beste als de Leidse clubs het goed met elkaar kunnen vinden. Daarom werd de kampioensreceptie van GHC bezocht om de concurrent te feliciteren met het behaalde succes. Wanneer de voorzitter van Docos lid wordt in de orde van Oranje Nassau, ontbreken onze bestuursleden niet. Ton van Zijp heeft zijn verdienste voor het voetbal en voor de maatschappij en dan mag je als club niet ontbreken om hem te feliciteren met zijn onderscheiding.

Dit weekend stralend weer. Zwembadweer en natuurlijk weer voor de barbecue. Zondag 5 sloot op die manier het seizoen af.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.